Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Welkom in april 2023!

De Zon reist in de eerste drie weken van april door het vuurteken Ram en dat voelt als een krachtig nieuw begin na de lente-equinox van 21 maart 2023.
De Ram gaat over onafhankelijkheid, leiderschap en passie…

April 2023 luidt het verduisteringsseizoen van 2023 in met de totale Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 ….

Met de vuurkracht van Ram voelt het alsof alles op scherp staat…
Verwacht het onverwachte!

April 2023 is echter ook een maand van drie stappen voorwaarts, twee stappen achterwaarts…..
We willen zo graag vooruit met die kracht van Ram, maar het is net alsof een grote kosmische hand ons tegenhoudt.

Laten we maar gauw eens kijken wat we van april 2023 mogen verwachten!

De rode planeet Mars, heerser van Ram, reist de hele maand april 2023 tot 20 mei 2023 door het introspectieve Waterteken Kreeft.
Met de kracht van Mars in Kreeft worden emoties getoond en durven we uit te komen voor wie we zijn. Mars staat echter astrologisch“in Val” in Kreeft en dat betekent dat er sprake kan zijn van interne strijd, emotionele disbalans, agressiviteit, schuld, wrok en spanning.
Emoties kunnen hoop oplopen en we kunnen overweldigd raken door intense stemmingswisselingen en verschuivingen in ons energieniveau.
Mars in Kreeft kiest de defensieve weg wanneer een conflict ontstaat.
Het waterteken Kreeft staat symbolisch voor ‘het Volk”.
Emoties en sentiment spelen tijdens die periode een belangrijke rol spelen bij de besluitvorming in de samenleving.

De transit van de planetaire begrenzer Saturnus door het (koude) Waterteken Vissen is een belangrijk keerpunt voor ons allemaal, maar vertraagt ook het tempo op Aarde.
Saturnus vertraagt om de waarheid onder ogen te zien en karma te breken in plaats van te ontkennen en ervan weg te rennen.

Op 6 april 2023 is het Volle Maan op 16º in het luchtteken Weegschaal, maar natuurlijk wordt de invloed al op zijn minst drie dagen van tevoren tot aan het weekend gevoeld. Onze aandacht wordt gericht op huwelijk, partnerschap en relaties en dit kan een tijd zijn waarin mensen geneigd zijn de verbinding aan te gaan of uit elkaar te gaan.
Een relatie is een magische dans van elkaar spiegelen en leren.
Die dans kan vluchtig zijn, van lange duur of voor altijd zijn.
Alle huidige situaties zijn direct verbonden met alles wat er gebeurde tijdens de zes maanden na de Nieuwe Maan in Weegschaal van vorig jaar 25 september 2022…
In een gelukkige relatie zie je overvloed en manifestatie, maar een minder gelukkige relatie wordt verbroken of op een andere manier voortgezet.
Meer lezen over deze Volle Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Kort daarvoor, vanaf 4 april 2023 tot 11 juni 2023 reist onze gevleugelde boodschapper Mercurius door het aardeteken Stier.
De aandacht wordt gericht op het oplossen van praktische zaken waarbij de nadruk ligt op gezond verstand, veiligheid, persoonlijke waarden en zelfvertrouwen. Nieuwe manieren van denken op weg naar concrete doelen.
Er worden realistische, logische, duurzame en haalbare plannen voor de toekomst gemaakt.

Deze voorzichtige, terughoudende en praktische energie voorkomt het maken van onnodige risico’s, maar kan echter leiden tot overmatige hebzucht, jaloezie en koppigheid.
De hakken gaan met Mercurius in Stier koppig in het zand en het is onwaarschijnlijk dat een eenmaal ingenomen standpunt zal worden gewijzigd.

Vanaf 7 april 2023 luidt Mercurius in het aardse Stier het vertragende retrogradeseizoen van 2023 in, want dan bevinden we ons al in de pre-schaduwperiode van de tweede Mercurius retrograde van 2023 (vanaf 21 april 2023).

We moeten rekening houden met vertragingen op het gebied van politieke en maatschappelijke besluitvorming en aanpassing, herziening, reorganisatie en vertraging op het gebied van geld, goud, de aandelenmarkten, banken, valuta, post, koeriersdiensten, verzekeringen, handel, koopkracht en onroerend goed.

Het is niet alleen kosmische kommer en kwel, want we mogen ons met Pasen van 10 tot 12 april 2023 verheugen op de magische jaarlijkse conjunctie van de Zon en Jupiter op 21º in Ram!

De exacte samenstand op 21º in Ram van de Zon en Jupiter op 12 april 2023 is de gelukkigste dag van het jaar. Alles wat vandaag besloten wordt, heeft een grote kans van slagen.
Met Saturnus in Vissen sextiel de Noordelijke Maansknoop in Stier is het een geweldig moment om iets gedenkwaardigs te organiseren. Wonderen zijn de wereld nog niet uit!
Dit voelt als een nieuw begin, Alles wat op die dag wordt bedacht of geïnitieerd heeft grote kans van slagen gedurende het Jaar van het Konijn.

