Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandvoorspelling november 2021

De elfde en voorlaatste maand van 2021 is een emotionele rollercoaster, een maand van uitdagingen en stressvolle gebeurtenissen met in de hoofdrol de rode Strijder Mars in Schorpioen.

De absurditeit van de nieuwe realiteit voelt eigenlijk al vertrouwd en we staan eigenlijk niet meer te kijken van nog meer aanpassingen en radicale veranderingen. 

November 2021 gaat niet de boeken in als de gemakkelijkste maand van het jaar, maar kan desondanks alle uitdagingen met de sterke Stier/Schorpioen-energie wel een tijdelijke economische impuls geven.

Onze kosmische boodschapper, Mercurius, blijft tot 5 november 2021 in het luchtteken Weegschaal. Het begin van de maand laat over het algemeen een overwegend rustig verloop zien,
maar dat gaat vanaf de tweede week van november 2021 veranderen.

De ontembare energie van Mars voelt zich thuis in de mysterieuze diepe wateren van Schorpioen.
Tot 13 december 2021 moet er rekening worden gehouden met onrust en confrontaties, zowel in verbale als in fysieke vorm. Deze confrontaties kunnen tot diepgaande ontwikkelingen leiden op het wereldtoneel, maar ook in de persoonlijke sfeer.
Mars samen met Mercurius in Schorpioen zijn in november 2022 bereid te vechten voor ieder doel dat met geld en macht verweven is, ongeacht de consequenties.

Met het korter worden van de dagen, wordt de aandacht naar binnen verlegd naar, naar onze schaduw en onze verborgen verlangens. We hebben allemaal licht en duisternis in ons en geen van beiden is beter dan de andere. Het gaat om het vinden van de juiste balans.

De Nieuwe Maan in Schorpioen van 4 november 2021 valt in de mystieke periode tussen Samhain en Yule, de duistere periode van afbraak, vallende bladeren, van zuivering en verstilling.
De Herfst.
Iedere Nieuwe Maan is een moment van geboorte en hoop, maar door de grillige invloed van Uranus ervaren we deze vernieuwende energie eerder als ongemakkelijk of onbehaaglijk, alsof er iets te gebeuren staat.
De conjunctie met Mars, het vierkant met Saturnus in Waterman en de oppositie met de retrograde Uranus in Stier maakt deze Nieuwe Maan extra intens, donker, onvoorspelbaar, rusteloos en chaotisch. Wat verborgen is geweest, komt nu echt naar boven!
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Vanaf 5 november 2021 tot 6 maart 2022 beklimt onze Aphrodite Venus de oneindige hoogtes van Steenbok! Venus in Steenbok is gunstig voor onze financiële en zakelijke aangelegenheden en ook voor de opbouw van relaties voor de toekomst. Creatieve talenten worden ook versterkt, vooral waar we gefocust zijn op structuur en vorm. Venus gaat van 19 december 2021 tot 29 januari 2022 retrograde en dat betekent voor velen van ons de terugkeer van oude vrienden, ex-geliefden en zielsverwanten.
Een terugkeer om dingen uit het verleden af te sluiten of vrede te sluiten, vooral met betrekking tot relaties in de afgelopen acht jaar.

De Tauriden meteorenregen in het sterrenbeeld Stier zijn ieder jaar vanaf begin september tot begin december te zien en bereikt op donderdag 6 november 2021 het maximum.
Het bijzondere van deze meteorenzwerm is dat deze in twee aparte delen vallen.
Het eerste bestaat uit stofdeeltjes van de asteroïde 2004 TG10, de tweede stroom bestaat uit puin dat afkomstig is van de komeet Encke 2P.

Mercurius neemt vanaf 6 november 2021 tot 24 november 2021 een diepe duik in de diepe mysterieuze wateren van Schorpioen. Onze bewuste geest zal daardoor meer openstaan ​​voor de bronnen van het onbewuste, waardoor intuïtie zal worden verhoogd.
De energie van Schorpioen is indringend waardoor we plotseling geobsedeerd raken door ideeën of concepten.
Het vaste Waterteken Schorpioen vertegenwoordigt alles wat verborgen en onbesproken is.
Vooral de invloed van Mars, de tweede heerser van Schorpioen spoort ons tot 13 december 2021 aan om actie te ondernemen en onbevreesd te zijn in de ontstane chaos.

De Zon, Mercurius en Mars vormen in de tweede week van november 2021 een Stellium in de stormachtige wateren van Schorpioen. Deze samenclustering in Schorpioen brengt onuitgesproken collectieve intense thema’s en trauma’s sterk naar voren die verweven zijn met seksualiteit en diepe verlangens, verlangen om te winnen, te transformeren en dingen diep te ervaren. Met deze energie is geen ‘middenweg’. Dit is een energie van ‘alles of niets’, van ‘nu of nooit’.

