Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Venus retrograde in Leeuw werkt vertragend, ook in september 2023. Venus draait wel direct vanaf 4 september 2023, maar Leeuw moet wel de hele maand rekening houden met dezelfde vertragende energie.
De focus ligt deze maand op financiën en relaties.
Gelukkig mag je rekenen op de kracht van Mars in Weegschaal, maar je moet zelf ook flink je best doen en je charmes in de strijd gooien om toch je doelen te bereiken.

Liefde en Relaties
Venus retrograde in Leeuw in het 1e Huis van Persoonlijkheid laat een afwachtende houding zien, zowel van jezelf als van je partner. Dat maakt je wat onzeker. Een ondefinieerbaar gevoel weerhoudt je om bijvoorbeeld te gaan daten of een volgende stap te zetten in de liefde.
Eigenlijk is dit een maand om de wereld om je heen eens goed te observeren, want niet is goud dat er blinkt. In de vaste relatie is er wederzijds vertrouwen en liefde. De single Leeuw kan een leuke date hebben met een charmant persoon. Leeuw krijgt wel te maken met jaloezie en illusie. Aan het einde van de maand, dankzij Mars in Weegschaal, komt er verbetering in de situatie.

Familie en Huis
Een solide thuisbasis is voor jou van onbetaalbare waarde en de solide basis die je nodig hebt om je leven optimaal te leven. Er kan in september 2023 sprake zijn van conflicten en spanning in het gezin of familie. De gezinsfinanciën kunnen in september 2023 een bron van zorg zijn.
Asteroïde Ceres reist vanaf 16 september door Schorpioen, het Huis van Familie en Privé-leven. Een carrière-move kan als consequentie hebben dat je moet verhuizen en dat kan bij kinderen onrust veroorzaken. Ook de relatie met ouders, oudere familieleden of begeleiders kan onder druk komen te staan. September 2023 gunstig om het huis op te ruimen en noodzakelijke reparaties uit te voeren.
De invloed van Ceres kan extra ondersteunend voor je gezin of familie of personen die je als familie beschouwt. Vooral schoolgaande of studerende kinderen hebben jouw steun nodig.

Carrière
Met de Noordknoop in Ram is de tijd aangebroken om jezelf te (her)ontdekken, jezelf uit te spreken en je horizon te verbreden. Leeuw kan de neiging hebben om zichzelf te profileren en dat kan een negatief effect hebben op de werkvloer en je prestaties. De gewenste resultaten blijven uit. Door Mercurius retrograde moet in september 2023 rekening worden gehouden met vertragingen op reis, het verbreken van beloftes of terugdraaien van financiële toezeggingen.
Venus retrograde in Leeuw tot 3 september 2023 werkt vertragend op je plannen waardoor deze moeten worden uitgesteld. Toch kan Venus retrograde in september 2023 een tweede kans voor je zijn, dus het is nu de beste tijd om relaties te verbeteren wanneer je een doel voor ogen hebt.
September 2023 is geen gunstige maand voor je carrière of voor studie.
De Volle OogstMaan van 29 september 2023 valt voor Leeuw in het negende Huis van Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit. Deze Volle Maan daagt je uit om te leren, te groeien als individu en je spirituele en filosofische kant te ontwikkelen.

Financiën
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 viel in jouw Huis van Gedeelde Financiën, dood en wedergeboorte. In de eerste helft van september 2023 komt geld vrij door een krediet, hypotheek of vanuit een verzekering, belasting, alimentatie, aflossing of lening, nalatenschap of loonsverhoging. Ook een gunstige periode voor het aangaan van financiële partnerschappen en financiële overeenkomsten, herstructurering van je uitgaven, fiscaal advies, opmaken van regelingen na overlijden en financiële onderhandelingen.
De retrograde Mercurius in Maagd (Huis van Financiën) is in de eerste helft van september 2023 een goed moment om je financiële administratie op orde te krijgen of een budgetplan op te stellen. De financiële situatie blijft stabiel, maar je moet niet blindelings handelen of geld uitgeven.
Door bewust om te gaan met geld wordt het mogelijk om kosten te besparen en daarmee de financiële situatie te verbeteren.

Gezondheid
Mercurius retrograde in Maagd vraagt je om wat gas terug te nemen en contact te maken met jezelf. Je lichaam, emoties en je ziel. Goed voor jezelf zorgen, dus als je moe bent, geef er dan aan toe. Als je je ziek voelt, neem dan maatregelen om jezelf te helen.
Het blijft raadzaam om jezelf fysiek en mentaal niet te veel in te spannen, ook al denk je dat je onoverwinnelijk bent. Blijf wel in beweging! Fysieke activiteiten en ontspanning zijn nodig om somberheid en depressieve buien voor te zijn. Stop met roken en alcohol en alles wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid op de lange termijn.
Gezonde voeding, kalmerende thee, beweging, voldoende rust en ontspanning helpen om je fit en gezond te houden.

Advies
Venus retrograde in Leeuw blijft de hele maand september 2023 een vertragende factor.
Ook de retrograde Cheiron in Ram in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn kan vertraging in de hand werken en is er de oorzaak van dat je overtuigingen in twijfel trekt, Leeuw.
In plaats van pushen en teveel te verwachten is deze retrograde bedoeld als een tweede kans.
Neem even wat afstand om het grote geheel te kunnen overzien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!