In april 2023 gaan we door de voorlopige transit van Pluto in Waterman al meer progressieve en systematische veranderingen in de wereld zien met betrekking tot mensenrechten en belangrijke technologische en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van ICT, nieuwe gadgets, kunstmatige intelligentie, virtual reality en innovaties in de gezondheidszorg, defensie, landbouw, veeteelt, klimaat en recycling..

Alle thema’s waarover Waterman gaat worden gereorganiseerd en geherstructureerd, denk aan de energiegtransitie, sociale organisaties, politiek, sociale media, internet, humanitaire missies, technologie, gelijkheid en burgerrechten, socialisme, ruimtevaart en vliegverkeer.

Aan de ene kant kan Pluto in Waterman enorme kansen bieden voor vernieuwing, een nieuw begin en spirituele en financiële groei. De negatieve aspecten leiden echter vaak tot obsessie, slachtofferschap, overheersing, tirannie en machtsstrijd.
Er zal een toename zijn van werkonderbrekingen, grote stakingsacties, demonstraties en ongeregeldheden, geopolitieke spanningen en migratiestromen.

Waterman is een luchtelement. Het stelt ons in staat om vrij en innovatief te zijn in ons denken en verbindt ons met het collectief.
De Aquarius-energie gaat meer over de verbetering van de samenleving als geheel en niet alleen over het individuele zelf.
Pluto in Waterman leert ons dat we geen verandering kunnen creëren tenzij we het samen doen!

Onze Aphrodite Venus, de planeet die Liefde en Schoonheid belichaamt, is op 12 april 2023 op haar reis door de dierenriem aangekomen in het luchtige teken Tweelingen …..
Venus stimuleert in Tweelingen onze geest en nieuwgierigheid! Onze verwachtingen nemen toe en we zien nieuwe mogelijkheden aan ons openbaren. Venus blijft in Tweelingen en tot 7 mei 2023.

De Nieuwe Maan van 20 april 2023 is een totale Ringvormige Zonsverduistering in Ram.
De Totale Zonsverduistering op 29º in het vuurteken Ram is zichtbaar in Zuid oost Azië, de Stille Oceaan, Australië, Indische Oceaan en Antarctica.
Deze Totale Zonsverduistering is van invloed op Ram, Kreeft, Weegschaal, Steenbok en de vaste tekens Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman.
Deze eerste Zonsverduistering van 2023 in het Lenteteken Ram is als een nieuw begin, maar markeert ook het absolute einde aan wat al is geëindigd.
Zonsverduisteringen markeren gloednieuwe hoofdstukken, een nieuw begin en opwindende kansen. Hoewel minder emotioneel dan een Maansverduistering is deze Zonsverduistering in het eerste teken Ram niet minder invloedrijk. De Volle Maan in Ram op 29 september 2023 laat het resultaat zien met wat er tijdens deze Zonsverduistering wordt geïnitieerd.
De komende verduisteringen in Ram zijn een Zonsverduistering in Ram (op 19 º) op 8 april 2024; een Zonsverduistering in Ram (op 9º graden) op 29 maart 2025.
De komende jaren en met name rondom deze periodes zijn periodes van nieuwe avonturen en een nieuw begin, dus we mogen ons verheugen op een heel bijzondere en unieke periode.
Meer over deze Totale Zonsverduistering en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

De Zon laat op 20 april 2023 het Vuurteken Ram achter zich en laat de komende dertig dagen zijn gouden licht stralen in het aardse teken Stier.
Alle Stieren wil ik alvast van harte feliciteren met het nieuwe Zonnejaar!

Op 21 april 2023 is het Suikerfeest of Eid al-Fitr en vanaf die dag tot 21 mei 2023 reist de Zon door het sensuele aardeteken Stier. Met de Zon in Stier is de focus gericht op stabiliteit en veiligheid in het leven, maar ook aan het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfrespect door meer tijd te nemen om te ontspannen en te genieten.

Mercurius gaat vanaf 21 april 2023 tot 14 mei 2023 retrograde in Stier en dan verlopen aardse processen op Aarde gewoon langzamer. Met Mercurius Retrograde in Stier worden financiën, landbouw, klimaat en milieu herzien en herbeoordeeld.

Op 22 april 2023 vieren we de Dag van de Aarde.
Deze dag heeft als doel om mensen bewust te maken van het leven op onze unieke planeet Aarde, de natuur, milieu en klimaatverandering.

Van 22 tot 23 april 2023 draait onze Aarde door de staart van de komeet C/1861 G1 Thatcher, die werd ontdekt in 1861. De Lyriden in het sterrenbeeld Lyra zijn jaarlijks van 16 tot 25 april en laten soms wel 20 meteoren per uur zien!

In deze absurde en gepolariseerde wereld is het niet makkelijk om geaard te blijven.

Laat angst of gevoel van onveiligheid niet de overhand krijgen, maar blijf in de realiteit en met een kritische blik kijken naar de wereld om je heen.

Geef angst geen kans.
Vorm een krachtveld van licht, liefde en bewustzijn op onze collectieve reis naar een hoger doel.

Ik hoop dat de prachtige Lente-maand april 2023 ons grotere waardering en bewustwording van de schoonheid in onszelf en de wonderlijke wereld om ons heen brengen mag.

Een inspirerende maand toegewenst!

Marlies Goovers

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!