Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het begin van oktober 2023 gaat door de invloed van de retrograde Pluto in Steenbok traag van start.
Vanaf de tweede week van oktober 2023 komt er verandering wanner Pluto weer direct gaat.
Ook Mars in Schorpioen vanaf 13 oktober 2023] spoort je aan om het heft in eigen hand te nemen en wordt zo de weg vrij gemaakt om vooruitgang te boeken.

Liefde en Relaties
De invloed van de retrograde Jupiter in Stier (het vijfde Huis van Liefde) zet je aan het twijfelen over je relatie en of je het wel goed doet. Uranus retrograde in Stier in het Huis van Liefde en Zelfexpressie maakt het nog wat ingewikkelder. De terugkeer van een ex-geliefde kan jou of je partner in verlegenheid brengen. Deze Uranus retrograde is dus een periode van plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven, maar ook van spanning in de vaste relaties.
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie. Deze kosmische gebeurtenis is het komende halfjaar de kosmische poort naar een nieuwe liefde, inspiratie of emotionele verdieping in vriendschappen en sociale contacten.
Deze Maansverduistering brengt een nieuwe liefde of vriendschap of er komt een eind aan een liefdesrelatie of vriendschap wanneer deze niet goed (meer) voelt. Dit spirituele proces heeft een natuurlijk verloop.

Familie en Huis
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok.
De Volle Maan in Ram van 29 september 2023 laat in de eerste helft van oktober 2023 de afronding zien van een renovatieproject, een verhuizing of er is een gezamenlijke vakantie of familiebijeenkomst. Het vinden van de balans tussen werk en privé is aan het begin van oktober 2023 van noodzakelijk belang. Hoge werkdruk op het werk en financiële onrust hebben hun weerslag op je gezin. Oktober 2023 is geen gunstige maand om met gezin of familie op vakantie te gaan. Door de invloed van de retrograde Cheiron in Ram wordt het contact met familie hersteld.
De Noordknoop in Ram biedt jou de gelegenheid om alle facetten in je gezin en de familie met andere ogen te zien, te vergeten en te vergeven met als resultaat een betere onderlinge verstandhouding.

Carrière
Weegschaal staat voor het 10e Huis van Carrière voor Steenbok.
Mars reist nog tot 12 oktober 2023 door Weegschaal en is gunstig voor professionele groei en om verder te bouwen aan een project waaraan je 12-18 maanden geleden mee begonnen bent.
De Totale Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw 10e Huis van Carrière en Sociale Status. Een ware game-changer in je carrière dit jaar, een periode van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid. Deze kosmische gebeurtenis markeert een periode van 6 maanden waarin maatschappelijke vooruitgang wordt geboekt of juist niet. Of je krijgt publieke erkenning of je kunt diep vallen door verkeerde zakelijke connecties. Er is alleen vooruitgang en succes te boeken, als je er met hart en ziel voor gaat. Vergeet niet dat succes in de carrière alles mogelijk is wanneer het fundament onder je voeten stevig genoeg is. De Zonsverduistering geeft echter niet alle informatie die je nodig hebt, dus doe eerst goed onderzoek, voordat je een onomkeerbare stap maakt.

Financiën
Oktober 2023 is een gunstige financiële maand voor Steenbok.
Steenbok mag vertrouwen op een opwaartse financiële kracht en dat komt voornamelijk door tussenkomst van anderen. Samenwerking met collega’s en zakelijke partners is dus het toverwoord, dus zorg voor een goede verstandhouding.
Bestaande investeringen zullen goede winsten opleveren en ook speculatieve activiteiten kunnen deze maand winstgevend zijn. Investeren in vastgoed is raadzaam. Er zullen financiële middelen beschikbaar zijn voor de uitbreiding van de bestaande projecten en in de eigen onderneming.
Buitenlandse transacties laten met Venus in Maagd vanaf 10 oktober 2023 goede resultaten zien.

Gezondheid
De samenwerking tussen Venus in Maagd vanaf 10 oktober 2023 en de retrograde Jupiter in Stier mag je in oktober 2023 zien als een beschermend schild en daardoor zal het energieniveau doen toenemen. Steenbok heeft de neiging om zich onnodig zorgen te maken en daarmee ben je eigenlijk je grootste vijand. Voorkomen is beter dan genezen, dus het onderhouden van een gezonde levensstijl blijft van het allergrootste belang.
Angst en stress kunnen voorkomen worden door voldoende ontspanning, lichaamsbeweging, goede voeding, sport, yoga en meditatietechnieken. Buiten wandelen in de natuur om je fysieke en mentale conditie op peil te houden is raadzaam.

Advies
Pluto blijft tot begin 2024 in jouw teken Steenbok om het proces van herstructurering van je leven te vervolmaken. Steenbok heeft sinds 2008 een hele transformatie ondergaan en zijn de omstandigheden omtrent liefde, thuis en carrière totaal veranderd.
Ook al denk je dat je het onderhand wel hebt gehad, hou nog even vol.
Doe kalm aan en ga voor die tweede kans die je geboden wordt.
Dankzij de aangename energie van Mercurius in Weegschaal van 6 tot 22 oktober 2023 is er een goede onderlinge verstandhouding waardoor zakelijk en romantisch succes verzekerd is.

 

 

error: Content is protected !!