Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Maart 2019

Het transformerende kardinale T-vierkant tussen Uranus in Ram en Pluto in Steenbok heeft sinds 2011 de weg vrijgemaakt voor manifestatie.

Het grote nieuws deze maand is de definitieve overstap van Uranus naar het aardse gesternte van Stier. Een krachtige periode van zeven jaren van vernieuwing en grens doorbrekende sociale en culturele en economische ontwikkelingen ligt voor ons. 

Er wordt gebouwd aan een duurzame toekomst. Het vertrouwen komt terug.
Er worden weer huizen gebouwd.

De invloed van Uranus in het financiële teken Stier kan echter leiden tot bezuinigingen, aanscherping van wet- en regelgeving en meer kartelvorming in de wereld.
Uranus in Stier laat ook een keiharde wereldwijde aanpak zien van de georganiseerde misdaad, witwaspraktijken en terrorismebestrijding.

De vruchtbare sextielverbinding tussen Saturnus in Steenbok en Neptunus in Vissen leidt tot meer intuïtief bewustzijn van de reden waarom de maatschappij niet werkt zoals het zou moeten.
Een dergelijk bewustzijn in de collectieve psyche is noodzakelijk om als mensheid de handen op elkaar te krijgen.
De tijd is gekomen om de verantwoordelijkheid te nemen en noodzakelijke verbeteringen aan te brengen, doelen te ontwikkelen om zo het volledig potentieel te bereiken.

De buitenplaneten Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto reizen door de eigen elementen Aarde en Water en dat laat over een algemeen een krachtige, ingetogen, vruchtbare en stabiele periode zien.
De structurele en integere Saturnus in het eigen patriarchale teken Steenbok gaat zich steeds meer verbinden met de kracht van Pluto in Steenbok om aan het eind van 2019 een historische conjunctie te vormen.
De samengestelde kracht van Saturnus en Pluto beëindigt alles wat niet werkt en manifesteert alles wat wel werkt zoals bij overheidsinstellingen, grote bedrijven, banken en regeringen.

De lieftallige Venus verlaat het aardeteken Steenbok en treedt op 2 maart 2019 het luchtteken Waterman binnen. Verwacht tot 26 maart 2019 het onverwachte met Venus in Waterman! Deze energie geeft een meer onafhankelijke energie van vrij en ongebonden willen zijn in alle vormen van relaties.

Mercurius gaat op 5 maart 2019 retrograde van 29º tot 16º Vissen en kort daarna vindt de verschuiving plaats van Uranus naar Stier.
Vissen is het laatste teken van de dierenriem. De retrograde Mercurius op de laatste graad van Vissen is daardoor van grote karmische betekenis.
Mercurius gaat over alles wat communicatie is, internet, onderwijs en transport, ook de media, uitgeverijen, radio en TV, kortom het netwerk waar je hele wereld, samenleving en Universum deel van uitmaakt. Hou tot eind maart 2019 rekening met technische storingen, computerstoringen, vertragingen, verwarring en misverstanden en fake-news. Vergeet niet dat alles wat gebeurt deel uitmaakt van het universele leerproces. Niet alles gaat volgens plan. De retrogradeperiode van Mercurius in Vissen maakt maart 2019 niet ideaal om met een nieuw project van start te gaan. Maart 2019 is de maand van reflectie, van evaluatie, zaken opnieuw beoordelen en herzien van plannen of toezeggingen die met november/december 2018 zijn gemaakt of gedaan.
Er is een “schaduwperiode” van ongeveer een week voor en na de retrograde periode, dus deze terugwerkende energie is de hele maand maart 2019 van kracht.

Op 6 maart 2019 is het Nieuwe Maan op 15º in het teken Vissen.
De Zon en Maan smelten samen in Vissen. Deze supergevoelige Nieuwe Maan is conjunct Neptunus in Vissen. De retrograde Mercurius in Vissen en Uranus op de drempel van Stier zorgt voor verwarring. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet.
Lees meer over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Vanaf 7 maart 2019 begint de zevenjarige reis van Uranus door Stier.
De reis van Uranus door Stier begint vlak nadat Mercurius retrograde is gegaan op 29º in Vissen.
Vorig jaar, van medio mei tot begin november 2018 heeft Uranus al van de stabiele sfeer van Stier kunnen proeven, maar de definitieve verschuiving van Uranus naar Stier kan een persoonlijke en mondiale schokgolf teweeg brengen. Uranus schudt ons wakker en niet altijd op een zachte manier. Belangrijk is hoe de mensheid gaat reageren op de fundamentele verschuiving van Vuur naar Aarde.
Uranus in Stier gaat in de komende zeven jaren leiden tot revolutionaire economische, culturele en sociale veranderingen.
Lees meer over Uranus in Stier voor de wereld en de invloed voor alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Op vrijdag 15 maart 2019 vindt het hoogtepunt plaats van de Virginiden meteorenzwerm in de nabijheid van de heldere vaste ster Spica.
De trage Virginiden in het sterrenbeeld Maagd zijn actief van begin maart tot begin mei 2019 en laten soms maar 7 tot 14 “vallende sterren” per uur zien.

