Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Stier 2018

Algemeen
Voor de Stier is het jaar 2018 het begin van een periode van de grote verandering in de carrière en in relaties. Uranus in Stier stimuleert je om een nieuw zelfbeeld en een identiteit. Een nieuwe jij.
Uranus in Stier laat je ontsnappen als een vlinder uit haar cocon.
Dit jaar is vooral bedoeld om je vleugels te drogen en jezelf voor te bereiden op de bijzondere periode die voor je ligt.
De weldadige invloed van Jupiter in Schorpioen zal tot 8 november 2018 de Stier ondersteunen om de balans in relaties te herstellen. Het jaar 2018 zal voor het grootste deel in het teken staan van relaties, het ontmoeten van nieuwe mensen en het versterken van de emotionele band.

Liefde en Relaties
Al sinds het Voorjaar van 2011 reist Neptunus in Vissen door jouw Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid. Door deze invloed is de Stier meer betrokken, idealistischer en hoopvol. Ook in 2018 ben je meer begaan met je vrienden en met maatschappelijke processen.
Jupiter in Schorpioen reist tot begin november 2018 door jouw Huis van Relaties.
Je relatie groeit en worden dit jaar nieuwe vruchtbare relaties gevormd. Het verbreken van een onbevredigende relatie voelt dit jaar als een ware bevrijding. Iedereen die je dit jaar ontmoet heeft een speciale bedoeling. De rode strijder Mars reist tot 26 januari 2018 door jouw Huis van Relaties, dus het jaar begint goed! Je wil niets liever dan samenzijn en samenwerken.
De retrograde Venus kan in oktober 2018 leiden tot problemen. Het is dan moeilijker om de verbinding te maken in de relatie of contact te maken met anderen. Wel een goede periode om herinneringen op te halen. Een oude liefde kan terugkeren in die periode.
De reis van Jupiter in Boogschutter van 9 november 2018 tot 2 december 2019 door jouw Huis van Intimiteit leidt tot meer begrip en compassie. Jupiter verstevigt de emotionele banden in de vaste relatie en vormt nieuwe serieuze relaties met een sterke emotionele binding. De retrograde Mercurius kan in de eerste week van december 2018 de oorzaak zijn van communicatieproblemen. Je weet dan niet onder woorden te brengen wat je precies voelt. In deze periode voel je een afstand in de relatie of neem je zelf wat afstand, omdat je ruimte voor jezelf nodig hebt.

Carrière
Maar liefst twee verduisteringen in het carrièrehuis van Stier dit jaar! De Zonsverduistering in Waterman van 15 februari 2018 vindt plaats in jouw Huis van Carrière en Bestemming. Dit is de eerste piek in 2018, de opmaat naar een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid.
Je kunt dan grote stappen maken in je carrière en nieuwe doelen stellen voor jezelf. Een periode van enthousiasme over het begin van een nieuwe richting in je leven. De tweede piek in je carrière valt op 27 juli 2018 met de Maansverduistering in jouw Huis van Carrière en Bestemming. De gedeeltelijke Maansverduistering in Waterman van 7 augustus 2018 valt in jouw Huis van Carrière. Deze kosmische poort is de kroon op een periode van hard werken. Nu kun je de vruchten van succes gaan plukken. Als je het tegengestelde ervaart, is het de hoogste tijd om in het komende halfjaar veranderingen aan te brengen om gestelde doelen te realiseren. Van 17 mei 2018 tot 15 november 2018 reist de rode strijder Mars door het gebied van carrière, reizen, studie en levensbeschouwing. De periode vanaf 18 mei tot 25 juni 2018 staat in het teken van hard werken en concentratie. De beste periode van voorbereiding en vooruitwerken, want Mars gaat van eind juni tot half augustus 2018 retrograde. Dit is een periode van evaluatie en finetuning van langetermijnplannen. De Stier kan tegenslagen ervaren wanneer dingen over het hoofd zijn gezien of dingen te rooskleurig zijn voorgesteld. Mars keert van 12 september 2018 tot 15 november 2018 terug in jouw Huis van Carrière en Bestemming. Vanaf dan ben je op de goede weg en kunnen grote stappen voorwaarts worden gemaakt.
De retrograde Venus in de eerste week van november 2018 laat zien dat je toe bent een korte vakantie! Je hebt een drukke periode achter de rug en de retrograde Venus is dan precies wat je nodig hebt om je batterijen weer op te laden.

Financiën
Een gunstige financiele periode is 19 januari tot 10 februari 2018 door de transit van jouw planeet Venus door het Huis van Carrière. Ook van 25 april tot 19 mei 2018 wanneer Venus door het Huis van Financiën reist.
Mercurius is jouw planeet van Financiën. De retrogradeperiodes van Mercurius zijn direct van invloed op de financiën van de Stier. Verstandig budgetbeheer is dan raadzaam. Mercurius is van 23 maart tot 14 april 2018 retrograde, van 26 juli tot 18 augustus 2018 en van 17 november tot 5 december 2018. De verleiding bestaat dan dat je geneigd bent om dan meer geld uit te geven dan er binnenkomt. Tijdens deze periodes zijn er echter financiële plooitjes die eerst moeten worden rechtgezet. Ook al is voorzichtigheid geboden, er is dit jaar toch goed rendement uit investeringen te behalen. De reis van de Grote Weldoener Jupiter vanaf 9 november 2018 tot 2 december 2019 laat de opmaat naar een goed financieel jaar zien. Een goede periode om een verbintenis aan te gaan waarbij wederzijdse middelen worden samengevoegd, bijvoorbeeld een zakelijk partnerschap of huwelijk. Een jaar van financiële planning waarin zaken worden afgewerkt met betrekking tot erfdeel, verzekeringen, hypotheek en belasting.
Tijdens deze weldadige periode van groeiende innerlijke rijkdom wil je op eigen financiële benen staan. Wat is voor jou gunstig?

