Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Weegschaal 2022

Algemeen
Het jaar 2022 is een jaar van persoonlijke groei en grote veranderingen voor de Weegschaal.
Vooral in de eerste helft van 2022 zijn er transits van de Grote Weldoener Jupiter in Vissen die een gunstige uitwerking hebben op de carrière! Over het algemeen is 2022 gericht op carrièremogelijkheden en wat voor jou de beste weg is.
Het jaar 2022 brengt vooral goede carrièremogelijkheden, erkenning en ongekende kansen om vooruitgang te boeken.
De eerste helft van 2022 is geen gunstige periode voor de liefde. In de tweede helft van 2022 is er ruimte voor de liefde en worden privé en zakelijke relaties hersteld.
Het jaar eindigt met de terugkeer van Jupiter naar Vissen van eind oktober 2022 tot 20 december 2022, waardoor een rustige en nostalgische periode voor Weegschaal aanbreekt om terug te blikken op een vruchtbaar jaar.

Liefde en Relaties
Venus is de planeet van Weegschaal. Het jaar 2022 begint met een retrograde Venus in Steenbok tot 28 januari 2022, dus 2022 begint met de focus op thuis, je relatie met je partner en alles wat je samen deelt achter gesloten deuren. De Zonsverduistering in Stier van 30 april 2022 is tot november 2022 van invloed op de relationele dynamiek zoals intimiteit en seksualiteit. Veranderingen aanbrengen of toch die lang uitgestelde breuk?
Relaties kunnen tot teleurstellingen hebben geleid en het is aan jou om te bepalen of je door wilt gaan of ermee wil stoppen. Het gaat erom wat jij wil en niet wat de ander graag zou willen.
Deze Zonsverduistering werkt lang door, want aan het eind van 2022 met de Totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 maak je pas de definitieve beslissing. De Zonsverduistering kan ook iemand op je pad brengen, misschien iemand uit je verleden. Er gaat een langere periode overheen om voor jezelf te bepalen hoe de relatie zich gaat ontwikkelen. In ieder geval brengt deze Zonsverduistering in het 8e Huis van Transformatie een periode van rust, een time-out om na te denken om een nieuwe of oude liefde te heroverwegen
April 2022 brengt een mooie transit voor de Weegschaal! Heersende planeet Venus vormt van 29 april tot 2 mei 2022 een gevleugelde conjunctie met de Grote Weldoener Jupiter in Vissen (Huis van Werk) en dat kan het begin zijn van een romance op de werkvloer. Vanaf 11 mei 2022 reist Jupiter door Ram en blijft daar tot eind oktober 2022. Vanaf 21 december 2022 tot 16 mei blijft Jupiter in Ram (Huis van Relaties). Ook Mars, de heerser van Ram (Huis van Relaties) reist vanaf 25 mei tot 5 juli 2022 door Ram. Op 30 mei 2022 is er een exacte conjunctie van Mars en Jupiter in Ram! Deze sexy samenstand belooft spannende en onvergetelijke momenten.
Toch moet je wel voorzichtig zijn om een ​​relatie te beginnen, want ook hoe spannend een nieuwe relatie kan zijn, door de invloed van de masculine Mars kun je ook verliefd worden op het “foute” type. Niet alles is wat het lijkt. Blijf geaard en laat jezelf niet gek maken. In de vaste relatie kan deze sensuele invloed de aandacht wegnemen van problemen in de relatie, maar nu is het wel de juiste tijd voor het oplossen van relatieproblemen.
Mars blijft dus tot 5 juli 2022 in Ram en ook al maakt deze geen conjunctie meer met Jupiter in Ram, deze sterke explosieve combinatie kan wel de aanleiding zijn tot relationele problemen als jaloezie en provocaties zowel op het werk als in je privé-leven.
De zomer van 2022 kan dus een hete zomer zijn voor de Weegschaal. Weegschaal is dan ook eerder afgeleid door oppervlakkige relaties en vluchtige affaires op het werk of via het internet. Verveling is de echte reden.
In het najaar van 2022 verandert de situatie wanneer in oktober 2022 de Zon en Venus samen reizen door Weegschaal en op 21 oktober 2022 een prachtige sensuele conjunctie vormen.
