Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar van het Konijn 2023 belooft voor Maagd een voorspoedig jaar van persoonlijke en zakelijke groei te worden.Maagd kan de zoete vruchten vruchten voor gedane arbeid en inzet van voorgaande jaren. Financiële stabiliteit geeft Maagd meer vrijheid om ambitieuze plannen te realiseren en dromen te verwezenlijken, Een nieuwe carrière n loopbaan te veranderen of inventieve ideeën te implementeren.
De transit van Saturnus in Vissen vanaf 8 maart 2023 geeft versterkt het zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en toewijding.
Uranus in Stier is ook dit jaar de planetaire kracht die gunstige voorwaarden zal scheppen om persoonlijke doelen te realiseren en jezelf aan te passen aan al die veranderingen.
Uranus krijgt vanaf 17 mei 2023 ondersteuning van de Grote Weldoener Jupiter in Stier en daardoor kan dit jaar niet meer stuk.

Liefde en Relaties
Het jaar 2023 begint en eindigt met Mercurius retrograde in Steenbok. Tot 17 januari 2023 (dus de hele maand januari 2023) wordt Maagd geconfronteerd met liefdesproblemen die in het afgelopen decennium zijn vermeden of met de mantel der liefde zijn bedekt. Het zijn issues die toch moeten worden opgelost of worden losgelaten. Mercurius retrograde in Steenbok in januari en december 2023 zijn gunstige periodes om weer contact te komen met een geliefde of een oude vlam.
Neptunus in Vissen blijft tot eind januari 2026 in het Huis van Relaties. In 2023 blijft de energie van Neptunus gericht op spirituele en emotionele verbinding, karmische relaties, de één-op-één relaties in je leven, privé of zakelijk. Neptunus verwart, vernevelt, vermomt en weeft een web van fantasie over jouw perceptie van de werkelijkheid! Er kan echter sprake zijn van slechte communicatie, misverstanden en onjuiste weergave van feiten, onuitgesproken wrok, een zieke partner, verborgen gevoelens, teveel idealiseren van relaties, manipulatie, misleiding en misverstanden. Jupiter blijft nog tot 16 mei 2023 in Ram (Huis van de Ziel en Intimiteit).
In de eerste helft van 2023 is lichamelijke en geestelijke intimiteit een belangrijk deel van de relatie en helpt je om jezelf helemaal open te stellen voor degene waar je van houdt. Saturnus betreedt vanaf 8 maart 2023 het teken Vissen. Saturnus blijft tot 14 februari 2026 in het Huis van Relaties om orde op zaken te stellen. Saturnus haalt je uit de verwarring van Neptunus en geeft levenslessen over relaties en toewijding. Dankzij de lessen van Saturnus is er meer toewijding en consolidatie in gezonde relaties, maar relaties die niet solide zijn en niet meer te redden zijn, worden verbroken. Pluto in Steenbok heeft Maagd in de afgelopen 14 jaar liefdeslessen geleerd over passie, vertrouwen en intimiteit. Maagd kan in de afgelopen jaren te maken hebben gehad met intense liefdesrelaties, narcisme of controle of je moest je je eigen intensiteit in liefde zien te beheersen.
Vanaf 24 maart tot 11 juni 2023 is Pluto tijdelijk naar Waterman en keert vanaf 12 juni 2023 tot eind januari 2024 voor de laatste keer terug in het Huis van Liefde. Maagd richt zich door de invloed van Pluto alleen nog maar op liefdes die gebaseerd zijn op intimiteit en vertrouwen.
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in jouw 8e Huis van de Ziel en Intimiteit en deze kosmische gebeurtenissen legt tot eind 2023 de nadruk op issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen.
Maagd gaat aan het eind van 2023 een belangrijke beslissing nemen over een intieme relatie of connectie.

