Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Vissen 2016

Algemeen
Jouw planeet Neptunus blijft ook in 2016 in jouw teken. Een sterke innerlijke kracht. Je voelt je als een ware vis in het water, maar om te kunnen zwemmen moet het water wel helder zijn. Je beschikt over een grote fantasie, overweldigende liefde en medemenselijkheid, maar je kan verdwalen in je eigen Utopia, jouw eigen fantasiewereld. De Vissen die geboren is van 26 februari tot 1 maart voelt dit jaar de energie van Neptunus het sterkst. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 is de energetische poort naar een nieuw begin. Met de Maansverduistering van 16 september is het nieuwe begin in je leven tot bloei gekomen. Pluto blijft ook in 2016 in jouw Huis van Hoop en Dromen. Je droomt grote dromen en je wil je dromen waar maken. Mercurius is retrograde aan het begin en eind van 2016. Dan twijfel je of je dromen wel te verwezenlijken zijn.
In de tweede helft van december 2016 reist Mars door Vissen. Met deze energie kijk je met voldoening terug op 2016 en ben je enthousiast over het nieuwe jaar. Vastbesloten om een nieuw hoofdstuk te beginnen in je leven en je dromen waar te maken.

Carrière
Jupiter is jouw planeet van Carrière. Er zijn dit jaar vele verschillende mogelijkheden, maar door de stand van Jupiter is het aan te raden om alleen de projecten aan te nemen waarvan je weet dat je in staat bent om deze te voltooien. Dit jaar is gunstig voor het starten van een nieuwe onderneming en de uitbreiding van bestaande bedrijven. Neem echter geen overhaaste zakelijke beslissingen. Onderzoek projecten zorgvuldig voordat je eraan begint, vooral in het eerste kwartaal van 2016.
De Vissen in een creatief beroep of werkzaam in de kunstwereld oogst veel succes dit jaar. Het meeste succes voor alle Vissen valt in algemeen in het laatste kwartaal van het jaar.
Saturnus in Boogschutter blijft in 2016 in jouw Huis van Carrière. Dit jaar mag je de zoete vruchten plukken van je harde werk en inzet in de afgelopen tien tot veertien jaar. Saturnus in het Huis van Carrière is de kers op de taart, een hoogtepunt in het leven van de Vissen. Het kan zijn dat jij dat niet zo ervaart. Saturnus is dan de energie die jou leert om die veranderingen door te maken die noodzakelijk zijn om jezelf maatschappelijk te profileren. De tijd is gekomen om dat te doen.
Mars reist in januari en februari 2016 door jouw Huis van Hoger Onderwijs en Levensbeschouwing. Een goede tijd om iets nieuws te leren. Een hogere opleiding volgen of studie of seminars en workshops bijwonen om de kansen op de arbeidsmarkt te verhogen of maatschappelijke positie te verstevigen. Mars in Schorpioen is retrograde van eind mei tot eind juni 2016. Er kunnen dan problemen of vertragingen zijn met je studie. Vanaf juli 2016 is Mars weer direct en gaat alles weer op rolletjes. Het is een goede tijd voor de technologie, wetenschap of Informatie Technologie.
Van begin maart 2016 reist Mars door jouw Huis van Carrière. Je bent dan meer gedreven, ambitieus en gericht op doelstellingen. Mars is retrograde in het Huis van Carrière van half april tot eind mei 2016. In die periode kun je problemen ondervinden op het werk. Het lukt niet om de dingen af te werken. Je mist dan de gedrevenheid om hard te werken of te voldoen aan verplichtingen. In augustus en september 2016 komen jouw drive, passie en ambitie weer helemaal terug.

Financiën
Uranus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Financiën. Het geld komt en het geld gaat. Tot mei 2018 zullen er periodes zijn waarin er voldoende inkomsten zijn en periodes waarin je moeite hebt om rond te komen. Tot die tijd krijg je te maken met kosmische lessen waarin in leert om op een verantwoordelijke manier met geld om te gaan. Niet roekeloos geld uitgeven, ook in 2016! Het jaar 2016 is geen slecht jaar, maar je moet er wel je hoofd bijhouden. Budgetbewaking is ook dit jaar aan de orde. De maand juni 2016 ziet er financieel goed uit voor je. De tweede helft van het jaar is over het algemeen de beste periode voor financiële zaken. Mars is jouw planeet van het Geld. De beste financiële periode is de tweede helft van 2016, wanneer Mars door de bovenste helft van de horoscoop reist. Vanaf begin augustus tot eind september 2016 reist Mars door het Huis van Carrière. Tijdens deze periode komt er meer geld binnen door een promotie, omzetverhoging, winstuitkering of tegemoetkoming of inkomsten door extra werk. Aan het einde van 2016 is er voorzichtig ruimte voor het doen van investeringen en het uitwerken van nieuwe methoden om je inkomsten te verbeteren.

