Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Leeuw 2021

Algemeen
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 viel voor Leeuw in het vijfde Huis van Liefde en Zelfexpressie. Zonsverduisteringen gaan over het Ego.
De eerste helft van 2021 staat hiermee in het teken van opnieuw contact maken met je innerlijk kind.
Het jaar 2021 is een gunstig jaar voor carrière, relaties en financiën.
Aan het begin van 2021 reist Mars nog door Ram en dat zet de toon voor 2021. Het geeft Leeuw net dat stukje Leeuwenmoed om het verschil te maken.
Door de invloed van Jupiter en Saturnus in Waterman staan relaties dit jaar centraal.
Jupiter brengt harmonieuze en ondersteunende partnerschappen en Saturnus creëert de juiste voorwaarden voor een vaste verbintenis.
Drie Saturnus/Uranus spanningsvelden op 17 februari, 14 juni en 24 december 2021 brengen echter uitdagingen in partnerschappen en relaties, zowel privé als zakelijk, een relatie kan eindigen en kan van invloed zijn op de reputatie van Leeuw.

Liefde en Relaties
Een geweldig jaar voor een huwelijk, samenwonen, gezinsuitbreiding of een vruchtbare zakelijke samenwerking of de ontmoeting met je soulmate!
Vanaf 8 januari 2021 tot 15 maart reist Mercurius in Waterman door het Huis van Relaties en tijdens deze lange periode gaan gesprekken vooral over de toekomst en gemeenschappelijke doelen. Eerder genomen beslissingen worden tijdens de retrograde Mercurius van 30 januari tot 20 februari 2021 opnieuw geëvalueerd. Van 2 tot 25 februari 2021 reist Venus samen met de retrograde Mercurius door Waterman. Tijdens deze periode is er meer wederzijds begrip en worden meningsverschillen door middel van dialoog overwonnen.
Van 26 februari tot 21 maart 2021 reist Venus door Vissen en tijdens deze periode krijgt Leeuw inzicht in eigen reacties op anderen en situaties. Een diepe en intieme verbinding die nu gemaakt wordt kan een revitaliseerde en zelfs genezende werking hebben.
Van 23 mei tot 10 oktober 2021 is Saturnus retrograde in Waterman en tijdens die periode zijn er zakelijke en privé discussies over het beheer van gedeelde en individuele verantwoordelijkheden.
De Maansverduistering in Boogschutter van 26 mei 2021 en de Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 zijn kosmische poorten naar een nieuwe stap in de relatie zoals verloving, huwelijk of gezinsuitbreiding in de komenden zes maanden. De Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 is de kosmische poort om in de tweede helft van 2021 in de sociale kring de liefde van je leven te ontmoeten!
De tijdelijke transit van Jupiter door Vissen van 14 mei tot 28 juli 2021 is een gunstige transit om te reizen, het ontmoeten van een soulmate. Pas op, want het gras is zoveel groener aan de andere kant van de heuvels. Gunstige periode voor een vorm van relatietherapie of gezinstherapie.
Voor de single Leeuw is de transit van de asteroïde Juno in Boogschutter (Huis van Liefde) tot 14 november 2021 een geweldige kans om de ware liefde te ontmoeten!
Tijdens de periode van de direct lopende Saturnus en Jupiter in Waterman (respectievelijk 11 en 18 oktober 2021) worden beslissingen genomen over verantwoordelijkheden in de relatie voor nu en de toekomst. De transit van de Zon in Boogschutter van 23 november tot 21 december 2021 geeft de single Leeuw die speciale aantrekkingskracht! Geweldige periode om de liefde van je leven te ontmoeten tijdens een creatief uitstapje! De transit van Mars in Boogschutter van 14 december 2021 tot 24 januari 2022 maakt Leeuw strijdvaardig en competitief in de liefde, om een hart te veroveren of voor de liefde te vechten.

