Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024

De Nieuwe Maan van maandag, 8 april 2024 in het strijdlustige Hoofdteken Ram is een totale Zonsverduistering.

Tijdens een Zonsverduistering schuift de Maan tussen de Aarde en de Zon.
Het licht van de Zon wordt met deze Zonsverduistering volledig door de Maan overschaduwd.

De invloed van een Nieuwe Maan duurt vier weken, maar de impact van een Zonsverduistering als deze kan wel zes maanden voortduren en is al weken vooraf voelbaar.

Een Zonsverduistering is van grote invloed op de wereld om ons heen, maar ook in je eigen wereld. Een Zonsverduistering is een keerpunt, een einde en een nieuw begin.
Situaties of mensen worden ‘overschaduwd’, maar ook op persoonlijk niveau kan een ongezonde situatie of persoon uit je leven verdwijnen om plaats te maken voor nieuw begin.

Met de Zonsverduistering komen verborgen waarheden en geheimen naar buiten.
Situaties die niet langer ‘voorbestemd’ zijn, verdwijnen.

Deze Zonsverduistering op 19º24 in Ram maakt deel uit van de reeks van vijf verduisteringen op de as Ram/Weegschaal. Deze cyclus op de hoofdas Ram/Weegschaal duurt van april 2023 tot maart 2025.
De eerste Verduistering was de ringvormige Zonsverduistering van 14 oktober 2023 op 21º08 Weegschaal,
de tweede een penumbrale Maansverduistering van 25 maart 2024 op 5º07 in Weegschaal.
De derde verduistering in deze reeks is deze totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024.
Er volgt nog een ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal op 2 oktober 2024 en een gedeeltelijke Zonsverduistering in Ram op 29 maart 2025.

Deze totale Zonsverduistering in Ram wordt ook wel de Grote Noord-Amerikaanse Eclipse genoemd, omdat deze alleen zichtbaar zal zijn in de Verenigde Staten, Mexico en het Oosten van Canada. Het is ook de laatste totale Zonsverduistering tot 23 augustus 2044 die in de Verenigde Staten te zien zal zijn.

Na iedere Verduistering vindt een onomkeerbare gebeurtenis in de wereld plaats zoals een natuurramp, politieke verschuiving, een moordaanslag op een wereldleider of het overlijden van een belangrijk persoon. In het vuurteken Ram betekent het een kosmische reset en het begin van een nieuwe realiteit.

De Noordelijke Maansknoop blijft tot begin januari 2025 in Ram, dus ik zie weinig kans op vrede.
Met zoveel mondiale conflicten hebben we te maken met een wereldbrand en daarmee ook nucleaire dreiging. De bijna exacte conjunctie van Mars met Saturnus in Vissen (op 10 april 2024 exact) is een klassiek recept voor oorlog, tekorten, schaarste of uitval van systemen.

Deze Zonsverduistering staat in conjunctie met de Gewonde Genezer Cheiron in Ram, dus ook Cheiron wordt Verduisterd, dus we kunnen ook spreken van een Cheiron-Verduistering.
Dit kan een grote collectieve wake-up call zijn.

De Zonsverduistering conjunct Cheiron in Ram kan een gunstig transformatieproces op gang brengen waarbij oude pijn wordt geheeld en de relatie met jezelf wordt hersteld.
Er komt een transformatieproces van zelfredzaamheid en autonomie op gang.

Als een Zonsverduistering plaatsvindt op je verjaardag of enkele dagen voor of na je verjaardag, is deze van invloed op je hele Zonnejaar. Een soort van wedergeboorte.
Iedereen met de ascendant of de Zon in de kardinale tekens Ram, Weegschaal, Kreeft en Steenbok op ongeveer 14 tot 24 graden worden het meest beïnvloed door deze totale Zonsverduistering in Ram.

Invloed van deze totale Zonsverduistering in Ram op alle tekens van de dierenriem.