Carrière
In 2023 komt er ruimte voor herstructurering, een constructieve opbouw en versteviging van je nieuwe carrière of bestemming.
Het jaar 2023 begint met Mars retrograde in Tweelingen in het Huis van Carrière. Mars blijft retrograde tot 11 januari 2023, maar de vertragende werking in groei en ontwikkeling blijft zeker nog tot eind maart 2023 wanneer Mars weer terug is op het punt vanwaar deze retrograde ging (25º Tweelingen). Maagd heeft door de retrograde Uranus in Stier in het eerste kwartaal van 2023 minder energie en motivatie, het is alsof je steeds tegen een muur loopt. Gelukkig zorgt de invloed van Jupiter in Ram vanaf tot medio mei 2022 voor een stabiele stroom van inkomsten.
Door de invloed van Saturnus in Waterman in het Huis van Werk kan Maagd vanaf maart 2020 met problemen zijn geconfronteerd met leidinggevenden, collega’s, werknemers en klanten, met meer verantwoordelijkheden of minder waardering. Saturnus blijft nog tot 7 maart 2023 in Waterman. Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er meer verantwoordelijkheden en moet Maagd oppassen voor valse vrienden of verborgen vijanden op de werkplek of ondervindt minder medewerking. De eerste helft van het jaar kan dus met uitdagingen gepaard gaan.
In de tweede helft van 2023 verloopt alles beter. Pluto verhuist vanaf 24 maart tot 11 juni 2023 voorlopig naar het Huis van Werk en daardoor krijgt Maagd meer controle over het dagelijks leven. Maagd laat zich dan gelden en doet er alles aan om de kaas niet van het brood te laten eten. In de tweede helft van 2023 kan Maagd met de ondersteuning van Jupiter in Stier en Saturnus in Vissen een baan vinden die beter past en waar je passie voor voelt, ook werk in het buitenland of zijn er mogelijkheden om met een eigen onderneming te starten.
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen verlegt op de focus op een hoger vertrouwen. Geloven in je eigen waarheid of in de waarheid van een ander? Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn. Deze kosmische gebeurtenis doet je nadenken over het grotere geheel van het leven en geeft inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht. De komende maanden zijn perfect voor een vakantie of spirituele reis, retraite of een vorm van therapie of je in te zetten voor humanitaire doelen en kwetsbare groepen. Een bedrijfsgerichte studie kan ondersteunend zijn voor je carrière.
Tegen het einde van 2023 is er in het professionele leven van Maagd een nieuwe situatie ontstaan.

Financiën
In het eerste kwartaal van 2023 is asteroïde Ceres in Weegschaal (Huis van Financiën) de voedende en stabiliserende financiële factor. Ceres gaat van begin februari tot eind maart 2023 retrograde en tijdens die periode kunnen er financiële uitdagingen zijn.
Ceres retrograde geeft Maagd een onaangenaam gevoel van tekort komen of eigen tekortkomingen of dat er niet genoeg geld is om de dingen te doen die je wil doen. Er kunnen dan onverwachte uitgaven zijn of uitgaven vallen duurder uit dan gedacht. Maagd maakt zich dan zorgen over de financiële toekomst.
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in jouw 8e Huis van Gedeelde Financiën, verzekeringen, belastingen, zakenpartners, bancaire instelling, etc. Er zijn wellicht in de afgelopen maanden geheime of onrealistische financiële beslissingen genomen en deze Zonsverduistering brengt dit alles aan de oppervlakte. Door het kwijtschelden van schulden, materieel, emotioneel en zelfs karmisch, kan terugkomen wat jou toekomt. De confrontatie aangaan met je angsten en overtuigingen rond geld, macht en sterfelijkheid is bevrijdend. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie waardoor je in de tweede helft van 2023 in staat bent om reserves op te bouwen, nieuwe inkomstenbronnen, een investering doen om je droom waar te maken en je financiële positie te verstevigen. Gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, dat geldt ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Een periode van evaluatie en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen.
Laat frustratie en ongeduld niet de overhand krijgen. Ceres komt eind juni tot half september 2023 terug in Weegschaal (2e Huis van Financiën)en dan keert het financiële tij ten goede. Met de ondersteuning van Mars in Weegschaal 28 augustus tot 12 oktober 2023 is er meer winst te behalen in de eigen onderneming. Tot 16 mei 2023 reist de Grote Weldoener Jupiter door het vuurteken Ram. Ram is voor Maagd het 8e Huis van Gedeelde Bronnen en Transformatie. Tijdens Jupiter in Ram komt er meer geld vrij door de inkomsten van je partner of derden, zoals een uitkering, tegemoetkoming of nalatenschap.
Wees terughoudend met het doen van grote uitgaven, want door de invloed van Jupiter kun je wel eens te optimistisch zijn.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw tweede Huis van Financiën en is in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Maagd.
Deze kosmische gebeurtenis brengt goede financiële tijding, zoals de goedkeuring voor een lening of hypotheek, nieuwe inkomstenbronnen zoals een nieuwe baan, functie of tweede baan.
Er komt meer geld binnen, maar blijf wel zorgvuldig met je uitgaven. In de komende maanden ga je doordachte veranderingen doorvoeren om de financiële situatie te verbeteren met het oog op de toekomst.