Carrière
Van 7 januari tot 4 maart 2021 reist Mars door Stier (Huis van Carrière). Het begin van 2021 laat een stuwende energieke periode zien in het bedrijfsleven voor Leeuw, een ambitieuze, vastberaden en defensieve periode van grote geldingsdrang en onafhankelijkheid. Leeuw wil winnen! Geweldige periode om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, maar pas op er kunnen verliezen zijn door sterke rivalen.
Leeuw begint met iets nieuws of bouwt een bestaand project uit.
De transit van Mars in Tweelingen vanaf 5 maart tot 23 april 2021 is een periode van teamwork of netwerken en om projecten te organiseren.
De transit van de Zon in Stier van 20 april tot 20 mei 2021 is een periode van professionele kansen, ondernemerschap en leiderschap.
De transit van Ceres in Ram van 22 februari tot 8 mei 2021 is een gunstige periode voor zakelijke reizen, interactie met mensen uit andere culturen en bedrijfstrainingen.
De transit van Mercurius in Tweelingen van 5 mei tot 11 juli 2021 is een drukke mentale periode voor de uitwisseling van ideeën, vergaderingen en netwerken. Je geest is helder, alert en actief met ongewone en inventieve ideeën. Tijdens de retrograde Mercurius in Tweelingen van 29 mei tot 21 juni 2021 zijn er geruchten waardoor jouw positie mogelijk in het gedrang komt. De Volle Maan in Steenbok van 24 juni 2021 (Huis van Werk) laat Leeuw de balans opmaken van doelstellingen in professionele en persoonlijke aangelegenheden.
Van 12 juni tot en met 29 juli 2021 dendert Mars door Leeuw. Een fysieke en ambitieuze periode van grote geldingsdrang. Leeuw wil de wereld laten zien waar hij of zij toe in staat is. Tijdens deze periode wil je voor jezelf werken en vrij zijn om te doen wat je wil doen en terug te vechten als dat nodig is. Teamwork is dus niet aan de orde, maar van sterk leiderschap.
De studerende Leeuw kan in 2021 te maken hebben met wisselende resultaten. De beste periode voor studie en examens is tussen januari en april 2021 en van september tot medio november 2021.
De studerende Leeuw moet hard werken om te slagen voor een examen. Geen gunstig jaar voor studie in het buitenland door administratieve vertragingen.
De Leeuw in het bedrijfsleven moet het hele jaar voorzichtig zijn met investeringen.
Jupiter in Waterman kan van april tot september 2021 leiden tot veelbelovende zakelijke contacten.
De Nieuwe Maan in Weegschaal van 6 oktober 2021 is een gunstige periode voor de presentatie van een boek of project, de verspreiding van ideeën en het onderhouden van sociale netwerken zowel persoonlijk als professioneel.
Op 19 november 2021 is de Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier (Huis van Carrière) is van grote invloed op de carrière en publieke imago van Leeuw. In de komende zes maanden wordt duidelijk of succes zal hebben of dat een podiumplek wordt gegund of geweigerd. Dit is de komische poort om te bepalen of een publieke rol wel of niet meer bij je past. Investeer nu in jezelf, Leeuw!

Financiën
De financiën van Leeuw blijven over het algemeen stabiel in 2021, hoewel de kosten hoger uitvallen. Probeer dit jaar zoveel mogelijk te besparen op huishoudelijke uitgaven.
De transit van Jupiter in Waterman kan van februari tot april 2021 duiden op de aan-of verkoop van onroerend goed.
Van 26 februari tot 21 maart 2021 reist Venus door Vissen, (achtste Huis van Gedeelde Bronnen)
Je krijgt inzicht in eigen reacties op anderen en dingen, intense periode, goede tijd voor financiële zaken. Tijdens deze cyclus is een financiële impuls mogelijk of je kunt financieel voordeel krijgen door je partner. Een diepe en intieme verbinding die nu gemaakt wordt kan een revitaliseerde en zelfs genezende werking hebben.
De tijdelijke transit van Jupiter in Vissen van 14 mei tot 28 juli 2020 (Huis van Gedeelde Bronnen) maakt Leeuw meer intuïtief op het gebied van geldzaken. Een goede periode voor een lening of om een verbintenis aan te gaan waarbij wederzijdse middelen worden samengevoegd, bijvoorbeeld een zakelijke relatie, financiële planning en strategie.
Vertrouw op je gevoel met financieel advies, investeringen en cashflow beheer.
De Leeuw in het bedrijfsleven moet het hele jaar voorzichtig zijn met investeringen. Investeer pas na een goede analyse van de situatie.
Tussen april en september 2021 zijn er meer huishoudelijke uitgaven die te maken hebben met herstelwerkzaamheden aan het huis.
Tijdens de transit van Mars in Maagd van 30 juli tot 15 september 2021 (Huis van Financiën) ligt de focus op wat je bezit en waar je waarde aan hecht. Leeuw wil snel geld verdienen door risico’s te nemen. Pas op met impulsaankopen, uitgaven kunnen buitensporig en onnodig zijn.
Door de invloed van de retrograde Uranus in Stier van 20 augustus tot 17 januari 2022 gaat Leeuw nadenken. Vaste overtuigingen over succes worden heroverwogen en bijgesteld.
De Nieuwe Maan in Maagd van 7 september 2021 (Huis van Financiën) brengt financiële mogelijkheden zoals een beter betaalde baan of zakelijk buitenkansje, promotie of een geweldige aanbieding voor je onderneming of een nieuw systeem om je financiële administratie op orde te krijgen, rekening houdend met doelstellingen op middellange en lange termijn.
Door de omslag van de Noordelijke Maansknoop naar Stier vanaf februari 2022 tekent zich voor Leeuw een duidelijke pad af voor wat betreft de carrière of roeping dat in lijn is met jouw specifieke opdracht in dit leven.

