Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan ook in september 2023 aan de onderzijde van de Stier-horoscoop.
Deze maand ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling, huis, privé-leven, netwerken, liefde en creativiteit. Retrograde planeten zijn niet in jouw nadeel, integendeel, het geeft jou de tijd om rustig na te denken over je prestaties en waar nodig aanpassingen te doen.
Jouw heersende Venus gaat begin september 2023 weer direct in Leeuw.
Zolang je bij jezelf blijft en je eigen koers blijft volgen, mag je een vruchtbare september 2023 tegemoet zien.

Liefde en Relaties
Mars reist tot 27 augustus 2023 door Maagd (Huis van Liefde) en dat brengt een sterk verlangen naar liefde en genegenheid. Mars in Maagd verhoogt de kans op een verleidelijke date voor de single Stier. Toch valt het niet mee om de juiste partner te vinden.
In de vaste relatie heeft jouw partner liefdevolle aandacht en tederheid nodig. Alles wat je geeft, krijg je in drievoud terug! Met de invloed van de retrograde Venus in Leeuw moet je gas terugnemen, ook al draait deze weer direct vanaf 4 september 2023.
De inspirerende Nieuwe Maan in Maagd van 15 september 2023 belooft spannende dates, liefde en romantiek. Maar deze impuls wordt toch weer overschaduwd door de invloed van de retrograde Mercurius in Maagd (5e Huis). Niets forceren in relaties, dat geldt zowel in de vaste relaties als bij het aangaan van een liefdesrelatie. De transit van Ceres in Schorpioen vanaf 16 september 2023 maakt je wel extra betrokken bij relaties, om steun te bieden en samen te zijn en samen te werken of het vinden van een balans.

Familie en Huis
Jouw heersende planeet Venus is tot 3 september 2023 retrograde in Leeuw, het Huis van Familie en Huis en deze energie kan frustrerend zijn. Er kunnen dan omstandigheden zijn waardoor je niet thuis kan zijn vanwege werk of reizen. Gezinsleden, familie of een kring die je als familie beschouwt, kunnen problemen veroorzaken die moeilijk op te lossen zijn.
De invloed van de retrograde Mercurius in Maagd kan in de eerste helft van september 2023 onrust creëren in het gezin. Kinderen kunnen te maken krijgen met problemen en de relatie met broers en zussen kan onder druk komen te staan.
Ook de gezinsfinanciën kunnen onder druk komen te staan door de steeds stijgende uitgaven.
Pas op met het aangaan van leningen om grote huishoudelijke aankopen te kunnen doen.
September 2023 is geen gunstige maand om op vakantie te gaan.

Carrière
Asteroïde Ceres is tot 15 september 2023 in Weegschaal (Huis van Werk) en ook Mars reist in september 2023 door Weegschaal. Dat geeft Stier de energie, motivatie en drive voor werk of studie. De retrograde Mercurius in Maagd verlegt je aandacht op belangrijke punten en brengt je in september 2023 nuttige informatie, waardoor lucratieve afspraken kunnen worden gemaakt.
Jouw heersende planeet is Venus. Venus is echter tot 3 september 2023 retrograde in Leeuw. Deze energie blijft tot eind september, dus doe het rustig aan te doen met je studie en probeer werk zoveel mogelijk te delegeren.
De retrograde Jupiter in Stier trapt vanaf 4 september 2023 op de rem, waardoor je in de komende vier maanden de tijd krijgt om uit te zoeken op welke projecten je je moet concentreren en welke je moet schrappen. Welke baan of studie past bij jou?

Financiën
Nu de Maansknopen niet meer op de financiële as Stier/Schorpioen staan breekt er een periode aan waarbij je terughoudend moet zijn met financiële toezeggingen, investeringen en speculaties. Vermijd alle risicovolle beleggingen aangezien deze tot verliezen zullen leiden.
Ook kan er sprake zijn van winstderving door conflicten met klanten, zakelijke partners en collega’s.
De tijd is ook niet gunstig voor het uitbreiden van de huidige ondernemingen of het starten van nieuwe. Het is tijd om kosten te besparen.
Alle risicovolle beleggingen moeten worden vermeden. De invloed van Mercurius retrograde laat zien dat september 2023 niet gunstig is voor de uitbreiding van bestaande projecten of het starten van nieuwe projecten.

Gezondheid
Vanaf 4 september tot 30 december 2023 is Jupiter retrograde in jouw teken Stier en dat is een gunstige periode om gewicht te verliezen, mocht dat nodig zijn. Jupiter retrograde is een unieke tijd voor zelfreflectie en evaluatie van jouw persoonlijke ontwikkeling.
De retrograde Cheiron in Ram in jouw 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en innerlijke Psyche brengt met name pijnlijke herinneringen naar boven, woorden of situaties van vroeger die jou kwetsbaar hebben gemaakt. De retrograde Cheiron dwingt je om emotionele pijn onder ogen te zien waar je liever niet meer aan herinnerd wordt.
De Volle Maan in Ram van 29 september 2023 in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting laat de noodzaak zien om emotioneel te genezen. Je hebt rust en ontspanning nodig om in balans te komen en te blijven. Tijd om slaap in te halen, een retraite of een korte vakantie in te lassen. Je weet heel goed hoe je dingen verborgen kan houden voor anderen, maar dat gaat nu niet op. Krachtige emoties komen vrij en het maakt jou extra intuïtief.
Vertrouw op wat je voelt, je ingevingen.

Advies
Met Uranus retrograde in Stier is de tijd is gekomen om jezelf te zijn, om jezelf terug te vinden.
Het is essentieel om weerstand te bieden aan de neiging om conflicten aan te gaan die jouw innerlijke vrede en welzijn kunnen verstoren.
Er kan door de verschuiving van de Maansknopen naar Ram/Weegschaal deze maand al een louterende verandering ontstaan in de manier waarop je over jezelf en anderen denkt om het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!