De Provinciale Statenverkiezing van 20 maart 2019 kan door positieve planetaire verbindingen en de exacte Brug in Aarde tussen Mars in Stier en Pluto in Steenbok een constructieve dag zijn. Door de invloed van Jupiter in Boogschutter bestaat echter de kans dat zaken te optimistisch worden ingeschat en dat er te hoog van de toren wordt geblazen.

Op 21 maart 2019 betreedt de Zon het Lenteteken Ram.
Het astronomische begin van de Lente. We vieren de Lente-equinox, het feest van Ostara, de godin van vruchtbaarheid en het stralende licht, groei en creatie. Dag en nacht zijn even lang.
De Zon begint aan een nieuwe zonnecyclus. Ram is het geboortepunt, het begin.
In Ram wordt verbondenheid omgezet in actie. De Zon groeit in zijn kracht en de vruchtbare natuur komt wederom tot leven.
Een bijzonder krachtige periode waarin nieuwe energie tot constructieve veranderingen kan leiden in onszelf en in de wereld om ons heen.
Op deze bijzondere dag vieren we ook de Volle Maan in Weegschaal!
Lees meer onder deze Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

Vanaf 27 maart 2019 staat Pluto op 22º Steenbok conjunct met de Zuidknoop in Steenbok, ons collectieve geheugen.
De as Kreeft/Steenbok gaat over het integreren van moeilijke keuzes en tegenstellingen op collectief niveau.
Deze kosmische poort laat zien dat de tijd is gekomen om oud zeer op te ruimen en doelgericht de weg vrij te maken voor de toekomst. Als we blijven vasthouden aan wat is geweest is er geen vooruitgang mogelijk.

Op 28 maart 2019 gaat Mercurius op 16º Vissen weer direct, maar door de schaduwperiode duurt het wel tot medio april 2019 voordat Mercurius weer “op stoom” ligt.

Op 29 maart 2019 treedt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (EU).
De Brexit heeft grote economische gevolgen.
Wat staat er te gebeuren?
De rode Strijder Mars staat op die dag op 27º Stier precies tegenover de Schorpioen ascendant van het Verenigd Koninkrijk. Deze planetaire uitdaging weerspiegelt zowel vastberadenheid en als bitterheid, onverzoenlijkheid en onvrede door de Brexit. Een verdeeld land in tweestrijd.
De energie van Mars conjunct de vaste ster Algol en Alcyone opposiet de ascendant van het Verenigd Koninkrijk leidt tot vijandigheid en geweld binnen de politieke Engelse gelederen, maar verhoogt ook de kans op onlusten, stakingen, conflicten, verwarring en verdeeldheid zowel binnen het Verenigd Koninkrijk als binnen de EU.
Naar alle waarschijnlijkheid lopen intenties spaak, komt er een uitstel en komen er nieuwe onderhandelingen.
Een Brexit-deal is op zijn vroegst pas in september 2019 te verwachten of rond kerst 2019.

Op de laatste dag van maart 2019 geeft de rode Strijder Mars zijn vurige paard de sporen om het rijk van Stier te verlaten. Vanaf 1 april 2019 tot 16 mei 2019 raast de rode Strijder door Tweelingen.
Mars is in Tweelingen leergierig, vaardig, vrolijk, soms scherp en sarcastisch, inventief en behendig.
Mars in het levendige Tweelingen praat ertoe bij dat alles bespreekbaar wordt gemaakt.

Hoe meer het besef doordringt dat we onze planeet en daardoor onszelf aan het vernietigen zijn, dan pas is verandering mogelijk.
We moeten het samen doen, anders zal het nooit lukken.
Het is aan ons of we de keuze maken om ons leven naar een hoger doel te brengen of dat we het pad van hebzucht en vernietiging blijven volgen.

Ik hoop dat deze prachtige Lente-equinoxmaand ons grotere waardering en bewustwording van de schoonheid brengen mag in onszelf en de wonderlijke wereld waarin we leven.

Een inspirerende maand toegewenst!

error: Content is protected !!