Algemeen
Met de meeste planeten aan de bovenkant van de Schorpioen-horoscoop is juli 2022 gericht op de buitenwereld, carrière, liefde en het vinden van het evenwicht tussen je carrière en privé-leven. Carrièrebelangen en verantwoordelijkheden thuis kunnen botsten deze maand.
Succes is niet vanzelfsprekend. Door meerdere retrograde planeten moet rekening worden gehouden met vertraging en uitdagingen.
Het eerste halfjaar heeft zich gekenmerkt met uitdagende, maar ook zinvolle levenslessen.
Juli 2022 is een maand van grote verschuivingen en ook de komende maanden blijven hectisch.

Liefde en Relaties
Net als Pluto is de rode planeet Mars astrologisch ook verbonden met Schorpioen.
Mars reist van 6 juli tot 20 augustus 2022 door Stier en samen met de Noordknoop in Stier kan met deze dynamische energie bestaande relaties en samenwerkingsverbanden worden verbeterd en versterkt.
Mars symboliseert de dingen waar je hard voor moet werken. Met deze Mars-energie in het Huis van Relaties gaat het om andere mensen in je leven. Deze transit van Mars in Stier begint op 6 juli 2022 en vanaf dat moment merk je dat er ideeën werden opgedrongen of dat anderen je willen vertellen hoe je dagelijkse dingen aan moet pakken. Schorpioen kan daar helemaal niets mee, maar weet ook dat anderen nodig zijn om doelen te bereiken. Het advies is om er wel naar te luisteren, maar er niet te veel aandacht aan te besteden. Geef ze maar gelijk. Mars in het Huis van Relaties kan namelijk heel snel escaleren.

Familie en Huis
Deze maand mag je rekenen op de ondersteuning van je gezin en familie tijdens je studie en carrière. Maak wel tijd vrij voor je gezin en familie.
De Volle Maan in Steenbok van 13 juli 2022 valt het derde Huis van Communicatie, Broers en Zussen, Ooms en Tantes, Buren en Kennissen. De kracht van Volle Maan in Steenbok stimuleert en ondersteunt Schorpioen bij het vinden van geduld en de juiste woorden om ruzies en ongevraagd advies het hoofd te kunnen bieden, want er kan sprake zijn van afgunst in je nabije omgeving, zoals buren of vrienden. Saturnus is de planetair heerser van Steenbok, De retrograde Saturnus in het Huis van Familie en Huis leert je hoe je gezonde relationele grenzen kunt implementeren. In de komende twee weken zijn er korte reisjes om bezoekjes om bij te praten. Er is meer telefoonverkeer over en weer of je krijgt zelf bezoek.
Werk dingen af, ruim op wat je niet meer kunt gebruiken en maak ruimte voor wat komen gaat.

Carrière
Het Huis van Carrière is planetair sterk bezet in juli 2022, dus de focus ligt op de ontwikkeling van je carrière en maatschappelijke doelstellingen. De Nieuwe Maan in Leeuw van 28 juli 2022 valt in jouw Huis van Carrière. Het planetaire recept voor nieuw succes in je carrière! Een belangrijk project waar je een tijdje geleden mee rond hebt gelopen ziet deze maand het levenslicht. In ieder geval iets nieuws dat deuren zal openen. Ook al heb je zakelijk en privé gezien geen makkelijke tijd achter de rug, je hebt ervan geleerd en je mag een nieuwe cyclus met nieuw enthousiasme begroeten. De invloed van de Nieuwe Maan verhoogt je kansen op de arbeidsmarkt en creëert studiemogelijkheden voor studenten. Nu het je voor de wind gaat, krijg je echter door de invloed van de retrograde Saturnus in Waterman, Uranus en Mars in Stier ook te maken met tegenwind zoals afgunst van werknemers of collega’s. Om goed te kunnen functioneren is een goede sfeer op het werk onontbeerlijk. Laat je niet uitspelen, ga niet opscheppen, blijf op de achtergrond en blijf jezelf. De periode vanaf 1 augustus 2022 is gunstig om je podium te pakken, Schorpioen.

Financiën
De Volle Maan van 14 juni 2022 viel in jouw Huis van Financiën. Deze kosmische invloed leidt ook in de eerste helft van juli 2022 tot meer inkomsten door werk of meer omzet in je onderneming.
Schorpioen houdt niet van onzekerheid en vooral niet als het over geld gaat.
De financiële situatie van je partner (privé of zakelijk) blijft wel stabiel, maar er is ook onzekerheid en verwarring. Het is raadzaam om spaarzaam te zijn. Maak je niet teveel zorgen, want binnenkort kun je met meer optimisme naar de toekomst kijken. Saturnus is jouw planetaire boekhouder en begrenzer. Bij iedere uitgave goed nadenken! Een gunstige periode om je te richten op het opstellen van een budgetplan, spaarplan of een begroting, het voeren van zakelijke onderhandelingen of ondertekenen van contracten voor een lange termijn project.
De retrograde Saturnus wil dat je stappen zet naar een betere financiële positie. Een gezonde financiële basis betekent financiële zekerheid voor de toekomst. Dus blijf waakzaam en let op je budget.

Gezondheid
Het jaar 2022 is het jaar van verandering voor lichaam, geest en ziel. Schorpioen gaat meer luisteren naar de stem van het lichaam. Door te luisteren naar jezelf weet je welke stappen je moet nemen om je gezondheid te verbeteren.
Concentreer je op de dingen die goed gaan. Denk positief en vermijd negativiteit.
Meditatie of yoga verbetert je gezondheid. Het is raadzaam om deze maand veel te bewegen om stress en spanning kwijt te raken en fit te blijven.
Door angst los te laten kan innerlijke groei ontstaan. Als je dat niet doet, hou je jezelf tegen.

Advies
De Zuidknoop in jouw teken Schorpioen daagt je uit om jezelf te zijn en te doen wat je werkelijk leuk vindt om te doen. Blijf niet rondlopen met ideeën, maar ga ervoor. Nu is het moment!
Asteroïde Ceres reist van 24 juli tot 19 september 2022 door Leeuw (Huis van Carrière) en tijdens die transit komt er meer rust. Schorpioen kan zich dan meer concentreren op het gestaag bereiken van doelen. Tijdens deze voedende periode krijgt Schorpioen ook ondersteuning van hogerhand of kan zelf anderen professionele ondersteuning bieden.
Geduld hebben is de sleutel deze maand.

error: Content is protected !!