Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Leeuw 2022

Algemeen
In 2021 waren er wel vier Verduisteringen op de as Tweelingen/Boogschutter, dus de focus lag op de relatie, met jezelf en met anderen, zowel privé als zakelijk. Het jaar 2021 was geen gemakkelijk jaar, het was het jaar van afscheid en compromis.
Het jaar 2022 is een stevig vervolg op het relatiethema, want Saturnus in Waterman blijft ook dit jaar in het Huis van Relaties.
Het hele jaar door wordt Leeuw door Saturnus en Uranus heen en weer geslingerd tussen carrière en relaties.
Het jaar 2022 is een hectisch, maar ook wel een onstabiel jaar waarbij een flexibele en niet te overmoedige houding essentieel zijn. Verwacht niet teveel van 2022, Leeuw.
Planetaire invloeden laten voor 2022 veel geluk, optimisme en groei zien op het gebied van werk en relaties. Augustus 2022 is de drukste maand van het jaar met aan het begin van augustus een drievoudige conjunctie van de Noordknoop, Mars en Uranus in Stier in je 10e Huis van Carrière en Bestemming, dat kan tot onverwachte invloedrijke omwentelingen leiden op het werk, je relatie en thuissituatie.
Vanaf 29 oktober 2022 tot 20 december 2022 is Jupiter nog even terug in Vissen. Ter afsluiting van 2022 is dit een periode om oude financiële en emotionele zaken af te wikkelen om met een schone lei het jaar 2023 in te kunnen gaan.

Liefde en Relaties
Het jaar 2022 gaat grotendeels over relaties. Het jaar 2022 stelt de relatie op de proef.
De transit van Mars in Boogschutter tot 24 januari 2022 maakt Leeuw strijdvaardig en competitief in de liefde, om een hart te veroveren of voor de liefde te vechten.
Voor Liefde en Relaties is het jaar 2022 geen gemakkelijk jaar. Leeuw vindt het fijn om in het middelpunt van de belangstelling te staan en wil bewonderd en gewaardeerd worden, maar het is net alsof je nu extra je best moet doen om aandacht te krijgen en je podium te pakken. Alles verloopt trager met Venus Retrograde in Steenbok tot eind januari 2022 zowel in de liefde als in je dagelijks leven.
Tot na de lente van 2022 blijft het een beetje afwachten voor wat de liefde betreft. Tegen het einde van de zomer van 2022 komt er weer ruimte voor de liefde en kunnen nieuwe verbintenissen worden gevormd en worden oude verbintenissen verbroken. Toch voelen relaties zwaar, ernstig en verantwoordelijk en dat komt door Saturnus in het Huis van Relaties sinds december 2020 tot begin maart 2023. Natuurlijk is het niet al die tijd kommer en kwel, maar verwacht niet te veel en bekijk alles met een realistische blik. Saturnus in het Huis van Relaties gaat over het doorbreken van beperkingen in het liefdesleven, dus neem je verantwoordelijkheid en ga niet afwachten totdat de ander met een oplossing komt. Focus op de lange termijn, dit is geen transit voor one-night-stands of kortstondige avontuurtjes. Saturnus in Waterman is de ultieme relatietest en wil je duidelijk maken waarom het niet lukt om een relatie stand te houden en waarom je jezelf onnodige beperkingen hebt opgelegd. Waarom die bindingsangst, waarom die angst voor een relatie?
Dat soort vragen krijgt Leeuw ook dit jaar voorgeschoteld.
Venus en Mars Conjunct Pluto in Steenbok op 3 maart 2022 geeft een voorproefje van de lange transit van Pluto in het Huis van Relaties vanaf januari 2024`; bewustwording van machtsstrijd en transformatie van relaties.
Door Saturnus in het Huis van Relaties krijgt Leeuw wel de kans om op een feest bij vrienden of een bijeenkomst met gelijkgestemden zoals een beurs iemand te ontmoeten met wie een serieuze relatie kan worden opgebouwd. Er kan sprake zijn van zwangerschap of een vorm van gezinsuitbreiding door de invloed van Venus in Leeuw van 12 augustus tot 5 september 2022.
De Zomer van 2022 staat in het teken van compromissen sluiten.
De herfstmaanden van 2022 kunnen echter wat minder liefdevol zijn en moet de Leeuw veel geduld hebben. Het laatste uitdagende vierkant tussen Saturnus in Waterman en Uranus in Stier in oktober 2022 brengt oude relatiedrama’s van 2021 weer terug en mag worden gezien als het sluitstuk van het relatiethema.
