Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Maagd 2016

Algemeen
Jupiter blijft tot half september 2016 in jouw Huis van Persoonlijkheid. In de eerste helft van het jaar wordt de kosmische poort geopend naar nieuwe ervaringen. Het is expansieve energie, dus alles is mogelijk. Of het goed of minder goed gaat, ligt grotendeels aan jezelf! Op 1 september 2016 vindt er een Zonsverduistering in jouw eigen teken Maagd plaats. In het Huis van Persoonlijkheid betekent dit positieve energie! Er kan een geweldige tijd aanbreken. Een nieuwe cyclus in je leven, een nieuwe start. De Maagd die geboren is van 28 augustus tot 4 september voelt deze positieve energie het meest.

Carrière
Het jaar 2016 is een goed jaar voor de zelfstandig ondernemer. Er komen aan het begin van 2016 nieuwe opdrachten en projecten die winstgevend zullen zijn in november 2016. Deze nieuwe opdrachten en projecten kunnen arbeidsintensief zijn, maar uiteindelijk smaken de zoete vruchten van succes aan het eind van het jaar des te beter. In 2016 zul je het moeten hebben van samenwerking en sociale contacten om vooruitgang te boeken in je carrière. Dit jaar heb je de meeste planeten aan jouw zijde, maar toch moet je zorgen dat je een goede relatie blijft onderhouden met collega’s of compagnons. Probeer door de stand van Jupiter in de tweede helft van 2016 niet betweterig en te overtuigend te zijn wanneer je ideeën ventileert.
Mars reist van half november tot half december 2016 door jouw Huis van Werk. Tijdens deze periode heb je meer zin en energie om je best te doen op het werk, zaken af te werken en jezelf in te zetten voor je bedrijf. Hoe meer werk, des te liever! Een uiterst productieve en succesvolle periode voor de Maagd.

Financiën
De grote weldoener Jupiter betreedt op 10 september 2016 jouw Huis van Financiën. Jupiter betekent met deze stand mogelijkheden om voor jezelf meer geld te creëren. Maar omdat er meer geld binnenkomt, heb je de neiging om het ook eerder uit te geven. Je doet er goed aan deze tendens te beteugelen.
Het jaar 2016 vraagt om een goed beheer van je financiën en financiële verantwoordelijkheid.
Je kunt zelf je financiën te beheren door een juiste budgettering en gebruik te maken van je gezonde verstand! De Maansverduistering in Weegschaal van 23 maart 2016 valt in jouw Huis van Financiën. Je bent dan in staat om een financieel probleem op te lossen. Of je plukt de zoete vruchten van een financieel project of kans. Een financieel plan wordt opgesteld om geld besparen te om in de toekomst financieel onafhankelijk te zijn. Zakelijke investeringen in 2016 zullen een goed rendement opleveren, Maagd.

Liefde en Relaties
Neptunus is jouw planeet van Relaties. Neptunus blijft in 2016 in jouw Huis van Relaties. Pluto blijft ook in 2016 in jouw Huis van Liefde. Uranus blijft ook dit jaar in jouw Huis van Intimiteit. Deze drie mysterieplaneten in de Relatiehuizen leggen de verbinding naar jouw wensen en behoeften in liefdesrelaties en zakelijke relaties. In een intieme liefdesrelatie of vaste relatie verlang meer intensiteit, passie en een diepe spirituele verbinding. Maar ook meer bezieling in je zakelijke relaties.
Het eerste deel van het jaar ziet er rooskleurig uit voor de liefde en alle vormen van relaties. Misverstanden met je geliefde moeten worden opgelost via de diplomatieke weg van openlijke en eerlijke discussie. Het jaar 2016 laat een harmonieuze relatie met je partner zien, zowel geestelijk en seksueel. Belangrijke beslissingen in de relatie worden dit jaar gedaan met wederzijdse instemming.
Wanneer Neptunus 13 juni 2016 niet meer retrograde is, zal de liefde zich in geestelijke zin gaan verdiepen.
Van eind september tot begin november 2016 vergezelt Mars de intense Pluto in het Huis van Liefde. In een relatie leg je tijdens die periode meer energie en drive aan de dag en ben je extra gemotiveerd om de liefde te vinden. In een vaste relatie laait de passie op. In januari en in de tweede helft van december 2016 is Mercurius retrograde in jouw Huis van Liefde. Tijdens deze periode kan een oude liefde in je leven terugkeren en ben je meer reflecterend. Je denkt dan na over de rol van liefde in je leven. Wat betekent liefde voor jou?
Mars vergezelt in de tweede helft van december 2016 Neptunus in het Huis van Relaties. In je vaste relatie wil je nu een onvoorwaardelijke diepe verbinding en ben je toegewijd aan het versterken van de onderlinge band. De vrijgezelle Maagd beleeft in deze periode een karmische ontmoeting.. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 valt in jouw Huis van Relaties. Deze gebeurtenis leidt tot een diepe belofte aan elkaar. De Maansverduistering van 16 september 2016 laat de kroon zien op de toewijding in de relatie. Het kan leiden tot een verloving of huwelijk.