Deze conjunctie is de prelude naar het antwoord dat Weegschaal gaat geven naar aanleiding van gebeurtenissen van 30 april 2022 (Zonsverduistering in Stier).
Het laatste vierkant tussen Saturnus en Uranus in de eerste helft van oktober 2022 daagt je uit om eerlijk te zijn en je voor te bereiden op een hectische periode.
In de herfst van 2022 kan er voor Weegschaal een moment aangebroken zijn om een relatie te beëindigen of voor een verzoening.
De retrograde Jupiter keert van 29 oktober tot 20 december 2022 terug naar Vissen en deze terugkeer voelt vertrouwd en stelt Weegschaal in staat om met zichzelf in het reine te komen.
Vanaf 21 december 2022 tot 16 mei 2023 reist Jupiter door Ram (Huis van Relaties).
Met deze transit tegen het einde van het jaar weet Weegschaal wat te doen.
Waarom nog langer wachten?

Carrière
Het jaar 2022 staat in het teken van ambitie, vernieuwing, efficiëntie, creativiteit en innovatie!
Vooral in de eerste helft van 2022 zijn er transits die een gunstige uitwerking hebben op de carrière, het krijgen van erkenning en het bouwen aan een solide stevige basis.
Het jaar 2022 is het jaar om gedurfde doelen te stellen, bronnen van nieuwe kennis aan te boren en te streven naar verdere ontwikkeling.
Weegschaal plukt nu de vruchten van alle investeringen die zijn gedaan in de afgelopen jaren.
Het is oogsttijd, maar de Verduisteringen op de as Stier/Schorpioen zijn in 2022 niet zo gunstig.
In het voorjaar van 2022 komen er grote verschuivingen in de carrière van Weegschaal. Zakelijke partnerschappen kunnen in het vroege voorjaar op de proef worden gesteld.
De Zonsverduistering in Stier van 30 april 2022 brengt in het komende halfjaar veel veranderingen. Het is het beste om op dit moment geen belangrijke transacties te doen of contracten te ondertekenen die te maken hebben met leningen of subsidies.
De komst van een zakelijk partner, leraar of mentor ondersteunt Weegschaal om verborgen potentieel in zichzelf te ontdekken en eten stimuleren om een eigen bedrijf te beginnen, naar een andere baan te solliciteren of een andere bron van extra inkomsten te vinden. Ontwikkelingen komen plotseling van de grond. In het eigen bedrijf merkt Weegschaal dat het personeel meer enthousiast is om aan projecten te werken.
Venus Conjunct Saturnus in Waterman op 28 maart 2022 is een gunstige transit om te werken aan creatieve projecten, in de kunst en kunstnijverheid, bezig te zijn met beeldhouwkunst of met een creatief technisch project.
De periode tussen mei en september 2022 laat een opgaande fase zien in de carrière van Weegschaal met de kans om te gaan reizen of een bedrijfsgerichte opleiding te volgen.
Vooral de maand juni 2022 ziet er veelbelovend met de rode Strijder Mars in Ram.
Weegschaal krijgt dan medewerking, advies en de steun van invloedrijke personen in je vakgebied.
In het najaar van 2022 komt er meer rust in de carrière en de relatie met management en collega’s zal verbeteren.
Tegen het einde van 2022 krijgt de Weegschaal een verleidelijk aanbod van een ​​leidende positie of krijgt de kans om door te stromen naar een meer kansrijke positie. Blijf nuchter en neem geen overhaaste beslissingen.
Oktober 2022 is ook een geweldige maand om onderhandelingen te voeren en evenementen te plannen met Mercurius vanaf 11 tot 23 oktober 2022 in Weegschaal.
De Gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 kan echter een wissel trekken op je carrière. Zelfs jouw heersende planeet Venus in Schorpioen van 24 oktober tot 16 november 2022 kan daar weinig aan veranderen. In de carrière zijn er onduidelijkheden of is er sprake van een lastig project dat uitgesteld wordt, maar uiteindelijk komt het wel goed.

Financiën
Het jaar 2022 staat in het teken van nieuwe, creatieve, innovatieve manieren om geld te verdienen. Weegschaal kan in 2022 ongebruikelijke bronnen aanboren!
