Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Uranus blijft tot juli 2025 in Stier, dus met de kracht van Uranus kan Stier ook in 2023 de vernieuwende innerlijke en uiterlijke verandering waarmaken.
Door de invloed van de Noordelijke Maansknoop in Stier tot 17 juli 2023 kan Stier grote veranderingen aanbrengen in verschillende aspecten van je leven en persoonlijkheid,
De transit van Jupiter in Stier vanaf 17 mei maakt van 2023, het Jaar van het Konijn, een succesvol, harmonieus en stabiel jaar. Dit is jouw jaar, Stier!
Jupiter blijft wel tot 25 mei 2024 in Stier! Het jaar 2023 voelt als een nieuw begin, een jaar van reizen en kansen die je worden geboden om te creëren wat je wilt. Jupiter bezoekt jouw teken maar eens in de 12 jaar, dus doe er je voordeel mee! De Maansverduistering in Stier op 28 oktober 2023 sluit de verduisteringscyclus op de as Stier/Schorpioen af en door deze kosmische gebeurtenis komt iets tot een einde. Stier mag de vruchten plukken of deze nu zoet of zuur zijn. Tegenslagen en vertragingen zijn indicaties dat het pad dat je volgt niet het juiste is. Neem voldoende tijd voor jezelf, ga voor jezelf en zorg goed voor jezelf.

Liefde en Relaties
Asteroïde Ceres in Maagd is van 23 maart tot 21 juni retrograde in het Huis van Liefde en tijdens deze periode ben je bezig om liefdesrelaties tegen het licht houden. Is de liefde wederzijds? Draagt de liefde op een positieve manier bij aan je leven of zijn er blokkades?
Ceres leert je dat liefde moet worden gekoesterd, maar ook voedend en ondersteunend moet zijn. De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in jouw 7e Huis van Relaties en dit kan in het komende halfjaar tot problemen leiden in bestaande relaties en partnerschappen. Stier kan besluiten om zich in te zetten om een relatie te behouden of een relatie te beëindigen.
In ieder geval maakt deze Maansverduistering je bewuster van relaties Je kunt je veel bewuster worden van de status van je relaties. Mars reist van 11 juli tot 17 augustus 2023 door Maagd (Huis van Liefde) en dat brengt een sterk verlangen naar liefde en genegenheid. Mercurius retrograde in Maagd van 23 augustus tot 14 september 2023 laat zien dat liefdesproblemen moeten worden aangepakt om opnieuw contact te maken met je hart. Tijdens deze retrograde kan een ex geliefde terugkeren waarmee je je opnieuw wilt verbinden. De transit van Ceres in Schorpioen van 16 september tot 25 november 2023 en de transit van Mars in Schorpioen van 13 oktober tot 24 november 2023 door het Huis van Relaties maakt je extra betrokken bij relaties, om steun te bieden en samen te zijn en samen te werken of het vinden van een balans. Zowel Mars als Ceres reizen door Boogschutter en betreden eind november 2023 het Huis van Intimiteit en Vertrouwen, dus voor de rest van 2023 wordt de focus verlegd naar verlangen, vertrouwen, passie en intimiteit en het verbeteren van emotionele banden met dierbaren. Het verlangen om je te verbinden kan heel sterk zijn en dat kan een valkuil zijn. Vanaf 24 december 2023 tot 1 januari 2024 is Mercurius in Boogschutter retrograde en tijdens die periode wordt Stier zich bewust van problemen met vertrouwen en intimiteit, problemen die om een oplossing vragen.

