Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose september 2023

September is de maand van de Herfst-equinox voor het Noordelijk Halfrond en het begin van de Lente voor het Zuidelijk Halfrond.
Dit energetisch krachtige keerpunt herinnert ons aan de vergankelijkheid van het leven….

De vertragende impact van de regressieve Venus, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto is in september 2023 zowel collectief als individueel van grote invloed.
Het is als zwemmen tegen de stroom in.

In september 2023 zijn alle planeten retrograde, behalve Mars in Weegschaal. Venus in Leeuw gaat vanaf 4 september 2023 weer direct in Leeuw, maar haar instabiele post-retrograde-invloed blijft de hele maand voortduren.
We krijgen dus te maken met een hete na-zomer waarin instabiele verbintenissen worden beëindigd. Tot eind september 2023 is het raadzaam om te wachten met esthetische operaties of grote investeringen, want behoeften en verwachtingen zijn dan nog niet in balans.

Vanaf 4 september 2023 gaat Jupiter retrograde in Stier.
De komende vijf maanden zijn van grote invloed op de wereldwijde economische groeistrategie.
Lees meer over de retrograde Jupiter in Stier en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

De derde retrogradeperiode van 2023 van Mercurius is vanaf 15 september 2023 voorbij, maar ook hier moeten we tot eind september 2023 rekening houden met de post-schaduwperiode. September 2023 is hierdoor de maand van communicatieproblemen, transportvertragingen, logistieke en technologische storingen.
Met Mercurius in Maagd hebben we vooral te maken met vertragingen in structuren, routines en schema’s. We moeten ons aanpassen aan het trage tempo door ons aan een strakke planning te houden.

Op 15 september 2023, dezelfde dag dat Mercurius weer direct gaat, is het Nieuwe Maan in Maagd.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens ons NIEUWS op deze website.

Op 17 september 2023 vormt Venus op 15°18 in het vurige Leeuw een spanningsvierkant met de retrograde Jupiter in Stier.
Dit spanningsvierkant kan de oorzaak zijn van gespannen onderlinge verhoudingen…
Ook van seismologische activiteit, want Venus, de heerser van het aardse Stier staat ook vierkant op de retrograde onvoorspelbare Uranus in Stier.

Op 20 september 2023 staat de Zon in Maagd op 26º precies tegenover de retrograde Neptunus in Vissen.
De gigantische lichtblauwe planeet staat dan “het dichtst” bij de Aarde en wordt volledig verlicht door de Zon. De hele nacht zal Neptunus met een krachtige telescoop zichtbaar zijn als een klein blauw stipje.
De volatiele oppositie van de Zon in Maagd met de retrograde Neptunus in Vissen kan leiden tot instabiliteit, inflatie, misleiding, ontevredenheid, chaos, geweld en misdaad, maar ook extreme weersomstandigheden, problemen op zee, scheepvaart, watertekort, klimatologische omstandigheden, seismologische en vulkanische activiteit.

Op 21 september 2023 vormt de Zon in Maagd een zuiverende driehoek met Pluto retrograde in Steenbok, wat diepgaande ervaringen met zich meebrengt die aanzetten tot transformatie.

Op 23 september 2023 betreedt de Zon het luchtteken Weegschaal.
De periode tot 23 oktober 2023 zal gericht zijn op eerlijkheid, samenwerking, rechtvaardigheid, balans en hoe de complexe interpersoonlijke dynamiek als geheel in evenwicht wordt gebracht.

Met de Zon in Weegschaal is de Herfst ingetreden op het Noordelijk Halfrond en in het zuidelijk Halfrond doet de Lente inmiddels haar intrede, de Lente-equinox.
Het wiel van het jaar draait naar koudere, donkere tijden. We vieren het Feest van Madron of Mabon, het moment dat de Zon direct op de Evenaar schijnt, het keerpunt van de Herfst-equinox. Het magische omslagpunt waarbij dag en nacht even lang zijn. Een periode van stilte waarin Moeder natuur zich voorbereidt op de Winter, de periode van afbraak en wederopbouw.

Op 24 september 2023 staat Mars op18°24 Weegschaal precies tegenover de retrograde asteroïde Cheiron in Ram.
Mars (heerser van Ram) vertegenwoordigt onze drive, ambitie en assertiviteit, terwijl Cheiron onze diepste innerlijke wonden en emotionele pijn vertegenwoordigt.
Deze veelbetekenende astrologische gebeurtenis kan individuele en collectieve energieën beïnvloeden.

Gedurende de hele maand september 2023 groeit Mars in Weegschaal steeds verder naar een exact vierkant met de retrograde Pluto in Steenbok (op 9 oktober 2023 exact), gevolgd door een ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023….

Medio mei 2023 was er de oppositie Mars in Leeuw/Pluto in Waterman en dat was van grote invloed op de oorlog in de Oekraïne, de NAVO en Rusland.
Met het toenemende vierkant van Mars/Pluto en het voortdurende vierkant van de retrograde Pluto op de Maansknopen, komt er voorlopig geen einde aan het conflict.
Oekraïne zal steeds verder onder druk komen te staan van zijn westerse bondgenoten om een einde te maken aan de oorlog.

Op 29 september 2023 is het Volle Maan op 6º00 in Ram.
Met deze Volle Oogstmaan kunnen de emoties in alle vormen van relaties hoog oplopen en dan met name voor de dierenriemtekens Ram, Stier, Leeuw en Weegschaal.
Lees meer over de invloed van deze Volle Maan op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

De transit van Saturnus in Vissen tot 20 februari 2026 mag worden gezien als een tussenperiode.
Vissen is het laatste teken van de dierenriem, het symboliseert het einde, maar ook de belofte van nieuw leven. Vissen is de prenatale periode, een broedperiode, de baarmoeder. De voorbereiding.

Wanneer Saturnus op 20 februari 2026 op 0º Ram een conjunctie zal vormen met Neptunus in Ram, kan het wereldbeeld politiek en economisch gezien aanzienlijk veranderen.
Het jaar 2026 zal voor ons allemaal een belangrijk keerpunt zijn.

Voorlopig zitten we nog met een retrograde Saturnus in Vissen in een overgangsfase.

We kunnen er niet meer omheen. Het klimaat verandert.
Door de invloed van de retrograde Saturnus in Vissen zien we steeds meer de verwoestende gevolgen van klimaatverandering in vele delen van de wereld.
De afgelopen Zomer werd door de invloed van Mars in Leeuw en Jupiter in Stier geteisterd door klimaatextremen zoals extreme hitte en droogte, extreme wateroverlast, bosbranden, hittegolven, tornado’s, cyclonen, vulkaanuitbarstingen, aardverschuivingen en modderstromen, waardoor de klimaatverandering nog sneller lijkt te gaan.

De aanloop naar het laatste kwartaal van 2023 zal stormachtig zijn met economische onrust, grote mondiale uitdagingen zoals oorlog, schaarste, extreme droogte, branden en recessie.

Wanneer het lawaai van de wereld om je heen oorverdovend is, zoek dan de stilte in jezelf.

Geniet van de geuren en kleuren van de Herfst, het afnemende licht en de rust van de zich geleidelijk terugtrekkende natuur.

Heb een mooie maand september 2023!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!