Het leren van nieuwe vaardigheden en nieuwe ondernemingen zijn winstgevend in 2022.
Belangrijk zijn goede adviseurs en goed advies. Over het algemeen geldt dat Weegschaal spaarzaam moet omgaan met het verdiende kapitaal. Carrière, financiën, samenwerking en relaties gaan hand in hand in 2022, dus hou daar rekening mee.
Door de invloed van de Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 kunnen er in de eerste helft van 2022 ontwikkelingen zijn met het inkomen van je levensgezel of zakelijk partner, nieuwe bron van inkomen, belastingen, schulden en investeringen. Een periode om schoon schip te maken door schulden af te lossen, om financieel of anderszins rust en evenwicht in een relatie te herstellen.
Zoals je weet is de Zuidknoop in Stier een bron van financiële problemen en daarom is het belangrijk om de Verduisteringen van mei en november 2022 scherp in de gaten te houden en geen onnodige uitgaven te doen.
De Noordknoop blijft tot medio juli 2023 in Stier, dus tot die tijd blijft de financiële situatie verweven met het verleden en zaken rechtzetten. Er zijn door de invloed van de Zuidknoop grote uitgaven waardoor je banksaldo schommelt is en dat is de reden dat je het hele jaar spaarzaam moet zijn. In de eerste helft van 2022 kan er minder geld zijn, dus zorg voor een financieel buffertje tot in de tweede helft van 2022.
Tot 6 maart 2022 reist jouw planeet Venus door Steenbok (Huis van Familie en Huis).
Venus is retrograde tot 28 januari 2022 en dat is een gunstige periode om geld te verdienen vanuit het huis, thuiswerken of met de handel in onroerend goed.
Tijdens de periode van januari tot mei 2022 reist de Grote Weldoener Jupiter door Vissen en deze vormt een driehoek met de Zuidknoop in Schorpioen. Deze verbinding is winstgevend, maar het komt je niet aanwaaien.
Vooral in het eerste kwartaal van 2022 is het belangrijk om hard te werken en zoveel mogelijk te sparen. Mars vierkant Uranus op 23 maart 2022 kan de boel op scherp zetten vooral als er problemen zijn met kinderen of met een gezamenlijk creatief project. Vooral dan geen lening aangaan, want Uranus kan voor onverwachte ontwikkelingen zorgen.
Vanaf 11 mei 2022 reist de Grote Weldoener door Ram en dat is een geweldige transit voor relaties en samenwerking, maar minder goed als het om geld gaat.
Weegschaal moet dan op zoek naar nieuwe bronnen van inkomsten of hard moeten werken om inkomsten op peil te houden.
In de zomer van 2022 worden er hoge kosten verwacht vanwege kinderen en de aanschaf of reparatie van huishoudelijke apparatuur.
Vanaf het einde van zomert van 2022 komt er verbetering in de financiële situatie. Er komt dan meer geld binnen en er kan zelfs geld worden bespaard.
De drievoudige conjunctie tussen Mars, Uranus en de Noordelijke Maansknoop aan het begin van augustus 2022 kan verweven zijn met het afbetalen van oude schulden van de partner, zowel zakelijk als privé.
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 (Huis van Financiën) is de kosmische poort naar een verbetering van jouw financiële situatie, de komst van financiële mogelijkheden, extra inkomsten door een financiële meevaller, meer werk, opdrachten of een lucratieve hobby in het komende halfjaar. Winst kan worden behaald door kostenbesparende technieken toe te passen. Meer inkomsten leiden tot financiële stabiliteit en een veilig gevoel.
In de komende zes maanden kan Weegschaal ook een prijs winnen in de loterij of is er sprake van een erfenis, beloning, een geschenk of een bonus.
De retrogradatie van Mars in Tweelingen vanaf 30 oktober tot 11 januari 2023 is een periode waarin Weegschaal initiatief toont om meer geld te genereren of een betalingsregeling te treffen om openstaande schulden te kunnen betalen.
Tijdens de Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 reist jouw planeet Venus samen met Mercurius door Mercurius (Huis van Financiën) en dan kun je als ondernemer te maken krijgen met oude openstaande facturen vooral als je werkzaam bent in de kunstwereld.
