Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

 

Steenbok juni 2019

Algemeen
Met bijna alle planeten staan aan de westelijke sector is de boodschap van de Kosmos duidelijk: het gaat niet over jou, maar over de ander.
Doelen zijn te bereiken door samenwerking en medewerking. De planetaire verschuiving naar de bovenste helft van de Steenbok-horoscoop geeft aan dat de energie van de buitenwereld steeds sterker wordt en dat je de balans moet vinden tussen thuis en carrièremogelijkheden.
De focus deze maand ligt op het maken van keuzes, carrière, familie, creativiteit, financiën en relaties. Gezondheidskwesties vragen je aandacht.

Liefde en Relaties
Mars in Kreeft reist door jouw Huis van Relaties. Steenbok is dan geneigd om het heft in handen te nemen in de relatie. Deze assertieve houding kan leiden tot conflicten en spanningen in de relatie of in de samenwerking en moeite hebben met het sluiten van compromissen.
Venus in Stier is de verzachtende en verbindende factor in de eerste helft van juni 2019.
De single Steenbok vindt de liefde binnen de sociale kring, tijdens het sporten of op een feestje bij vrienden, een spirituele of zakelijke bijeenkomst, beurs of tijdens het netwerken. De tweede helft van juni 2019 kan tot uitdagingen leiden. Van 16 juni tot 20 juni 2019 kunnen lastige opposities naar het Huis van Relaties de reden zijn van stressvolle situaties in de relatie.
Door de invloed van de retrograde Jupiter in Boogschutter en Saturnus en Pluto in Steenbok ga je schoon schip maken in relaties of ga je fouten in relaties rechtzetten, zowel privé als zakelijk. Iedere nieuwe connectie die tijdens deze periode wordt gevormd, is veelbelovend en van lange duur.

Familie en Huis
Een gunstige maand voor gezin en familie. Mars in Kreeft legt de focus deze maand op het gezin. Mars in Kreeft leidt tot snelle ontwikkelingen thuis waarbij je goed moet opletten. De eerste helft van juni 2019 is de beste periode om gezamenlijke activiteiten te organiseren met je kinderen en gezin, zoals een vakantie of dagjes uit. Ook de beste periode om je huis opnieuw in te richten of te verfraaien of klusjes te doen. Veiligheid en stabiliteit zijn voor jou heel belangrijk. Om een gevoel van veiligheid en stabiliteit te verkrijgen moet je soms het gevecht aangaan. Er zijn problemen met broers en zussen en dat heeft te maken met sociale druk. Op school en in je directe woonomgeving kunnen er vertragingen en misverstanden zijn. Een geheim kan worden onthuld dat te maken heeft met een broer of zus, oom of tante of andere naaste familieleden. Wees alert wanneer je te maken krijgt met praktische zaken, feiten en cijfers, want je kunt details over het hoofd zien.

Carrière
De eerste drie weken van juni 2019 zijn het meest productief, maar ook het meest stressvol.
De Nieuwe Maan van 3 juni 2019 in jouw Huis van Werk is de voorbode van een drukke periode! Voor de Steenbok een geweldig moment om met een nieuw project te van start te gaan. Juni 2019 is een drukke maand waarbij een methodische en creatieve aanpak de beste is.
Met de retrograde Jupiter neem je deze maand afscheid van een zakelijke relatie of collega, maar er worden ook nieuwe en duurzame relaties gevormd. Saturnus en Pluto retrograde in Steenbok verruilen het oude en onwerkbare voor duurzame veranderingen. Vertraging of uitstel bij het uitvoeren van plannen is goed om terug te pakken op een eerder beproefd concept om eventuele problemen te kunnen analyseren en op te lossen. Juni 2019 is een gunstige maand voor zakenreizen. Vanaf 21 juni 2019, de Zomerzonnewende, kan de Zon in Kreeft de Steenbok uitdagen om veranderingen en verbeteringen aan te brengen in bestaande bedrijfsplannen.

Financiën
Venus in het aardeteken Stier laat een stabiele financiële situatie zien. Venus doet het rustig aan in Stier, dus verwacht nog geen direct rendement vanuit investeringen. De meeste winst wordt deze maand gegenereerd vanuit de dienstensector. Ook sociale contacten, de zakelijke partner en de vaste levenspartner kunnen leiden tot meer inkomsten.
Saturnus retrograde in Steenbok laat zien dat er deze maand geld kan vrijkomen vanuit achterstallig loon, uitkering of vorm van samenwerking.
De retrograde Jupiter in Boogschutter en Saturnus en Pluto in Steenbok laat echter wel vertraging en uitstel zien. Deze kosmische time-out is nodig om dingen recht te zetten zowel privé als zakelijk. Alle grote investeringen, aankopen en financiële projecten kunnen beter voorlopig worden uitgesteld. Je moet oppassen met speculatieve investeringen om grote financiële problemen te voorkomen. Neem de tijd om financiële strategieën te herzien en voordat er wijzigingen in de huidige plannen worden aangebracht.

Gezondheid
Met de Zon in Tweelingen staan de eerste drie weken van juni 2019 in het teken van evaluatie van je dagelijkse gewoontes. Welke gewoontes zijn schadelijk voor je gezondheid en welzijn? Wat kun je doen om die gewoonten te doorbreken? De Nieuwe Maan van 3 juni 2019 is een goed uitgangspunt voor een therapie, een nieuw dieet of een gezondheidsprogramma. In ieder geval een goed moment om een medische check-up te laten doen. Voorkomen is beter dan genezen. Laat ongezonde gewoonten en personen voor wat ze zijn. Een gezond en uitgebalanceerd dieet, meditatie, ontspanning en voldoende beweging is belangrijk om fysiek en mentaal in vorm te blijven.
De Volle Maan van 17 juni 2019 valt in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. Het moment bij uitstek om met een therapie te beginnen om oude pijn los te laten en ruimte te scheppen in je leven. Saturnus en Pluto retrograde in Steenbok vragen om regelmaat Op tijd eten, op tijd naar bed, op tijd uit bed om lichamelijk en geestelijk fit te blijven.

Advies
Deze maand is bijna de helft van de planeten retrograde en dat is de reden dat er voor jouw gevoel niet veel gebeurt in je leven en carrière. Het beste is om niets te forceren, maar te evalueren en te herzien. Vanaf 21 juni 2019, de Zomerzonnewende, gaat Neptunus retrograde in Vissen.
De retrograde Neptunus valt in jouw Huis van Communicatie, de Geest en Denkprocessen. Neptunus retrograde verrijkt je verbeeldings- en fantasieleven, maar er kan sprake zijn van innerlijke verwarring. Neptunus retrograde vraagt om een time-out. Een periode om een boek te lezen of te schrijven, een cursus of het uitbouwen van een artistieke hobby. Het (her)ontdekken van je innerlijk kind hoort ook bij deze energie.

 

error: Content is protected !!