Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Tweelingen 2021

Algemeen
Nieuwsgierig, Tweelingen?
Het jaar 2021 is een druk jaar van verrassende ontwikkelingen, maar is eigenlijk de voorbereiding op het hoogtepunt van de 29-jarige Saturnus-cyclus. Vanaf 8 maart 2023 reist Saturnus namelijk door het tiende Huis van Carrière, het hoogste punt van de Tweelingen horoscoop.
Zie 2021 dus als een “tussenjaar” om jezelf voor te bereiden op het grote moment van cumulatie.
Een jaar om te studeren, om te reizen, cultuur opsnuiven, spirituele verdieping en levenslessen leren. De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 viel voor Tweelingen in het Huis van Relaties. De eerste helft van 2021 staat hierdoor in het teken van de relatie.
Ook de Maansverduistering van 26 mei en Zonsverduistering van 4 december 2021 vallen in Boogschutter (Huis van Relaties) dus relaties is de rode draad van 2021.
Jupiter en Saturnus in Waterman hebben grootste plannen en stimuleren Tweelingen om op reis te gaan..fysiek of astraal! Geweldig jaar om je horizon te verruimen door andere culturen te verkennen, te studeren of een studie af te ronden.
Beklim in 2021 de hoogste berg om alles goed te kunnen overzien, Tweelingen.

Liefde en Relaties
Het jaar 2021 is door maar liefst twee Verduisteringen in het Huis van Relaties een opmerkelijk en beslissend jaar voor liefde en relaties.
De transit van Venus in Steenbok van 9 januari tot 1 februari 2021 versterkt de intieme band en het vertrouwen in de relatie voor een volgende stap, zoals het maken van trouwplannen!
Van 22 januari 2021 tot 8 mei 2021 reist de asteroïde Ceres door jouw 11e Huis van Vriendschappen en Sociale Processen. Deze periode van Ceres in Ram maakt Tweelingen meer sociaal bewust en stimuleert om goede doelen te ondersteunen.
Van 5 maart tot 23 april 2021 reist Mars door Tweelingen en deze energie maakt zelfverzekerd, maar deze krachtige houding is niet de beste tijd voor compromissen of vrede en harmonie in de relatie.
Met de Volle Maan in Weegschaal van 28 maart 2021 krijg je meer duidelijkheid over wat je voelt om een beslissing op liefdesgebied te nemen. De conjunctie van de Zon en Venus in Ram op 26 maart 2021 is een geweldige dag om een onuitwisbare indruk te maken.
De transit van Venus in Stier van 15 april 2021 tot 9 mei 2021 maakt je nostalgisch.
Het gevoel van spijt brengt een oude liefde terug op je pad.
Venus in Tweelingen van 10 mei tot 2 juni 2021 maakt Tweelingen super charmant! Mooie periode voor liefde en romantiek.
Op 26 mei 2021 valt de Maansverduistering in Boogschutter, de eerste Verduistering dit jaar voor het Huis van Relaties en is een direct vervolg op de Zonsverduistering van 4 december 2020.
Een relatie kan (alsnog) eindigen of een nieuwe relatie kan beginnen. Wat of wie in de komende maanden komt of gaat, het zal blijvend zijn.
Op 10 juni 2021 is er een annulaire Zonsverduistering in Tweelingen en deze kosmische gebeurtenis maakt de weg vrij voor een geheel nieuwe jij. Tweelingen maakt een transformatie door op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden. Vanaf 10 juni 2021 voelt het alsof je leven opnieuw begint, een nieuwe start, een nieuwe jij, een nieuwe relatie met jezelf en….
De retrograde asteroïde Eros in Boogschutter (Huis van Relaties) van 12 juni tot 29 juli 2021 kan tot bekoeling en spanning leiden in relaties.
Venus in Weegschaal van 17 augustus 2021 tot 10 september 2021 (Huis van Romantiek) is een periode van liefde, avontuur of een creatief project.
De transit van Mars door Weegschaal (Huis van Romantiek) van 16 september 2021 tot 7 oktober 2021 doet Tweelingen verlangen naar de liefde, maar is dan wel strijdvaardig, competitief en wil harten veroveren, koste wat kost.
Venus in Boogschutter van 8 oktober 2021 tot 5 november 2021 (Huis van Relaties) is een mooie periode voor een verzoening, romantische ontmoetingen, verloving of huwelijk.
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 valt ook in het Huis van Relaties. Er kan druk op de relatie ontstaan door een gebeurtenis waardoor de relatie tot het uiterste wordt gedreven, zoals een echtscheiding, rechtszaak of juridische verwikkelingen. In de komende zes maanden kan een huwelijk worden gesloten of ontbonden, zakelijke contracten ondertekend of is het begin van een langdurig zakelijk partnerschap.
Van 14 december 2021 tot 24 januari 2022 reist Mars door Boogschutter. Tijdens deze periode kunnen er spanningen zijn in je relatie, op het werk of het dagelijks leven.