Aan het eind van 2022 is er een klein financieel lichtpuntje. Over het algemeen is 2022 niet echt een winstgevend jaar en moet worden gefocust op schuldverplichtingen en solvabiliteit van je onderneming voordat je besluit om een lening aan te vragen.

Familie en Huis
In 2022 gaat het over samenzijn en samenwerking, ook in het gezin. Jezelf terugtrekken op een eenzaam eilandje is dus geen optie. Het gaat over wederzijds respect en je verlangens niet boven de belangen van anderen stellen, zeker dit jaar.
Saturnus in Waterman kan echter in 2022 een uitdaging zijn. Weegschaal kan een geliefde onder druk zetten om zich te settelen, een verbintenis aan te gaan of de partner kan druk uitoefenen op de Weegschaal om duidelijke keuzes te maken. Met Saturnus in het 5e Huis is er sprake van een ouder/kind-dynamiek en dan kan gezinsuitbreiding ook een issue zijn.
De heerser van Weegschaal is Venus en deze reist tot 6 maart 2022 door Steenbok (Huis van Familie en Huis). De retrograde Venus tot 28 januari 2022 is een aangename periode voor huis en gezin en van samenzijn en weerzien met familie. Een periode om thuis een vredige en stabiele sfeer te creëren.Januari 2022 voelt haast als vakantie nu je bent gefocust op de warme gezelligheid en veiligheid van je huis.
Een verlangen naar romantiek, samen naar romantische films kijken, samen shoppen, je huis een nieuw make-over geven of misschien zelfs een nieuw huis betrekken. Deze periode is ook geschikt voor een feestje thuis.
De Zon conjunct Venus in Steenbok op 9 januari 2022 is een gunstige dag voor een sfeervolle make-over van je huis, iets wat je al veel langer van plan was te doen.
Het gaat erom om jezelf veilig en comfortabel te voelen in je eigen huis, maar vraag wel goed woonadvies! Jupiter in Vissen is tot medio mei 2022 de verzachtende factor voor alle huiselijke beslommeringen en maakt van je huis een veilig en comfortabel toevluchtsoord, vooral als je een bedrijf aan huis hebt of thuiswerker bent.
In februari 2022 komt er meer rust in huis met een betere dagelijkse routine.
Valentijnsdag 2022 kan extra verrassend zijn met de conjunctie Venus conjunct Mars in Steenbok op 16 februari 2022!
Mars conjunct Pluto in Steenbok op (2 maart 2022 en Venus conjunct Pluto in Steenbok op 3 maart 2022 in het Huis van Familie en Huis kan de aanleiding zijn tot emotionele uitbarstingen en agressief gedrag, elkaar uitdagen, controle en machtsproblematiek.
Venus conjunct Mars in Waterman op 6 maart 2022 kan de sfeer verbeteren. Een mooie transit om samen een huis te kopen, te gaan trouwen of er even samen tussenuit voor een romantische vakantie.
Mars vierkant Uranus op 23 maart 2022 kan de boel op scherp zetten vooral als er problemen zijn met kinderen.
Mars conjunct Saturnus in Waterman op 5 april 2022 is een geschikte dag om te solliciteren naar een leidinggevende baan in de kinderzorg.
De zomer van 2022 kan een ander verloop hebben dan gepland. Weegschaal krijgt te maken met de zorg voor een kind of oudere in de familie of je moet meer tijd doorbrengen met kinderen en oudere familieleden. Ook het huis vraagt om aandacht zoals een renovatie of aanschaf of reparaties van huishoudelijke apparatuur, tuin of inventaris.
In de herfst van 2022 komt er weer rust in huis en de familie. Er breekt een gunstige periode aan voor Weegschaal ook al kan een relatie worden beëindigd. In de winter van 2022 worden pogingen ondernomen om een relatie te redden of kan tegen het einde van 2022 een verzoening plaatsvinden.

Gezondheid
Voor wat gezondheid betreft ziet 2022 er goed uit voor de Weegschaal.
Met de grote Weldoener Jupiter in Vissen (Huis van Gezondheid) is er eerder herstel bij ziekte en krijg je de juiste artsen of juiste therapie!