RAM ♈️ 20 maart – 19 april ( Zon in Ram of Ram ascendant)
De totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in jouw eerste Huis van Persoonlijkheid. Deze Zonsverduistering duidt op een periode van persoonlijke groei en ontwikkeling.. Jouw persoonlijke keuzes en overtuigingen worden door een gebeurtenis op de proef gesteld. Vertrouw deze energie. Deze kosmische gebeurtenis dwingt je om je schaduwkant onder ogen te zien die je ervan weerhoudt om jezelf te ontplooien. Deze Verduistering geeft je de power om nieuwe doelen en dromen te realiseren.
Deze Verduistering kan een positief keerpunt betekenen. Er komt met deze Zonsverduistering zoveel kracht vrij om de sprong naar de toekomst te maken en om opnieuw te beginnen.
In de komende zes maanden zijn er waardevolle ontmoetingen die als een lotsbestemming aanvoelen, ontmoetingen met een speciale bedoeling om je te sturen en van te leren en kunnen nieuwe paden van innerlijk weten ontsluiten.
Deze Zonsverduistering maakt de weg vrij voor een geheel nieuwe jij, vooral als deze Zonsverduistering op de ascendant valt.

STIER ♉️ 20 april – 20 mei (Zon in Stier of Stier ascendant)
De totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in het 12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn.
Deze Zonsverduistering is van invloed op jouw innerlijke genezing, een moment voor genezing en intuïtie. Luister naar je innerlijke stem. Een externe gebeurtenis maakt diepe indruk op je. De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze Zonsverduistering op de proef gesteld. Toch kan deze Zonsverduistering je nieuwe inspiratie geven, waardoor je het beste kunt halen uit de situatie waarin je je bevindt. Voor Stier is het raadzaam om in alle stilte na te denken over jouw plaats in de wereld en waar je naartoe wilt. Afzondering of retraite schenkt je spirituele inzichten. Geef je over aan de stilte, want dan krijg je vanuit het universum antwoord op al je vragen. Tijd om ongewenste entiteiten en oude vastzittende pijn op te ruimen….Het gaat erom het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen.

TWEELINGEN ♊️ 21 mei – 20 juni (Zon in Tweelingen of Tweelingen ascendant)
De totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in het elfde Huis van Vriendschappen, Groepsparticipatie, Toekomst en Sociale Processen. Deze Zonsverduistering duidt op grote veranderingen in je sociale netwerk. Verwacht dus veranderingen in je directe omgeving. Je sociale leven staat op het punt een zuivering te ondergaan. Veel vrienden hebben is leuk, maar de kosmische boodschap van deze Zonsverduistering is dat kwaliteit boven kwantiteit gaat.
Oppervlakkige vrienden en connecties die je bent ontgroeid verdwijnen als vanzelf.
Deze Zonsverduistering betekent voor Tweelingen een grote kans voor het realiseren van een gezamenlijk creatief project.
Nieuwe allianties met toekomstvisie zijn van grote invloed om gemotiveerd te blijven. Nieuwe vrienden of contacten zijn misschien niet het type mensen waar je in eerste instantie aan zou denken, maar bieden jou wel dat ontbrekende stukje om je dromen waar te maken.

KREEFT ♋ 21 juni – 21 juli (Zon in Kreeft of Kreeft ascendant)
Deze totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in het 10e Huis, het MC, het allerhoogste punt in de horoscoop, Deze Verduistering kan een ware game-changer voor je carrière zijn. Deze Zonsverduistering kan dus leiden tot veranderingen in je carrière, nieuwe kansen of het overwinnen van moeilijkheden.
Dit is jouw kans om het initiatief te nemen en de wereld te laten zien wat je te bieden hebt. Er is alleen vooruitgang en succes te boeken, als je er met hart en ziel voor gaat.
De focus komt te liggen op het balanceren van je privéleven en je openbare leven.
Deze kosmische gebeurtenis markeert een gedreven en ambitieuze periode van 6 maanden waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Of je krijgt publieke erkenning of je kunt diep vallen door verkeerde zakelijke connecties.

LEEUW ♌️ 22 juli – 21 augustus (Zon in Leeuw of Leeuw ascendant)
De totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in het 9e Huis van Levensbeschouwing, Studie, Reizen en Cultuur. Deze Zonsverduistering gaat over jouw relatie met de wereld. Leeuw gaat op reis!
Leeuw gaat de horizon verbreden door op reis te gaan, een sabbatical, retraite, een studie of spirituele groep waardoor je een andere kijk op het leven krijgt.
Een bijzondere ontmoeting tijdens een reis of studie kan van grote spirituele invloed op jou zijn.
Een liefde in het buitenland, verhuizing naar het buitenland, een terugkeer naar een plek
Waar je gelukkig was, onderzoek doen of een cultureel onderwerp bestuderen, kan nu werkelijkheid worden.
Dit is de poort naar een krachtige en transformerende tijd van doorgroei als mens.