Carrière
Het jaar 2021 is door de invloed van Jupiter en Saturnus in Waterman een geweldig jaar voor studie in het buitenland, vooral in de eerste helft van 2021 zijn goede resultaten te behalen.
De beste periode om naar het buitenland te reizen is van januari tot medio mei 2021. Vanaf eind juli tot medio oktober voorzichtig zijn in het buitenland met de retrograde Jupiter en Saturnus in Waterman.
Vanaf 9 januari 2021 tot 15 maart 2021 reist Mercurius door Waterman (Huis van Studie en Reizen en Internationale verbindingen). Gunstige tijd voor reizen en studie, maar hou rekening met vertraging tijdens de retrograde Mercurius in Waterman van 30 januari tot 20 februari 2021.
De transit van de Zon in Vissen van 19 februari tot 20 maart 2021 is een gunstige periode voor je carrière en werkomgeving met kans op promotie en ontwikkeling.
Van 5 maart tot 23 april 2021 reist Mars door Tweelingen. Tijdens deze periode is Tweelingen meer zelfverzekerd en ambitieus. Jouw sterke competitieve houding is gunstig voor je carrière, maar maakt het ook lastig om samen te werken, de mening van anderen te respecteren of compromissen te sluiten met anderen. Echt een periode om voor jezelf te werken of als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.
Op 26 maart 2021 is de Zon conjunct Venus in Ram en dit is een prachtige kans voor Tweelingen om in het voetlicht te treden, een project te promoten of iets doen dat collectieve impact heeft.
Van 5 tot 19 april 2021 reist Mercurius door Ram en dat is een gunstige periode voor teamwork en om een collectief project te presenteren en te promoten.
Jupiter, de planeet van expansie reist vanaf 14 mei 2021 tot 10 mei 2022 door Vissen (Huis van Carrière) en dat is een ongekende periode van professionele groei en ontwikkeling!
De retrograde Jupiter in Vissen van 20 juni tot 28 juli 2021 is een periode van heroverweging voor wat betreft professionele doelen. Wat wil je specifiek nalaten aan de wereld?
Jupiter proeft in Vissen tijdelijk van het Huis van Carrière van 14 mei tot 28 juli 2021. Geweldige periode om jezelf in de etalage te zetten met kans op maatschappelijk succes!
De maanden april tot september 2021 zijn over het algemeen positieve maanden voor je carrière. De Nieuwe Maan in Leeuw van 8 augustus 2021 is een geweldig moment voor presentaties, het onderhouden van persoonlijke en professionele contacten en de uitwisseling van ideeën.
De transit van de asteroïde Vesta door Schorpioen van 21 september 2021 tot 16 november 2021 laat extra toewijding zien op het werk en thuis, let dan wel op je grenzen.
Vanaf begin september tot half november 2021 is het oppassen geblazen, want niet iedereen is gecharmeerd van jouw succes. Een collega, leidinggevende of zakenpartner kan proberen de poten van onderuit je troon te zagen.
De transit van de Zon in Schorpioen (Huis van Werk) van 24 oktober 2021 tot 22 november 2021 laat nieuwe ontwikkelingen zien op werkgebied, een nieuwe kans, een andere werkplek, nieuwe collega’s of organisatiesystemen.
De transit van de Zon door Boogschutter van 24 november tot 21 december 2021 is een gunstige periode voor samenwerking, inwinnen van advies en het sluiten van overeenkomsten, contracten en partnerschappen. Door contacten privé of zakelijk leer je meer over jezelf.

