Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Jaarhoroscoop Weegschaal 2021

Algemeen
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 viel voor Weegschaal in het derde Huis van Communicatie. De eerste helft van 2021 staat hierdoor in het teken van de veranderende manier van communicatie met naaste familieleden, vrienden, school, familie en buren.
Het jaar 2021 is over het algemeen een veelbelovend jaar voor Weegschaal.
Jupiter en Saturnus in Waterman zijn de planetaire steun in de rug en geven je net die bijzondere “je ne sais quoi”.
Venus en Jupiter zullen je helpen bij het aangaan van liefdesrelaties en het sociale leven zal aangenaam zijn met behulp van overwegend gunstige astrologische invloeden.

Liefde en Relaties
Met Saturnus en Jupiter in Waterman (Huis van Liefde en Zelfexpressie) wordt Weegschaal in 2021 uitgedaagd om het beste van zichzelf te laten zien. Jezelf terugtrekken is geen optie, want op de één of andere manier wordt je steeds weer uitgedaagd om jezelf te laten zien, maar het gaat ook over het nemen van verantwoordelijkheid en geven en incasseren van kritiek in romantische en creatieve zin. (Met uitzondering van 14 mei tot 28 juli 2021, Jupiter is dan tijdelijk in Vissen, daarna tot eind 2021 weer terug in Waterman). De single Weegschaal kan in 2021 door Jupiter in Waterman de ware liefde vinden!
Van 1 tot 6 januari 2021 reist Mars nog door Ram en daarmee door jouw Huis van Relaties.
De lange transit van Mars in Ram vanaf 29 juni 2020 was voor Weegschaal een rusteloze zoektocht naar uitdagingen. Een pittige tijd voor je relatie.
Weegschaal weet nu wat echte vriendschap inhoudt, wat ware vrienden zijn en de betekenis van wederzijds vertrouwen. Wanneer Mars vanaf 7 januari 2021 de Ram verlaat, breekt er een periode aan waarin de balans wordt hersteld.
Vanaf 14 januari 2021 is Uranus in Stier weer direct. De zevenjarige reis van Uranus door jouw Huis van de Ziel eindigt 26 april 2026. Dit zijn de jaren van een andere benadering van seksualiteit en intimiteit en overwinnen van trauma’s wat zal gaan leiden tot een nieuwe dynamiek in vertrouwen. Dit wordt versterkt door de omslag van de Noordknoop naar Stier vanaf februari 2022. Mercurius in Waterman (Huis van Liefde) is retrograde van 30 januari tot 20 februari 2021. Tijdens deze periode is er sprake van afstand en miscommunicatie in de liefde.
Van 2 tot 25 februari 2021 reist jouw planeet Venus door Waterman (Huis van Liefde). Februari 2021 is de maand van avonturen, flirten en spannende ontmoetingen! Op 27 maart 2021 is de Zon conjunct Venus in Ram (Huis van Relaties). Op die dag geef je gehoor aan je verlangen en neem je een romantische beslissing. Van 5 tot 19 april 2021 worden door Mercurius in Ram ideeën uitgewisseld over de gezamenlijke toekomst.
Van 9 mei tot 31 juli 2021 kan Weegschaal door Ceres in Stier (Huis van de Ziel) te maken krijgen met diepgaande ontwikkelingen zoals een plotseling einde van een relatie.
De transit van Venus door Maagd van 23 juli tot 16 augustus 2021 brengt iemand uit het verleden op je pad om iets recht te zetten.
Venus in Weegschaal vanaf 17 augustus tot 10 september 2021 is echte een “me-time”en laat de behoefte zien aan jouw eigen persoonlijke ruimte. Tijdens de transit van de Zon door Weegschaal vanaf 23 september tot 23 oktober 2021 is Weegschaal bezig met het (her)definiëren van persoonlijke doelen op weg naar een gezamenlijke toekomst.
Van 16 september tot 29 oktober 2021 reist Mars door Weegschaal. Tijdens deze krachtige transit is Weegschaal meer op zichzelf en op eigen behoeftes en verlangens gericht.
De Volle Maan in Ram van 20 oktober 2021 (Huis van Relaties) laat de kers op de taart zien, een voltooiing in de relatie, zoals een verloving of huwelijk, maar kan ook het verbreken van een relatie inhouden.

