Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Mei 2018 is een revolutionaire sleutelmaand van verandering.
Astrologisch gezien en voor iedereen.

Mei 2018 opent met Beltane, het Keltische feest dat de overgang van Lente naar de Zomer symboliseert.
Het is het feest van de godin Freya, de godin van Liefde, Vruchtbaarheid en Sensualiteit.

Op 7 mei 2018 mogen we ons verheugen op de jaarlijkse Aquariden Meteorenregen in het sterrenbeeld Waterman. Er kunnen maar liefst 60 meteoren per uur vallen! De “vallende sterren” zijn stofdeeltjes die afkomstig zijn van de komeet Halley.

Mei 2018 wordt grotendeels gekleurd door de intrede van Uranus in Stier vanaf 16 mei 2018.
Uranus doet er 84 jaar over om de dierenriem te doorlopen en dat houdt in dat de planeet van Vrijheid, Revolutie en Onafhankelijkheid op zijn lange reis wel ruim zeven jaar in ieder afzonderlijk sterrenbeeld verblijft.

De jaren van Uranus in Ram waren heftig.
Vanaf maart 2011 stonden Uranus in Ram en Pluto in Steenbok vierkant op elkaar.
Het Vierkant tussen Uranus en Pluto bracht de wereld onder meer bevrijding en de Arabische Lente, maar ook een ongekende migratiestroom, geweld en terreur.

Vanaf 16 mei 2018 tot 26 april 2026 reist Uranus, door het aardse rijk van Stier.
En dat gaan we allemaal merken.

Stier symboliseert de fysieke en materiële wereld, vastgoed, het grote geld.
Uranus in het aardse Stier brengt een nieuwe benadering van geld, bezittingen, kunst en schoonheid, ook van de natuurlijke schoonheid van de aarde zelf.
Stier vertegenwoordigt ook onze waarden en overtuigingen, dus Uranus in Stier zal van invloed zijn op hoe we onze fysieke en materiële veiligheid zien en hoe we deze willen handhaven voor nu en de toekomst.

De verschuiving van Vuur naar Aarde is heftig. Dit zijn twee totaal verschillende elementen.
Met de transit van Uranus naar Stier verschuift de energie van het bevrijden van naar het hebben van.
Alles wat in het Vuur van Ram is bevochten en gecreëerd zal in de Aarde van Stier worden geconsolideerd.

Wat gaat deze periode van Uranus in Stier ons brengen?
De invloed van de onvoorspelbare Uranus in Stier kan in de komende zeven tot acht jaar leiden tot grote ontwikkelingen en is van grote invloed in de landbouw en met name het dierenwelzijn en natuurlijke energiebronnen zoals een grote ontwikkeling in wind- en zonne-energie.
Uranus heeft ook met technologie te maken en Stier richt zich op de aarde. Dus Uranus in Stier betekent zuivering van de aarde, zoals een grote ontwikkeling in de wereld van recycling.
Uranus in Stier is van grote invloed op de economie, de banken, de grote bedrijven, valuta, belastingstelsel en aandelenmarkten.
Uranus in Stier gaat leiden tot een vernieuwde benadering van verdienen, sparen en beleggen.
Innovatie en technologie zullen een grote rol spelen, zoals verdere ontwikkeling van automatisering en kunstmatige intelligentie ter vervanging van menselijke arbeid.

Uranus in Stier gaat over duurzaamheid en kwaliteit. Het aardeteken Stier is een vrouwelijk teken.
Een derde feministische golf behoort zeker tot de mogelijkheden.
Het aardse Stier “dempt” de grillige natuur van Uranus enigszins.
Alle Stieren en iedereen met de ascendant, planeten of Lichten op de eerste graden van Stier, Maagd, Schorpioen of Waterman worden het meest beïnvloed door deze transit.
Met de intrede van Uranus in Stier bevinden zich alle grote planetaire jongens in de passieve en vrouwelijke elementen. Pluto, Uranus en Saturnus in Aarde zijn en Neptunus en Jupiter in Water.