Financiën
Het jaar 2021 is een jaar van financiële schommelingen, dus een gemiddeld jaar voor wat betreft inkomsten.
Het jaar 2020 was geen makkelijk financieel jaar door de invloed van Jupiter en Saturnus in Steenbok (Huis van gedeelde financiën). Er was sprake van winst en verlies door derden.
Januari, februari, april, mei en september 2021 zijn gunstige financiële maanden.
Raadzaam is wel om je budget sterk in de gaten te houden.
De transit van Jupiter in Waterman kan tot medio mei 2021 financiële voordelen vanuit het buitenland of studie opleveren.
Van 12 tot 28 juli 2021 reist Mercurius door Kreeft (tweede Huis van Financiën). Tijdens deze praktisch gerichte periode zijn er uitgaven en inkomsten die te maken hebben met communicatie-systemen. Uitstekende periode om je financiën op orde te krijgen, dus het analyseren van financiën, bezittingen evenals persoonlijke waarden.
Juli, augustus en september 2021 zijn dure maanden vanwege herstelwerkzaamheden thuis, een verhuizing, een nieuw interieur of aankoop van huishoudelijke artikelen. Het kopen of verkopen van onroerend goed moet van te voren eerst goed worden overwogen. Vermijd risicovolle investeringen.
De retrograde Venus in Steenbok (gedeelde financiën) vanaf 19 december 2021 tot 28 januari 2022 laat vertraging zien in financiële zaken van de partner. Alles op het gebied van gedeelde belangen, intimiteit, financiën en andere emotioneel beladen onderwerpen moet samen eerst worden overlegd.

Familie en Huis
Het jaar 2021 is over het algemeen een stabiel jaar voor Huis en Familie.
De rode draad is renovatie.
De Volle Maan in Maagd van 27 februari 2021 in jouw Huis van Familie en Huis is de kosmische poort naar een verandering in je woonsituatie, zoals een verbouwing, renovatie, nieuw interieur of een verhuizing naar een andere woonplaats. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing vanwege je carrière, een gezamenlijke vakantie, of familiebijeenkomst.
Tweelingen kan ook het besluit nemen om te gaan trouwen of te gaan samenwonen. De invloed van Mars en Venus laat zien dat het eerste kwartaal van 2021 het meest gunstig is om dat te doen.
De transit van Venus in Maagd van 23 juli tot 16 augustus 2021 duidt op een harmonieuze periode thuis en in de familie. Een gunstige periode voor een nieuw interieur, een renovatie of herstelwerkzaamheden aan het huis en haar bewoners, dus ook een verzoening in de familiesfeer is dan mogelijk.
Van 30 juli tot 15 september 2021 reist Mars door Maagd (Huis van Familie en Huis) en dat betekent werk op en om het huis. Tweelingen is dan energiek, defensief, beschermend en assertief.
De jonge Tweelingen wil tijdens deze periode zijn of haar vleugels uitslaan en op zichzelf gaan wonen.
De transit van Mars in Weegschaal van 16 september tot 30 oktober 2021 maakt Tweelingen strijdvaardig en competitief, ook naar kinderen in gezin en familie.
In de familie of gezin kan er tijdens deze periode sprake zijn van gezinsuitbreiding, dat kan ook zijn door de komst van een huisdier.
Naarmate het jaar 2021 vordert kunnen er complicaties zijn in het privé-leven en dat kan te maken hebben met ontwikkelingen in de carrière van Tweelingen.
Van 14 december 2021 tot 24 januari 2022 reist Mars door Boogschutter. Tijdens deze periode kunnen er spanningen zijn thuis, op je werk of in het dagelijks leven.

