Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De astrologische maandprognose voor mei 2020

De bloeimaand mei 2020 markeert de overgang van de lente naar de zomer. 

Mei 2020 laat een onrustige maand zien van invloedrijke retrogrades en tekenwisselingen, met als klap op de vuurpijl, een verschuiving van de Maanskopen, een shift van Kreeft/Steenbok naar de as Tweelingen/Boogschutter. 

De wereld gaat door een enorme energetische verschuiving nu we in 2020 te maken hebben door bijzondere planeetstanden die zich de afgelopen 2000 jaar slechts tweemaal hebben voorgedaan.

Het jaar 2020 is een sleuteljaar waarin de mensheid op veel niveaus moet zien te anticiperen op grote veranderingen.

De tijd lijkt stil te staan, alsof een onzichtbare hand de wijzers van de aardse klok heeft stilgezet. 

De mensheid krijgt de rekening gepresenteerd van hebzucht, onbegrensde economische groei, eerzucht en onwetendheid. 

Nu zien we in hoe kwetsbaar we zijn en hoe kwetsbaar de wereldeconomie is. 

De wereld bevindt zich middenin een geopolitieke strijd tussen China en de Verenigde Staten, waarbij China een steeds grotere invloed krijgt in Europa. 

De Aarde schreeuwt om evenwicht en nieuw maatschappelijk evenwicht is nodig om een waardevolle samenleving te creëren. De tijd staat even stil, om te veranderen en de ruimte te bieden aan een ander waardepatroon, de nieuwe werkelijkheid.

Straks zal niets meer vanzelfsprekend zijn, zelfs persoonlijke vrijheid zal een voorrecht worden.

Nu de wereld even lijkt stil te staan, krijgen we de kans om aan bewustwording te werken. 

De krachtige samenkomst van Pluto en Jupiter in Steenbok en Saturnus in Waterman geeft ons de mogelijkheid om onze persoonlijke kracht te (her)vinden. 

Collectief gezien biedt het ons een kans om angst om te zetten in kracht en deze kracht op een positieve manier in te zetten.
De Corona crisis is de grootste katalysator om een ​​nieuwe wereldorde te bewerkstelligen.

Wat we nu meemaken is een keerpunt voor de wereld waarvan de gevolgen ongeveer 10 jaar nog voelbaar zullen zijn.

Terug naar mei 2020!

Mei 2020 trapt af met een mooie conjunctie van Mercurius met Uranus in Stier en met deze hoopvolle samenstand kan opzienbarend nieuws tot ons komen.

De eerste week van mei 2020 staat bol van het nieuws dat gerelateerd is aan gezondheid en welzijn met de conjunctie van de Zon en Mercurius in Stier driehoek Jupiter en de retrograde Pluto in Steenbok. Het spanningsvierkant tussen Venus in Tweelingen en Neptunus in Vissen kan de aanleiding zijn om iets geloven, wat eigenlijk onmogelijk is, simpel, omdat het te mooi is om waar te zijn. 

Vanaf 6 mei 2020 vindt een verschuiving plaats van de Maansknopen as Kreeft/Steenbok naar Tweelingen/Boogschutter.

Lees verder over de collectieve impact van deze tekenwisseling onder NIEUWS op deze website. 

Van 6 tot 7 mei 2020 vindt het hoogtepunt plaats van de jaarlijkse Eta Aquariden meteoorregen met maar liefst 30 meteoren per uur op het noordelijk halfrond. Deze meteorenregen in het sterrenbeeld Waterman is jaarlijks van 19 april tot 28 mei en zijn stofdeeltjes afkomstig van de oeroude komeet Halley.

De Volle Supermaan van 7 mei 2020 staat bekend als de Rozenmaan of Bloemenmaan en is de hekkensluiter in de reeks van vier Supermanen van 2020. De Volle Maan legt de focus op financiële zekerheid op de lange termijn en is opposiet Mercurius  in Stier. 

Bestaande situaties voelen zwaarder dan ze in werkelijkheid zijn, ook emoties hebben het zwaar te verduren. Het leven hoort continu in verandering te zijn. Teveel hechten aan situaties die veiligheid lijken te geven, betekent dat andere mogelijkheden uitgesloten worden.

Er kan vandaag opzienbarend financieel nieuws zijn met Mercurius sextiel Neptunus in Vissen, in ieder geval komen er nieuwe inzichten.

Lees meer over de Volle Supermaan onder NIEUWS op deze website.

Saturnus gaat vanaf 11 mei 2020 op 1º57  retrograde in Waterman en zal vanaf 2 juli 2020 weer tijdelijk terugkeren naar Steenbok. 

