Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Jupiter blijft tot 16 mei 2023 in Ram en dat voelt als een frisse start van het jaar van het Konijn!
Jupiter in jouw eigen teken Ram gebeurt maar eens in de 12 jaar, dus een betere start van 2023 denkbaar! Een nieuw begin, nieuw hoofdstuk, nieuwe kansen om je vleugels uit te slaan en met de hulp van Saturnus in Vissen de empathische en intuïtieve kant van jezelf te laten zien.
Mars is astrologisch heerser van Ram. Mars is retrograde als 2023 begint … en dat zet de toon voor 2023. De Jupiter in Ram-energie wordt hierdoor wat gedempt. Mars gaat vanaf 12 januari 2023 weer direct in Tweelingen. Door de schaduwwerking van retrograde duurt het echter tot medio maart 2023 voordat Ram echt gas kan geven.
Op 20 april 2023 is er een Zonsverduistering in Ram, bijna op dezelfde graad zoals deze was in april 2004! Ga terug in de tijd om te kijken wat er toen in je leven gebeurde om een ​​idee te krijgen wat je in 2023 mag verwachten.

Liefde en Relaties
Asteroïde Ceres in Weegschaal reist tot 22 maart 2023 door jouw 7e Huis van Relaties.
In het eerste kwartaal van 2023 is Ram op zoek naar voedende en zinvolle relaties. Tijdens deze periode toont Ram meer betrokkenheid en is ondersteunend in relaties, zowel persoonlijk als professioneel.
Ceres is van februari tot eind maart retrograde en tijdens deze periode van reflectie kunnen verbeteringen in relaties worden aangebracht of grenzen worden gesteld.
Venus retrograde in Leeuw (5e Huis van Liefde) van 23 juli tot 14 september 2023 kan een uitdagende periode zijn voor de liefde. Het kan zijn dat de liefde van één kant komt of door karma is er sprake van de terugkeer van een ex of oud zeer dat moet worden opgelost.
Ceres is van 22 juni tot 15 september 2023 terug in het Huis van Relaties en met deze voedende energie kunnen verstoorde of verwaterde relaties worden hersteld.
De totale Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 en de ringvormige Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 (Huis van Zielsprocessen, Transformatie en Intimiteit) kan een emotionele tijd zijn waarin diepgewortelde problemen rond intimiteit en passie aan op oppervlakte komen. De eerste helft van 2023 kan met de Verduisteringen en de beide retrogrades een emotionele tijd zijn. Ram kan dan contacten met negatieve personen en situaties verbreken.
Een reis naar het innerlijke Zelf is pas mogelijk wanneer de confrontatie met je schaduwkant wordt aangegaan.
De transit van jouw planeet Mars door Weegschaal van 28 augustus tot 12 oktober 2023 maakt Ram gemotiveerd, gedreven, meer toegewijd in relaties en bereid om te vechten voor een relatie.
Ceres in Schorpioen reist van 16 september tot 25 november 2023 door het 8e Huis van Zielsprocessen en dat is een gunstige periode om emotionele banden te verstevigen met dierbaren en de intimiteit in je relatie te verbeteren.
Op 14 oktober 2023 is er een Zonsverduistering in Weegschaal (Huis van Relaties) en dit kan tot eind 2023 en het 1e kwartaal van 2024 nieuwe kansen bieden om nieuwe samenwerkingsverbanden, partnerschappen en nieuwe verbintenissen aan te gaan, te herstellen of te vernieuwen.

Carrière
Steenbok is het Huis van Carriere voor Ram. Pluto’s lange transit door Steenbok komt bijna teneinde. Pluto blijft tot 23 maart 2023 in jouw Huis van Carrière. Vanwege retrograde keert Pluto terug naar Steenbok van 12 juni tot 21 januari 2024. Tot eind 2024 blijft transformatieplaneet Pluto nog pendelen tussen Steenbok en Waterman, maar vanaf 20 november 2024 tot 19 januari 2044 reist Pluto zonder onderbrekingen door Waterman.
Dus voor het grootste deel van 2023 blijft Pluto in Steenbok en dat mag worden gezien als afronding van fases die afgesloten worden die te maken hebben met doelen, richting en bestemming in dit leven. In de afgelopen veertien jaar is er vooruitgang gebroekt of heb je grote veranderingen doorgemaakt op al deze gebieden.
Alle Mercurius-retrogrades in 2023 zijn van invloed op je werk, status en geld.
Mercurius is retrograde in Steenbok vanaf 29 december 2022 tot 17 januari 2023.
Mercurius retrograde in Stier van 21 april tot 14 mei 2023 is van invloed op inkomen. Het is nu-of-nooit-energie. Ram krijgt een tweede kans die je niet moet laten liggen. Ram zou anders een heel nieuw carrièrepad mislopen of kansen om meer geld te verdienen laten liggen.
Ceres retrograde in Maagd van 26 maart tot 7 mei 2023 valt precies met Mercurius retrograde in Stier, dus april en mei 2023 kan een periode zijn waarin je je niet zo verbonden voelt met wat je doet, dat je niet gewaardeerd wordt of gecompenseerd of dat je overstelpt wordt met werk en verantwoordelijkheden. In deze periode is het goed om afleiding te zoeken met iets dat je graag doet. Ceres blijft tot 21 juni 2023 in het Huis van Werk en tijdens deze periode kun je je motivatie terugvinden. Jouw planeet Mars reist in Maagd van 11 juli tot 27 augustus 2023 door jouw Huis van Werk geeft je de drive, initiatief en enthousiasme om ervoor te gaan. Er komt ruimte voor nieuwe projecten en nieuwe mogelijkheden op je werk en in je dagelijks leven.
Mercurius retrograde in Maagd van 23 augustus tot 14 september 2023 is van invloed op werk, en ook vanaf 13 december 2023 tot 23 december 2023 is Mercurius ook weer retrograde in Steenbok om de dingen te doen waar je nog niet aan toe bent gekomen of hebt uitgesteld.
Het is nu of nooit!