Carrière
Jupiter in Waterman maakt de Weegschaal in 2021 buitengewoon creatief en productief, met uitzondering van 14 mei tot 28 juli 2021, Jupiter is dan tijdelijk in Vissen. Jupiter blijft tot 29 december 2021 in Waterman. Door Jupiter in Waterman kan een verandering van baan dit jaar mogelijk zijn, een baan die bij je persoonlijkheid hoort, waar je hart naar uit gaat. Alles wat je in 2021 professioneel doet moet sociale waarde hebben om winstgevend en duurzaam te zijn.
Het eerste kwartaal van 2021 kan voor het bedrijfsleven wat lastig zijn, dus wees voorzichtig.
De rode draad van 2021 is het buitenland, internationale betrekkingen, studie en werken in het buitenland.
De transit van Mercurius in Waterman van 9 januari tot 15 maart 2021 is een krachtige mentale periode voor de ontwikkeling van verschillende creatieve projecten of om spelenderwijs je ideeën in aardse vorm te gieten.
De transit van de Zon in Waterman van 19 februari tot 20 maart 2021 (in het Huis van Werk) verwijst naar werkgelegenheid, positieve veranderingen in de werkomgeving en mogelijke arbeidsonderhandelingen.
De periode april tot september 2021 brengt door Jupiter in Waterman vele mogelijkheden om tot bloei te komen of te slagen voor een examen.
Van 24 april tot 11 juni 2021 reist Mars door Kreeft (Huis van Carrière) en dit markeert een periode van positieve energie en ambitie. Deze vurige ambitieuze energie stimuleert om het voortouw te nemen, maar deze sterke houding kan bedreigend overkomen en kan leiden tot conflicten. Je bent niet alleen op de wereld en alles alleen doen geeft alleen maar stress. Samenwerking en wederzijds respect is het sleutelwoord om succesvol te zijn.
Op 26 maart 2021 is de Zon conjunct Venus in Ram (Huis van Relaties). Een dag bij uitstek voor een samenkomst, sollicitatie of onderhandelingen.
De transit van Mars in Tweelingen (Huis van Buitenland) van 5 maart tot 23 april 2021 is een periode om ideeën aan de wereld te presenteren en een gunstige periode voor een zakelijke reis, studie of studie, werken in het buitenland en internationale transfers.
De transit van Mercurius in Tweelingen van 5 mei tot 11 juli 2021 is een gunstige periode voor een zakelijke reis, studie en de promotie van publicaties en websites.
Hou echter rekening met vertraging op deze gebieden tijdens de retrograde Mercurius periode van 29 mei tot 21 juni 2021.
De transit van Mars in Kreeft (Huis van Carrière) van 24 april tot 11 juni 2021 is een periode van energie, enthousiasme in je professionele leven en meer verantwoordelijkheden op het werk. Ook in deze tijd zijn er meer conflicten met collega’s of klanten.
De kans op werk neemt toe van 14 mei tot 28 juli 2021 met Jupiter in Vissen (Huis van Werk).
De Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 (Huis van Levensbeschouwing, Buitenland en Studie) versnelt projecten die te maken hebben met internationale reizen, buitenland, publicaties en hogere studie. Een kosmische poort naar een half jaar een “doorgroei’ als mens, het begin van een reis, een sabbatical, retraite, een nieuwe perceptie van het Leven en levensfilosofie.
Van mei tot augustus 2021 ziet de Weegschaal resultaten van toewijding en hard werken.
Vanaf medio oktober 2021 zijn Saturnus en Jupiter allebei niet meer retrograde in Waterman en dat betekent tot eind 2021 een periode van creatieve vrijheid bij de uitvoering van persoonlijke en professionele projecten.
De Volle Maan in Tweelingen van 19 december 2021 laat voor Weegschaal de resultaten zien van een studie, literair, redactioneel of internationaal project.

Financiën
De Volle Maan in Schorpioen van 27 april 2021 valt in het Huis van Financiën. In de komende twee weken komt er meer geld binnen door een andere baan, uitkering of tegemoetkoming.
De transit van de Zon in Stier van 20 april tot 20 mei 2021 en Mercurius in Stier van 20 april tot 4 mei 2021 (Huis van Gedeelde Bronnen) laat financiële ondersteuning zien van familie of partner. Perfecte periode voor financiële planning en strategievorming en om financiële zaken met rationaliteit en logica te benaderen.
De retrograde Uranus in Stier van 20 augustus tot 17 januari 2022 (Huis van Gedeelde Bronnen) legt de nadruk op het beheer van gedeelde activa en de behandeling van investeringen of hypotheken door banken en financiële instellingen.
Vanaf 11 september 2021 tot 7 oktober 2021 reist Venus door Schorpioen (Huis van Financiën).
Goede financiële periode, maar Weegschaal is dan wel meer geneigd om meer uit te geven dan geoorloofd is, zoals kunstvoorwerpen en luxe artikelen.
Van 6 tot 24 november 2021 reist Mercurius door Schorpioen (Huis van Financiën).
Uitstekende periode om je financiën op orde te krijgen en voor het analyseren van financiën en inkomen. Weegschaal richt zich bewust op geld en bezittingen evenals persoonlijke waarden. Financieel gewin kan komen door publicaties van artikelen of boekpresentatie, ook worden nieuwe bronnen van inkomsten aangeboord.
Door de invloed van de Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 kan in de komende maanden diepgaande ontwikkelingen zijn met het inkomen van je levenspartner, nieuwe bron van inkomen, belastingen, schulden en investeringen. Een periode om schoon schip te maken door schulden af te lossen, om financieel of anderszins rust en evenwicht in een relatie te herstellen. Vanaf 6 november 2021 tot 6 maart 2022 reist Venus door Steenbok (Huis van Familie en Huis).
(Venus gaat hier retrograde van 19 december 2021 tot 28 januari 2022) en dat is een gunstige periode om geld te verdienen in of vanuit het huis of thuissituatie.

