Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Vanwege de retrograde Venus en Mercurius zal het deze maand niet makkelijk zijn om ambities waar te maken. Niet al je verwachtingen komen uit.
De focus in augustus 2023 ligt op liefde, werk, gezondheid, relaties en financiën.
Augustus 2023 staat in het teken van geduld en reflectie.
Heb geduld, want met Mars in Weegschaal vanaf 28 augustus 2023 krijg je een tweede kans!

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Waterman van 1 augustus 2023 valt in jouw Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties. Het sextiel naar Ram laat teamwork en medewerking zien vanuit je sociale kring.
Iets komt tot voltooiing in je sociale kring. Conflicten en meningsverschillen kunnen met de steun van asteroïde Ceres in Weegschaal worden opgelost.
In de vaste relatie kan de liefde bekoeld zijn en de single Ram krijgt te maken krijgen met ingewikkelde situaties en twijfel. De Nieuwe Maan Leeuw van 16 augustus 2023 in het 5e Huis van Zelfexpressie, Liefde en Creativiteit vraagt Ram om na te denken over een nieuwe strategie om het hart van je geliefde te veroveren.
Venus retrograde in Leeuw (5e Huis van Liefde) kan de terugkeer betekenen van een oude vriend of vriendin. Venus retrograde is een mooi moment om de draad opnieuw op te pakken.
Ook de invloed van de Maansknopen vergroot de kans op een hereniging met een ex geliefde.
De transit van jouw planeet Mars door Weegschaal van 28 augustus tot 12 oktober 2023 maakt Ram gemotiveerd, gedreven, meer toegewijd in relaties en bereid om te vechten voor een relatie.

Familie en Huis
Augustus 2023 is geen gunstige maand om met je gezin of familie op vakantie te gaan.
Er kan deze maand sprake zijn van een dilemma dat verweven is met verbouwingswerkzaamheden of huishoudelijke aangelegenheden waardoor disharmonie in het gezin ontstaat. Ook de relatie met buren, broers en zussen kan onder druk komen te staan.
Er kan ook sprake zijn van financiële problemen. Problemen in het gezin en familie en woonomgeving moet je rustig benaderen. Blijf met elkaar in gesprek!
De retrograde Cheiron in Ram ondersteunt Ram om onverwerkt jeugdtrauma onder ogen te zien waardoor het genezingsproces op gang komt.

Carrière
Jouw heersende planeet Mars reist tot 27 augustus 2023 door Maagd, jouw Huis van Werk.
Dit heeft geeft Ram de drive, initiatief en enthousiasme om ervoor te gaan. Er komt ruimte voor nieuwe projecten en nieuwe mogelijkheden op je werk en in je dagelijks leven.
Augustus 2023 kan echter tot uitdagingen leiden. Zakelijke reizen leveren deze maand niet het gewenste resultaat op.
Er kan onenigheid zijn op de werkvloer met collega’s of management en dit is van invloed op je prestaties. Het is raadzaam om de harmonie te herstellen door met elkaar in gesprek te gaan.
Mercurius retrograde in Maagd is van 23 augustus tot 14 september 2023 van invloed op je dagelijks leven. Er kan sprake zijn van vertraging, onvoorziene omstandigheden en financiële uitdagingen waardoor projecten moeten worden uitgesteld.
Deze onvoorziene pauze geeft jou echter wel de ruimte om een netelig probleem op te lossen.

Financiën
Augustus 2023 is geen gunstige financiële maand voor Ram.
Er zijn onvoorziene huishoudelijke uitgaven of er wordt in je onderneming minder winst geboekt, waardoor het lastig is om vaste lasten te betalen.
Augustus markeert het begin een periode waarin de focus op financiën komt te liggen en moeilijke beslissingen moeten worden gemaakt. Relaties met collega’s en zakelijk partners kunnen onder druk komen te staan en dat is nadelig voor de geldstroom. De grote Weldoener Jupiter in Stier (Huis van Financiën) is op zich een gunstige financiële transit, maar aan het eind van augustus 2023 gaat Uranus in Stier retrograde. Uranus retrograde in Stier vanaf 29 augustus 2023 vraagt je om uitgaven te verminderen. Budgettering is raadzaam, want tijdens deze periode komen er onverwachte uitgaven op je pad vanwege financiële kwesties waarvan je dacht dat deze zouden zijn opgelost.

Gezondheid
Saturnus in Vissen in het 12e Huis mag worden gezien als grote schoonmaak van geest en ziel.
De retrograde Saturnus en Neptunus in Vissen samen in het 12e Huis van Loslaten helpen je om verbinding te maken met je onderbewustzijn om het verleden los te laten en te verwerken.
Ram krijgt steeds meer te maken met het thema afscheid en loslaten als een kosmische voorbereiding op de periode van Saturnus in Ram (vanaf 15 februari 2026) waarin je innerlijke ontwikkeling een hoge vlucht zal nemen.
De Volle Maan in Vissen van 31 augustus 2023 valt in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting. Je hebt rust, ontspanning, retraite en meditatie nodig om in balans te komen en te blijven. Voorkom stressvolle situaties. Onvoorziene omstandigheden kunnen leiden tot angst en zijn nadelig voor jouw mentaal welzijn.
Een verstandig en gevarieerd dieet, sport, meditatie en lichaamsbeweging in de buitenlucht zijn noodzakelijk om geestelijk en lichamelijk fit te blijven.

Advies
De retrograde Cheiron in jouw eigen teken Ram laat jou bij jezelf naar binnen gaan om na te denken over recente ervaringen die jou hebben doen twijfelen aan jezelf of die jouw zelfvertrouwen hebben aangetast. Om duidelijkheid te krijgen is het goed om tijdens deze retrograde de tijd te nemen om opnieuw te evalueren. Richt je aandacht op wat jij nodig hebt.
Soms is het goed om een stapje terug te doen.
Het heeft geen zin om tegen windmolens te strijden, beter is het om de tijd te nemen om na te denken en een nieuwe strategie uit te zetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!