Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan aan inmiddels aan de rechterkant van de Weegschaal horoscoop.
De nadruk ligt dus op anderen en samenwerking.
Het is geen periode voor persoonlijk initiatief, maar een periode van observeren, afwachten, aanpassen, compromissen sluiten en onderhandelen. Deze maand ligt de focus op je sociale vaardigheden, relaties, werk en gezondheid.
Het gaat in maart 2023 om het vinden van evenwicht tussen je persoonlijke ambities en het belang van anderen, samenwerking en consensus.
De boodschap van de Kosmos is duidelijk: samenwerking is de sleutel tot succes.
Saturnus in Vissen gaat vanaf 8 maart 2023 jouw dagelijks leven en routine herstructureren.

Liefde en Relaties
Saturnus, Heer van Karma, blijft nog tot 7 maart 2023 in Waterman, voor Weegschaal het 5e Huis van Liefde.
Het kan zijn dat Weegschaal zich vanaf maart 2020 (het begin van de bekoelende en begrenzende transit van Saturnus in Waterman in het 5e Huis van Liefde ) verwaarloosd heeft gevoeld of niet de benodigde aandacht heeft gekregen. Met Saturnus in Vissen vanaf 8 maart 2023 weet je wat liefde voor jou betekent en wat liefde zou moeten zijn, ook weet je wie je ware vrienden zijn.
Weegschaal kan zich dan serieus richten op gezonde, solide liefdesrelaties en vriendschappen.
Pluto in Waterman in het Huis van Creativiteit en Liefde is een transformerende en vernieuwende reis, een diepgaande metamorfose naar jezelf, naar je hart, je inspiratie, je passie, je authenticiteit, speelsheid en creativiteit. Pluto verblijft tijdelijk van 24 maart tot 11 juni 2023 in Waterman in het 5e Huis van Liefde. Dit plutonische voorproefje brengt in maart 2023 al meer passie in de relatie, maar er is dan ook meer sprake van macht en controle met degenen van wie je houdt of jezelf aangetrokken voelen tot personen met macht.
De Nieuwe Maan van 21 maart 2023 valt in het 7e Huis van Relaties.
Vanaf dit moment ontstaat er een nieuwe relatiedynamiek of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! Je zou zelfs je krachten kunnen bundelen met een rivaal. Voor Weegschaal is dit een Nieuwe Maan van keuzes maken, alsof je op een kruispunt staat. Pluto in Waterman onthult waar emotionele blokkades liggen om deze te doorbreken en je te richten op wat je leuk vindt, je creatieve ambities en projecten die jou echt inspireren.

Familie en Huis
Pluto in Steenbok reist al sinds 2008 door jouw Huis van Familie en Thuis. Pluto neemt tot 21 januari 2024 jouw definitie van het gezin, je verleden, je wortels en jouw gevoel van veiligheid letterlijk en figuurlijk op de schop. Kosmische lessen tijdens deze jaren zijn bedoeld om jou de juiste weg te wijzen. De transformerende reis van Pluto door het Huis van Familie en Huis is eigenlijk letterlijke reorganisatie en transformatie van je huis en je ziel. Het zijn de jaren van de “grote schoonmaak”, dus grote innerlijke verwerking. Er is veel veranderd in jouw privé-leven gedurende deze jaren.
Pluto blijft tot 23 maart 2023 in Steenbok en verschuift dan tijdelijk naar Waterman.
Vanaf 12 juni 2023 tot 21 januari 2024 is Pluto nog ‘even’ terug in Steenbok om de laatste restjes stof weg te vegen uit de krochten van huis en haard.
Pluto heeft veranderd wat ‘thuis’ voor jou betekent, wat je nodig hebt om je thuis te voelen, wat familie voor je betekent, wie je als familie beschouwt of waar je veilige thuishaven is.
Weegschaal wil in maart 2023 samenzijn, meedoen en samenwerken. Maart 2023 laat een reis, reünie, een groot feest of een evenement zien te plannen dat familieleden en vrienden samenbrengt.