Om die reden is het raadzaam om voor de herfst van 2022 problemen op te lossen die zich voordoen. Wanneer een relatie niet meer te redden is, komt er tijdens het laatste vierkant tussen Uranus en Saturnus alsnog een einde aan, dat geldt ook voor werkgerelateerde romantische affaires met een leidinggevende. Het vierkant Saturnus/Uranus brengt ook onevenwichtigheden tussen werk en partner aan de orde waardoor keuzes moeten worden gemaakt.
Probeer werk en liefdesleven gescheiden te houden tot eind oktober 2022. Ook zakelijke partnerschappen zoals collega’s kunnen onder druk komen te staan, dus probeer het hoofd koel te houden en vermijdt onnodige discussies.

Carrière
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier (Huis van Carrière) van 19 november 2021 is in het komende halfjaar van 2022 van grote invloed op de carrière en publieke imago van Leeuw.
In het eerste halfjaar van 2022 wordt duidelijk of Leeuw succes zal hebben of dat een podiumplek wordt gegund of geweigerd of dat een publieke rol wel of niet meer bij je past.
Door de omslag van de Noordelijke Maansknoop naar Stier vanaf februari 2022 tekent zich voor Leeuw een duidelijk pad af voor wat betreft de carrière of roeping dat in lijn is met jouw specifieke opdracht in dit leven.
Het jaar 2022 gaat over managen, coördineren, aansturen en samenwerken. Leeuw krijgt verantwoordelijkheid, maar wordt ook van hogerhand gevolgd en beoordeeld.
Met Pluto in Steenbok (Huis van Dagelijks Werk en Uranus in Stier (Huis van Carrière) en asteroïde
Ceres in Stier tot 8 februari 2022 staat het begin van 2022 in het teken van professionele doelen en wat je kunt doen om meer kansen te krijgen en vooruitgang te boeken.
Het jaar 2022 begint met Venus retrograde in Steenbok (Huis van Werk) tot eind januari 2022 en Mercurius retrograde in Steenbok van eind januari tot begin februari 2022. Door deze transits begint 2022 met overdenking over hoe je veranderingen op het werk kunt aanbrengen om enthousiast te blijven over het werk.
De Zon conjunct de retrograde Venus in Steenbok op 9 januari 2022 confronteert Leeuw met de praktische aspecten van je werk en het belang van samenwerking met collega’s en zakenpartners.
Met Venus retrograde tot eind januari 2022 in het Huis van Werk loopt Leeuw het liefst de kantjes ervan af, maar dat verandert wanneer Venus direct gaat. Vanaf 29 januari 2022 komt er dubbel zoveel werk op je af. Een onverschillige houding wordt je niet in dank afgenomen!
Met Mars in Steenbok vanaf 25 januari 2022 tot 6 maart 2022 krijg je weer plezier in je werk, ga je veranderingen doorvoeren in je dagelijkse routine of vindt je een betere werkkring.
Venus conjunct Mars in Steenbok op 16 februari 2022 kan leiden tot een korte romance op de werkvloer.
De Zonsverduistering in Stier van 30 maart 2022, de Maansverduistering in Schorpioen van 16 mei 2022, de Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 en de Totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 kunnen grote verschuivingen veroorzaken in met name de carrière wanneer een keuze moet worden gemaakt tussen privé-leven of je carrière.
Vanaf 29 mei tot 23 juni 2022 reist Venus door Stier en komt er wat verbetering en kans op groei en winst. Met Jupiter in Ram van 11 mei 2022 is dit een gunstige periode voor een zakelijke reis. Jupiter blijft tot 27 juli 2022 in Ram en gaat dan retrograde tot eind oktober 2022. Het kan zijn dat Leeuw dan tijdens die periode keuzes moet maken. Juni en juli 2022 zijn de meest actieve maanden voor wat betreft de carrière van Leeuw. Mercurius in Stier van 3 juni tot 13 juni 2022 is positief voor zakelijke onderhandelingen en het nemen van beslissingen. Mars reist van 6 juli tot 20 augustus 2022 door Stier en dat maakt gedreven en ambitieus om doelen te behalen.
Belangrijke onderhandelingen en het plannen van deals kun je het beste doen met Mercurius in Leeuw van 20 juli tot 4 augustus 2022.
