Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Steenbok 2017

Algemeen
Het jaar 2017 staat over het algemeen in het teken van je carrière. Je ambitieuze dromen worden tot begin oktober 2017 waargemaakt door de energie van Jupiter in Weegschaal. Deze geboden carrièrekansen kunnen vanaf eind 2017 worden bestendigd. Jouw planeet Saturnus reist dan tot maart 2020 door het eigen teken Steenbok! Saturnus is jouw leermeester, dus je oogst pas succes als je de geboden kansen ten volle hebt benut! Het jaar 2017 staat door de invloed van de Verduisteringen in februari en augustus 2017 ook in het teken van geld. Grote ontwikkelingen.
In 2017 worden dromen waar, ook al gaat het niet zo snel als je zou hopen. Langzaam aan, dan breekt het lijntje niet. Neem de tijd om te ontspannen en samen te zijn met familie en vrienden. Het leven bestaat niet alleen uit werken!

Liefde en Relaties
Over het algemeen is 2017 een jaar met een sleutelrol voor de liefde en je relaties. In relaties gaat het om het maken van de verbinding op zielsniveau. Het jaar 2017 laat voor de Steenbok de verdieping zien in de vaste relatie of een nieuwe vriendschap of het sluiten van een nieuwe verbintenis op persoonlijk en zakelijk niveau. Het betekent ook dat je aan jezelf moet werken. Het openstellen van hart. Het openstellen van je ziel.
De invloed van Jupiter in Weegschaal tot oktober 2017 zou kunnen leiden tot een bijzondere gebeurtenis zoals een huwelijk of verloving.
De Maansverduistering van 11 februari 2017 is een universele poort naar een hoger niveau van intimiteit in je relatie. Liefde delen en de liefde die je voelt voor de ander gaat dan veel dieper, op zielsniveau. Een ontmoeting in je leven is niet zomaar een flirt, maar een zielsverbintenis. De retrograde Mercurius duidt in april 2017 op de terugkeer van een liefde, maar ook het rechtzetten van een aantal zaken in je liefdesleven en met dierbaren.
De rode strijder Mars reist van begin juni tot begin september 2017 door jouw Huis van Relaties en Intimiteit. Tijdens deze periode worden relaties versterkt en worden problemen opgelost.
Vanaf augustus 2017 ligt de focus op het versterken van de emotionele band in de relatie en het (her)vinden van intimiteit. Tijdens deze periode is de kans groter om de ware te ontmoeten of samen door te groeien naar een dieper niveau van voelen en doorvoelen.
De Zonsverduistering van 21 augustus 2017 valt in jouw Huis van de Ziel en Intimiteit. In de komende zes maanden zijn er gebeurtenissen die gerelateerd zijn aan seksualiteit, geld van je partner, geboorte en dood die je diep raken.
Begin september 2017 leidt Mercurius retrograde tot de terugkeer van een oude liefde, problemen met intimiteit en het moeilijk vinden om jezelf open te stellen.

Carrière
Het jaar 2017 is een echt carrièrejaar. Dit jaar werk je harder dan ooit tevoren. Een jaar van creatieve overvloed op je werk in in de eigen onderneming. Jouw energie werkt aanstekelijk en wordt opgemerkt!
Jupiter in Weegschaal is de drijvende kracht achter jouw carrière bij het nastreven van je doelen en het optimaal benutten van de mogelijkheden om succes te bereiken. Jupiter blijft tot 10 oktober 2017 in jouw Huis van Carrière.
Het jaar begint misschien niet zo goed. Mercurius is in de eerste dagen van 2017 retrograde in Steenbok waardoor het voelt alsof je niet vooruit komt of wordt tegengewerkt. Dit is maar tijdelijk!
De rode strijder Mars reist van 22 april tot 4 juli 2017 door jouw Huis van Werk. Een zeer productieve periode van meer omzet in je onderneming en voltooiing van projecten op het werk. Tijdens deze periode ben je geneigd (te) hard te werken, dus neem tijdig gas terug. Jupiter in jouw Huis van Carrière betekent niet dat alles volgens plan verloopt. Jupiter brengt unieke kansen voor je carrière, maar dat heeft wel een weerslag op je privé-leven en sociale leven. De rode planeet Mars neemt eind oktober 2017 het stokje van Jupiter over. Mars reist van 23 oktober tot 9 december 2017 door jouw Huis van Carrière. Mars maakt ambitieus, gedreven en gericht om vooruitgang te boeken. Mars biedt je de mogelijkheden, dus pak ze met beide handen aan.