MAAGD ♍️ 22 augustus – 21 september (Zon in Maagd of Maagd ascendant)
De totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in jouw 8e Huis van Gemeenschappelijke Financiën, Hulpbronnen, verzekeringen, schulden, leningen, belastingen etc. Deze Zonsverduistering, laat een nieuwe financiële start zien, maar onthult ook jouw schaduwkant, jouw angsten en onzekerheden.
Deze Zonsverduistering een tijd voor transformatie en acceptatie van de waarheid.
Deze Zonsverduistering biedt de mogelijkheid voor een nieuw begin. Deze Zonsverduistering is ook een goed moment om financiën en uitgaven te ordenen of te gaan sparen voor de toekomst. De Zonsverduistering kan donker zijn, maar is ook een openbaring, want wat verborgen is geweest wordt nu geopenbaard. Gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, dat geldt ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Kwesties van geven en ontvangen komen aan de orde. Als je meer geeft dan je krijgt, dan wordt de balans rechtgetrokken, dat geldt dus ook andersom.
Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie zoals een lening of schikking waardoor er ruimte komt om een investering te doen om je droom waar te maken.

WEEGSCHAAL ♎️ 22 september – 22 oktober (Zon in Weegschaal of Weegschaal)
De totale Zonsverduistering conjunct Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in het 7e Huis van Relaties.
Deze Zonsverduistering in het 7e Huis duidt op een periode van persoonlijke ontwikkeling en verandering. Met wie je nu samen bent of samenwerkt, in de komende zes maanden komt er positieve verandering. Deze Zonsverduistering geeft Weegschaal in het komende halfjaar meer inzicht in zichzelf, over interacties, de houding tegenover anderen en aanpassingsvermogen, privé of zakelijk. Wat jouw reis van zelfontdekking ook is, je kunt nu stappen gaan zetten.
De boodschap van de krachtige totale Zonsverduistering is dat je normen hoger stelt. Je hoeft niet te accepteren dat je de tweede viool speelt in een relatie. Het gaat om een gezond evenwicht. Een toxische relatie gaat verdwijnen of er komt een nieuwe fase met de partner zoals het aangaan of verbreken van een zakelijk partnerschap, vriendschap of relatie. Iets op relationeel gebied is al tot voltooiing gekomen of iets komt tot voltooiing.

SCHORPIOEN ♏️ 23 oktober – 21 november (Zon in Schorpioen of Schorpioen ascendant)
De totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in het 6e Huis van Werk, Lifestyle en Gezondheid.
Deze Zonsverduistering is van diepgaande invloed op de dagelijkse routine, werk, lichamelijke en geestelijke gezondheid. Vanaf nu en in het komende halfjaar kan een nieuwe baan, lifestyle, gezonde voeding, lichaamsbeweging, ergonomische aanpassingen op het werk jou nieuwe vreugde en welzijn geven. De Zonsverduistering in Ram is de kosmische kans om stappen te ondernemen en een nieuwe richting in te slaan.
Hoe kun je een routine creëren die ondersteunend, voedend en productief aanvoelt? Hoe kun je een routine creëren die het gevoel geeft dat je op één lijn zit en waarmee je je kunt concentreren op wat echt belangrijk is?
De verbinding tussen geest en lichaam wordt door deze Zonsverduistering op de proef gesteld zoals door een burn-out.
Er komt meer duidelijkheid in jouw situatie op de werkplek en in je relatie met collega’s.
In het komende halfjaar vinden er gebeurtenissen plaats waardoor er veranderingen optreden in de dagelijkse routine zoals dagbesteding en werktijden. Veel heeft te maken met de mate van tevredenheid over je dagelijks leven.