Familie en Huis
De Volle Maan in Schorpioen van 27 april 2021 valt in jouw Huis van Familie en Huis.
Tot eind mei 2021 komt er thuis of in je familie iets tot voltooiing zoals een renovatie, zijn er plannen om verhuizen of er is een daadwerkelijke verhuizing dat verweven kan zijn met je carrière. De Volle Maan brengt dus een voltooiing op het thuisfront, zoals een nieuw project, renovatie, gezamenlijke vakantie, familiebijeenkomst, nieuw interieur of een verhuizing naar een andere woonplaats.
Van 8 mei tot 31 juli 2021 reist de asteroïde Ceres door Stier. Tijdens deze periode merkt Leeuw een afstand met huis en kinderen of ervaart het gevoel niet nodig te zijn. Dit is een periode om je eigen innerlijk kind te koesteren door jouw eigen vader of moeder te zijn.
Van 3 tot 27 juni reist Venus door Kreeft. Tijdens die periode wil Leeuw een verzoening of contact met een oude liefde om een situatie recht te zetten of iets, iemand of zichzelf te vergeven.
Door de transit van Venus in Schorpioen van 11 september tot 7 oktober 2021 wil Leeuw thuis een harmonieuze sfeer creëren, een gezellige periode van familiebijeenkomsten.
De transit van Mars door Schorpioen van 31 oktober tot en met 13 december 2021 is een periode van huishoudelijke activiteiten, renovaties of verhuizing.
Leeuw is tijdens deze periode defensief, leidinggevend en beschermend ten opzichte van het huis, gezinsleden en familie. Ook is Leeuw trots op zijn of haar afkomst en is bereid te vechten voor cultuur en vaderland.

Gezondheid
De Volle Maan in Leeuw van 28 januari 2021 is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Een geweldig moment om afscheid te nemen van alle schadelijke gewoontes en te beginnen met een schone en gezonde lei.
Van 22 februari tot 7 mei 2021 reist asteroïde Ceres door Ram. Tijdens deze periode zijn er helende ontmoetingen die verweven zijn met kruidengeneeskunde, spiritualiteit of moeder aarde.
De Volle Maan in Maagd van 27 februari 2021 is een kosmische kans om je gevoel van eigenwaarde te vergroten door beperkende overtuigingen en patronen los te laten.
De retrograde Pluto in Steenbok van 27 april tot 5 oktober 2021 kan de reden zijn van lichamelijke klachten zoals pijnlijke botten en gewrichten of Leeuw krijgt te maken met chronische of erfelijke ziekten, medische controles en onderzoek bij de medisch specialist.
De totale Maansverduistering in Boogschutter van 26 mei 2021 brengt een gebeurtenis waardoor Leeuw een gevoel van emotionele afsluiting, verlies of verlatenheid kan ervaren.
De transit van Mars door Leeuw van 12 juni tot 29 juli 2021 is een krachtige energie en deze versterkt de fysieke gezondheid van Leeuw en verlicht de invloed van Pluto retrograde.
Van 12 tot 28 juli 2021 reist Mercurius door Kreeft (Huis van Loslaten, het Onbewuste en Kosmisch Bewustzijn) is een periode om één te zijn met je gedachten. Tijd voor onderzoek, contemplatie en meditatie en het vinden van antwoorden in de stilte van een retraite, spirituele stromingen, alternatieve therapieën, dromen en hypnose.
De Nieuwe Maan in Leeuw van 8 augustus 2021 is een moment om jezelf te voeden met alles wat je werkelijk verlangt en je innerlijke kracht te herontdekken.
Door de retrograde Mercurius in Weegschaal van 27 september tot 17 oktober 2021 kan Leeuw last hebben van de longen, allergieën en een wisselende bloedsuiker.
Vanaf 6 oktober 2021 is Pluto in Steenbok weer direct en dat maakt Leeuw meer bewust van persoonlijke kracht waardoor innerlijke transformatie kan plaatsvinden.
Door de transit van asteroïde Juno in Steenbok van 15 november 2021 is Leeuw meer toegewijd aan het eigen welzijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel en dat wil je uitdragen.
Door de retrograde Venus in Steenbok van 19 december 2021 tot 28 januari 2022 gaat het voor Leeuw om de ontwikkeling van een gezond gevoel van eigenwaarde.
Voorkomen is beter dan genezen, dus een gezonde levensstijl is van het allergrootste belang.

Advies
Saturnus (Karma) reist sinds 18 december 2020 door Waterman (het fundamentele Huis van Relaties). Veertien jaar geleden begon het proces van herdefinitie voor Leeuw, een naar binnen gerichte energie. Saturnus komt nu naar buiten, dus de komende veertien jaar gaat het over verbintenissen met anderen. Leeuw wordt zowel privé als zakelijk door opgebouwde relaties van de laatste 14 jaar op de proef gesteld. Stabiele relaties gaan vruchten afwerpen of worden beëindigd. De Volle Maan in Leeuw van 28 januari 2021 is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Het geeft jouw persoonlijkheid een geweldige boost. Je sterke wilskracht, creativiteit en de motivatie maakt van februari 2021 de meest productieve maand van het jaar. De tijd is gekomen om een project te voltooien. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng.
De Nieuwe Maan van 8 augustus 2021 valt in Leeuw is het begin van een nieuw jaar voor Leeuw. Een nieuwe jij. Misschien moet je iets loslaten zoals een baan, een relatie of een dagelijkse routine. Laat het oude gaan zodat je jezelf opnieuw kunt uitvinden. Het is nu tijd om jezelf te voeden met alles wat je werkelijk verlangt.

error: Content is protected !!