Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
December 2023 is een maand van grote positieve energie, enthousiasme, vooruitgang en zelfstandigheid.
Met Mars en Ceres in Boogschutter ( in het Huis van Carrière) voelt het alsof je de top hebt bereikt of beloond wordt voor je inzet en keuzes in het afgelopen jaar.
Venus in Schorpioen van 5 tot 29 december 2023 is daarbij jouw trouwe metgezel!
Venus verhoogt intuïtie en geeft je de steun in je omgeving om al je verlangens in vervulling te laten gaan.

Liefde en Relaties
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 (8e Huis van Intimiteit en Vertrouwen) is ook in december 2023 van grote invloed op je liefdesleven, Vissen. Het maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel fysiek als emotioneel. Wat is echt van jou en wat behoort tot jouw partner? Je wordt gevraagd verantwoordelijkheden in de relatie opnieuw te evalueren, niet alleen financieel, maar ook op het gebied van intimiteit, vertrouwen, seks, passie en macht. Een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen. De single Vissen moet selectief zijn om complicaties te voorkomen. Zet pas een volgende stap als je zeker bent van je zaak.
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 valt in het vijfde Huis van Liefde, Emoties en Zelfexpressie vormt een harmonieuze driehoek met Vissen! Met deze liefdevolle Volle Maan heb je zin om iets bijzonders te beleven. Vissen kan echter de behoefte hebben om jezelf te onthechten van iets of iemand. Je hebt het gevoel alsof er iets mist of er is een onvervuld verlangen naar iets of iemand. Deze emotionele Volle Maan kan een nieuwe liefdesverbinding op een intense manier versterken of beëindigen.

Familie en Huis
De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 viel in het Huis van Familie en Huis.
De eerste helft van december 2023 staat hiermee in het teken van je gezin of het herstellen van de verbinding met familieleden, met waar en hoe je woont. Het is misschien tijd om te verhuizen of een volgende stap te zetten. Met Mercurius in Steenbok is het verstandig om professioneel advies in te winnen over huisvesting, loopbaan of de opvoeding van kinderen om misverstanden te voorkomen in het gezin en familie. Kinderen zijn erg gevoelig voor spanningen in huis en hebben meer aandacht nodig met Mercurius retrograde vanaf 13 december 2023.
Medio december 2023 is de beste tijd voor uitstapjes of om op reis te gaan.
Let wel op het uitgavenpatroon. Een goede budgettering is noodzakelijk deze maand.

Carrière
Zowel Mars als Ceres reizen vanaf 25 november 2023 tot begin 2024 door Boogschutter (Huis van Carrière). Tijdens deze periode krijgt Vissen door Mars meer drive, energie en focus om ervoor te gaan. Een periode van grote positieve energie, enthousiasme, vooruitgang en zelfstandigheid. Een goed moment om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, een bedrijf te starten of met een nieuw project van start te gaan. Geweldige periode om promotie te krijgen, om de leiding te nemen en anderen te inspireren. De Nieuwe Maan van 12 december 2023 in het 10e Huis van Carrière en Bestemming laat nieuwe professionele kansen voor Vissen zien en de kans om het roer om te gooien.
Blijf overeind en blijf vertrouwen in je intuïtie, ook al krijg je te maken met tegenwind en vertraging.
Mercurius retrograde in Boogschutter (Huis van Carrière) kan van 24 december 2023 tot 1 januari 2024 leiden tot wat vertraging of teleurstelling, maar het kan te maken hebben dat dingen wat extra tijd nodig hebben. Even een time-out nemen en afstand nemen om het grote geheel te kunnen overzien. Een korte vakantie geeft Vissen de energie om 2024 met nieuw elan te kunnen begroeten!

Financiën
Door de invloed van de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal krijgt Vissen te maken met zaken als gedeeld vermogen, alimentatie, nalatenschap, vennootschap, belastingzaken, verzekeringskwesties en huishoudelijke uitgaven.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 viel in jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen en heeft ook deze maand een diepgaande invloed op de financiële situatie en bewustwording van geld. Gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, dat geldt ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen.
Blijf waakzaam, want je kunt te maken krijgen met fraude en oplichting.
De retrograde Cheiron in Ram (2e Huis van Financiën en Waardebepaling) laat je zien dat de innerlijke waarde, je ziel zoveel meer waard is dan geld of uiterlijke rijkdom.
December 2023 is een gunstige maand waarin je een jaarlijkse bonus mag verwachten, rendement op investeringen of salarisverhoging.

Gezondheid
December 2023 is een gunstige maand voor je gezondheid.
Probeer stress te vermijden. Werkdruk en verantwoordelijkheden eisen hun tol.
Vissen kan problemen hebben met de spijsvertering, pijnlijke spieren of keelpijn.
Keelpijn ontstaat vaak wanneer er angst is om je verlangens te uiten.
Het is belangrijk om je te houden aan een gezond en gevarieerd dieet.
Blijf in beweging en zorg regelmatig voor ontspanning. Yoga en meditatie helpen je om mentaal en fysiek fit te blijven.
Neem voldoende rust en vergeet niet te genieten van de mooie lichtjes en magie van december!

Advies
De retrograde Neptunus in Vissen brengt verwarring en wisselende stemmingen en kun je verdwalen in je eigen Utopia, jouw eigen fantasiewereld waarin het niet meevalt om persoonlijke grenzen te bewaken.
Op 28 oktober 2023 was er een Maansverduistering in Stier in het 3e Huis van Communicatie. Alles wat je tot nu toe als vanzelfsprekend hebt beschouwd moet opnieuw geëvalueerd worden om je meer bewust te maken van hoe je met jezelf en met anderen communiceert.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 is ook in december 2023 van diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen.
Bewustwording van geld kan grote verschuivingen teweegbrengen die Vissen financieel sterker maken. Deze Zonsverduistering kan tot aan de lente van 2024 leiden tot het inlossen van een financiële of energetische schuld.

error: Content is protected !!