Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Steenbok december 2017

Algemeen
Jouw planeet Saturnus komt thuis in zijn eigen teken Steenbok vanaf 21 december 2017.
Dit is het begin van een nieuwe cyclus van bijna 30 jaar in het leven van de Steenbok.
Samen met Pluto in Steenbok breekt een transformatieve cyclus aan van doorzettingsvermogen, controle en de focus om doelstellingen te bereiken.
December 2017 is een geweldige maand voor de Steenbok! De eerste drie weken staan in het teken van spirituele doorbraken, spirituele ervaringen en innerlijke groei. Je straalt, Steenbok.
Met alle planeten aan de linkerkant van de Steenbok-horoscoop is dit een periode van persoonlijke kracht en onafhankelijkheid. Gunstige maand voor carrière en bedrijfsontwikkeling.

Liefde en Relaties
In de eerste helft van december 2015 zijn er door Mars in Weegschaal en Pluto in Steenbok spanningen en uitdagingen in vaste verbintenissen. Door jouw sterke onafhankelijke houding zijn er meningsverschillen en het zal moeilijk zijn om compromissen te sluiten. Het is niet onmogelijk dat een relatie wordt verbroken indien er sprake is van onopgeloste problemen vanuit het verleden. De single Steenbok krijgt in december 2017 de kans op een spannende ontmoeting overal waar het gezellig is of waar geld het thema is.
Door de invloed van de Zonsverduistering van 21 augustus 2017 zijn er in de vaste relatie issues die gerelateerd zijn aan seksualiteit, geld van de partner of geboorte en dood. Issues die je diep raken. December 2017 is een sociale maand van feestjes, bijeenkomsten met vrienden en collega’s. Een kortstondige romance kan hier ontstaan. December 2017 is een periode van samenzijn. Ook de maand waarin je de waarde van echte vriendschap zult ervaren.

Familie en Huis
De focus ligt nog steeds op jouw rol in de buitenwereld, carrière en jouw vaardigheden, maar dat gaat binnenkort veranderen. Geleidelijk aan wordt de aandacht naar je privéleven en familie en emotionele verwerking en herstel verschoven.
Maak je geen zorgen over een project thuis. In de eerste helft van december 2017 kom je in de gelegenheid om deze af te ronden. Rustig aan, dan kom je er wel. In de eerste helft van december 2017 moet je zorgen voor ontspanning en afleiding binnen je gezin. Zorg ook voor een goede planning! Er staat je dan niets in de weg om samen te genieten met familie en vrienden van de gezelligheid en warmte in huis. Tijd voor feestjes, lichtjes en gezelligheid. Gezellig thuis creatief bezig zijn of gewoon op de bank een goed boek lezen. Maak ook tijd vrij om met je kinderen leuke dingen te gaan ondernemen.

Carrière
In de eerste drie weken van december 2017 mag je met jouw Zon in het Huis van Kosmisch Bewustzijn vertrouwen op je zesde zintuig. Een inzicht kan je leven veranderen. Jouw intuïtie komt je goed van pas in het bedrijfsleven en in je persoonlijke leven. Als bij toverslag ben je deze maand op de juiste plek op het juiste moment. Door de invloed van de retrograde Mercurius zal Spiritueel bewustzijn deze maand een belangrijke rol spelen. Dromen en intuïtieve vermogens geven je de inzichten die je nodig hebt bij een zakelijke beslissing.
De Volle Maan van 3 december 2017 valt in jouw Huis van Werk. December 2017 is hierdoor de maand bij uitstek om bestaande projecten op het werk en thuis af te werken. De Volle Maan laat ook zien dat het tijd is om een eventuele problemen met een zakenpartner of klant op te lossen. Wanneer je dat allemaal hebt gedaan, kun je trots zijn op wat je hebt gedaan. Ook een goed moment voor een feestje op het werk als afsluiting van een geweldig jaar. De rode planeet Mars reist nog tot 9 december 2017 door jouw Huis van Carrière. Mars maakt ambitieus, gedreven en gericht om vooruitgang te boeken. Mars biedt je de mogelijkheden, dus pak ze met beide handen aan.

Financiën
De Maansverduistering van 7 augustus 2017 viel in jouw Huis van Financiën. Door deze invloed kun je nu de zoete vruchten te plukken van eerder gemaakte financiële beslissingen.
Uranus is jouw planeet van Financiën. Uranus in Ram is tot begin januari 2018 nog retrograde. Met de retrograde Uranus moet je rekening houden met financiële vertragingen. Je moet echt geduld hebben! Je wil duidelijkheid over financiële zaken, maar dat laat nog even op zich wachten. Vanaf het moment van de Winter Equinox, 22 december 2017, zijn er wat financiële uitdagingen. Het is niets ernstigs, maar je moet echt je beste beentje voor zetten om financiële doelen te bereiken. Jouw sociale charme en onfeilbare intuïtie ondersteunen je daarbij om de juiste financiële beslissing te nemen.

Gezondheid
De Volle Maan van 3 december 2017 valt in jouw Huis van Gezondheid. Een prachtig moment om het besluit te nemen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten.
Door de sterke planeetbezetting van de Zon, Venus, Saturnus en Mercurius in het tegenovergestelde Huis van Kosmisch Bewustzijn ligt deze maand de focus op spiritualiteit, therapie, spirituele doorbraken en emotioneel welzijn. De oorzaak van vele gezondheidsproblemen ligt vaak op het geestelijke vlak.
De Nieuwe Maan van 18 december 2017 valt in het Huis van Kosmisch Bewustzijn en brengt je terug naar de Bron. Rust, ontspanning en retraite om geest en lichaam in balans te brengen.
Jouw planeet Saturnus blijft tot 25 december 2017 in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. Saturnus wijst je op de noodzaak om oude emotionele bagage los te laten. Daar is tijd voor nodig. Daarom is het goed om zo nu en dan wat afstand te nemen.

Advies
De focus ligt in deze periode op jouw rol in de buitenwereld, carrière en jouw vaardigheden, maar dat gaat binnenkort veranderen. Geleidelijk aan wordt de aandacht naar je privéleven en familie verschoven.
Door de sterke planeetbezetting van de Zon, Venus, Saturnus en Mercurius in het tegenovergestelde Huis van Kosmisch Bewustzijn ligt deze maand de focus op spiritualiteit, therapie, spirituele doorbraken en emotioneel welzijn.
Ook al is december 2017 de maand van vele verleidingen, vraagt deze Volle Maan om op je dieet te letten. Minder suiker, minder zout, minder vet. Alles met mate. Lichaamsbeweging, ontspanning, veel slaap en frisse lucht is alles wat je nodig hebt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!