Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Alle planeten staan aan inmiddels aan de rechterkant van de Schorpioen horoscoop.
De nadruk ligt dus op anderen en samenwerking.
Geduld, samenwerking en aanpassing om je doelstellingen te bereiken zijn terugkerende thema’s tijdens deze periode.
De focus ligt in april 2023 op her vinden van een gezonde balans tussen werk en privéleven.
Het is geen periode voor persoonlijk initiatief, maar een periode van observeren, afwachten, aanpassen, compromissen sluiten en onderhandelen.
Door de invloed van de Noordknoop in Stier (Huis van Relaties) blijven persoonlijke relaties een fundamenteel element voor de evolutie en levensmissie van Schorpioen.
Deze maand ligt de focus op je sociale vaardigheden, financiën, relaties, werk en gezondheid.
De boodschap van de Kosmos is duidelijk: samenwerking is de sleutel tot succes.

Liefde en Relaties
Uranus in Stier in het Huis van Relaties heeft al sinds maart 2019 verschillende soorten relaties, zoals het gezin, werk, vriendschappen of zakelijke samenwerking, op de proef gesteld, doen ontstaan of beëindigd. Het dierenriemteken Stier staat tegenover Schorpioen, dus met Uranus in Stier is er geen ontkomen aan.
Neptunus in Vissen in jouw 5e Huis van de Liefde versterkt het verlangen naar een spirituele zielsverbintenis en het delen van zuivere liefde. Als vanzelf komen er mensen op je pad met wie je een spirituele of karmische connectie hebt. Neptunus in het 5e Huis kan ook een bedrieglijke invloed hebben van veel beloven en weinig doen, dus blijf wel kritisch!
Schorpioen loopt het risico om in april 2023 in een relatieconflict terecht te komen. Laat je door onenigheid niet op de kast jagen, wees wijs, blijf rustig en liefdevol. Vanaf 12 april 2023 reist Venus in Tweelingen door jouw 8e Huis van Intimiteit, Geheimen en Vertrouwen en met deze energie verlang je meer naar het spannende en mysterieuze en ben je bereid om diep te gaan wanneer je gefascineerd of in je ziel bent geraakt. Een diepe en intieme verbinding die nu wordt gemaakt, kan revitaliserend en zelfs genezend zijn. De single Schorpioen moet wel zijn of haar kans afwachten.
Mercurius retrograde in Stier (het Huis van Relaties) kan vanaf 21 april 2023 tot 14 mei 2023 de oorzaak zijn van misverstanden en onvrede is relaties, zoals zakelijk als privé.
Kijk het nog een tijdje aan en neem geen overhaast besluit.

Familie en Huis
Pluto in Waterman in het vierde Huis van Familie en Huis maakt alvast de weg vrij voor de toekomst. Schorpioen maakt plannen om te gaan emigreren of verhuizen naar een andere woonplaats. Vanaf 22 januari 2024 breekt er definitief een periode aan van enorme diepgaande en persoonlijke veranderingen in je eigen psyche, huis, gezin en allernaaste omgeving zoals verhuizing en wijzigingen in de samenstelling van je gezin. Door de levenslessen die je tijdens de afgelopen jaren van Saturnus in Waterman (4e Huis) hebt geleerd ben je beter opgewassen om met de grote transformerende kracht van Pluto om te gaan.
De transit van Mars in Kreeft (9e Huis van Hoger Bewustzijn, Reizen en Studie) is een gunstige periode voor spiritualiteit, je wijsheid delen of je geest verruimen door op reis te gaan of in gedachten te reizen. De Zon conjunct Jupiter van 10 tot 12 april 2023 zijn gunstige dan om tijd door te brengen met je gezin of leuke dingen doen zoals een huisdier adopteren! April 2023 laat veel onrust zien in het gezin of familie, waardoor de sfeer gespannen kan zijn. Het valt niet mee om rust terug te brengen. Bovendien kunnen ook de gezinsfinanciën onder druk staan wat niet bevorderlijk is voor de rust. Kinderen worden beïnvloed en daardoor kunnen ook schoolprestaties en andere activiteiten onder druk komen te staan.

