Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De planetaire aanwezigheid aan de onderzijde van de Vissen-horoscoop, de Nacht, laat zien dat ook de maand mei 2023 gaat over innerlijke verwerking, evaluatie, herstel en voorbereiding. Carrièredoelstellingen en persoonlijke verlangens staan voorlopig op een lager pitje.
De focus ligt deze maand op herontdekking, liefde, financiën, familie, privéleven en emotioneel welzijn.
Vanaf 17 mei 2023 reist Jupiter door Stier en dat is heel gunstig voor Vissen. Vissen herontdekt zingeving en wat er werkelijk toe doet in het leven, alles wat de moeite waard is om voor te leven.

Liefde en Relaties
De transit van de rode Strijder Mars in Kreeft tot 20 mei 2023 door Kreeft (5e Huis van Liefde) kan een oude liefde terugbrengen in je leven. Door de invloed van Mars in Kreeft kom je op voor je vrienden, kinderen, familie en je huis, veiligheid en zekerheid, maar je kunt nu ook defensief en veeleisend zijn en dat kan tegen je werken. De eerste drie weken van mei 2023 zijn gunstig om te daten en om jezelf op de kaart te zetten. Tot 7 mei 2023 kan Venus in Tweelingen echter verwarring veroorzaken in relaties. Mercurius retrograde in Stier helpt in de eerste helft van mei 2023 om complexe problemen bespreekbaar te maken en op te lossen.
Asteroïde Ceres in Maagd reist nog tot 21 juni 2023 door het 7e Huis van Relaties. Mei 2023 staat hiermee in het teken van het wel of niet hebben van vertrouwen en ondersteuning. Je wil relaties niet alleen ondersteunen en voeden, maar dat goede gevoel moet er ook voor jou zijn.

Familie en Huis
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Buitenland, Filosofie, Studie en Reizen.
Deze kosmische gebeurtenis vraagt je afstand te nemen van teveel emotionele prikkels door TV, Sociale Media en het volgen van actualiteiten en laat je nadenken over het grotere geheel van het leven en geeft inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht. De transit van Venus in Tweelingen tot 7 mei 2023 is voor Vissen de beste periode om je huis op te knappen of thuis verbeteringen aan te brengen. Door de invloed van Mercurius retrograde in Stier kun je in de eerste helft van mei 2023 een nieuwtje verwachten over je buren, vrienden, broers en zussen. Mei 2023 laat een harmonieuze sfeer zien in het gezin en familie. De Nieuwe Maan in Stier van 19 mei 2023 valt in het 3e Huis van Communicatie en Onderwijs. Deze mentaal gerichte Nieuwe Maan daagt je uit om contact te maken met alles wat je geest prikkelt. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, echt te luisteren, begrijpen en aanvoelen. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Het gaat ook om duidelijk te communiceren, gevoelens te uiten en oplossingen aan te dragen. Het zal de lucht klaren!

Carrière
Mercurius retrograde in Stier tot 14 mei 2023 kan de focus wegnemen waardoor Vissen last heeft van concentratieverlies, minder gemotiveerd is om met ideeën aan de slag te gaan. Vissen voelt zich dan meer gesloten en onbegrepen. Mars in Leeuw reist van 21 mei tot 10 juli 2023 door het 6e Huis van Werk en dat maakt Vissen enthousiast, productief en extra gemotiveerd om te werken. Gunstige periode voor creatieve beroepen en creatieve studies. Deze inzet kan ook leiden tot overbelasting en stress, want Vissen legt dan de lat hoger voor zichzelf. Vissen kan besluiten van baan te veranderen als het werk geen voldoening geeft. Vissen kan dan ook veranderingen aanbrengen op de werkplek.
Saturnus in Vissen maakt Vissen rustiger en afwachtend. Door deze houding verbetert de relatie met collega’s en het management. Door Saturnus in Vissen realiseert Vissen zich dat het geen zin heeft om ongeduldig te worden. Met geduld en kalmte kom je er ook wel.

Financiën
Op 20 april 2023 viel de Zonsverduistering in Ram in jouw tweede Huis van Financiën. Deze kosmische invloed is ook in mei 2023 en in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen. Deze Zonsverduistering in het 2e Huis maakt Vissen meer bewust van materiële gehechtheden: de dingen waarvan we denken dat we niet zonder kunnen. Het wordt een periode om jouw relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken. Wat is echt van jou en wat behoort tot de ander? Deze kosmische gebeurtenis brengt goede financiële tijding, zoals de goedkeuring voor een lening of hypotheek, nieuwe inkomstenbronnen zoals een loonsverhoging, nieuwe baan, nieuw klanten of tweede baan. Er kan zich een plotselinge financiële kans voordoen of Vissen ziet de resultaten van financiële plannen en beslissingen. Jupiter in Ram reist nog tot 16 mei 2023 door het 2e Huis van Financiën en dat is een gunstige transit voor je financiën. Er zal in ieder geval voldoende geld zijn door een meevaller of beloning, verkoop van een huis, loterijen in ieder geval verbetering van de financiële situatie door slimme keuzes. Een ideaal moment om een investering te doen, want deze gaat in waarde toenemen.

Gezondheid
Door de kracht van Pluto in Waterman in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn kan Vissen innerlijke kracht vinden en sterker worden. Pluto in Waterman brengt diep verborgen aspecten van jezelf naar boven, gebeurtenissen uit lang vervlogen jaren die nog steeds een krachtige invloed hebben op jouw leven. Pluto in Waterman is een psychologisch en spiritueel zuiveringsproces van verwerken van trauma en schuldgevoel uit je verleden of zelfs uit vorige levens.
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn
geeft inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht.
Saturnus in Vissen (Het Huis van Persoonlijkheid) houdt een oogje in het zeil en helpt je geaard te blijven. Saturnus is realisme en maakt Vissen innerlijk sterker. De balans tussen realiteit en fantasie wordt hiermee hersteld en helpt je illusies te laren gaan en je te ontdoen van alle overbodige bagage.
Een gezond dieet, rust, meditatie, ontspanning, yoga en regelmatig bewegen is raadzaam om je mentale en fysieke conditie te behouden.

Advies
De Maansverduistering van 5 mei 2023 kan op het gebied van reizen, hogere studie, spiritualiteit, media of literaire wereld een doorbraak of openbaring laten zien.
In elke relatie is het belangrijk om de ander te waarderen en te begrijpen. Om dat te doen is het goed om erachter te komen wat jouw verlangens zijn.
Wanneer je emoties onder controle weet te houden ben je na rijp innerlijk beraad in staat om de beste resultaten te behalen en processen met succes af te ronden.
De eerste helft van mei 2023 is een ideaal moment om een investering te doen. Het duurt tot eind april 2034 voordat Jupiter weer terug is in Ram, dus doe er nu je voordeel mee!

 

 

error: Content is protected !!