Familie en Huis
Het jaar 2023 ziet er over het algemeen rustig uit voor Familie en Huis.
De transit van Saturnus in Vissen vanaf 8 maart 2023 brengt echter levenslessen. Je leert meer over jezelf, de familie en gezinsleden, ook over familiekarma.
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs en Directe Woonomgeving legt de focus op meer communicatie en interactie met gezinsleden, naaste familie, buren en je directe omgeving.
Als je denkt alles te weten of gelooft dat je alles hebt gezegd over een bepaalde situatie, denk dan nog eens goed na, want er is iets dat je over het hoofd hebt gezien wat te maken heeft met een buurtproject, over vervoer, onderwijs of over broers en zussen.
Met deze Maansverduistering besluit je om negatieve gedachten zoveel mogelijk te laten gaan en je te concentreren op waar het werkelijk om gaat. Jouw geluk, jouw fysieke en emotionele welzijn.
Er komen in het komende halfjaar veranderingen in de manier van denken en levensvisie en daarmee ook de manier van communicatie met naaste familieleden, vrienden en familie. Maagd gaat zich dan alleen concentreren op degenen waarmee zij zich emotioneel verbonden voelen.
De transit van Jupiter in Stier vanaf 17 mei 2023 zou in het voorjaar van 2023 tot verwarring en misverstanden kunnen leiden in het gezin en directe woonomgeving.
De rest van het jaar mag Maagd zich gesteund voelen door partner, broers, zussen en verdere familieleden. Door de heilzame werking van Jupiter in Stier bestaat de kans op gezinsuitbreiding of de komst van een kind in de familie. De aankoop en verkoop van een huis of onroerend goed zal in 2023 soepel verlopen.
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen. Deze kosmische gebeurtenis vraagt je afstand te nemen van teveel emotionele prikkels door TV, Sociale Media en het volgen van actualiteiten. Je weet niet meer wat je moet geloven. Geloven je in je eigen waarheid of in de waarheid van een ander. Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn.
Deze Totale Maansverduistering geeft je inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht.
Zowel Mars als asteroïde Ceres reizen vanaf 26 november 2023 door Boogschutter (Huis van Familie en Privé-leven). Deze planetaire samenwerking brengt veel energie en gedrevenheid met zich mee voor thuis- en gezin. Een gunstige periode voor het plannen van een verhuizing, renovatie, woonsituatie verbeteren of regelingen treffen, gaan samenwonen of een familiebijeenkomst plannen, meer tijd met familie of met degenen die je als familie beschouwt.
Maagd ontvangt en geeft troost en ondersteuning thuis of op plekken die vertrouwd zijn en waar Maagd zich goed en veilig voelt.
Het jaar 2023 eindigt echter met Mercurius retrograde in Boogschutter (Huis van Familie en Privé) waardoor er huishoudelijke dingen mis kunnen gaan zoals een verstopping of een apparaat dat moet worden vervangen of onvoorziene misverstanden thuis of problemen in de familie.
Dankzij de voedende invloed van Ceres en de planetaire motor Mars weet Maagd het jaar 2023 tot een goed einde te brengen.