Familie en Huis
Het jaar 2016 is een goed jaar om de relatie met je ouders en kinderen te verbeteren. Een jaar om samen meer tijd door te brengen en oude tijden te doen herleven.
Saturnus blijft in 2016 in jouw Huis van Huis en Familie. Saturnus kan op het gebied van Huis en Familie het gevoel van beperking en inperking geven. Het kan zijn dat je door omstandigheden kleiner gaat wonen. Het kan ook zijn dat een situatie thuis je dat beperkende gevoel geeft. Dit jaar besef je wat het thema huis en familie werkelijk voor jou betekent. Je doet er alles aan om voor jou en je familie een aangename thuissfeer te creëren. Je krijgt echter te maken met tegenwerking in huis.
Aan het begin van het jaar reist Mars door jouw Huis van broers, zussen, ooms, tantes, buren en kennissen. In januari en februari 2016 ga je meer tijd met hen doorbrengen, je zoekt hen op of ze komen naar jou. In ieder geval wordt er aan de onderlinge relatie gewerkt. Mars reist van maart tot mei 2016 door jouw Huis van Huis en Familie, maar is hier wel retrograde vanaf medio april. Tijd om je met hart en ziel te concentreren op huis en familie, want er zijn problemen die moeten worden opgelost. Mars keert hier in juni 2016 door retrogradewerking terug. Problemen met een broer, zus, oom of tante, buren of kennissen worden aangepakt in juli 2016. De onderlinge band wordt hierdoor versterkt. De retrograde Mars is in augustus en september terug in jouw Huis van Familie en Huis. Er zal dan sprake zijn van problemen met het huis of met het gezin.
Pluto blijft ook in 2016 in jouw Huis van Kinderen. De relatie die je met hen hebt, ondergaat een transformatie. Je ziet dat kinderen gaan veranderen en evolueren. Jouw kinderen krijgen vleugels om deze in de wereld uit te proberen. In oktober 2016 voegt Mars zich bij Pluto. Tijd om jezelf meer op hen te richten. Mercurius is retrograde in jouw Huis van Kinderen in januari en de tweede helft van december 2016. Kinderen zijn opstandig, omdat ze aandacht nodig hebben. Je moet dan je best doen om de communicatie open te houden.

Gezondheid
Over het algemeen heb je niets te klagen dit jaar, Maagd. Vooral in de eerste helft van het jaar ben je vitaal en actief. Ga niet overdrijven in de sport of lichamelijke activiteit, want door de invloed van Jupiter wil je soms net een tandje bijzetten, terwijl het beter is om je conditie op te bouwen met verstandige oefeningen.
Neem tot augustus 2016 voldoende rust tussendoor. Je krijgt het druk op je werk en dan ligt stress op de loer. Wandelen, de sportschool en de juiste voeding zorgen dat je het hele jaar in vorm blijft.
Mercurius is jouw planeet. Mercurius is retrograde in januari, mei, september en de tweede helft van december 2016. Wanneer Mercurius retrograde is ben je niet op je best. Vooral in de retrogradeperiode in mei kun je moeite hebben met je concentratie en last hebben van stemmingswisselingen. Soms vindt je iets geweldig en dan vindt je het helemaal niets. Tijdens de retrogradeperiode in september heb je moeite om je focus te houden, dingen te onthouden en helder te communiceren.
Mars zorgt in januari en februari 2016 voor een sterke focus en mentale energie. Nieuwe plannen worden geboren. De retrograde Mars zal in juni 2016 zorgt dat je jezelf in twijfel trekt en ben je geïrriteerd en snel boos. Iets wat je dwars zit moet je onder ogen zien, anders krijg je last van stress. Vanaf juli 2016 is Mars weer direct en gaat het met jou ook weer een stuk beter.

Advies
Neptunus is ook in 2016 in Vissen, jouw tegengestelde teken. Het kan zelfs voor de praktische Maagd niet makkelijk zijn om in de werkelijkheid te blijven. Vele Maagden hebben sinds begin 2012 voor de spirituele weg gekozen, maar zijn ook eerder kwetsbaar voor anderen die minder goede bedoelingen hebben. Je moet jezelf hier goed tegen beschermen. Het op een aardse manier integreren van spiritualiteit in het dagelijks leven is een goede manier om controle te krijgen over deze Vissen energie. De Maagd die geboren is van 30 augustus tot 4 september ervaart deze energie het sterkst in 2016.
Het jaar 2016 is een periode voor de ontwikkeling van het zelfbewustzijn en creativiteit van de Maagd. Ontdek je verloren talenten en leer er op een nieuwe en originele manier gebruik van te maken. In dit proces moet je ook dingen loslaten die een belemmering zijn voor je persoonlijke groei.
De Maagd moet zich richten op het verder uitbreiden van haar mogelijkheden. Ga studeren. Zoek naar mogelijkheden om je horizon te verruimen en naar methoden om jouw speciale talenten aan de wereld te tonen.

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!