Lees verder over Uranus in Stier voor alle dierenriemteken onder NIEUWS op deze website.

Uranus reisde al eerder door Stier tijdens de Gold Rush in 1850 in Amerika en opnieuw van 1934 tot 1942, een historisch tijdperk. De jaren van de Tweede Wereldoorlog en de Grote Depressie.
Van 16 mei 2018 tot 6 november 2018 proeft Uranus van het materialistische Stier om daarna retrograde te gaan. Uranus zal tot 6 maart 2019 tijdelijk terugkeren naar het vurige domein van Ram. Meer hierover binnenkort op deze website!

Als voorafje op deze revolutionaire transit van Uranus begint op 11 mei 2018 de schaduwzone van de retrogradeperiode van Mars in het vrijheidslievende Waterman, het “thuis” van Uranus.
Mars neemt alvast gas terug om vanaf eind juni 2018 retrograde te gaan en die invloed gaan we merken. De laatste keer dat Mars in Waterman retrograde ging was in 1971, dus thema’s uit deze periode komen weer terug.

Op maandag 14 mei 2018 betreedt ook Mercurius, de planeet van handel, het aardeteken Stier, dus de tweede helft van mei 2018 zal vooral in het teken staan van economische ontwikkelingen.
Ieder voorjaar reist Mercurius door Stier, maar nu begeleidt de planeet van de handel de grote revolutionaire Uranus op de drempel van Stier. En dat maakt het zo interessant voor de ontwikkelingen op de wereldmarkt en vooral de koers van de Amerikaanse Dollar.

Uranus in Stier laat in de komende zeven jaar grote veranderingen zien voor de Verenigde Staten van Amerika en de Amerikaanse Dollar, maar ook voor het Verenigd Koninkrijk en het Engelse pond.
Het ziet er naar uit dat de wereld in de komende jaren afstevent naar de invoering van een nieuwe wereldbank waarbij bestaande valuta mogelijk worden gekoppeld aan een digitale wereldmunt.
Dus ons waardepatroon, omgang met geld en economisch systeem gaat veranderen en er ontstaan nieuwe hightech betaalmiddelen.

Ook de invloed van de Nieuwe Maan in Stier conjunct de vaste ster Agol op maandag 14 en dinsdag 15 mei 2018 voegt nog een extra economisch sausje toe aan deze Uranische energie.
De Nieuwe Maan in Stier van 15 mei 2018 kan opzienbarend nieuws brengen.
Venus heerst over het dierenriemteken Stier en gaat over relaties, economie, schoonheidsbeleving, sensualiteit en Moeder Aarde.
Stier is ook verbonden met de wereldeconomie en met alles wat zekerheid biedt, bezittingen, geld. De vaste grond onder onze voeten.
Lees meer over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Uranus maakt tijdens deze Nieuwe Maan de overstap van Ram naar Stier. Uranus is de planeet van het Onverwachte, dus we moeten rekening houden met iets wat we niet hebben zien aankomen.

Op 17 mei 2018 betreedt Mars het luchtteken Waterman en vormt direct een uitdagend vierkant met Uranus in Stier. Mars probeert Uranus uit in Waterman!
Dit kan vanaf dat moment tot begin juni 2018 heel wat onrust brengen op Aarde.
Uranus in het aardeteken Stier beïnvloedt de fysieke geologie van onze planeet.
Het mondiale bancaire systeem en de economie raakt in de war. Er kan een wereldwijde storing optreden van het internet of verstoring van grote industriële infrastructuren.
Ook kan er dan sprake zijn van grote seismologische en vulkanische activiteiten.

De Zon overschrijdt op 22 mei 2018 de drempel van het luchtige Tweelingen.
Met de Zon in Tweelingen krijgen we een meer nieuwsgierige, sociale energie waarin we openstaan voor nieuwe ervaringen.

Op woensdag, 23 mei 2018 staan de handelsplaneet Mercurius in 16º in Stier en de retrograde Jupiter in het financiële Schorpioen tegenover elkaar in de hemelse arena.
Uranus op de drempel van Stier in conjunctie met de vaste ster Panacea kan alleen maar één ding betekenen: opzienbarend economisch nieuws!