Gezondheid
De transit van Saturnus in Waterman tot 7 maart 2023 (Huis van Werk) brengt extra verantwoordelijkheden, frustratie, vertraging en werkdruk. Stress ligt dan voor de hand.
Na afloop van het eerste kwartaal van 2023 kan de gezondheid de reden zijn dat Maagd even een time-out moet nemen van het werk.
Jouw planeet Mercurius gaat van 21 april tot 14 mei 2023 retrograde in Stier, dus net voordat Jupiter verschuift naar het voor Maagd gunstige aardeteken Stier, kunnen er moeilijkheden zijn waardoor je minder optimistisch bent. Goede periode om op vakantie te gaan om je plannen bij te stellen. Met Jupiter in Stier vindt Maagd vanzelf de balans.
Ceres in Maagd is van medio maart tot begin mei 2023 retrograde en daardoor voelt Maagd zich overweldigd, minder gesteund of wordt de lat te hoog gelegd. Tijdens deze periode moet je goed voor jezelf zorgen. Ceres blijft tot 21 juni 2023 in Maagd dit kan je de kans om aan jezelf te werken, jezelf beter te voelen en te krijgen wat je hebt gemist.
Mars is van 21 mei tot 10 juli 2023 in Leeuw (Het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten). Leg de lat niet te hoog voor jezelf. De transit van Mars in het 12e Huis is gunstig om te herstellen voor een revalidatietraject en voor een periode van retraite om te herstellen. Maagd kan slapeloosheid ervaren tijdens deze fase of meer actieve dromen hebben (ook dagdromen). Naast regelmatig bewegen moet je zorgen voor een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet. Het is essentieel om aandacht te schenken aan de gebeurtenissen die in je leven plaatsvonden vóór deze betekenisvolle transit. Gedragspatronen, karma en emotionele bagage vanuit het verleden die in je onderbewustzijn nog steeds aanwezig zijn gaan een rol spelen. Loslaten kan heel bevrijdend zijn, vooral omdat Venus in Leeuw retrograde gaat vanaf 23 juli tot 3 september 2023.
Venus kan meer onbewuste problemen naar voren brengen. Los problemen op, neem tijd om te rusten en na te denken.
Asteroïde Ceres reist van half september tot eind november 2023 door Schorpioen en ook de rode Strijder Mars reist van 13 oktober 24 november 2023 door Schorpioen. Met deze energie wordt je geest gevoed met nieuwe ideeën en nieuwe plannen waardoor je je zelfverzekerder en comfortabeler voelt. Uranus en Jupiter in Stier brengen samen een verfrissende energie waardoor Maagd zich meer op het grote geheel richt.
De Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie en Reizen vraagt je afstand te nemen van teveel emotionele prikkels door TV, Sociale Media en het volgen van actualiteiten.
Deze Totale Maansverduistering heeft je inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht.
Gesteund door Jupiter is dit een tijd voor verinnerlijking en heling, een perfecte periode voor een vakantie of spirituele reis of retraite .

Advies
Breng zoveel mogelijk tijd door met je gezin en familie en zorg voor een goede balans tussen verantwoordelijkheden op het werk en je privésituatie.
Hou rekening met Neptunus in Vissen in het Huis van Relaties. Tot maart 2025 komen er door de illusie van Neptunus mensen op je pad die te mooi lijken om waar te zijn. Er kan sprake zijn van wantrouwen versus de schijnbare perfectie of je denkt dat er dingen geheim worden gehouden, zowel privé als zakelijk.
Mars reis vanaf 11 juli tot eind 27 augustus 2023 door Maagd. Dit gebeurt maar eens in de twee jaar en dit geeft je een boost van energie en drive en het gevoel van een nieuw begin. Een nieuw project of nieuwe onderneming of inspirerend doel laat over ongeveer 18 maarden het resultaat zien! Maagd kan zich met Mars in het einde teken zelfverzekerder voelen, meer bereid zijn om initiatief te nemen en meer enthousiast over het leven.
Mercurius retrograde in Maagd van 23 augustus tot 15 september 2023 kan je het gevoel geven dat iets misschien te hoog gegrepen is.
Met Mercurius en Ceres retrograde in Maagd krijg je die tweede kans om het allemaal goed te maken.

error: Content is protected !!