De Leeuw die werkzaam is bij de overheid, bankwezen, luchtvaart of werktuigbouw is het meest succesvol in 2022. In de tweede helft van 2022 kunnen er problemen ontstaan met leidinggevenden of hogergeplaatsten. Van oktober tot eind november 2022 komt er een heftige periode. Het laatste vierkant tussen Saturnus en Uranus en de Totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 kunnen grote veranderingen in je carrière met zich meebrengen. Sommige dingen lijken weg te vallen, maar deze komen terug in een andere vorm. Tijdens deze hectische periode is het goed om afstand te nemen en een korte vakantie in te lassen. Aan het eind van december 2022 gaat Mercurius ook retrograde, waardoor het jaar boekhoudkundig niet goed kan worden afgesloten.

Financiën
Jupiter in Vissen het financiële 8e Huis kan tot mei 2022 en aan het eind van 2022 winstgevend zijn, waardoor schulden kunnen worden afbetaald. Het hele jaar 2022 geldt dat Leeuw voorzichtig moet zijn met geld uitgeven.
Door de omslag van de Noordelijke Maansknoop naar Stier vanaf februari 2022 tekent zich voor Leeuw een duidelijke pad af voor wat betreft de carrière of roeping dat in lijn is met jouw specifieke opdracht in dit leven. Het pad van je carrière is direct van invloed op je financiën.
Het jaar 2022 ziet er vrij stabiel uit qua financiën, maar sparen van geld of grote aankopen doen is wel lastig dit jaar.
Leeuw houdt ervan om zichzelf te verwennen, maar het jaar 2022 is bedoeld om financiën op orde te krijgen met het oog op de toekomst. om te investeren in de toekomst en het rechtzetten van problemen met geld uit het verleden.
Het jaar 2022 is gefocust op huis en familie en het meeste geld gaat naar renovatie of decoratie van je huis. Raadzaam is om geen financiële risico’s te lopen, zoals vertrouwen op geld vanuit beleggingen, gokken in casino’s, loterijen en trekkingen.
Het eerste kwartaal van 2022 ziet er met Jupiter in Vissen veelbelovend uit. Er komt meer geld binnen vanwege een lening of je partner waarmee aan betalingsverplichtingen kan worden voldaan.
Jupiter in Vissen in jouw 8e Huis van Gedeelde Bronnen laat vanaf januari tot juni 2022 een gunstige invloed zien op de financiën van je geliefde. Deze periode is ook geschikt om een lening aan te vragen of is gunstig bij afhandelen van zakelijke onderhandelingen, contracten, gezamenlijke rekeningen, beleggingen en contact met instanties en overheid.
Jupiter kan in 2022 dus interessante en verleidelijke kansen bieden, maar het blijft raadzaam om voorzichtig en nuchter te handelen. Vooral in maart, mei, augustus en september 2022 kunnen lastige maanden zijn. Onjuiste uitgavenplanning kan leiden tot forse besparingen op vakanties en buiten de deur eten. Neptunus staat ook in Vissen en daarom kan het allemaal wat ongemakkelijk voelen, omdat je niet precies weet waar het allemaal vandaan komt. Pas op met impulsieve acties, want Jupiter in Vissen (Heerser is Neptunus) droomt mooie, maar niet altijd haalbare dromen. Leeuw moet realistisch blijven en dan kan 2022 een prachtig financieel jaar zijn. Samenwerken is het toverwoord, want met bijna alle planeten aan de rechterkant van de Leeuw horoscoop gaat het in 2022 niet alleen om jou, maar vooral om de inbreng van anderen.
Wanneer je besluit om toch voor jezelf te gaan krijg je niet de gehoopte resultaten.
Mercurius retrograde van van 11 mei tot 2 juni 2022 laat ook zien dat je voorzichtig moet zijn, want de communicatie met zakelijke partners, collega’s en zelfs vrienden kan dan moeilijk verlopen en dat is lastig als er sprake is van een lening. Ook tijdens die periode geen nieuwe afspraken of financiële toezeggingen doen. Blijf spaarzaam met het oog op de toekomst!
Vanaf 6 september tot 29 september 2022 kan er met de transit van Venus in Maagd( Huis van Financiën) een opwaartse geldstroom zijn. Hou er wel rekening meer dat deze transit samenvalt met Mercurius retrograde waardoor er enkele complicaties door miscommunicatie kunnen optreden.
In de herfst van 2022 zijn er grote en onverwachte uitgaven in verband met kinderen of defecten aan huishoudelijke apparatuur en dan is het fijn dat je aan het begin van 2022 voor financiële reservers hebt gezorgd. Asteroïde Ceres in Maagd (Huis van Financiën) van 30 september tot 18 december 2022 ondersteunt bij het nemen van verstandige financiële beslissingen en het vinden van nieuwe manieren om de financiële situatie te verbeteren en te stabiliseren. ​
Over het algemeen is 2022 eren positief jaar voor financiën. De financiële uitdagingen zijn er om je om je voor te bereiden op de toekomst. Zolang je bereid bent om met anderen samen te werken en advies goed in je oren knoopt, dan komt het goed.