Carrière
Saturnus in Vissen wijst Weegschaal vanaf 8 maart 2023 op het feit dat je werk moet doen waar je echt een band mee hebt, waar je serieus van houdt. Als je dat nog niet gevonden hebt, gaat Weegschaal een bewuste, weldoordachte beslissing nemen en van baan veranderen. Hou er wel rekening meer dat de nieuwe baan met meer verantwoordelijkheden kan komen.
Voor Weegschaal betekent het een periode van hard werken voor minder geld. Saturnus in Vissen is de oorzaak van een constante druk om te moeten presteren en meer verantwoordelijkheid op het gebied van werk, dagelijkse functies, gewoonten en gezondheid, soms ook het gevoel alsof je verzandt in het dagelijks leven. Saturnus in Vissen maakt grote schoonmaak in je dagelijkse routines door een meer gestructureerd en productief gebruik van je tijd. Saturnus in het zesde Huis kan leiden tot overbelasting en stress door meer verantwoordelijkheid en werkzaamheden. Saturnus in het 6e Huis betekent aanpassing, effectiviteit en reorganisatie.
De transit van Mars in Kreeft van 26 maart 2023 tot 20 mei 2023 door het Huis van Carrière maakt Weegschaal meer ambitieus en gedreven om te slagen. Dit is de beste periode om een goede indruk te maken, te solliciteren, een contract te ondertekenen, erkenning te krijgen, nieuwe vaardigheden te leren of om langetermijnplannen te realiseren. Het gaat over nieuwe technologieën, veiligheid op het werk, teamwork en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu.

Financiën
In maart 2023 kan er meer geld worden gegenereerd door het samenvoegen van vermogen zoals het sluiten van een zakelijk partnerschap of huwelijk.
Mars in Tweelingen stimuleert Weegschaal om meer geld te genereren of een betalingsregeling te treffen om eventuele openstaande schulden te kunnen betalen.
De Noordknoop blijft tot medio juli 2023 in Stier, dus tot die tijd blijft de financiële situatie verweven met het verleden en het rechtzetten van zaken. Er zijn door de invloed van de Zuidknoop ook in maart 2023 onvoorziene uitgaven waardoor je banksaldo schommelt.
Door de invloed van Uranus in Stier in Huis van de Ziel en Intimiteit zijn er onduidelijkheden of onverwachte gebeurtenissen rondom gedeelde financiële bronnen. Pas op met het aangaan van een lening en zoek tijdig advies.
Laat tijdens zakelijke onderhandelingen en eventuele communicatie over financiële zaken geen ruimte voor twijfel. Blijf nuchter en neem geen overhaaste beslissingen.

Gezondheid
Saturnus in Vissen houdt vanaf 8 maart 2023 grote schoonmaak in je dagelijkse routine en gewoonten. Vissen is voor Weegschaal het zesde Huis van Gezondheid.
Door ergonomische toepassingen en meer gestructureerd, gezond en productief gebruik van je tijd krijgt Weegschaal overzicht en ruimte om goed te kunnen functioneren.
Met Saturnus in het 6e Huis kan Weegschaal last krijgen van de rug, beendergestel, haar of nagels. Gezondheidsproblemen zijn terug te voeren op slechte voedingsgewoonten of gebrek aan lichaamsbeweging. Asteroïde Ceres in Maagd is retrograde vanaf 26 maart 2023 tot 7 mei 2023 in het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten. Deze periode kan onbewuste problemen aan het licht brengen over jouw gevoel van gevoed en gesteund voelen. Je kunt inzicht krijgen in hoe oude problemen je hebben beïnvloed en onzeker hebben gemaakt. Ceres blijft tot 21 juni 2023 om je te helpen verwerken en los te laten.
De Volle Maan van 7 maart 2023 valt in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten.
Met deze Volle Maan kun je contact maken met je innerlijke zelf, met je ziel. In afzondering vindt je de schitterende volheid om innerlijke pijn te genezen, dus zoek de rust in retraite of een plaats van spirituele rust om de inzichten te krijgen die je nodig hebt.
Luister naar wat er gezegd wordt en luister naar je innerlijke stem, jouw ziel. Er gebeurt veel om je heen, maar je hebt zelf ook veel invloed op alles wat er om je heen gebeurt.

Advies
Tot 22 maart 2023 is asteroïde Ceres retrograde in Weegschaal en tijdens die periode kun je het gevoel hebben dat je niet de ondersteuning krijgt die je nodig hebt, of dat je dingen tekort komt, je hebt financiële problemen of je bent onzeker over jezelf. Tijdens die periode moet je niet bij de pakken neer gaan zitten, maar creatief te zijn met wat je wel hebt of terug te keren naar oude methoden of bronnen. Sta open voor compromis, want je krijgt een tweede kans.
Koester je ware vrienden, ga op zoek naar betekenisvolle connecties, maar laat ook degenen los die jouw vriendschap niet waard zijn.

error: Content is protected !!