Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Kreeft wordt beheerst door de Maan, dus de Maan is jouw kosmische gids.
Alle Volle Manen, maar ook Verduisteringen zijn van grote invloed op Kreeft.
De penumbrale Maansverduistering van 25 maart 2024, de totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024, de gedeeltelijke Maansverduistering van 18 september 2024 en de ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal van 2 oktober 2024 zijn universele verschuivingen die Kreeft naar een hogere bewustzijnsdimensie brengen…
Het jaar 2024, de Jaar van de Draak, begint pas goed met de Nieuwe Maan in Kreeft op 5 juli 2024. Met wat je ook begint, een onderneming, nieuwe carrière, initiatief, een huis, een reis of relatie, dit kosmische startsein is de blauwdruk voor het nieuwe jaar. Het geeft de energie weer van wat je mag verwachten.
Het jaar 2024 belooft een gunstig jaar te zijn voor de financiële en sociale status, ook voor activiteiten in het buitenland.
De Kreeft die geboren is tussen 3 en 8 juli hebben het meeste profijt van deze Nieuwe Maan energie.

Liefde en Relaties
De Nieuwe Maan in Steenbok van 11 januari 2024 in het 7e Huis van Relaties laat een nieuwe relatiedynamiek en is het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen.
Mars reist van 5 januari tot 13 februari 2024 door Steenbok en dat maakt Kreeft meer gedreven om nieuwe partnerschappen en allianties aan te gaan en compromissen te sluiten. De verwachtingen zijn hoog en dat kan tot spanningen leiden in de relatie of in de samenwerking.
Asteroïde Ceres reist vanaf 7 februari 2024 door Steenbok en gaat retrograde van 14 mei tot 25 augustus 2024. Tijdens die periode kan het zijn dat je moeite hebt om steun te krijgen en te geven. Ceres blijft tot 7 december 2024 in Steenbok, dus geven en nemen blijft een onderliggende thema in 2024.
Tijdens Ceres retrograde zijn er maar liefst drie Volle Manen die van invloed zijn op je relaties.
De Nieuwe Maan in Waterman van 9 februari 2024 vraagt zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken. Wat is werkelijk belangrijk voor jou?
Mars reist van 14 februari tot 22 maart 2024 door Waterman, het 8e Huis van Zielsprocessen en tijdens deze transit kun je emotionele banden en issues met intimiteit en vertrouwen begrijpen, verbeteren en versterken.
Op 23 april 2024 is er een Volle Maan in Schorpioen (5e Huis van de Liefde) en dat versterkt het verlangen om dingen los te laten en plezier te beleven. Nieuwe relaties brengen je in contact met je innerlijke ziel en met wie je bent.
Deze Volle Maan gaat dus ook over loslaten waar je geen vreugde (meer) aan beleeft en betrokkenheid met wie je een gezonde en solide band hebt en bij wie je je emotioneel veilig voelt.
Op 22 juni en 21 juli 2024 zijn er twee Volle Manen in Steenbok. Met deze Volle Manen groeit bewustwording van verstoring in relaties, zoals issues met macht en controle of teveel geven of te veel nemen. Verbindingen kunnen worden hersteld, maar halverwege 2024 worden verbindingen die onherstelbaar zijn, alsnog verbroken.
Pluto keert retrograde vanaf 3 september 2024 voor de laatste keer terug naar Steenbok om emotionele banden te versterken en op een dieper niveau verbinding te maken. Vanaf dit moment kun je te maken kringen met onopgeloste en diepgewortelde zaken en die moeten nu worden aangepakt of getransformeerd.
Op 1 november 2024 is er een Nieuwe Maan in Schorpioen (Huis van Liefde). Deze Nieuwe Maan inspireert en is een nieuwe start voor oprechte, speelse en sprankelende passies, talenten, hobby’s, spannende ontmoetingen, daten, liefde, alles waar je van houdt, wat je hart naar uit gaat. Een nieuwe romance, leuke activiteiten met kinderen, gezinsuitbreiding of contact maken met je eigen innerlijk kind is allemaal mogelijk.
Ceres reist vanaf 7 december 2024 tot het einde van het jaar door Waterman en door deze energie kun je meer gepassioneerd raken en helpen intieme verbindingen en emotionele banden te koesteren en te voeden.
Het jaar wordt afgesloten met een Nieuwe Maan in Steenbok (Huis van Relaties) op 30 december 2024. Kreeft maakt de balans op. Vanaf dit moment en in de komende maanden ontstaat er een nieuwe relatiedynamiek of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! Je zou zelfs je krachten kunnen bundelen met een rivaal. De laatste Nieuwe Maan in Het Huis van Relaties is dit het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen. Dit is een moment om open te staan voor het onverwachte als het gaat om het tot stand brengen van gloednieuwe verbindingen.