Op vrijdag, 25 mei 2018 mogen we profiteren van de tweede mooie Waterdriehoek dit jaar tussen de retrograde Jupiter in Schorpioen en Neptunus in Vissen op 16º.
Iedereen die geboren is aan het eind van de 60’er jaren met Neptunus op 16º in Vissen, mag rekenen op positieve ontwikkelingen en oplossingen.
Kijk ook naar planeten, Lichten of ascendant in Stier en Schorpioen. Voor iedereen met meer dan zes sterke astrologische aspecten gaan er op financieel gebied dingen veranderen.
Deze creatieve verbinding van visie en inspiratie leidt tot het inzicht dat we de handen ineen moet slaan. Door samen te werken, helpen we ons zelf. Samenwerking geeft succes. Tegenwerking leidt tot stagnatie.
Jupiter driehoek Neptunus brengt tussen mei en augustus 2018 hoop voor de wereld en stimuleert vrijgevigheid, liefdadigheid en gemeenschapszin.
Een hoger bewustzijn is de weg naar spirituele groei en innerlijke rijkdom en maakt gelukkig en tevreden.
Juridische kwesties of financiële avonturen die tijdens deze periode worden aangegaan zullen waarschijnlijk positieve resultaten opleveren.
Goede wil, integriteit en vertrouwen worden beloond.

Helaas is er ook een keerzijde in deze economisch gekleurde periode door de invloed van Neptunus in Vissen.
Het inflatiespook waart weer rond. De schaduwzijde van Neptunus is een cyclus van geheimzinnigheid, schaduwgedrag, illusie, nep-nieuws, politieke schandalen, genocide, angstzaaierij in de wereld.

Corruptie van grote banken of van financiële investeerders komt aan het licht.
De gefortuneerden in de wereld kunnen plotseling alles verliezen, terwijl anderen met nieuwe, ongebruikelijke talenten en originele ideeën nieuw geld creëren.

De asteroïde Cheiron begon vanaf april 2018 zijn reis door het vurige domein van Ram.
Door de gewonde genezer Cheiron wordt ook deze maand de aandacht gericht op de genezing van oude wonden en innerlijke groei.
Saturnus in Steenbok vormt aan het eind van mei 2018 wederom een vierkant met Cheiron, maar deze keer staat Cheiron in Ram. Deze invloed zal tot 19 oktober 2018 blijven voortduren.
Lees verder over Cheiron in Ram onder NIEUWS op deze website.

Vanaf 27 mei 2018 wordt een hemels aspect gevormd tussen Venus in Kreeft, de retrograde Jupiter in Schorpioen en Neptunus in Vissen.
De hoopvolle invloed van deze inspirerende Grote Waterdriehoek is werkzaam tot de eerste week van juni 2018!

De Volle Maan in Boogschutter op 29 mei 2018 is de laatste Volle Maan voor het begin van astronomische zomer en wordt ook wel de “Grasmaan” genoemd.
Lees meer over deze inspirerende Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

De krachtige aardse invloed van Saturnus en Pluto in Steenbok leert ons het onderscheid te zien tussen werkelijkheid en fictie.

De retrograde Saturnus in Steenbok is op 30 mei 2018 inmiddels weer teruggekeerd op 7º in het aardse rijk van Steenbok. Vanaf dit punt wordt een verbond gesloten met Uranus in Stier, een vruchtbare driehoek in Aarde.
De harmonische verbinding tussen Uranus in Stier en Saturnus in Steenbok laat ons bouwen aan de toekomst.
Deze ondersteunende energiestroom laat mogelijkheden zien om binnen de bestaande structuren onconventionele ideeën te manifesteren en positieve veranderingen door te voeren!

Dit vruchtbare aspect zal tot half november 2018 blijven voortduren en vele keren ons planetaire vangnet zijn in onze gepolariseerde en immer veranderende samenleving.

Allemaal een bijzondere meimaand gewenst!

error: Content is protected !!