Financiën
Het jaar 2017 laat zien dat jouw financiële positie een grotere rol inneemt dan in voorgaande jaren.
In februari en augustus 2017 vinden grote financiële veranderingen plaats door de Verduisteringen in Leeuw en Waterman. Deze tekens zijn verbonden met jouw Financiën. Ook al zijn deze gebeurtenissen gunstig voor je financiële plaatje, het is raadzaam om waakzaam en spaarzaam te zijn.
Dit jaar neem je belangrijke financiële beslissingen die van invloed zijn op de toekomst. Jouw planeet van het geld is Venus. Door de invloed van Venus dit jaar is er een toename van inkomsten te zien. Voor jezelf en je gezin bouw je aan een gezonde financiële toekomst door geld opzij te zetten als appeltje voor de dorst. De Maansverduistering van 7 augustus 2017 valt in jouw Huis van Financiën. In het komende halfjaar wordt je in de gelegenheid gesteld om financiële zaken te regelen of lopende projecten te financieren of de zoete vruchten te plukken van eerder gemaakte financiële beslissingen. Deze periode is de poort naar een betere financiële situatie voor de lange termijn.

Familie en Huis
Uranus in Ram staat al sinds begin maart 2011 garant voor steeds nieuwe ontwikkelingen in je privéleven waar je geen controle over hebt. Uranus blijft ook in 2017 in jouw Huis van Familie en Huis. De onderlinge relatie thuis en in de familie kan in mei 2017 onder druk komen te staan. De rode planeet Mars is jouw planeet van Huis en Familie. Vanaf de maand juni 2017 komt alles in rustiger vaarwater terecht, ook al blijft de onvoorspelbare invloed van Uranus voor de rest van het jaar sterk aanwezig.
Mars reist van 29 januari 2017 tot 10 maart 2017 door jouw Huis van Familie en Huis. Gunstige periode om thuis te klussen, te verhuizen of je huis opnieuw in te richten. Ook een goede periode om een familiebijeenkomst te organiseren of een actieve vakantie te plannen. De grootste uitdaging dit jaar valt in de maanden februari en maart 2017.
Venus is van 4 maart tot 1 april 2017 retrograde in Ram. Tijdens deze periode kunnen financiële omstandigheden een tijdelijke rem zetten op je plannen thuis. Even een time-out. Vooral in maart 2017 zijn er subjectieve reacties in het gezin en familie die te maken hebben met je carrière. Dit kan uitmonden tot flinke discussies. Door een flexibele benadering kan het vertrouwen worden hersteld.
Van 11 maart tot 21 april 2017 versterkt Mars de onderlinge relatie met je dierbaren in je gezin en familie. Door de invloed van Mars worden oplossingen gevonden voor problemen. Door Mars wil je een frisse start maken of een nieuwe aanpak thuis doorvoeren.
Mercurius is in de tweede helft van april 2017 retrograde in jouw Huis van Familie en Huis. Problemen uit het verleden steken de kop op, misverstanden met familieleden, problemen met de verkoop van je huis of aankoop van een huis. Deze periode is bedoeld om de opnieuw verbinding te maken met familie of je eerst te richten op het afwerken van bestaande projecten thuis.

Gezondheid
Het jaar 2017 is een ware achtbaan van opeenvolgende gebeurtenissen. Het tempo al deze gebeurtenissen heeft invloed op je algemene gezondheid en je energie niveau.
Energieke periodes wisselen elkaar af met periodes van futloosheid en vermoeidheid. Zorg voor een goede voeding en voldoende lichamelijke beweging. Jouw planeet Saturnus blijft tot eind december 2017 in jouw Huis van Kosmisch Bewsutzijn. Saturnus wijst je op de noodzaak om oude emotionele bagage los te laten. Saturnus laat je zien hoezeer het verleden doorwerkt op je heden, jouw onbewuste drijfveren en issues. Denk niet dat je er al bent. Er is nog veel om op te ruimen en daar is tijd voor nodig. Daarom is het goed om zo nu en dan wat afstand te nemen. Mercurius retrograde in het Huis van Kosmisch Bewustzijn brengt je aan het begin van januari 2017 terug naar het verleden om schoon schip te maken. Opruimen geeft ruimte in je hoofd en in je hart. Mercurius retrograde zal hier medio december 2017 hier terugkeren als kosmische stofzuiger om voor nu en altijd af te rekenen met het verleden.

Advies
De eerste helft van het jaar is vooral gericht op communicatie. Gesteund door de kracht van Neptunus in Vissen is 2017 een geweldig jaar om op een open en eerlijke manier te communiceren en je ideeën aan de wereld te presenteren. De Zonsverduistering van 25 februari 2017 maakt overenthousiast. Terughoudendheid is echter raadzaam, want in het eerste halfjaar van 2017 worden je woorden niet altijd goed begrepen. Venus in Ram leidt ertoe dat je zegt wat je denkt en dat valt niet altijd in goede aarde.
Jouw planeet Saturnus komt thuis in zijn eigen teken Steenbok vanaf 20 december 2017.
Dit is het begin van een nieuwe cyclus in je leven van bijna 30 jaar. Samen met Pluto in Steenbok breken de jaren aan van doorzettingsvermogen, controle en de focus om voor jezelf en jouw dierbaren doelstellingen te bereiken. Tijdens deze transformatieve en diepgaande cyclus wordt je één met jezelf en met het leven waar je deel van uitmaakt.

error: Content is protected !!