Carrière
De transit van de Zon in Waterman (10e Huis van Carrière) van 20 januari 2023 tot 18 februari 2023 laat een periode zien van nieuwe professionele kansen.
Asteroïde Ceres in Weegschaal reist tot 22 maart 2023 door het Huis van Werk. Stier wil dan zinvol en voedend werk, of het nu emotioneel, mentaal of financieel is. Het gaat erom dat je gewaardeerd, gevoed en beloond wordt voor wat je doet. Als je dat niet zo voelt, hoeft het niet zo voor jou. Saturnus blijft nog tot 7 maart 2023 in jouw Huis van Carrière en dat maakt ambitieus.
In de afgelopen 2,5 jaar met Saturnus in Waterman was Stier gefocust op succes, je carrière, je doelen, status en je richting in het leven. Misschien is het anders gelopen en hebt je plannen moeten bijstellen of opnieuw moeten beginnen. Saturnus vertrekt uit het Huis van Carrière en Pluto zet hier de eerste schreden in Waterman vanaf 24 maart 2023 tot 11 juni 2023.
Pluto in Waterman het 10e Huis van Carriere vereist dat je je concentreert op doelen waar je gepassioneerd over bent. Je moet een sterke verbinding voelen met wat je doet, dat het zinvol en belangrijk is wat je doet. Pluto is bijna aan het einde van zijn reis door Steenbok. In de afgelopen 14 jaar heb je expertise ontwikkeld of kennis hebt verzameld waarmee je verder kunt om het respect en status te krijgen dat je verdient. Pluto is vanaf 12 juni 2023 tot 19 november 2024 weer terug in Steenbok om bijvoorbeeld een voorbereidende studie af te ronden. Asteroïde Ceres is vanaf 22 juni tot 15 september 2023 terug in Weegschaal (Huis van Werk) en dat is een ware steun in de rug voor het werk dat je doet. Mars reist van 28 augustus 2023 tot 12 oktober 2023 door Weegschaal en dat geeft een boost van energie en drive om je werk goed uit te voeren.
Tijdens deze periode is Stier productiever en gemotiveerd om ervoor te gaan en alles tot een goed einde te brengen. De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw Huis van Werk en dat is tot het einde van 2023 de komische poort naar een nieuwe baan, nieuwe kansen op de werkplek of nieuwe verantwoordelijkheden in het dagelijks leven.

Financiën
Tweelingen is het Huis van Financiën voor Stier. Mars is aan het begin van 2023 retrograde in Tweelingen. Tot 11 januari 2023 moet er rekening gehouden worden met financiële problemen of financiële ontwikkelingen. Mars blijft tot 25 maart 2023 in Tweelingen en door de invloed van de dan directe Mars komen er gunstige financiële kansen.
Venus is astrologisch verbonden met Stier. Venus reist van 12 april tot 7 mei 2023 door Tweelingen. Tijdens deze transit kunnen er gunstige ontwikkelingen zijn voor je financiële status.
Stier die geboren is van 4 tot 14 mei kunnen in mei 2023 rekenen op verrassende financiële ontwikkelingen met de Zon conjunct Uranus in Stier.
In het voorjaar van 2023 mag Stier een beloning verwachten, bonussen voor voltooide projecten, dividend uit investeringen of meer inkomsten. Het is echter raadzaam om vooral in de eerste helft van 2023 zuinig om te gaan met geld en het doen van grote aankopen uit te stellen.
Aan het einde van juni 2023 kan er een contract worden opgemaakt of wordt er een belangrijke beslissing genomen over onroerend goed.
De zomer van 2023 is gunstig om een huis te kopen.
Het is raadzaam om in de tweede helft van 2023 oude projecten en onuitgewerkte ideeën alsnog een kans te geven, want deze kunnen nu wel lucratief zijn. Luister ook naar de input van anderen!
Samenwerking of het bundelen van krachten is in 2023 de sleutel om meer geld te verdienen.

