Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Alle planeten staan aan de onderzijde van de Steenbok-horoscoop. De focus ligt op huis, gezin en emotioneel welzijn. In deze periode van de Nacht, de kosmische Winterslaap, ben je bezig met het opbouwen van een stevig fundament onder je carrière.
De kosmische energieën laten een maand zien van vastberadenheid en gerichte prestaties.
De focus ligt in maart 2024 op persoonlijke ontwikkeling, communicatie, financiën en carrière.

Liefde en Relaties
Door de invloed van de grote Weldoener Jupiter in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie kan een nieuwe liefde ontstaan. In de vaste relatie kan de liefde opbloeien en een nieuwe dimensie ontstaan door een huwelijk of verbintenis. De geboorte van een (klein) kind kan je leven verrijken. Jupiter in Stier opent je hart voor de liefde en maakt je meer romantisch en aanhankelijk.
Steenbok kan bezig zijn met de voorbereiding van een reis die je samen met je geliefde gaat maken. Het kan ook zijn dat de single Steenbok op die reis de liefde van je leven ontmoet.
De transit van Mars in Vissen vanaf 23 maart 2024 verenigt kracht en tederheid en dat is een prachtig moment voor een date of mooie romantische momenten.
Het blijft van het grootste belang om met elkaar te praten. Communicatie is en blijft de sleutel, Steenbok!

Familie en Huis
Tot 11 maart 2024 is Venus in Waterman de beste tijd om uitstapjes met je gezin of familie te maken.
De krachtige Nieuwe Maan in Vissen van 10 maart 2024 gaat over het verbeteren met de band die je hebt met naaste verwanten, kennissen, buurtgenoten, broers en zussen of schoolgenoten.
Dit is een Nieuwe Maan om intenties te stellen en te manifesteren. Misschien moet je een starre houding of overtuiging loslaten.
In maart 2024 kan er in je directe omgeving een afscheid zijn, bijvoorbeeld op school of dat buren verhuizen, een gezinslid of familie kan het huis verlaten, verhuizen of op reis gaan.
Door de invloed van Mercurius in Ram vanaf 11 maart 2024 komen problemen in het gezin aan het licht die door de invloed van Saturnus in Vissen gemakkelijker worden bespreekbaar worden gemaakt en opgelost.
Mars reist van 23 maart tot 30 april 2024 door Vissen en tijdens die periode kan er een project zijn in de buurt waar je woont waarin je een actieve rol gaat vervullen. Ook kan Steenbok tijdens die periode een mobiele telefoon, auto of ander vervoermiddel aanschaffen.

Carrière
Saturnus in Vissen heeft een gunstige invloed op interacties waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt om anderen te overtuigen van je standpunten bij vergaderingen en onderhandelingen.
Met de inspirerende transit van Venus in Waterman tot 11 maart 2024 gaat communicatie makkelijker, zijn er zakelijke kansen, korte zakelijke reisjes en creatieve projecten die lucratief kunnen uitpakken. Weegschaal is het Huis voor Carrière, Levenspad en Maatschappelijke status voor Steenbok. Op 25 maart 2024 is er een totale Maansverduistering in Weegschaal, jouw 10e Huis van Carrière en is de kosmische poort naar veranderingen in je carrière. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk.
Het is ook mogelijk dat jij in de komende zes maanden zelf een totaal andere koers gaat varen.
Het universum biedt Steenbok de helpende hand om de controle over je leven te nemen. Er komen kansen jouw kant op, maar jij moet wel zorgen dat de emotionele pijlers eronder sterk genoeg zijn om succes te kunnen dragen.

Financiën
Waterman staat voor jouw Huis van Financiën.
Venus reist tot 11 maart 2024 door Waterman en Mars reist tot en met 22 maart 2024 door Waterman. Door de invloed van Venus en Mars kan er meer geld binnenkomen door een creatief project, bijverdiensten, een toelage, een beloning of uitkering. Het gaat niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen, maar uiteindelijk gaat het lukken. Financiële plannen worden uitgewerkt.
Hou wel rekening met onverwachte uitgaven tijdens deze periode.
Door de verschuiving van Pluto naar Waterman krijgt Steenbok steeds meer te maken met financiële herstructurering, maar ook uitdagingen. Geduld, doorzettingsvermogen, uitvoerbaarheid en organisatie worden op de proef gesteld. Steenbok wil terug naar de basis en geen geld (meer) verspillen aan impulsartikelen.
Met de financiële kansen die zich in maart 2024 voordoen kun je nog jaren vooruit.

Gezondheid
Op 24 februari 2024 was er een Volle Maan in Maagd en deze maan-energie is ook in de eerste helft van maart 2024 van invloed.
Deze periode is gunstig om op vakantie te gaan en tijd te besteden aan studie en het verruimen van je geest door te lezen en te reizen (kan ook in de geest).
Steenbok kan in zich vermoeid voelen, omdat je door de invloed van jouw planeet Saturnus in Vissen onbewust bezig bent het loslaten van emotionele bagage en schoon schip maken.
Ook de invloed van asteroïde Ceres in Boogschutter (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) maakt je vermoeid en daarom heb je rust nodig.
De eerste drie weken van maart 2024 is door de transit van Mars in Waterman de beste periode voor een cosmetische ingreep of voor preventief onderzoek.

Advies
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok.
Met de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal ligt de focus op huis, je roots, het fundament van je leven, je familie, gezinsleven, je land, erkenning, carrière, sociale status en reputatie. De aandacht is verlegd naar persoonlijke stabiliteit, want dat is essentieel om maatschappelijk succesvol te kunnen zijn.
Vanuit karma krijgt Steenbok te maken met tegenwerking en wrijving thuis.
Het in de openbaarheid komen kan van invloed zijn op je maatschappelijk succes.
De Noordknoop in Ram biedt jou de gelegenheid om alle facetten in je gezin en de familie met andere ogen te zien en met de kracht van de Gewonde genezer Cheiron in Ram een betere onderlinge verstandhouding tot stand te brengen. Je moet eerst ergens doorheen voordat er genezing kan plaatsvinden en een familieband weer kan worden opgebouwd.

 

error: Content is protected !!