Carrière
De invloed van de Nieuwe Maan in Ram van 21 maart 2023 in het Huis van Werk en Gezondheid leidt in de eerste helft van april 2023 tot ergonomische verbeteringen in de werkomgeving en met collegiale interactie, nieuwe technologieën, teamwork en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu.
Met Mars in Kreeft is april 2023 voel je je meer onbeperkt en een gunstige periode voor zakelijke reizen en buitenlandse projecten. April 2023 is een geweldige maand voor studie, media, spiritualiteit, internationale handel of de reisbranche.
De grote Weldoener Jupiter in Ram (Huis van Werk) brengt in april 2023 nieuwe werkmogelijkheden, een goede relatie met collega’s en zakelijke relaties en meer kans op promotie of een beter betaalde baan. Van 10 tot 12 april 2023 zijn de meest gunstige dagen van het jaar. De Zon conjunct Jupiter in Ram nodigt uit voor een goed gesprek met je baas, een vergadering of sollicitatiegesprek
In april 2023 kun je laten zien wat je kunt, maat hou wel rekening met tegenwerking van conservatieve geesten die vasthouden aan beproefde methoden en theorieën.
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in het zesde Huis van Werk en brengt in het komende halfjaar duidelijkheid in jouw situatie op de werkplek en in je relatie met collega’s, een nieuwe baan of een nieuwe positie of carrièrerichting. In de komende zes maanden is deze Zonsverduistering van diepgaande invloed op het dagelijks leven, werk en gezondheid door veranderingen in de dagelijkse routine zoals nieuwe werkzaamheden en werktijden.
Veel heeft te maken met de mate van tevredenheid over het werk dat je doet.
Als je het gevoel hebt ‘vast te zitten’, is het tijd om een ander pad te kiezen. Laat je inspireren door reizen, boeken, spiritualiteit of te praten met mensen die verder kijken dan de horizon.

Financiën
De transit van Jupiter in Ram staat niet alleen garant voor succes in je carrière, maar brengt ook financiële voorspoed en meevallertjes! Durf in april 2023 een promotie, loonsverhoging of overplaatsing aan te kaarten, want je bent het dubbel en dwars waard.
Wees echter terughoudend met speculatieve activiteiten in april 2023. Een juridisch conflict kan door de invloed van Mars in Kreeft waarschijnlijk niet in eerste instantie in jouw voordeel zijn.
Vanaf 12 april 2023 reist Venus door jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen. Vanaf dat moment is een financiële impuls mogelijk door een belastingteruggave, toelage, vergoeding, dividend uitkering, geld van verzekering of nalatenschap of er komt geld vrij via je partner, zakelijk of privé. Je bent met Venus in Tweelingen tot 7 mei 2023 eerder geneigd om kwesties in een partnerschap over gedeeld vermogen, machtsdeling, vertrouwen, financiën en andere emotioneel geladen onderwerpen te willen gladstrijken.

Gezondheid
De Volle Maan in Weegschaal van 6 april 2023 valt in het Huis van Kosmisch Bewustzijn, Introspectie en Onthechting. Deze Volle Maan geeft je spirituele voeding voor je ziel.
Schorpioen heeft behoefte aan rust, een time-out, retraite en meditatie om geestelijk en lichamelijk in balans te komen. Zoek naar mogelijkheden om jezelf terug te brengen naar wie je was en waar je moet zijn. Neem je tijd wanneer je in een emotionele tweestrijd bent, Schorpioen.
De Zon conjunct Jupiter in Ram van 10 tot 12 april 2023 brengt je vanzelf naar de beste zorg en aandacht op het gebied van geestelijke en lichamelijke gezondheid, zoals een juiste arts, adviseur, fysiotherapeut, fitnessinstructeur of diëtiste.
De Totale Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 valt in het zesde Huis van Gezondheid is van diepgaande invloed in het dagelijks leven, werk en gezondheid. Schorpioen kan worden geconfronteerd zoals een burn-out, jezelf opgebrand of uitgeput voelen of gewoon niet verder kunnen of willen. In het komende halfjaar vinden er gebeurtenissen plaats waardoor er veranderingen optreden in de dagelijkse routine zoals in werkzaamheden en werktijden. Veel heeft te maken met de mate van tevredenheid over je dagelijks leven. De verbinding tussen geest en lichaam wordt met deze Zonsverduistering op de proef gesteld. Het spirituele en het alledaagse raken met elkaar verweven en spirituele oefeningen kunnen diepe verschuivingen in zowel het lichaam als de geest initiëren. Het gaat om het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen door een harmonieus geïntegreerd levensritme tot stand te brengen.

Advies
Door Saturnus in Vissen (het 5e Huis van Liefde) krijgt Schorpioen waardevolle lessen in de liefde. Er moet oude pijn en trauma worden verwerkt en ongezonde relaties moeten worden verbroken om je hart vrij te maken. Saturnus in Vissen maakt serieus en toegewijd aan iedereen die je dierbaar is. Maak gevoelige onderwerpen bespreekbaar.
Mercurius retrograde in Stier van 21 april tot 14 mei 2023 kan echter de oorzaak zijn van relatieproblemen die tijdens de periode van Mars retrograde (oktober 2022 tot januari 2023) niet zijn opgelost. Conflicten bedoeld om constructief te veranderen wat stagneert.
Deze Mercurius retrograde in Stier is bedoeld om schoon schip te maken met het verleden.
Probeer de dingen ander perspectief te zien, je geduld te bewaren en begripvol te zijn.

error: Content is protected !!