Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
December 2023 laat een maand van kansen en groei zien voor Maagd, de positieve trend zet zich voort.
Met de meeste planeten aan de onderzijde van de Maagd-horoscoop ben je in een cyclus van emotionele verwerking en opbouw.
Mercurius in Steenbok is de stille motor achter jouw succes en maakt dat alles goed verloopt.
De focus in de laatste maand van 2023 ligt op huis en familie, liefde, relaties, vriendschappen en sociale processen.

Liefde en Relaties
De invloed van Venus in Schorpioen van 5 tot 29 december 2023 is jouw stille kracht van december 2023. Relaties zijn door deze invloed gelukkig, harmonieus en stabiel.
De single Maagd kan met Venus in Schorpioen de liefde vinden binnen de sociale kring.
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 valt in jouw Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid. De Volle Maan is als een schijnwerper en in haar licht zie je alles, wat je wel en niet wil (in)zien. Intieme relaties groeien door emotionele binding en wederzijds respect en kunnen relatieproblemen worden opgelost. Eerlijk zijn naar jezelf, eerlijk zijn naar anderen.
De Volle Maan laat een voltooiing zien, dus een vriendschap kan tot een einde komen of er komt een situatie waarin je op je voelt wat ware vriendschap of betrokkenheid is.
Blijf waakzaam, want er kan sprake zijn van verstoring en inmenging van buitenaf.
Aan het eind van december 2023 ga je een belangrijke beslissing nemen over een intieme relatie of connectie.

Familie en Huis
Zowel Mars als asteroïde Ceres reizen in december 2023 door Boogschutter (Huis van Familie en Privé-leven). Een gunstige periode voor het plannen van een verhuizing, renovatie, woonsituatie verbeteren of regelingen treffen, gaan samenwonen of een familiebijeenkomst plannen, meer tijd maken voor familie of met degenen die je als familie beschouwt.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 valt in het 4e Huis van Familie en Huis.
Wat betekent voor jou in letterlijke en figuurlijke zin “thuiskomen”?, wat betekent ”familie” voor jou? Wie beschouw je als” familie”? Familie is een integraal onderdeel om je bestemming te vinden in dit leven. Het huis waar je woont komt overeen met de mate van stabiliteit in jezelf.
Niet altijd is een huis een “thuis” en er kan sprake zijn van spanningen doordat onze persoonlijke ruimte en vrijheid steeds verder wordt ingeperkt. Deze Nieuwe Maan brengt je terug naar de basis om terug te keren naar je roots om het contact met familie te herstellen
Het jaar 2023 eindigt met Mercurius retrograde in Boogschutter (Huis van Familie en Privé) waardoor er storingen kunnen zijn met huishoudelijke apparatuur of onvoorziene misverstanden thuis of problemen met oudere familieleden.
Dankzij de voedende invloed van Ceres en de planetaire motor Mars in Boogschutter weet Maagd het jaar 2023 tot een goed einde te brengen.

Carrière
De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 viel in het Huis van van Carrière waarmee een langetermijndoel of project kan worden voltooid.
De focus ligt deze maand op afwerken van bestaande projecten zodat je met een gerust hart het jaar kan afsluiten. Met Mars in Boogschutter kun je wel een goede maatschappelijke indruk maken door je in te zetten voor humanitaire doelen en kwetsbare groepen. Een bedrijfsgerichte studie kan ondersteunend zijn voor je carrière.
Studie en zakelijke reizen leveren door de retrograde Mercurius niet het gewenste resultaat op
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 viel in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen en met deze kracht kun je op zoek gaan naar alternatieven zoals een project in het buitenland of een eigen onderneming starten.
Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht. Door de invloed van de Verduisteringen van oktober 2023 kan er echter weer twijfel ontstaan over carrièrekeuzes.

Financiën
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 viel in jouw tweede Huis van Financiën en is ook in december 2023 van diepgaande invloed op de financiële situatie van Maagd.
Er komt meer geld binnen, maar blijf wel zorgvuldig met je uitgaven.
De Noordknoop in Ram (8e Huis van Gedeeld Vermogen) drukt je met de neus op de feiten. Het is raadzaam om gedeelde financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, zoals hypotheek, alimentatie, erfenissen, belastingzaken, verzekeringskwesties. In de komende maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om met het oog op de toekomst de financiële situatie te verbeteren.
December 2023 is niet gunstig om je bedrijfsactiviteiten uit te breiden of te investeren in risicovolle projecten, want deze zullen resulteren in financiële verliezen. Ook bestaande beleggingen zullen niet het verwachte rendement opleveren.

Gezondheid
De retrograde Jupiter in jouw teken Stier laat een periode zien van verinnerlijking en heling, een perfecte periode voor een vakantie, spirituele reis of retraite.
De retrograde Cheiron in Ram in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen, Transformatie en Vertrouwen kan een bijzonder intense periode voor je zijn, Maagd. Tijdens deze periode zijn er emotionele trauma’s die te maken hebben met vertrouwen en intimiteit, waarmee je in het reine moet komen. Vertrouw daarbij op de steun van het universum. Gedragspatronen, karma, wrok en emotionele bagage vanuit het verleden die in je onderbewustzijn nog steeds aanwezig zijn, gaan een rol spelen.
De Totale Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 brengt inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is.
Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht.
December 2023 is een maand van zachte heling, dus maak tijd voor jezelf, ga naar de wellness of schoonheidsspecialiste om je van binnen en van buiten goed te voelen.

Advies
Vissen staat in de horoscoop tegenover Maagd. Saturnus in Vissen is sinds 4 november 2023 weer direct en vormt vanuit het Huis van Relaties een oppositie met Maagd.
Door ervaringen uit het verleden ben je hierdoor meer kritisch en minder optimistisch op het gebied van relaties. Dat kan de reden zijn dat je wat afstand neemt.
Geloven je in je eigen waarheid of in de waarheid van een ander.
Denk voor jezelf.
Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn.

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!