Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De planetaire krachten bevinden zich in december 2022 aan de Nachtkant van de Schorpioen-horoscoop. De Nachtkant gaat over emotioneel welzijn, innerlijke rust en geluk, familie en huiselijke activiteiten. De focus in december 2022 ligt voornamelijk op familie, onderwijs, vervoer, financiën en het verleden.
Vanaf de Winterequinox vindt er een belangrijke planetaire verschuiving plaats naar samenwerking en consensus om je doelstellingen te bereiken.
December 2022 laat zien dat de juiste balans moet worden gevonden tussen werk en privéleven.

Liefde en Relaties
Tot 20 december 2022 is Jupiter in Vissen (5e Huis van Liefde) een mooie periode voor de liefde, nieuwe vrienden en meer tijd met je geliefde om iets moois op te bouwen.
Een ontmoeting deze maand kan uitgroeien tot een romance voor de single Schorpioen, maar het meest belangrijk is dat deze relatie kan bijdragen tot persoonlijke groei.
In december 2022 kan de retrograde Mars diepgewortelde problemen aan het licht brengen en problemen veroorzaken als het gaat om blokkades die te maken hebben met intimiteit en seksualiteit. Tot 12 januari 2023 is bijheer Mars retrograde in Tweelingen.
De invloed van totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 in het 7e Huis van Relaties helpt ook in december 2022 om bestaande relaties en emotionele banden te verbeteren, zowel privé als zakelijk. Ook de invloed van de retrograde Uranus in Stier in het Huis van Relaties duidt op onverwachte veranderingen in je vriendenkring en sociale leven. Relaties worden ook op de proef gesteld, zowel zakelijk als privé, wanneer persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid in het geding zijn. Een relatie kan deze maand (alsnog) eindigen of een nieuwe relatie kan beginnen. Emotioneel gezien is dit de beste periode voor een nieuwe relatie, huwelijk, zakelijk contract of serieuze toezegging, een ​​partnerschap officieel te maken of om een vastgelopen relatie te beëindigen. Een gunstige periode voor relatietherapie en loslaten van relationele problemen.

Familie en Huis
Door de invloed van Jupiter in Vissen is er in december 2022 ruimte voor reflectie familie en vakantie. Even een time-out om je voor te bereiden op een heftig jaar 2023.
De transit van Saturnus in Waterman is voor Schorpioen een cyclus van groei en stabiliteit en een periode van grote innerlijke verwerking en vergeving van het verleden.
De invloed van de retrograde Uranus in Stier in het Huis van Relaties duidt op onverwachte veranderingen in je vriendenkring en sociale leven, maar is ook de oorzaak van uitdagingen op het thuisfront. Relaties worden ook in het gezin en familie op de proef gesteld wanneer persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid in het geding zijn.