Familie en Huis
Voor Kreeft staat Weegschaal voor het 4e Huis van Familie en Huis. In 2024 zijn er twee Verduisteringen in Weegschaal die een grote impact hebben op jouw huis, familie en gezin.
De eerste is de Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024.
Deze Maansverduistering heeft een zeer sterke emotionele energie en brengt onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer naar buiten. Emotionele reacties zijn onvermijdelijk, maar deze helpen wel een oplossing te vinden om een slepende situatie te herstellen. Iets wat verborgen is gebleven en wat te maken heeft met ouders, ouderen of familielid, zelfs van vorige generaties, komt nu naar buiten. Wel is het van het grootste belang dat het evenwicht tussen privéleven en carrière wordt hersteld. Deze Maansverduistering in Weegschaal brengt in het komende halfjaar een verhuizing, grote verbouwing of het gaan of komen van gezinsleden of huisgenoten, verkoop of aankoop van een huis of onroerend goed.
Een thuis moet veilig, vertrouwd en comfortabel zijn en als dat niet zo is of wanneer je je niet emotioneel verbonden voelt met je thuis, dan moet je ervoor zorgen dat het wordt verbeterd.
Op 2 oktober 2024 is er een Zonsverduistering in Weegschaal en deze is van grote invloed op het huis, privéleven, emotionele binding, wortels, woonplaats, ouders en kinderen.
Deze Zonsverduistering in jouw 4e Huis van Familie en Huis is de poort naar verbeteringen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst.
Door de diepgaande werking van deze Zonsverduistering neem je afscheid van een plek die je hartzeer bezorgt of je neemt afstand van een ongezonde familiedynamiek. Focus op het creëren van een veilige basis voor jezelf, op het creëren van een plek waar je je thuis voelt.
Kreeft gaat op zoek naar de oorsprong. Een reis naar vroeger, jezelf verdiepen in familiegeschiedenis, terug naar je roots. Het gaat om het opnieuw in balans brengen van je privéleven met je openbare leven. Deze Zonsverduistering is de kosmische poort naar evolutie, liefde en groei, ook al moeten er offers worden gebracht.
Om jezelf emotioneel verbonden te voelen met je thuis gaat Kreeft in het komende halfjaar verbeteringen aanbrengen, zoals het huis opnieuw inrichten, renoveren, verhuizen of je neemt afscheid van een gezinslid of je verwelkomt een nieuw gezinslid.

Carrière
Het jaar 2024 begint met Mars in Boogschutter tot 4 januari 2024 (Huis van Werk).
Ook asteroïde Ceres blijft tot 7 februari 2024 in Boogschutter. Met de directe Mercurius in Boogschutter gaat 2024 van start met extra focus op het werk.
Het begin van 2024 is het beste moment om je dagelijkse routine en planning te herstructureren.
Ram is het Huis van Carrière en Bestemming voor Kreeft.
Mercurius retrograde in Ram van 1 tot 24 april 2024 is van invloed op jouw professionele leven.
Als je je werk niet meer leuk vindt of je voelt dat je niet op de juiste weg zit, dan moet je nu maatregelen nemen. Als je blijft zitten in een situatie waar je niet blij van wordt, dan gaat het steeds vervelender worden. Als je plezier hebt in wat je doet, gaan er in 2024 ook dingen veranderen, denk daarbij aan nieuwe klanten, nieuwe locatie, nieuwe collega’s, nieuw management, nieuwe marketing of nieuwe technologie.
Een terugkeer naar werk dat je vroeger deed of terugkeer naar een werkgever waar je eerder voor hebt gewerkt of hernieuwde samenwerking met een collega of een klant kan nu ook succesvol verlopen. Het is dus raadzaam om professioneel gezien een grote verandering door te voeren.
De Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 is het beste moment om dat te doen.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter (Huis van Werk) en dat laat het resultaat zien van een werkproject en dat het tijd is om een eventuele problemen met een zakenpartner of klant op te lossen, bestaande projecten in je dagelijkse routine af te ronden.
De rode actieplaneet Mars reist van 5 september tot 4 november 2024 door Kreeft en dat voegt een grote dosis energie en ondernemingslust toe om met een nieuw initiatief te komen dat zich in de komende 1 tot 2 jaar gaat openbaren, denk bijvoorbeeld aan een eigen onderneming of een grote reis. Het is iets wat je nog nooit eerder hebt gedaan!
Op 17 oktober 2024 is er een Volle Maan in Ram (Huis van Carrière en Bestemming.
Deze Volle Maanenergie spoort je aan om professioneel uit de schaduw te komen en moedigt aan om de angst los te laten die je had om in het middelpunt van de belangstelling te staan.
Is er echter sprake van twijfel over het pad dat je hebt gekozen, is er sprake van machtsstrijd en uitvluchten, overwerkt zijn, onderbetaald of het gevoel niet gewaardeerd zijn?
Neem dan maatregelen.
Op 1 december 2024 is er een Nieuwe Maan in Boogschutter (Huis van Werk) en dat is een geweldig moment om werkzaamheden beter te organiseren en te delegeren. Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, betere arbeidsvoorwaarden en een veilige werkplek. Misschien heb je de lat te hoog gelegd en heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijhouden. Is dit wel de juiste baan voor jou? Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens.
Mercurius is vanaf 25 november tot 15 december 2024 retrograde in Boogschutter en dan zijn er altijd spanningen en stress. Blijf stress de baas, delegeer als het kan en doe het rustig aan.
Kreeft die werkzaam is op het gebied van creativiteit, reisbranche, onderwijs en communicatie is in 2024 het meest succesvol.