Weegschaal krijgt door een verhoogde intuïtie in 2022 een grotere belangstelling voor alternatieve geneeswijzen. Het jaar 2022 is een helende en spirituele tijd; niet alleen voor jezelf, maar voor je eigen patiënten of mensen die je vanuit gevoel en kracht mag behandelen.
In de eerste maanden van 2022 is er voor Weegschaal een verhoogd risico op letsel, vergiftiging en brandwonden.
Wees vooral in de eerste kwartaal van 2022 alert op je voedingspatroon en dagelijkse oefeningen. Stop met alcohol en roken! Ga bij klachten direct naar de dokter.
April 2022 brengt een mooie transit voor de Weegschaal! Heersende planeet Venus vormt van 29 april tot 2 mei 2022 een conjunctie met de Grote Weldoener Jupiter in Vissen (Huis van Werk)
Met deze heilzame transit in het Huis van Gezondheid zit je beter in je vel en kan goed nieuws brengen over je gezondheid.
In de loop naar de Zomer van 2022 kan de zorg van een ziek familielid van grote invloed zijn op de Weegschaal. Door deze ervaring denkt Weegschaal meer na over de eigen gezondheid en kan de aanleiding zijn om het helemaal anders te gaan doen.
Tussen 10 september en 1 oktober 2022 is Mercurius retrograde in Weegschaal, teruglopend naar Maagd. Voor Weegschalen is dit een periode van emotionele onbalans en ontkenning. Om het hoofd te kunnen bieden aan deze drie weken waarin ze gevoeliger zijn dan normaal, moeten Weegschaal proberen om emoties onder controle te houden. Probeer vrede te hebben met wat er is en met alles wat je niet kunt veranderen. Tijdens deze retrogradeperiode kan Weegschaal in contact komen met de juiste arts, therapeut of behandelaar.
Tijdens de herfstmaanden van 2022 moet Weegschaal aandacht besteden aan de wervelkolom en neus, keel en ooraandoeningen. Een gunstige periode om geleidelijk aan met een dieet te beginnen, te gaan sporten en slechte gewoonten op te geven. Wees vooral terughoudend met het laten zetten van tattoos of permanente make-up. Oktober 2022 is wel een heel mooie maand wanneer de Zon samen reist met jouw heersende planeet Venus in Weegschaal. In de tweede helft van oktober 2022 is er zelfs een schitterende heilzame conjunctie tussen de Zon en Venus en dat brengt extra vitaliteit en herstel voor de Weegschaal.
Jupiter retrograde van 30 oktober tot 22 november 2022 in Vissen (Huis van Gezondheid) wordt tijdens die periode door de Zon, Mercurius en Venus in Schorpioen ondersteund. Met deze ondersteuning mag Weegschaal rekenen op spirituele ondersteuning of de juiste medische zorg. Jupiter blijft tot 22 november 2022 retrograde in Vissen en verruilt pas vanaf 21 december 2022 het teken Vissen voor Ram.
December 2022 is een mooie maand voor een retraite, een vakantie, wellness, een geplande operatie of vorm van therapie.

Advies
Het jaar 2022 is het jaar van alle vormen van samenwerking en van sociale en interpersoonlijke relaties voor Weegschaal, professionele relaties, liefdesrelaties, vriendschappen en familierelaties. Wees niet bang voor veranderingen in 2022, laat zien wat je waard bent en luister vaker naar de eigen intuïtie.
De grote Weldoener Jupiter brengt Weegschaal vertrouwen, energie en vitaliteit!
Als je niet aan de zijlijn blijft staan en ervoor gaat, dan zijn er niet zoveel obstakels in 2022.
Om een stabiele financiële positie te behouden is het belangrijk om spaarzaam te zijn in 2022. Leer hoe je kosten kunt besparen. Ga geen schulden of leningen aan en als je dat moet doen, zoek dan hulp bij familie of betrouwbare personen.
In de lente en zomer van 2022 ligt de focus op verbintenissen en familierelaties en financiën.
De herfstmaanden van 2022 zijn het meest gunstige voor Weegschaal met mooie ontwikkelingen in de liefde en carrière.
Het einde van het jaar 2022 heeft voor Weegschaal enkele verrassingen in petto!

error: Content is protected !!