Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Asteroïde Ceres reist van half september tot eind november 2023 door Schorpioen.
Met deze energie wordt je geest gevoed met nieuwe ideeën waardoor je je zelfverzekerder en comfortabeler voelt. Uranus en Jupiter in Stier brengen samen een verfrissende energie waardoor Maagd zich meer op het grote geheel richt.
De Nieuwe Maan van 15 september 2023 valt voor Maagd in het 1e Huis van Persoonlijkheid.
Jouw persoonlijke Nieuwjaar! Deze opbouwende Nieuwe Maan geeft ruimte aan groei en bewustzijn. De Nieuwe Maan in Maagd is een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven. De retrograde-invloed van Mercurius in Maagd kan vertraging in de hand werken. September 2023 is een perfecte periode van heroverweging en de balans opmaken, zodat je straks vooruitgang kunt boeken.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 viel in het zevende Huis van Relaties.
Deze Volle Maan kan voor Maagd een relationele situatie hebben verhelderd.
Aan het begin van september 2023 kan Maagd door Mercurius retrograde echter worden achtervolgd door negatieve gebeurtenissen uit het verleden. Er kan sprake zijn van terughoudendheid, twijfel en wantrouwen in de vaste relatie en bij het aangaan van nieuwe relaties en dat heeft te maken met Saturnus in Vissen (Huis van Relaties). In de vaste relatie kan dat leiden tot conflict. Door de invloed van de retrograde Cheiron in Ram zijn er emotionele trauma’s die te maken hebben met vertrouwen en intimiteit, waarmee je in het reine moet komen.
In de tweede helft van september 2023 komt het vertrouwen terug.
De invloed van de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal vraagt om je kwetsbaarheid te tonen en te delen om hierdoor sterker te worden. Laat zien wat je voelt.

Familie en Huis
Deze maand kunnen er spanningen zijn in het gezin en familie, met name met oudere familieleden kan het botsen. Maagd moet alle zeilen bijzetten om de rust te herstellen.
Ruzie in het gezin of in de familie veroorzaakt stress en is vooral van invloed op schoolgaande en sturende kinderen.
De eerste helft van september 2023 is niet gunstig om op vakantie te gaan.
Maagd kan last ondervinden van problemen in de buurt zoals wegopbrekingen, lekkages of stroomstoringen.
Halverwege de maand komt er verbetering en is er ruimte om samen erop uit te trekken, het avontuur tegemoet.
Tijdens een reis kunnen interessante ontmoetingen plaatsvinden. Er kunnen dan nieuwe vriendschappen worden gesloten.

Carrière
Mercurius retrograde in Maagd tot 15 september 2023 kan je het gevoel geven dat iets in je carrière misschien te hoog gegrepen is. Dit gevoel blijft de hele maand september 2023, ondanks dat Mercurius niet meer retrograde is. Dit komt door de schaduwperiode.
Zakelijke reizen leveren geen gewenste resultaten. Er kunnen conflicten zijn op de werkvloer met collega’s en leidinggevenden en het is aan jou om harmonie te herstellen.
Er kunnen dus twijfels zijn over jouw professionele koers of studie. Het is raadzaam om niet zomaar vaan baan of studie te veranderen. Blijf zitten waar je zit! Het is mogelijk dat er nog een extra training of studie nodig is. Met de Zon in Maagd weet je presentaties en onderhandelingen tot een goed resultaat te brengen.
Mercurius en Ceres retrograde in Maagd staat gelijk met een tweede kans om het allemaal goed te maken.

Financiën
De invloed van Asteroïde Ceres tot half september 2023 in Weegschaal (2e Huis van Financiën) en Mars in Weegschaal is gunstig voor je financiële positie. Er meer winst te behalen in de eigen onderneming. Venus is jouw planeet van Financiën. De retrograde Venus in Leeuw laat zien dat Maagd in september 2023 mag rekenen op geld dat je tegoed hebt.
De Noordknoop in Ram drukt je echter met de neus op de feiten. Het is raadzaam om gedeelde financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, zoals hypotheek, alimentatie, erfenissen, belastingzaken, verzekeringskwesties.
De Volle Maan in Ram van 29 september 2023 in jouw Huis van Gedeelde Financiën verlegt de focus op financiële aangelegenheden van je huwelijkspartner, geliefde of zakelijk partner.
Er is kans op geld via nalatenschappen of een loonsverhoging, ook financiële resultaten zoals dividend of rendement vanuit beleggingen. De aard van een bestaande verbintenis verandert en dat geeft je een ongemakkelijk gevoel. Met deze Volle Maan komen de inzichten die je nodig hebt. Blijf gewoon trouw aan jezelf. Je moet zorgen voor focus en een strak financieel beleid.
Verstandig zou zijn om extra geld te investeren in je studie of opleiding.

Gezondheid
Zorg goed voor jezelf, want in september 2023 kun je meer last hebben van stress waardoor je meer risico loopt om ziek te worden.
De retrograde Cheiron in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen, Transformatie en Vertrouwen kan een bijzonder intense periode voor je zijn, Maagd. Tijdens deze periode zijn er emotionele trauma’s die te maken hebben met vertrouwen en intimiteit, waarmee je in het reine moet komen. Vertrouw daarbij op de steun van het universum. Gedragspatronen, karma en emotionele bagage vanuit het verleden die in je onderbewustzijn nog steeds aanwezig zijn, gaan een rol spelen.
Loslaten kan in september 2023 heel bevrijdend zijn door de invloed van de retrograde Venus in Leeuw in het 12e Huis.

Advies
Mercurius retrograde in Maagd tot 15 september 2023 kan de hele maand september 2023 de oorzaak van twijfel en je het gevoel geven dat iets misschien te hoog gegrepen is.
Vissen staat tegenover Maagd. De retrograde Saturnus in Vissen vormt vanuit het Huis van Relaties een oppositie met Maagd en daardoor ben je door ervaringen uit het verleden meer kritisch en minder optimistisch op het gebied van relaties. Dat kan de reden zijn dat je wat afstand neemt. Vertrouw op jezelf, Maagd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!