Vanaf 29 oktober 2022 tot 20 december 2022 is Jupiter nog even terug in Vissen.
Dit is een afsluitende periode om oude financiële en emotionele zaken af te wikkelen om met een schone lei het jaar 2023 in te kunnen gaan. Tijdens deze periode kunnen oude schulden worden vereffend of komen er giften of goed nieuws van instanties of is er financiële ruimte voor een mooi geschenk dat je al een tijdje wilt hebben.

Familie en Huis
Vanaf 11 mei tot 27 juli 2022 reist Jupiter door Ram en deze periode is gunstig om een vakantie te plannen. Jupiter vormt dan een gunstig aspect met de Zon in Leeuw en dat brengt belangrijke levenslessen en versterkt het zelfvertrouwen. Niets is onmogelijk, Leeuw.
In het jaar 2022 vallen maar liefst twee Verduisteringen in Schorpioen, voor Leeuw is dat het Huis van Familie en Huis. De eerste is een Maansverduistering in Schorpioen op 15 mei 2022. Met deze kosmische gebeurtenis krijgt Leeuw de sterke behoefte om verbeteringen aan het huis aan te brengen zoals een renovatie of een interieur make-over. Door het huis op te ruimen en comfortabel te maken, krijg je overzicht en voelt het gewoon beter en komt er ruimte voor nieuwe dingen. Er komt ruimte voor gezin of met mensen die je als familie ziet om emoties te delen en openhartig zijn om uitdagingen aan te gaan en problemen op te lossen. Het is een goede periode om je huis te verkopen, een huis te kopen, te verhuizen of te herfinancieren met het oog op de toekomst.
Ook hier speelt het thema verantwoordelijkheid een grote rol, dus verantwoordelijkheden binnen het gezin en familie mogen niet uit de weg worden gegaan. Conflicten en meningsverschillen moeten worden opgelost. Tegen de Zomer van 2022 komt er wat meer rust op het thuisfront.
De herfstperiode van 2022 kan wat heftiger zijn. De verdeling van huishoudelijke taken kan de reden zijn tot boosheid en onbegrip. Juist nu moet Leeuw proberen om negatieve emoties te beheersen en geen te hoge eisen te stellen aan kinderen of ouderen.
De tweede Verduistering van 2022 is een Zonsverduistering in Schorpioen op 25 oktober 2022 en dit kan de aanleiding zijn om te gaan verhuizen in het komende halfjaar of je woonsituatie te veranderen om je een veiliger gevoel te geven. Er breekt dan een gunstige periode aan voor een familiebijeenkomst, een periode om banden aan te halen met familie of met degenen die je als familie beschouwt.
Tegen het einde van 2022 kan de focus liggen op jongvolwassenen en pubers in gezin en de familie. Ook de volwassen kinderen van Leeuw hebben problemen die dringend moeten worden opgelost.
Vanaf 21 december 2022 tot 16 mei 2023 komt met Jupiter in Ram een energieke tijd voor een lange fysieke of spirituele reis, een tijd om op avontuur te gaan.
Over het algemeen is het raadzaam om evenwicht en vrede in het gezin te behouden.

Gezondheid
Het jaar 2022 laat geen serieuze problemen zien voor de Leeuw.
Raadzaam is het om je immuunsysteem te versterken om verkoudheid voor te zijn.
Neem voldoende (nacht)rust en beweging. Ga op tijd naar de dokter als je klachten hebt en ga niet zelf dokteren en experimenteren met allerlei middeltjes.
Ook hier speelt verantwoordelijkheid voor jezelf een grote rol bij je gezondheid.
In 2022 krijg je regelmatig te maken met twijfel over relaties, het gebrek aan zinvolle relaties, en carrière en zorgen om het gebrek aan vooruitgang, waarbij je moet kunnen terugvallen op je uithoudingsvermogen en energie.
Door de retrograde Venus in Steenbok tot 28 januari 2022 gaat het voor Leeuw om de ontwikkeling van een gezond gevoel van eigenwaarde.
Voorkomen is beter dan genezen, dus een gezonde levensstijl is van het allergrootste belang.