Gezondheid
Gezondheid kan wat delicaat zijn aan het begin van 2021.
Mercurius is van 30 januari tot 20 februari 2021 retrograde in Waterman. Aan het begin van 2021 kan Tweelingen zich wat down voelen en last hebben van kwaaltjes, maar dat verbetert wanneer Mercurius in Waterman weer direct gaat vanaf 21 februari 2021 tot 15 maart 2021.
Wanneer Uranus in Stier (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) weer direct gaat vanaf 14 januari 2021 krijg je meer innerlijke rust. Mercurius is de Heerser van Tweelingen. De transit van Mars in Tweelingen van 5 maart 2021 tot 23 april 2021 brengt meer fysieke vitaliteit en levenslust.
De Volle Maan in Schorpioen van 27 april 2021 (Huis van Gezondheid) is een prachtig moment om het besluit te nemen om te stoppen met schadelijke gewoontes, meer te gaan bewegen, gezonder te gaan eten en het opbouwen van innerlijke vrede.
De transit van de Zon in Tweelingen vanaf 21 mei tot 21 juni 2021 versterkt de fysieke toestand van Tweelingen en beschermt Tweelingen tijdens de retrograde Mercurius in Tweelingen vanaf 29 mei tot 21 juni 2021.
Van 9 mei 2021 tot 31 juli 2021 reist asteroïde Ceres door Stier door je 12e Huis van Loslaten en Kosmische Bewustzijn. Tijdens deze periode moet je oppassen, want Tweelingen kan negatief worden beïnvloed door ‘kwalijke entiteiten”, zoals narcisten, verslaafden en emotionele zuigers.
Van 1 augustus 2021 tot 21 december 2021 is je lichaam met Ceres in Tweelingen als een antenne. Probeer je tempel zo zuiver mogelijk te houden door jezelf energetisch te beschermen.
Op 10 juni 2021 is er een annulaire Zonsverduistering in Tweelingen en deze kosmische gebeurtenis maakt de weg vrij voor een geheel nieuwe jij. Tweelingen maakt een transformatie door op een manier die je nooit voor mogelijk had gehouden.
De Zwarte Maan in Tweelingen vanaf 18 juli 2021 brengt je donkere en verborgen kant naar buiten. Ook dit ben jij, verberg het niet, maar omarm het als een deel van jou.
Weet de waarheid van de leugen te onderscheiden en houdt je tempel zuiver, veilig en alleen voor jezelf.
De retrograde Uranus in Stier (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) van 20 augustus tot 17 januari 2022 kan de oorzaak zijn van concentratieproblemen en slapeloosheid.
De transit van Venus in Schorpioen (Huis van Gezondheid) van 11 september 2021 tot 7 oktober 2021 is een mooie periode voor een wellnessvakantie of gewoon even bijtanken.
De transit van de Zon in Schorpioen van 24 oktober tot 22 november 2021 legt de focus op gezondheid en welzijn, hoe dagelijkse plichten en verantwoordelijkheden van invloed zijn op je gezondheid en gevoel van welbehagen.
Mercurius in Schorpioen van 6 tot 24 november 2021 maakt gedreven om een dieet of nieuwe sport uit te proberen.
De Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) schenkt Tweelingen een groot spiritueel inzicht en bevrijdt Tweelingen van beperkende overtuigingen of destructieve gewoonten. Deze kosmische gebeurtenis is de poort naar een heel nieuwe jij…

Advies
Overtuigingen en filosofieën worden het hele jaar 2021 door de realistische Saturnus in Waterman in twijfel getrokken en op de proef gesteld. Onthou wel dat ware wijsheid alleen verkregen wordt door onderscheidend te zijn. Het is essentieel voor jouw professionele evolutie om open te blijven staan ​​voor ideeën en ook onvermijdelijke kritiek te incasseren.
Maar liefst drie Saturnus/Uranus vierkanten stellen Tweelingen op de proef dit jaar. Op 17 februari, 14 juni en 24 december 2021 zijn momenten van uitdagingen, maar ook van ongekende mogelijkheden om jezelf opnieuw uit te vinden.
De ringvormige Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 is de ultieme kans om opnieuw te beginnen. Wat houdt je tegen, Tweelingen?
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Het geeft jouw persoonlijkheid een geweldige boost. Je sterke wilskracht, creativiteit en de motivatie maakt december 2021 de meest productieve maand van het jaar. De tijd is gekomen om een project te voltooien. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng op weg naar 2022.

error: Content is protected !!