Familie en Huis
Venus retrograde is wel een gunstige periode om opnieuw contact te maken met familie die je in een lange tijd niet hebt gezien of plaatsen te bezoeken waar je eerder hebt gewoond. Ook een gunstige periode om je huis opnieuw in te richten of te renoveren.
Asteroïde Ceres gaat vanaf 26 maart 2023 retrograde in Maagd. Tot begin mei 2023 kunnen kinderen extra opstandig zijn, maar hebben ook liefde en aandacht nodig. Stier kan dan minder geduld hebben. Ceres blijft tot 21 juni 2023 in het Huis van Kinderen, dus tijd om de rust te herstellen.
Mercurius retrograde in Maagd van 23 augustus tot 14 september 2023 kan echter weer onrust creëren en is dan geduld en liefde nodig. Van 11 juli tot 27 augustus 2023 reist Mars door Maagd en dat versterkt de opstandige periode van kinderen. Tijdens deze periode eisen kinderen meer aandacht, kinderen zijn dan drukker dan normaal.
Een boze blik of harde woorden zijn vaak een schreeuw om aandacht, Stier.
Venus in Leeuw is retrograde van 23 juli tot 3 september 2023 in het Huis van Familie en Huis en deze energie kan frustrerend zijn. Er kunnen dan omstandigheden zijn waardoor je niet thuis kan zijn vanwege werk of reizen. Gezinsleden, familie of een kring die je als familie beschouwt, kunnen problemen veroorzaken die moeilijk op te lossen zijn.
Het laatste kwartaal van 2023 is over het algemeen een rustige periode van herstel en verbinding voor familie en huis.

Gezondheid
Mercurius retrograde in Steenbok kan Stier aan het begin van januari 2023 aan het denken zetten over je overtuigingen en de doelen waar je jezelf aan wilt wijden.
Mars in Kreeft kan van 26 maart tot 20 mei 2023 extra mentale energie geven. Tijdens die periode draait je hoofd op volle toeren, ben je informatie aan het verzamelen en plannen aan het maken. Het kan echter ook zo zijn dat je hoofd omloopt en dan kan de oorzaak zijn van stress.
De invloed van de Zon en Jupiter in Ram (12e Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) activeert in maart en april 2023 je intuïtieve en spirituele vermogens. Jupiter blijft tot 16 mei in Ram waardoor de eerste vijf maanden van 2023 een helende reis kan zijn voor Stier, een perfecte periode om een vakantie of zielenreis te plannen, ook voor een spirituele cursus, retraite of een vorm van therapie om onderbewuste problemen aan te pakken of je in te zetten voor humanitaire doelen en kwetsbare groepen. De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 in het Huis van Gezondheid laat zien dat in de komende drie tot zes maanden de dagelijkse routine onverwacht onderbroken kan worden. Om je gezondheid op peil te houden is een alternatieve, ontspannende en reinigende therapie raadzaam. Hydrotherapie, zwemmen in zee, acupunctuur of regelmatig naar de sauna is goed om lichaam en geest te zuiveren.

Advies
De Noordknoop blijft in Stier tot 17 juli 2023.
Deze karmische transit heeft grote invloed op materiële en financiële aangelegenheden om deze aan te pakken en te beheren. Tijdens Mercurius retrograde in Stier van 21 april tot 14 mei 2023 kunnen dingen misschien teveel en overweldigend voor je zijn. Dit is geen gunstige periode om met iets nieuws te beginnen, maar wel voor een tweede kans en goedmakertjes.
Jouw heersende planeet is Venus. Venus is retrograde in Leeuw van 23 juli tot 3 september 2023 en tijdens deze periode zit je niet zo goed in je vel en wordt alles om je heen al gauw teveel. Dit is een periode om het rustig aan te doen en werk te delegeren.
Saturnus in Vissen reist vanaf 8 maart 2023 door het Huis van Sociale Betrokkenheid, Hoop en Toekomst en verlegt je focus naar wat komen gaat. Door de intuïtieve invloed van Neptunus in Vissen heb je tijd gehad om te dromen, maar praktische Saturnus vraagt je nu om stapsgewijs die dromen waar te maken.

error: Content is protected !!