Carrière
Vanaf december 2022 krijgt Schorpioen het steeds drukker op het werk en ook in het dagelijks leven is er een toename van werkzaamheden. Belangrijk is nu om problemen bij kop en staart aan te pakken. Voor de ondernemer geldt dat je goed moet opletten wat er speelt onder het personeel. Een rotte appel in de mand kan de rest van de appels aantasten, dus neem direct maatregelen wanneer je merkt dat er onvrede is op de werkvloer. Wacht niet te lang. Ook als sprake is van onrecht op de werkvloer moet je tijdig naar een leidinggevende stappen om een situatie op te lossen.
Jupiter was voor het laatst in Ram van juni 2010 tot juni 2011, dus thema’s uit die tijd kunnen terugkeren.
Door Mars retrograde tot 11 januari 2023 kan Schorpioen zich overweldigd en uitgeput voelen, waardoor deze niet of onvoldoende in staat zal zijn om alle taken uit te voeren.
Door de invloed van Jupiter in Ram (Huis van Werk) vanaf 21 december 2022 krijgt Schorpioen meer energie om te werken, maar legt ook de lat hoger op het werk en in het dagelijks leven, waardoor het risico om overwerkt te raken groter is. Geen goede periode om van baan te veranderen, maar wel een gunstige periode om jezelf te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Financiën
Door de invloed van de Nieuwe Maan in Boogschutter van 23 november 2022 in het Huis van Financiën wordt in de eerste helft van december 2022 financiële onduidelijkheden opgehelderd. Iedere financiële actie kan deze maand veelbelovend of lonend zijn of kunnen ertoe leiden dat je vertrouwen en competentie opbouwt en ontwikkelt.
De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 valt voor Schorpioen in het Huis van Gedeelde Financiën en Intimiteit en sluit een lastige periode af. Het gaat over evenwicht, over geven en nemen, zowel financieel als emotioneel, het aflossen van schulden, financieel of anderszins.
Er zijn onverwachte inkomsten, ook inkomsten vanuit je sociale netwerk en fiscale partner. Het aangaan van financiële partnerschappen en financiële overeenkomsten zoals investeringen en aanbestedingen worden door deze Volle Maan begunstigd. Schorpioen ziet de financiële resultaten zoals een dividenduitkering of rendement vanuit beleggingen. Er is winst te behalen met onroerend goed en marketingprojecten. Een goede financiële planning en het verminderen van onnodige uitgaven blijft echter raadzaam.
De retrograde Mars in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen en Vertrouwen kan tot 11 januari 2023 een periode zijn van beëindiging, zoals echtscheiding of het verbreken van een zakelijk partnerschap. Belastingen, leningen, verzekeringen, testamenten en dergelijke kunnen een bron van zorg zijn, een periode van onverwachte uitgaven, verwarring, maar ook plotselinge gebeurtenissen zoals een onverwachte financiële bonus!

Gezondheid
Asteroïde Ceres in Weegschaal ondersteunt Schorpioen tot 19 december 2022 om het onderbewuste zelf te koesteren en zich veiliger te voelen.
De retrograde Mars in Tweelingen het achtste Huis kan ook in december 2022 het risico verhogen op een ongeval of operatie. Wees dus extra voorzichtig.
Zoals je weet zijn lichaam, ziel en geest een drie-eenheid. Je moet dus alle drie evenveel aandacht geven, fysiek, emotioneel en geestelijk. Omring jezelf met zachtheid en helende energie.
De transit van Jupiter in Ram vanaf 21 december 2022 tot 16 mei 2023 in het zesde Huis van Gezondheid kan een gezondheidsprobleem aan het licht brengen waarvan Schorpioen zich niet bewust was. Als we niet naar ons lichaam, onze emoties en onze ziel luisteren, zal het lichaam (de tempel) zelf schreeuwen om aandacht.
Jupiter was voor het laatst in Ram van juni 2010 tot juni 2011, dus thema’s uit die tijd kunnen terugkeren.
Door de invloed van Jupiter in Ram krijgt Schorpioen meer energie om te sporten of een lifestyle te creëren die beter bij je past. Jupiter in Ram biedt mooie kansen, maar pas op voor overdrijving. Teveel van iets is niet goed. Een verstandig eetpatroon, voldoende slaap, een werkschema en regelmatig bewegen helpt je om gezond en fit te blijven tijdens deze veeleisende transit.

Advies
Door wel of niet een keuze te maken op het werk is van grote invloed op jou, maar ook op je omgeving. Soms is het beter om een situatie te laten zoals het is en dat geldt voornamelijk als jouw intuïtie geen duidelijke aanwijzing geeft. Pluto in Steenbok versterkt jouw zesde zintuig en geeft jouw woorden kracht. Door Pluto in Steenbok zie je de dingen achter de dingen. Dus als je voelt dat iets juist is, ga er dan voor. Wees niet bang om dan een besluit te nemen.
Besluiteloosheid leidt slechts tot stagnatie.

error: Content is protected !!