Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Maagd december 2017

Algemeen
Op dit moment van het jaar staan bijna alle planeten aan de onderzijde van de Maagd-horoscoop. Er ligt een sterke focus op je innerlijke wereld, emotionele genezing door je te verzoenen met het verleden en het bereiken van innerlijk emotioneel evenwicht. Een tijd om te dromen over de toekomst en je carrière en strategieën te visualiseren. Het is Nacht voor de Maagd, de periode van de kosmische winterslaap! De buitenwereld is nu minder belangrijk. Deze maand zul je ervaren hoe onverwoestbaar de kracht van liefde is.

Liefde en Relaties
De Verduisteringen van 2017 hebben laten zien dat de kracht van de liefde sterker is dan alle pijn en verdriet. Vanaf 21 december 2017 breekt met Saturnus in Steenbok een serieuze periode aan in bestaande relaties en nieuwe relaties. Tot eind maart 2020 leert Saturnus je de betekenis van ware liefde en vriendschap.
Neptunus is de planeet van Relaties voor de Maagd. Neptunus is sinds eind november 2017 weer direct in het Huis van Relaties. Je gaat nieuwe stappen zetten in de relatie zoals een huwelijk of zwangerschap, een vaste relatie aangaan of een belofte te doen in een relatie.
December 2017 is de maand van lichtjes, liefde en gezelligheid. Geniet daar ook van, Maagd..

Familie en Huis
Door de retrograde Mercurius van 3 tot 22 december 2017 komen onopgeloste problemen in je gezin of familie aan de orde. De Nieuwe Maan van 18 december 2017 valt in jouw Huis van Familie en Huis. De Nieuwe Maan laat zien dat je ook binnen je veilige thuis je eigen ruimte nodig hebt. De energie van de Nieuwe Maan helpt je de conflicten in je familie op te lossen en legt de focus op kinderen. Kinderen vragen jouw aandacht, maar ook jouw innerlijk kind schreeuwt om aandacht. Deze maand is ideaal voor een vakantiereis met je gezin. In de komende maand kies je voor een nieuw interieur of is er een verhuizing, reparatie of verbouwing aan de woning.
Saturnus blijft nog tot eind december 2017 in jouw Huis van Familie en Huis. Vanaf eind december 2014 zijn er door de aanwezigheid van Saturnus lessen geleerd op het gebied van je huis en familie of woonsituatie. Nu Saturnus jouw Huis van Familie en Huis gaat verlaten weet je waarom dingen zijn gegaan zoals ze zijn gegaan.
Jupiter is jouw planeet van Huis en Familie. De invloed van Jupiter in Schorpioen zorgt ervoor dat de communicatie wordt verbeterd en je makkelijker dingen los kan laten om verder te gaan.

Carrière
De reis van Jupiter door Schorpioen biedt jou een unieke kosmische kans en doorzettingsvermogen om carrière doeleinden te bereiken. De Maansverduistering van 7 augustus 2017 in jouw Huis van Werk was de kosmische poort naar grote veranderingen in je carrière. De Volle Maan van 3 december 2017 valt in jouw Huis van Carrière. Deze maand komt er een verandering in jouw carrière of maatschappelijke positie. Deze Volle Maan is de opmaat naar een periode waarin je carrière weer belangrijker gaat worden vanaf het vroege voorjaar van 2018. Mercurius is jouw planeet van Carrière. Mercurius is van 3 december tot 22 december 2017 retrograde. Er kunnen dan vertragingen zijn, maar deze periode is bedoeld om na te denken over de volgende stap die je gaat maken! Een aangewezen periode om carrièreplannen te herzien en te ontwikkelen. Hoe beter de voorbereiding des te beter is het resultaat.
Jouw organisatorische vaardigheden komen goed van pas deze maand. Je bent een grote steun voor je collega’s en echt onmisbaar bij de laatste loodjes van 2017.

Financiën
December 2017 is een gunstige financiële maand voor de Maagd. Vooral de eerste helft van de maand is gunstig voor het doen van risicovolle beleggingen. Grote financiële transacties moeten echter vóór 24 december 2017 plaatsvinden. In de eerste negen maanden van 2017 reisde Jupiter door Weegschaal en daarmee door jouw Huis van Financiën. Deze positieve energie bracht nieuwe financiële mogelijkheden om financiële stabiliteit en veiligheid te garanderen.
De rode strijder Mars in het Huis van Financiën laat tot begin december 2017 verdere ontwikkelingen en financiële beslissingen zien die van invloed zijn op je financiële toekomst. Door gunstige ontwikkelingen in je carrière komt er meer geld binnen. Inkomsten komen ook dankzij jouw financiële intuïtie, goede analyse en oordeel.

Gezondheid
Jupiter in Schorpioen vraagt om aandacht te geven aan je emotionele gezondheid om je lichamelijke conditie te verbeteren. Jupiter reist nu door jouw Huis van Communicatie. Jupiter biedt jou in het komende jaar mentale energie om jezelf te openen en jezelf te uiten. Deze energie maakt je lichter en optimistischer en dat heeft een positieve uitwerking op je lichamelijke conditie. In deze drukke feestmaand ben je aan het plannen en denk je aan alles en aan iedereen, maar denk je ook aan jezelf? Aan wat jij nodig hebt? Jouw gezondheid is kwetsbaar deze maand, vooral tot 21 december 2017 is een periode van ups en downs. Je energiepeil is laag en daardoor ben je eerder moe. Je bent gevoelig voor stress. Maak een prioriteitenlijstje en zet jezelf bovenaan! Zorg goed voor jezelf en blijf in beweging zowel mentaal als fysiek.
Een emotionele workout houdt je in balans. Laat het donker achter en neem het licht mee naar 2018!

Advies
December 2017 is een maand is om van het leven te genieten en geen belangrijke beslissingen te nemen.
December 2017 is een maand om terug te kijken op het jaar en je rust te vinden. Neem tijd voor jezelf, lees een mooi boek! Concentreer je verder op huis en haard en zorg dat financiële verplichtingen worden nagekomen.
Sociale vaardigheden, flexibiliteit en teamwork zijn noodzakelijk. Je bent afhankelijk van de medewerking van anderen tijdens de Mercurius retrograde periode van december 2017.
Wees georganiseerd en maak lijstjes. Op 31 december 2017 wacht een grote verrassing.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!