Financiën
Het teken Leeuw is verbonden met het Huis van Financiën voor Kreeft.
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Leeuw, dus het jaar begint goed. Er komt met deze Volle Maan meer geld binnen door loonsverhoging, andere baan of meer omzet in je onderneming. Je zou in de verleiding kunnen komen om een investering te doen, een grote aankoop of iets vervangen, financiële plannen afronden, te regelen of financiële transacties doorzien.
Kreeft kan aan het begin van 2024 dus financiële resultaten zien en beslissingen nemen op basis van nieuwe informatie.
Kijk naar waar jouw tijd en geld in de afgelopen zes maanden is geïnvesteerd. Is het je geld en tijd waard geweest?
Meer verantwoordelijkheden op het werk gaan hand in hand met een financiële beloning.
Raadzaam blijft in 2024 om uitgaven onder controle te houden en risicovolle activiteiten te vermijden.
Op 4 augustus 2024 is er een Nieuwe Maan in Leeuw. Deze Nieuwe Maan inspireert je om je ultieme financiële doelen te manifesteren en risico’s te nemen om jouw financiële situatie te verbeteren. Kreeft krijgt informatie die nodig is om weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Het leren van een nieuwe vaardigheid of een bijbaantje kan helpen nieuwe inkomstenstromen te genereren. Deze Nieuwe Maan laat zien waar geld moet worden geïnvesteerd en waar prioriteiten moeten worden gesteld zoals de aankoop van energiebesparende en slimme apparatuur, een huis of auto, een verbouwing of een pensioenplan. Een Nieuwe Maan om financiële doelen voor de toekomst te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Wat maakt jou werkelijk gelukkig? Wat heb je echt nodig? Investeren in creatieve projecten kan de moeite waard zijn.
Van 14 tot 28 augustus 2024 is Mercurius retrograde in Leeuw en dat kan de oorzaak zijn van uitstel, vertragingen, verwarring of frustraties op financieel gebied, waarbij je genoodzaakt bent om bedrijfsplannen te herzien. Pas op met speculeren en bij het opstellen van zakelijke overeenkomsten of het ondertekenen van contracten tot 10 september 2024. Kijk kritisch naar je bestedingspatroon, budget, financiële beslissingen. Wees zuinig en zorg voor een goed financieel beheer. Volg het advies van experts en consultants om financieel rendement en stabiliteit te garanderen.
Mars reist vanaf 5 november 2024 door Leeuw en deze gaat vanaf 6 december 2024 retrograde.
Aan het eind van 2024 kunnen er dus financiële problemen zijn.
Gelukkig mag je rekenen op een stabiele werkomgeving waardoor er voldoende inkomsten zijn.