Familie en Huis
De Maansverduistering van 31 januari 2018 valt in jouw Huis van Familie en Huis. Deze kosmische gebeurtenis laat de vervolmaking zien van een project zien dat te maken heeft met het huis of familie. De eerste helft van 2018 is de beste periode om geschillen op te lossen en te werken aan een betere relatie met familie of gezinssituatie. De Zonsverduistering in Leeuw van 11 augustus 2018 valt ook in het Huis van Familie en Huis laat een verhuizing of renovatie zien in de komende zes maanden, een familiebijeenkomst zoals een reünie of huwelijk of gezamenlijke vakantie.
De Zonsverduistering brengt nieuwe plannen waar je enthousiast over praat. De transit van de rode strijder Mars van 18 maart tot 16 mei 2018 door Steenbok is voor de Stier de periode bij uitstek om deze plannen te verwezenlijken. De retrograde Mars laat echter in de tweede helft van augustus 2018 zien dat je misschien iets te enthousiast bent geweest en dat plannen moeten worden bijgesteld. Van eind juli 2018 tot half augustus 2018 is Mercurius in Leeuw retrograde in jouw Huis van Familie en Huis. Tijdens deze periode zijn er misverstanden thuis of in de familiesfeer, onvrede of achterstallig onderhoud dat moet worden opgelost. Deze periode is bedoeld als een kosmische time-out om even afstand te nemen van je werk en meer tijd en aandacht aan je privéleven te schenken. Naar elkaar te luisteren en er voor elkaar zijn. Niet elkaar tegenwerken, maar samenwerken.
Vanaf half september 2018 komen door de transit van Mars en de kosmische ondersteuning van Saturnus en Pluto in Steenbok voldoende kansen om optimaal gebruik te maken van jouw constructieve plannen!

Gezondheid
Uranus verlaat vanaf 16 mei 2018 tijdelijk jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. In de afgelopen zeven jaar heeft deze evolutionaire transit er toe geleid dat je oude gedragspatronen en emotionele bagage hebt losgelaten. Je hebt grote schoonmaak gehouden om met jezelf in het reine te komen of heeft een vorm van therapie je in contact gebracht met diepgewortelde problemen en slechte gewoontes. Je bent tot inzicht gekomen dat je niet kan blijven weglopen van je eigen problemen. Je hoeft jezelf niet af te wijzen. Je hoeft niet bang te zijn voor angsten en voor jezelf.
De retrograde Mercurius in jouw Huis van Kosmische Bewustzijn van 23 maart tot 14 april 2018 herinnert je aan wat er nog moet worden veranderd. Je leert in deze periode wie je bent. Misschien ben je wat kwijtgeraakt en vindt je terug wat je nodig hebt. Wat je terugvindt is nodig om jezelf te hervinden.
De retrograde Uranus keert vanaf 7 november 2018 nog een keer terug in Ram en daarmee jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. Tot begin maart 2019 is dit een periode om de puntjes op de i te zetten en te werken aan het onderbewuste, je motivaties en geestelijke verlangens.
Venus is ook jouw planeet van Gezondheid. Venus is retrograde van 5 oktober tot 15 november 2018 waardoor je wederom geconfronteerd wordt met onbewuste problemen en oude kwesties. Je beseft wat je hebt gemist en wat je beter los kunt laten. De retrograde Venus legt in de eerste helft van november 2018 de vinger op de zere plek in relaties en op problemen met je werk. Tijdens die periode is het goed jezelf en de ander tijd en ruimte te gunnen.

Advies
Voor de Stier is het jaar 2018 het begin van een periode van de grote verandering. Ook al is de Stier geen voorstander van verandering, door de evolutionaire invloed van Uranus is er in de komende zeven jaar geen ontkomen aan. De avontuurlijke Stier kan echter niet wachten om Uranus te omarmen! De rusteloze Uranus is de planeet van verandering. Je gaat het op een subtiele manier voelen vanaf 16 mei tot begin november 2018, wanneer Uranus tijdelijk het teken Stier betreedt. De Stier die geboren is van 21 tot 24 april kan al een voorproefje krijgen van deze energie van Uranus in Stier. Om deze energie zo goed mogelijk is benutten is het goed na te denken over de veranderingen die je zou willen maken om je leven te verbeteren om er het beste van te maken.
De Stier zal door de invloed van Uranus in Stier als persoon een transformatie ondergaan, dus van uiterlijk, stijl en kleding veranderen. De behoefte aan zelfexpressie, assertiviteit en vrijheid gaat jou en de manier hoe je met anderen omgaat in deze zeven jaar veranderen. Jouw innerlijke wereld vraagt om verandering en jouw omgeving zal de verandering in jou zien. Een nieuwe baan, een verhuizing, een nieuwe relatie. Alles is mogelijk in de komende zeven jaar.
Aan het begin van november 2018 keert de retrograde Uranus nog een keer terug naar Ram.
Maar vanaf 7 maart 2019 begint dan echt de reis van Uranus door Stier.

 

error: Content is protected !!