Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Met alle planeten aan de bovenkant van de Kreeft-horoscoop ben je in januari 2023 gericht op de buitenwereld, carrière en relaties. Succes komt door samenwerking, sociale vaardigheden en consensus.
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven.
Deze Volle Maan bevordert zelfreflectie zodat je precies weet wat er nodig is om emotionele blokkades te overwinnen voor innerlijke groei. Loslaten, zowel intern als extern.
De tijd is gekomen om een project te voltooien. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng.
Kreeft kan door de Volle Maan last hebben van depressieve gevoelens, maar de planetaire ondersteuning van Neptunus in Vissen en Uranus in Stier helpt jou om gebeurtenissen in het juiste perspectief te plaatsen.

Liefde en Relaties
De Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022 viel in het Huis van Relaties en dat betekent in de 1e helft van januari 2023 een stap vooruit in de vaste relatie of het begin van een nieuwe relatie, een nieuwe zakelijke samenwerking of de strijdbijl begraven met een zakelijke relatie.
De invloed van de Verduisteringen van eind 2022 kan in januari 2023 een nieuwe liefdesrelatie brengen, maar ook meer toewijding, een verbintenis of verdieping van een bestaande relatie of een abrupte verandering in je liefdesleven, sociale kring of persoonlijke relaties.
Mercurius retrograde in Steenbok in het Huis van Relaties kan in de eerste helft van januari 2023 de oorzaak zijn van ups en downs in de relatie, zowel zakelijk als privé. Soms zijn uitwisselingen vrolijk en constructief, maar de sfeer kan zo omslaan en vallen er woorden.
Mercurius in Steenbok is retrograde tot 17 januari 2023. Het jaar 2023 begint dus met een retrograde Mercurius in het 7e Huis van Relaties en dat kan kan eventuele relatieproblemen aan het licht brengen die nog niet zijn opgelost. Misschien kan de terugkeer van een relatie de oplossing zijn. De single Kreeft kan met Venus in Waterman van 4 tot 27 januari 2023 iemand ontmoeten met wie je diepgaande gesprekken kan voeren. In een vaste relatie kan Kreeft zich dan eenzaam voelen. Vanaf 28 januari 2023 komt met Venus in Vissen meer balans.

Familie en Huis
De Zwarte Maan (Lilith) in Kreeft blijft tot begin januari 2923 een negatieve invloed hebben op het gezin en familie. Om verdere conflicten te voorkomen, is het verstandig om openhartig te zijn en te praten. Door te praten kunnen oplossingen gevonden worden.
Kreeft kan aan het begin van 2023 het huis opnieuw inrichten of aanpassingen doen om het veiliger en comfortabeler te maken.
Asteroïde Ceres in Weegschaal reist tot 22 maart 2023 door jouw Huis van Huis en Familie en dat laat een gunstige periode zien voor huis, gezin en familie. Kreeft kan familie of de mensen die je als familie beschouwt extra ondersteunen en helpen, maar ook jij wordt gekoesterd en gesteund als je dat nodig hebt.

Carrière
De transit van Jupiter in Ram in het 10e Huis van Carrière is voor Kreeft een podium, erkenning en aandacht. Met Jupiter in Ram komt er in de eerste vijf maanden van 2023 schot in de zaken met werkprojecten en je openbare leven. Door de invloed van Jupiter in Ram zijn er meer kansen op de arbeidsmarkt, een nieuwe baan met een beter salaris.
Kreeft krijgt al in januari 2023 de kans om hogerop te komen. Succes komt echter niet aanwaaien. Jupiter stimuleert en biedt Kreeft alle mogelijkheden om de sociale ladder te beklimmen, maar Kreeft moet er zelf wel invulling aan geven.
Kreeft kan een baan aangeboden krijgen waardoor je misschien moet verhuizen of verder moet reizen. Kreeft krijgt het niet makkelijk, want er zijn uitdagingen. Kreeft moet zich bewijzen aan Ram en Steenbok. Met de Volle Maan in Kreeft kun je last hebben van een burn-out waardoor je gedwongen wordt om rust te nemen. Probeer vaker te communiceren met personeel, collega’s en management. Het is raadzaam om informatie te verzamelen over je vakgebied en meer kennis te verwerven om je zakelijke positie te verstevigen.