Gezondheid
De Grote Weldoener Jupiter in Tweelingen reist vanaf 26 mei 2024 tot 9 juni 2025 door het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Spiritualiteit en is een betoverende periode om via de weg van meditatie, retraite en afzondering, angsten en beperkende overtuigingen los te laten en je over te geven aan liefdevolle verbinding, eenheid en spiritualiteit. Jupiter in Tweelingen is een transit van genezing en transformatie, verbondenheid, begrip en inzicht in jezelf, je verleden en wat je nodig hebt. Omarm deze periode nu je bescherming geboden wordt door het universum.
Kreeft voelt de impuls om het ego los te laten en opnieuw contact te maken met het ware zelf.
Laat je zware jas achter en omarm met het licht van innerlijke genezing van het jaar 2024.
De Nieuwe Maan in Tweelingen van 6 juni 2024 in het 12e Huis van het Kosmisch Bewustzijn is de kosmische aanwijzer om veranderingen door te voeren en nieuwe uitdagingen met moed te omarmen. Deze Nieuwe Maan stimuleert Kreeft om de diepte in te gaan om op zoek te gaan naar zichzelf. In deze periode van rust, van zuiveren, loslaten en stilte is het goed om jezelf op te laden en geest en lichaam weer in balans te brengen. Mooi moment voor een spirituele reis of retraite.
Mars reist van 21 juli tot 4 september 2024 door Tweelingen en deze transit stimuleert je om energie en tijd aan jezelf te besteden je te verzoenen met het verleden en emotionele bagage los te laten.
Op 18 september 2024 is er een gedeeltelijke Maansverduistering in Vissen, het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen.
Deze kosmische gebeurtenis vraagt je te geloven in je eigen waarheid. Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn. Deze Totale Maansverduistering heeft je inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht. De periode die nu volgt is een perfecte periode voor een vakantie of spirituele reis, spirituele cursus, retraite of een vorm van therapie of je in te zetten voor humanitaire doelen en kwetsbare groepen.
Op 1 december 2024 is er een Nieuwe Maan in Boogschutter (Huis van Gezondheid en Werk) en dat is een geweldig moment om werkzaamheden beter te organiseren en te delegeren. Ook is het een gunstig moment voor een medische check-up. Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start, balans en een gezonde lifestyle, betere arbeidsvoorwaarden en een veilige werkplek. Misschien heb je de lat te hoog gelegd en heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijhouden. Is dit wel de juiste baan voor jou? Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens.
Op 15 december 2024 is er een Volle Maan in Tweelingen, het 12e Huis van het Kosmisch Bewustzijn en Onthechting. Je hebt rust, ontspanning, een retraite en meditatie nodig om in balans te komen en te blijven. Tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen.
Door jezelf terug te trekken van de wereld komt er ruimte in je hoofd. Ruimte voor inzichten en duidelijkheid. Laat met deze Volle Maan los wat je niet langer dient, laat die zware bagage achter.

Advies
In 2024 moet Kreeft emotionele uitdagingen, onvoorziene omstandigheden en instabiliteit zien te overwinnen, maar met de kracht van Pluto in Waterman kun je het aan. Kreeft krijgt te maken met inmenging van buitenaf. Het duurt over het algemeen langer voordat je motivatie vindt en doelstellingen hebt bereikt.
Op 24 februari 2024 is er een Volle Maan in Maagd en hiermee krijg je duidelijkheid en kun je je hart luchten en overbrengen wat je denkt en voelt.
Met de Nieuwe Maan in Vissen van 10 maart 2024 wordt Kreeft gestimuleerd om nieuwe wegen te verkennen door te gaan reizen of te gaan studeren, een website te lanceren of een boek te schrijven over wat je hebt meegemaakt in je leven. Omarm je spirituele kant en open je hart om je professionele dromen te kunnen volgen en je wereld vanuit een nieuw perspectief te bekijken.
Mars reist van 23 maart tot 30 april 2024 door Vissen en deze transit stimuleert je om ideeën en grote plannen na te streven. Een studie volgen, een mooie reis maken, een boek schrijven, kennis delen met anderen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het gaat om jouw wijsheid en inzichten met de wereld te delen. Alles wat je nu onderneemt, hoort bij jouw verwerkingsproces.
Saturnus en Neptunus blijven het hele jaar 2024 samen in Vissen, het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Reizen, Internationale verbindingen Expansie en Levensbeschouwing.
Deze planetaire samenwerking kan Kreeft helpen om anders te gaan denken en vastgeroeste overtuigingen los te laten. Door de invloed van de wijze Saturnus krijg je duidelijkheid over je pad en kun je spiritualiteit of grootse ideeën praktisch in gaan zetten.
De retrograde Mercurius aan het eind van 2024 geeft je een tweede kans om iets over te doen. Iets wat aan het begin van 2024 niet lukte, kan alsnog doorgang vinden.

error: Content is protected !!