Saturnus in Waterman vormde vanaf eind maart 2020 een vierkant met Uranus in Stier en dat zorgde voor een heftige impact. Het proces van herstructurering. Deze herstructurering zal niet geleidelijk gaan, want uitzonderlijke tijden vereisen nu eenmaal uitzonderlijke maatregelen. Wanneer Saturnus vanaf begin juli 2020 terugkeert naar Steenbok kunnen we verregaande veranderingen verwachten in onze onderliggende waarden en de manier waarop ze zich manifesteren in relaties en werk.

Lees verder over Saturnus in Waterman onder NIEUWS op deze website.

Mercurius reist deze maand door maar liefst drie tekens, Stier, Tweelingen en Kreeft.

Vanaf 12 mei 2020 reist de snelle Mercurius door het eigen teken Tweelingen! 

Mercurius voelt zich hier helemaal thuis, dus tot aan het eind van mei 2020 gaat over het maken van de verbinding. Mercurius in Tweelingen vormt direct een gunstig aspect met de retrograde Saturnus in Waterman en deze planetaire samenwerking brengt voor ons interessante en bruikbare informatie.

Venus gaat vanaf 13 mei 2020 retrograde in Tweelingen. Venus gaat vanaf 25 juni 2020 weer direct, tijdens de tweede exacte conjunctie van de retrograde Jupiter en Pluto in Steenbok, temidden van het eerste Eclipsseizoen van 2020. 

Relaties en financiën worden tijdens de retrograde cyclus van Venus op de proef gesteld. 

Venus retrograde stimuleert ons om relaties, waarden, middelen en materiële behoeften te evalueren. Venus retrograde maakt het onzichtbare zichtbaar, het mooie, maar ook het minder mooie. In ieder geval worden verwachtingen in relaties en werk bijgesteld nu ook Saturnus in Waterman retrograde gaat vanaf 11 mei 2020.

Venus in Tweelingen staat tot eind mei 2020 vierkant op Neptunus in Vissen en dat is een creatief, betrokken en meelevend aspect, maar wel met een grote kans op desillusie nu financiële of relationele geheimen worden onthuld. 

Vanaf 14 mei 2020 tot 12 september 2020 gaat Jupiter in Steenbok retrograde. 

Lees meer over de impact van de retrograde Jupiter onder NIEUWS op deze website!

De rode strijder Mars verruilt op 14 mei 2020 het sociale teken Waterman voor de dromerige wateren van Vissen. 

De Vurige Mars voelt zich niet thuis in het waterige Vissen. Door Mars in Vissen hebben we tot 28 juni 2020 minder energie, zijn we eerder verveeld en ongemotiveerd. Mars in Vissen gaat bedachtzamer te werk, dus het is verstandig om eerst dingen af te werken voordat je met iets nieuws begint. 

Vanaf 21 mei 2020 betreedt de Zon het luchtteken Tweelingen. Met deze vrolijke en luchtige energie ligt de nadruk tot 20 juni 2020 op communicatie en uitwisseling, die het ons mogelijk maakt binnen en buitenwereld met elkaar te verbinden. De communicatie, die ook boven en beneden met elkaar verbindt.

De Nieuwe Maan in Tweelingen van 22 mei 2020 kan onthullend en onstabiel zijn.

Mercurius is conjunct retrograde Venus in Tweelingen, dus vandaag wordt iets onthuld wat geheim is gebleven of worden financiële maatregelen heroverwogen. Mercurius in Tweelingen is  echter vierkant Neptunus in Vissen en dat laat zien dat de kou nog niet uit de lucht is. 

We krijgen te maken met propaganda, geruchten, complottheorieën, verkeerde informatie en nog erger, verkeerde interpretatie. 

Lees meer over de Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Vanaf 28 mei 2020 voegt de snelle boodschapper Mercurius zich in het waterteken Kreeft. 

Kreeft is Maanenergie en staat voor (ziels)bewustzijn, het onbewuste, het gevoel, intuïtie en verlangens. Tot begin augustus 2020 krijgen we met Mercurius in Kreeft een periode van subjectiviteit, fantasie en humor. Door Mercurius in Kreeft kunnen we de dingen beter onthouden. Emoties spelen een grote rol bij het maken van beslissing door de invloed van Mercurius in Kreeft.

Met Mercurius in Kreeft ziet het er niet naar uit dat de wereld rust wordt gegund, vooral nu Mercurius in Kreeft medio juni 2020 retrograde gaat en Mars aan het eind van juni thuiskomt in zijn eigen teken Ram…

Juni en juli 2020 zijn door de komende Verduisteringen vol van sociale onrust en vragen veel van ons aanpassingsvermogen en geduld, in de samenleving en binnen persoonlijke relaties.

Allemaal een behouden maand mei 2020 gewenst! 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!