Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het begin van oktober 2023 kan een wat saai verloop hebben. Dankzij de mentale kracht van Mercurius in Weegschaal vanaf 6 oktober 2023 komen de dingen in beweging.
Vanaf de tweede week van oktober 2023 reist Mars door Schorpioen en dat is gunstig voor je carrière. In je persoonlijke leven moeten er keuze worden gemaakt en prioriteiten worden gesteld.
Venus in Maagd vanaf 10 oktober 2023 helpt je om beperkende factoren los te laten en te zeggen waar het op staat. In de laatste week van oktober 2023 kun je met de hulp van Mercurius in Schorpioen de juiste beslissingen nemen. Ga steeds uit van je intuïtie, Vissen.

Liefde en Relaties
De Nieuwe Maan in Maagd van 15 september 2023 viel in het 7e Huis van Relaties en deze invloed laat in de eerste helft van oktober 2023 zien dat er duidelijkheid ontstaat over een geliefde of zakenpartner. De single Vissen kan in oktober 2023 meerdere kansen om de liefde te vinden. Mars reist nog tot 12 oktober 2023 door Weegschaal (8e Huis van Intimiteit). Tijdens deze periode kan Vissen een sterke drang hebben om zich te verbinden of in de ban raken van iemand, maar tegelijkertijd is er weerstand en angst om zich te binden wanneer er sprake is van omstandigheden die verantwoordelijkheid met zich meebrengen.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 (8e Huis van Intimiteit en Vertrouwen) maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel fysiek als emotioneel.
Deze maand kun je iemand ontmoeten met wie je een serieuze en lucratieve samenwerking tot stand kan komen.

Familie en Huis
De retrograde Jupiter in Stier laat tegenstrijdige belangen zien in directe woonomgeving, maar die zijn bedoeld om de dingen op een positieve manier naar je hand te zetten. Jupiter retrograde is ook een goede periode om alles wat je in de afgelopen tijd hebt geleerd of gelezen te herzien, te repeteren, herhalen of te herlezen.
Op 28 oktober 2023 is er een Maansverduistering in Stier in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs en Directe Woonomgeving, dus je relatie met de buitenwereld.
Alles wat je tot nu toe als vanzelfsprekend hebt beschouwd moet opnieuw geëvalueerd worden om je meer bewust te maken van hoe je met jezelf en met anderen communiceert.
Als je denkt alles te weten of gelooft dat je alles hebt gezegd over een bepaalde situatie, denk dan nog eens goed na, want er is iets dat je over het hoofd hebt gezien dat te maken heeft met een buurtproject, vervoer, onderwijs of over broers en zussen.

Carrière
Oktober 2023 is een drukke maand van verantwoordelijkheden en hard werken.
De eerste dagen van oktober 2023 worden gekleurd door de mentale energie van Mercurius in Maagd waardoor het makkelijk is om je te focussen en jezelf aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Venus in Leeuw tot 9 oktober 2023 geeft jou meer zelfvertrouwen.
Oktober 2023 is een gunstige maand voor studie en onderzoek. Vissen met een creatief beroep zijn in oktober 2023 het meest succesvol. Oktober 2023 is geen gunstige maand voor zakelijke reizen of buitenlandse handel. Gelukkig is er een goede verstandhouding op de werkvloer, maar sociale contacten dragen niet echt bij tot professioneel succes of tot op het oplossen van problemen. Dat moet je zelf doen.
Op 28 oktober 2023 is er (net als in november 2022) een Maansverduistering in Stier (3e Huis van Communicatie). Deze kosmische gebeurtenis laat Vissen de resultaten zien van een plan of idee van begin 2023.

Financiën
Oktober 2023 laat zien dat je moet zorgen voor een betere balans voor inkomsten en uitgaven.
Koop minder, investeer meer.
De invloed van de Volle Maan in Ram van 29 september 2023 in jouw Huis van Financiën vraagt om in oktober 2023 belangrijke financiële maatregelen te treffen. Er zijn schommelingen in inkomsten en uitgaven. Vissen kan dus bepaalde financiële problemen verwachten die onverwacht op je pad komen. Door de transit van Mars in Weegschaal kan er in de eerste helft van oktober 2023 juridische geschillen zijn met een zakenpartner of geliefde over gezamenlijke financiën.
De retrograde Cheiron in Ram (2e Huis van Financiën en Waardebepaling) geeft jou een gevoel van minder eigenwaarde, angst voor tekorten en ook de angst om tekort te schieten of dat maatschappelijke goedkeuring afhankelijk is van geld, status of sociale verwachtingen.
Cheiron retrograde laat je zien dat de innerlijke waarde, je ziel zoveel meer waard is dan geld of uiterlijke rijkdom.
Door de invloed van de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal krijgt Vissen steeds meer te maken met met zaken als gedeeld vermogen, alimentatie, nalatenschap, vennootschap, belastingzaken, verzekeringskwesties. De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in jouw 8e Huis van Gedeelde Financiën, verzekeringen, belastingen, zakenpartners, bancaire instelling, etc. Is van diepgaande invloed op de financiële situatie van Vissen. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie. Gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren. Let op details, Vissen.

Gezondheid
Oktober 2023 laat een gunstige maand zien voor je gezondheid.
Wat wel speelt is dat je regelmatig last kunt ondervinden van onzekerheid en angst.
Je hebt veel ontspanning en rust nodig. Ook een vaste dagelijkse routine, sport, yoga en meditatie helpen je om mentaal en fysiek fit te blijven. De retrograde Saturnus in Vissen (Huis van Persoonlijkheid) maakt Vissen innerlijk sterker.
Vermijd overmatige toewijding aan je werk, want dat kan leiden tot verhoogde stressniveaus en problemen met de spijsvertering of pijnlijke spieren.
De balans tussen realiteit en fantasie wordt hiermee hersteld en helpt je illusies te laten gaan en je te ontdoen van alle overbodige bagage.
Het is belangrijk om je te houden aan een gezond en gevarieerd dieet. Blijf in beweging en zorg regelmatig voor ontspanning om fit te blijven. Lichaam, ziel en geest zijn één.

Advies
De retrograde Neptunus, de astrologisch heerser van Vissen brengt naast een sterke innerlijke kracht ook ook verwarring en wisselende stemmingen voor iedereen met de Zon of ascendant in Vissen. Al sinds begin februari 2012 heeft Neptunus in Vissen geleid tot oneindige hoge golven van liefde, maar ook onpeilbaar donkere diepten.…Neptunus in Vissen heeft jouw intuïtieve medelevende, begripvolle, empathische en creatieve vaardigheden versterkt, maar je kunt ook verdwalen in je eigen Utopia, jouw eigen fantasiewereld waarin het niet meevalt om persoonlijke grenzen te bewaken.
De retrograde Saturnus in Vissen (Het Huis van Persoonlijkheid) helpt om geaard te blijven. Saturnus is realisme en maakt Vissen innerlijk sterker. De balans tussen realiteit en fantasie wordt hersteld en helpt je illusies te laten gaan en je te ontdoen van alle overbodige bagage.
Vissen herontdekt zingeving en wat er werkelijk toe doet in het leven, alles wat de moeite waard is om voor te leven. Geduld en vertrouwen, Vissen!

 

error: Content is protected !!