Liefde en Relaties
De liefde en romantiek bloeit in een vaste relatie. Tot begin september 2016 wordt je door de weldadige invloed van Jupiter gestimuleerd om je relaties verbeteren.
In de eerste helft van 2016 reist Jupiter door je Huis van Relaties. Tussen maart en juli 2016 liggen de meeste liefdeskansen.
Relaties met vrienden zijn goed. Er wordt gewerkt om onderlinge problemen op te lossen.Je kunt beter samenwerken en je voelt liefde voor iedereen. Zelfs voor de personen met wie je het niet eens bent, ben je tolerant en bereid tot helpen. Boven alles wil je het beste zien in iedereen en de vrede bewaren in alle vormen van relaties, zowel privé als zakelijk. De eerste helft van 2016 is een geode periode om een nieuwe relatie te sluiten.
De Maansverduistering van 23 maart 2016 betekent een nieuw begin of doorbraak in het thema Intimiteit in je leven. Het leidt tot bewustwording van de vorm van intimiteit die je nodig hebt in jouw leven.
De vrijgezelle Vissen wil niet langer alleen zijn. Samen ben je sterker! De Zonsverduistering van 1 september 2016 valt in het Huis van Relaties en laat de energetische poort naar een vaste verbintenis zien, een nieuw begin. Mercurius is jouw planeet van de Liefde. Van eind augustus tot 21 september 2016 is Mercurius echter retrograde in het Huis van Relaties. Je kunt dan te maken krijgen met een aantal communicatieproblemen met dierbaren. Het kan zijn dat er tegenwerking is met betrekking tot je nieuwe liefde. Luisteren naar elkaar en meer openheid naar elkaar zal de oplossing zijn voor dit probleem. Tussen september en november 2016 kan een eerdere relatie terugkeren om je huidige relatie te verstoren. Laat je niet van de wijs brengen, maar richt je aandacht op je huidige relatie. Jupiter betreedt op 10 september 2016 jouw Huis van Intimiteit en Seksualiteit. De tweede helft van 2016 is daarmee meest gelukkige, intieme en romantische tijd voor vaste relaties! Een periode breekt aan om de emotionele banden aan te halen met dierbaren in je leven.

Familie en Huis
De relatie met familie verloopt over het algemeen rustig en op een meer spiritueel niveau. Het thema dit jaar ligt in de emotionele verwerking van problemen en de rationele oplossing daarvan. Mercurius is jouw planeet van Huis en Familie. Van eind april tot 21 mei 2016 is Mercurius retrograde in het Huis van Broers en Zussen, ooms, tantes en buren. Tijdens deze periode kunnen er problemen zijn. Er is geen goede onderlinge communicatie. Jullie zitten dan niet op één lijn. De oplossing ligt in het vinden van de oorzaak van het probleem. Openheid en begrip tonen. Wanneer Mercurius weer direct gaat, breekt een periode aan om de verbinding weer met hen aan te gaan. Saturnus in Boogschutter reist in 2016 door het Huis van Ouders of Pleegouders, Schoonouders en Grootouders. Het jaar 2016 staat vooral in het teken van het werken aan en verbeteren van de onderlinge band die je met hen hebt. Als de relatie verstoord is, moet je de problemen samen onder ogen zien en een poging wagen om tot een oplossing te komen. De kloof wordt anders alleen maar groter en de relatie zal dan voor altijd gespannen blijven. Een goede onderlinge relatie zal door Saturnus ondersteund en versterkt worden. Mars reist van begin maart 2016 door dit belangrijke Huis. Een periode om samen met je ouders of pleegouders, schoonouders of grootouders samen te zijn. De retrograde Mars kan van midden april tot en met eind mei 2016 eventuele problemen vergroten. Mars keert hier terug begin augustus tot eind september 2016. In deze periode kunnen onderlinge problemen worden oplost.

Gezondheid
Jouw gezondheid is over het algemeen goed in 2016. Tussen april en september 2016 zijn het emotionele problemen die tot kleine gezondheidsproblemen kunnen leiden. Gedurende 2016 is het aan te raden om regelmatig tijd te nemen voor ontspanning en rust om gezond en vitaal te blijven.
Mercurius is van eind april tot eind mei 2016 retrograde. Tijdens deze periode kun je te maken hebben met zelftwijfel, ben je wat afwezig en vergeetachtig. Heb geduld, ook met jezelf. Ook dit gaat weer voorbij.
De Maansverduistering van 23 maart 2016 valt in het Huis van de Ziel. Deze gebeurtenis is de energetische afsluiting van een tweejaarlijkse periode van het ontwaken van de Ziel. Jupiter betreedt vanaf 10 september 2016 jouw Huis van de Ziel. Er breekt een periode aan waarin je meer inzicht in jezelf wil krijgen. Je bent bereid om dieper in jezelf te gaan. Mars reist van half november tot half december door jouw Huis van Onderbewustzijn. Het is dan tijd om te werken aan en het begrijpen van je onbewuste drijfveren, geheimen aan de oppervlakte te brengen en het loslaten van problemen uit het verleden.

Advies
Pluto in Steenbok is dit jaar sextiel met de Zon in Vissen. Het maakt de Vissen die geboren is van 27 februari tot 7 maart gemakkelijker te transformeren.
Saturnus in Boogschutter staat in 2016 wel vierkant op de Zon in Vissen. Het wordt dit jaar wat moeilijker om realistisch en verantwoord bezig te zijn. Je moet harder werken om het werk gedaan te krijgen en het is moeilijker om werk te krijgen. De Vissen die geboren is van 1 tot 14 maart voelt deze Saturnus energie het sterkst.
Jupiter in Maagd is in 2016 opposiet de Zon in Vissen. De Vissen die na 2 maart geboren is, kan zelftoegeeflijk en lui zijn. Als je er voor gaat, kun je meer bereiken dan je zelf zou denken!
Het jaar 2016 biedt volop mogelijkheden voor groei. Het hangt af van je inzet om succesvol gebruik van deze mogelijkheden te maken. Een realistische houding is daarbij onontbeerlijk.

 

 

 

error: Content is protected !!