Mercurius in Schorpioen vormt op 14 november 2021 een oppositie met de retrograde Uranus in Stier. Mercurius tegenover Uranus in de hemelse arena kan zowel spanning als afstand creëren. Mercurius in Schorpioen is scherp en haalt de onderste steen naar boven en Uranus in Stier is onverzettelijk, waardoor onderhandelingen vastlopen en relaties op scherp komen te staan.

Op 16 november 2022 is de exacte oppositie tussen Mars en Uranus in Stier.
Ieder aspect van Mars en Uranus biedt het potentieel voor verandering en de oppositie is een ware uitdaging van nieuwe vrijheid en onafhankelijkheid.

Op 17 november 2021 mogen we ons weer verheugen op de jaarlijkse Leoniden Meteorenregen in het sterrenbeeld Leeuw. De Leoniden komen ieder jaar in november terug, van 6 tot 30 november, maar ze zijn ’s nachts het beste waarneembaar.
Tijdens deze Leoniden meteorenregen vallen er ongeveer 13 meteoren per uur.
De Leoniden zijn stofdeeltjes uit de staart van de komeet Tempel-Tuttle, die ontdekt werd in 1865.

Op 18 november 2021 staan Mars in Schorpioen en de retrograde Uranus in Stier precies op 12º tegenover elkaar. Ieder aspect van Mars en Uranus biedt het potentieel voor verandering en de oppositie is een ware uitdaging. Het is een explosieve combinatie die de droom van nieuwe vrijheid en onafhankelijkheid kan realiseren.
Dit uitdagende aspect gebeurt maar eens in de twee jaar!
Deze kosmische duw markeert een keerpunt wanneer er sprake is van opgebouwde spanning in de afgelopen twee jaar.

De Volle Maan van 19 november 2021 is een Gedeeltelijke Maansverduistering op 27º14’ in het aardeteken Stier. Maansverduisteringen zijn drie keer krachtiger dan een Volle Maan en markeren keerpunten, eindes, doorbraken en gedenkwaardige prestaties.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering is zichtbaar in grote delen van Europa en Azië, Australië, Noordwest Afrika, Noord Amerika, Zuid Amerika, het Noordpoolgebied en de Atlantische, Indische en Grote Oceaan.
De Maansverduistering in Stier, het teken van financiën en materiële zekerheid zou een voorproefje kunnen zijn van toekomstige monetaire hervormingen.
Vooruitkijkend naar 30 april 2022 zou de Gedeeltelijke Zonsverduistering conjunct de revolutionaire Uranus in Stier kan het begin kunnen zijn van een nieuw monetair systeem in de komende twee jaar.
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2022 wordt ondersteund door de koninklijke Vaste Ster Aldebaran, een driehoek tussen Venus in Steenbok en de retrograde Uranus in Stier.
Deze synergetische aardse energie helpt ons bij het creëren van blijvende constructieve veranderingen. We gaan te maken krijgen met voedselschaarste door corruptie en klimaatverandering. Het gaat om prioriteiten stellen en minder obsessief streven naar meer, meer, meer, maar terug naar de basis, over praktische dagelijkse behoeften, zoals veilig voedsel, water en onderdak. Wat hebben we werkelijk nodig om te leven en het leven leefbaar te houden?
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering in het aardse Stier benadrukt de noodzaak van praktische actie op het gebied van overconsumptie.
Lees meer over deze Gedeeltelijke Maansverduistering en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Vanaf 23 november 2021 straalt de Zon in het vurige rijk van Boogschutter.
De energie van de Zon in het dierenriemteken Boogschutter brengt ons in de komende vier weken naar het magische moment van de jaarlijkse Winterzonnewende op 23 december 2021.
De zoektocht naar de waarheid wordt in de komende vier weken versterkt door de invloed van de Zon in het diepzinnige rijk van Boogschutter!
Deze levendige energie geeft een enorme boost waardoor de tijd nog sneller lijkt te gaan op weg naar 31 december 2021.

De Zon wordt vanaf 24 november 2021 op de voet gevolgd door Mercurius in Boogschutter.
Mercurius, de “Boodschapper van de Goden”, de planeet van informatie en dualiteit, is in Boogschutter impulsief, direct en spontaan, waardoor standpunten te vuur en te zwaard worden verkondigd en verdedigd.

Neptunus blijft tot 30 november 2021 nog retrograde, maar hervat vanaf 1 december 2022 op 20º Vissen weer de directe omloop om de Zon.
Er komt weer ruimte voor groei en creatieve ideeën om dromen te gaan realiseren.
Het voelt alsof ons een nieuwe of laatste kans wordt geboden om verloren tijd in te halen of om de dingen ten goede te laten keren.

De laatste maand van 2021 staat voor de deur en daarmee ook de laatste Zonsverduistering in Boogschutter op de Tweelingen/Boogschutter-as.
We krijgen het gevoel alsof we in het oog van de storm komen te staan……

Ik wens iedereen een bijzondere novembermaand!

error: Content is protected !!