Met Pluto in Steenbok (6e Huis van Gezondheid) is het altijd zaak om goed voor je lichaam en welzijn te zorgen. Saturnus heeft het Huis van Gezondheid verlaten en dat voelt minder zwaar.
Jupiter is in 2022 de reddende engel voor Leeuw. Jupiter draagt op een tastbare manier bij aan een goede gezondheid voor Leeuw. In het eerste kwartaal van 2022 (tot 11 mei 2022) reist Jupiter door Vissen en dat is een goede periode om samen te gaan sporten of samen een dieet te gaan volgen. Ook voor je gezondheid heb je de ondersteuning nodig van dierbaren. Tijdens deze periode met Jupiter in Vissen is er ook eerder herstel bij een blessure.
Vanaf 11 mei 2021 reist Jupiter door Ram en dan gaat geloof en spiritualiteit een grote rol spelen bij genezing en herstel. Een buitenlandse arts of adviseur kan waardevolle informatie geven om fit en gezond te worden.
Een transit om op te letten is het vierkant tussen Mars en Pluto in Steenbok op 1 juli 2022.
Als je tijdens deze transit op vakantie gaat kan Leeuw een breuk oplopen tijdens een ongeval. Pas op met het nuttigen van voedsel dat niet goed is bereid. Bij twijfel niet inhalen of in dit geval laten staan!
Asteroïde Ceres reist van 16 mei tot 23 juli 2022 door het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten en tijdens deze periode kan verbinding met je onderbewustzijn worden gemaakt voor zachte heling en innerlijke genezing.
Mercurius retrograde in Weegschaal van 10 september tot 28 september 2022 kan van invloed zijn op je concentratievermogen. Leeuw heeft dan moeite met mentale focus en verstrooid en angstig zijn. Juist dan moet je even een time-out nemen door een korte vakantie of retraite.
Asteroïde Ceres reist van 24 juli tot 29 september 2022 door Leeuw en door deze invloed zorgt Leeuw beter voor zichzelf. Echt een periode van koestering en innerlijke verzorging door meer tijd te nemen voor jezelf en jezelf te verwennen. Even een time-out nemen om te aarden, om tot rust te komen en je omringen met je dierbaren wat zowel jezelf als anderen ten goede komt.
In de Zomer van 2022 nodigt de wilde natuur je uit om jezelf uit te leven en op te laden.
Een vakantie in de bergen, aan zee, rivier of gewoon lange boswandelingen maken versterkt Leeuw met positieve emoties en een goede gezondheid. De natuur is helend bij emotionele stress en boosheid. Om je immuniteit te versterken is het raadzaam om je regelmatig onder te dompelen in koud water of een warme douche af te sluiten met koud water.
Ceres is vanaf 19 december 2022 tot 22 mei 2023 in Weegschaal. Het jaar 2022 wordt daarmee afgesloten met mentale koestering voor jezelf en voor anderen.

Advies
Het jaar 2022 gaat over het nemen van verantwoordelijkheid.
Verantwoordelijkheid voor jezelf en voor anderen. Gelukkig is 2022 een jaar van financiële stabiliteit, wederzijds begrip, een goede gezondheid en geen grote veranderingen op het werk en op relatiegebied.
Het jaar 2022 gaat ook over je partner, sociale contacten en familierelaties, want zonder de steun van je partner, je sociale kring, gezin en familieleden zal het voor Leeuw niet eenvoudig zijn om doelen te behalen dit jaar.
Mars Conjunct Pluto in Steenbok op 2 maart 2022, Venus conjunct Pluto in Steenbok op 3 maart 2022 in het Huis van Werk en Venus conjunct Mars in Waterman op 6 maart 2022 in het Huis van Relaties is een ware test van hoe goed je verleidingen kunt weerstaan ​​buiten je dagelijkse plichten en routines. Venus conjunct Mars is ook een mooie transit voor een trouwerij of om zelf te gaan trouwen of een verloving aan te kondigen of een andere verbintenis aan te gaan.
Venus Conjunct Saturnus in Waterman op 29 maart 2022 is een moment van karma in de relatie, van het plukken van vruchten of deze nu zuur zijn of zoet zijn.
Raadzaam is om regelmatig een time-out te nemen om jezelf weer helemaal op te laden, want het jaar 2022 vergt veel energie van de Leeuw.
Mars conjunct Saturnus in Waterman op 5 april 2022 kan het begin zijn van nieuwe groei of een doorstart in de relatie. Toezeggingen die zijn aangegaan en moeten worden waargemaakt zijn dan van grote invloed op het leven van de Leeuw.

error: Content is protected !!