BOOGSCHUTTER ♐️ (22 november – 20 december)
De totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in jouw 5e Huis van Liefde, Zelfexpressie en Romantiek.
Deze kosmische gebeurtenis brengt vanaf nu en in de komende zes maanden veranderingen in jouw persoonlijke leven, zoals een huwelijk of gezinsuitbreiding. Deze kosmische poort laat het begin of einde zien van een liefdesrelatie.
Deze krachtige Zonsverduistering brengt een ongelooflijke energie voor een nieuw begin voor de liefde, maar ook een nieuw creatief project of idee. Waag een sprong in het diepe, want het universum zal je vangnet zijn.
Ook is deze gebeurtenis van diepgaande invloed op kinderen, zelfexpressie, speelsheid, creativiteit, seksualiteit, ontspanning, plezier en je innerlijk kind, dus jezelf kunnen zijn. Deze Zonsverduistering brengt je spirituele zelf, liefde en creativiteit tot leven en brengt alles samen. Deze Zonsverduistering opent het hart en laat de liefde overvloedig stromen.

STEENBOK ♑️ 21 december – 18 januari (Zon in Steenbok of Steenbok ascendant)
De totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 is vanaf dit moment en in de komende zes maanden van grote invloed op het huis, privéleven, emotionele binding, wortels, woonplaats, ouders en kinderen.
De fundamenten van je leven, zowel fysiek als emotioneel, worden met deze totale Zonsverduistering gereset. Er kan een onvoorspelbare gebeurtenis zijn bij jou thuis of in de familie. Je huis is jouw kasteel, maar nog belangrijker is: Voel jij je thuis in jezelf?
Er komen veranderingen in jouw woonsituatie zoals een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, jezelf vestigen op een plek waar jij je thuisvoelt, gezinsuitbreiding, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn. Deze Zonsverduistering in het 4e Huis kan ook nieuws brengen over een familielid of een familiecrisis.
Steenbok kan de banden met een familielid verbreken. Een reis naar het verleden, jezelf verdiepen in familiegeschiedenis, terug naar je roots, een verhuizing of het besluit nemen om te gaan verhuizen naar een andere woonplaats vanwege je carrière of levenspad. De focus komt te liggen op het balanceren van je privéleven met je openbare leven.

WATERMAN ♒️ 19 januari – 17 februari (Zon in Waterman of Waterman ascendant)
De totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in jouw derde Huis van Communicatie, Verbindingen, directe woonomgeving, school, buren en de dingen waarmee je vertrouwd bent.
Deze totale Zonsverduistering dwingt je om die dingen die je als vanzelfsprekend beschouwt opnieuw te evalueren en je meer bewust te worden van hoe je met anderen communiceert.
Een gebeurtenis brengt helderheid waardoor je weet wat er te doen staat.
In het komende halfjaar worden onderlinge banden hersteld met naaste familie of kennissen of er wordt afstand genomen van familie of vrienden die je ontgroeid bent.
Deze Zonsverduistering in Ram opent de deur naar een nieuwe school, oriëntatie over scholing, cursus, stage lopen, een reisje, de aanschaf van een vervoersmiddel, een nieuwe hobby of het doen van onderzoek, een podcast, een boek schrijven of artikelen schrijven voor een tijdschrift of website. Blijf openstaan voor nieuwe ideeën, Waterman.

VISSEN ♓️ 18 februari – 19 maart (Zon in Vissen of Vissen ascendant)
Deze totale Zonsverduistering conjunct de Noordknoop en Cheiron in Ram van 8 april 2024 valt in het 2e Huis van Financiën en Waarde en is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen.
Door de totale Zonsverduistering in jouw financiële sector kan er vanaf nu en in de komende zes maanden een nieuwe bron van inkomsten ontstaan. Er komt meer geld binnen, maar blijf wel zorgvuldig met je uitgaven. In de komende maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst.
Deze Zonsverduistering kan leiden tot veranderingen in jouw financiële situatie. Als gevolg hiervan ga je de waarde van geld heroverwegen.
Deze kosmische gebeurtenis kan een geweldige wake-up call zijn om aandacht te besteden aan je unieke talenten. Ontwikkel jij je natuurlijke vaardigheden of verspil je ze?
Investeer je in jezelf en ontvang je daadwerkelijk terug wat je waard bent?
Deze Zonsverduistering kan een test zijn om te zien hoe toegewijd je bent om het pad dat wordt gevolgd te blijven volgen of het roer drastisch om te gooien.

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!