Financiën
Januari 2023 is een stressvolle maand met veel uitdagingen. Om wat stoom af te blezen is Kreeft geneigd om spullen te kopen om zich beter te voelen. Let op je budget!
De Zon symboliseert het Huis van Financiën voor de Kreeft. Zonsverduisteringen zijn dus op de lange termijn van grote invloed op de financiën van de Kreeft. De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 stond vierkant op je Huis van Financiën en dat kan ook in januari 2023 van invloed zijn op de financiële situatie van jouw huwelijkspartner, geliefde, een familielid of zakelijk partner en veranderingen in jouw financiële situatie door ontwikkelingen in je carrière.
Door de invloed van Jupiter in Ram zijn er meer kansen op de arbeidsmarkt, een nieuwe baan met een beter salaris, maar dat wil niet zeggen dat je onbeperkt geld kan uitgeven.
De Nieuwe Maan in Waterman va 21 januari 2023 valt voor Kreeft in het 8e Huis van Zielsprocessen, Intimiteit, Gedeelde Financiën, gezamenlijke verantwoordelijkheden en financiële verplichtingen.
De transformerende energie van de Nieuwe Maan vraagt zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken. Wat is werkelijk belangrijk voor je? Er is sprake van juridische of notariële kwestie, een nalatenschap of een lening bij de bank of hypotheekverstrekker. Kreeft moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je afscheid moet nemen van iets of iemand.

Gezondheid
Mars retrograde in Tweelingen (Het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) kan tot 11 januari 2023 een periode zijn van psychische druk en gezondheidsproblemen, twijfel, vermoeidheid en tegenslag.
De nasleep van Mars retrograde in Tweelingen kan tot eind januari 2023 een periode zijn van psychische druk en gezondheidsproblemen, twijfel, vermoeidheid en tegenslag.
In januari 2023 heeft Kreeft innerlijke conflicten en is het moeilijk om onderbewuste motieven of verlangens of zelfs emoties te uiten en te begrijpen en dat heeft te maken met het loslaten van het verleden. Emotionele lasten kunnen zwaarder aanvoelen dan normaal en dat voelt alsof de energie op is. Het is goed om tijdens deze retrograde periode emotionele banden te verbreken die je niet langer dienen. Dit zal je emotioneel bevrijden.
Tot 7 maart 2023 reist Saturnus door Waterman en dan kunnen chronische kwaaltjes de kop opsteken. Zorg goed voor jezelf, pas op met wat je eet en blijf uit de buurt van infectiehaarden.

Advies
Met Pluto in Steenbok tot 23 maart 2023 in het Huis van Relaties zijn er nog steeds spanningen in relaties en dat komt door onbewuste verlangens die vanuit het onderbewustzijn door Pluto naar boven worden gehaald.
Deze invloed leert Kreeft wel op een soms pijnlijke maar broodnodige manier zien wat de weg verspert naar het ware geluk.
De Zwarte Maan of Lilith blijft tot begin januari 2023 in Kreeft en dat voelt haast als een examen.
Durf je zwakheden zoals jaloezie, afgunst, hebzucht, luiheid, egoïsme en onverschilligheid te erkennen en deze niet te verbergen. Doe er alles aan om deze zwakheden te bestrijden. Het erkennen en overwinnen van de eigen tekortkomingen zal Kreeft alleen maar sterker, eerlijker, geloofwaardiger en zelfverzekerder maken.
Om aan de werkelijkheid te ontsnappen is Kreeft geneigd om de werkelijkheid verfraaien, maar zelfbedrog is verwarrend voor jezelf en je omgeving. Er kan zelfs misbruik van worden gemaakt. Accepteer wat is en ga het leven aan zoals het is. Ga jezelf niet achter iemand verschuilen of de schuld afschuiven. Het succes van je baan of onderneming hangt rechtstreeks af van de manier waarop je jezelf weet aan te passen aan nieuwe situaties.

error: Content is protected !!