Financiën
De grote Weldoener Jupiter reist vanaf 17 mei 2023 tot 25 mei 2024 door Stier (Huis van Financiën). Jupiter gaat in het rijk van Stier op zoek naar Uranus, waarmee deze in april 2024 een conjunctie zal vormen. Jupiter in het Huis van Financiën is een gunstige transit, want Ram wordt beloond en gewaardeerd.
Ram krijgt vanaf 17 mei 2023. kansen om de financiële situatie te verbeteren. Mercurius retrograde in Stier kan van 21 april tot 14 mei 2023 tot vertraging leiden.
Financieel gezien krijgt Ram in 2023 planetaire ondersteuning door Jupiter in Stier.
Door de Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 in jouw geldsector, persoonlijke hulpbronnen, bezittingen en materiële gehechtheden kan de financiële situatie kan onder druk komen te staan. Deze kosmische gebeurtenis leidt in de komende maanden tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling en hoe je met geld en bezit omgaat of juist met de angst om alles te verliezen. Deze Maansverduistering wederom een wake-up call om je relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken.
Deze gedeeltelijke Maansverduistering in Stier kan de vruchten laten zien van financiële beslissingen die in het voorjaar van 2023 zijn genomen, ongeacht deze zuur of zoet zijn.
In de laatste twee maanden van 2023 kan er financieel tegenslag zijn, maar door de ondersteuning van Jupiter in Stier komt alles goed.

Familie en Huis
Pluto is sinds 2008 in Steenbok en zal vanaf januari 2024 door Waterman reizen. Een periode van tweeëntwintig jaar wordt dan afgesloten van psychologische trauma’s die verband houden met je moeder, moederschap, ouderlijke problemen en gezagsdragers. Voor die tijd moet alles zijn opgelost en ingelost.
Jouw planeet Mars is van 26 maart tot 20 mei 2023 in Kreeft (Huis van Familie en Huis). Tijdens die periode is Ram gemotiveerd om huiselijke projecten tot een goed resultaat te brengen, zoals meer tijd thuis met de familie doorbrengen of met degenen die jij als familie beschouwt, een verhuizing of iemand helpen verhuizen of de woonsituatie te verbeteren, opknappen of renoveren. Met Venus retrograde in Kreeft van 8 mei tot 5 juni 2023 kunnen er thuis problemen zijn met kinderen in het gezin en familie. Kinderen zijn opstandig en proberen hun grenzen uit.
Er is veel geduld nodig om ze in het gareel te houden. Vaak is ongewenst gedrag een schreeuw om aandacht en dan is het aan jou om ze een veilig gevoel te geven.

Gezondheid
Jouw planeet Mars in Tweelingen is nog tot 11 januari 2023 retrograde en dat betekent dat 2023 met ups en downs begint. Tweelingen is het mentale Huis van Communicatie en dat maakt gefrustreerd, geïrriteerd, geeft moeite met concentratie en het beheersen van je mentale energie. Tot 25 maart 2023 krijg je de kans om om je geest te resetten, de communicatie te verbeteren en een positieve kijk te krijgen.
Vanaf 26 november 2023 brengt de invloed van Ceres in Boogschutter opposiet Mars in Tweelingen meer mentale energie om je geest verruimen, nieuwe kennis te vergaren en te delen. Neptunus in Vissen blijft heel 2023 in het 12e Huis van Loslaten en Huis en helpt je om verbinding te maken met je onderbewustzijn, het verleden los te laten en te verwerken.
Door de transit van Saturnus (Karma) van 8 maart 2023 tot 14 februari 2026 door Vissen (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) en met deze energie gaat Ram oude onverwerkte emotionele bagage loslaten.
Tijdens deze jaren wordt Ram geconfronteerd met het thema afscheid en loslaten als een kosmische voorbereiding op de periode van Saturnus in Ram (vanaf 15 februari 2026) waarin je innerlijke ontwikkeling een hoge vlucht zal nemen.
Saturnus in Vissen in het 12e Huis mag worden gezien als grote schoonmaak van geest en ziel.

Advies
Mars is de astrologisch heerser van Ram. Mars is nog tot 11 januari 2023 retrograde, dus het jaar 2023 gaat traag van start zoals concentratieproblemen of moeite met het houden aan verplichtingen.
Het jaar begint pas in de tweede helft van januari 2023, dan sta je in de startblokken om met een nieuw hoofdstuk te beginnen, een nieuw project, een nieuwe kans, een initiatief.
Op 20 april 2023 is er de totale Zonsverduistering in Ram en dat is de eerste Zonsverduistering in Ram sinds maart 2004!
Ga met je gedachten terug naar de dagen rond 19 maart 2004. Wat gebeurde er toen in je leven? Deze Zonsverduistering van april 2023 kan dezelfde energie met zich meebrengen. Met Jupiter in Ram en Mars weer direct geeft deze hoog geladen energie een ongekende boost! Het jaar 2023 kan daardoor een succesvol jaar worden, zolang je niet impulsief en ondoordacht handelt.

error: Content is protected !!