Familie en Huis
Het jaar 2021 laat een ambivalent beeld zien voor je privé-leven. Aan de ene kant wil je samen zijn met je gezin en aan de andere kant verlang je naar ruimte voor jezelf. In ieder geval zeker een mooi jaar om creatief bezig te zijn thuis.
Aan het begin van 2021 tot 6 januari 2021 reist Mars nog door Ram en daardoor kan er in het gezin of schoonfamilie frictie zijn. Vanaf de tweede week van januari 2021 komt er meer rust in het gezin.
Door de invloed van Jupiter en Saturnus in Waterman ligt de nadruk in 2021 op
de relatie met kinderen. Kinderen zijn of worden meer als vrienden, de relatie met kinderen is luchtiger en uitbundiger. Ook jouw innerlijk kind wil spelen, dus een geweldige periode voor creativiteit! Door de invloed van Saturnus komt er meer stabiliteit in een lastige situatie over kinderen.
De Volle Maan in Steenbok van 24 juni 2021 (Huis van Familie en Huis) laat concrete plannen zien om te verhuizen of er is een daadwerkelijke verhuizing, renovatie of veranderingen in en om het huis om een eigen plekje te creëren om jezelf te kunnen zijn. Het gaat om grenzen stellen in letterlijke en figuurlijke zin, een hereniging met familie of met het land van herkomst.
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 26 mei 2021 valt in jouw derde Huis van Communicatie. Deze Zonsverduistering duidt in 2021 op een schoolkeuze, studie en verandert in het komende halfjaar de manier van communicatie met naaste familieleden, vrienden, school en familie. Een verstoorde relatie met broers of zussen of buren kan worden hersteld, maar ook bij hen zijn er diepgaande veranderingen in hun persoonlijke leven.
De invloed van Jupiter en Saturnus in Waterman (de combinatie van groei en stabiliteit) is de perfecte positie voor gezinsuitbreiding. Vanaf 6 november 2021 tot 6 maart 2022 reist Venus door Steenbok (Huis van Familie en Huis).
Venus gaat hier retrograde van 19 december 2021 tot 28 januari 2022. Een aangename periode voor huis en gezin en van samenzijn en weerzien met familie. Een periode om thuis een vredige en stabiele sfeer te creëren.

Gezondheid
De Volle Maan in Maagd van 27 februari 2021 (Huis van Kosmisch Bewustzijn) laat een broodnodige periode van rust, ontspanning en meditatie zien. Tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen om innerlijk evenwicht te (her)vinden.
De Nieuwe Maan in Vissen van 13 maart 2021 (Huis van Gezondheid) laat zien dat de tijd is aangebroken om voor jezelf te gaan en voor je gezondheid te kiezen. Het roer moet om met een gezond dieet of trainingsplan.
De tijdelijke transit van Jupiter in Vissen vanaf 14 mei tot 28 juli 2021 (Huis van Gezondheid) heeft een gunstige invloed op de gezondheid van Weegschaal, zolang je sigaretten, alcohol, suiker en fast food achterwege laat.
Vanaf 20 juni tot 28 juli 2021 is Jupiter retrograde in Vissen en Neptunus gaat vanaf 25 juni tot 30 november 2021 retrograde in Vissen en tijdens deze periode kan Weegschaal last krijgen van de lever en het endocriene (hormonale) stelsel.
Door de retrograde asteroïde Pallas Athena vanaf 14 juli 2021 heeft Weegschaal moeite om een medische behandeling vol te houden of zich te houden aan medische voorschriften.
De transit van de Zon in Maagd van 23 augustus tot 22 september 2021 (Huis van Kosmisch Bewustzijn) is een periode van meer behoefte aan rust, van introspectie om de verbinding met het goddelijke en spirituele te herstellen.
De Volle Maan in Vissen van 20 september 2021 (Huis van Gezondheid) is een geweldig moment om het besluit te nemen om meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten, een nieuwe levensstijl en afscheid te nemen van nare gewoontes.
Vanaf 18 oktober 2021 is Mercurius weer direct in Weegschaal. Dit bevordert het herstelproces na een operatie of een periode van verdriet, angst, stress of burn-out.
Door de direct lopende asteroïde Pallas Athena in Vissen vanaf 11 augustus 2021 krijgt Weegschaal weer een grotere focus als het gaat om het opvolgen van medische instructies en het plannen van een dagelijkse routine om de gezondheid te bevorderen.
De tweede helft van 2021 staat voornamelijk in het teken van een zoektocht naar verlossing en stilte. Weegschaal kan zo geprikkeld zijn door externe factoren dat deze zich wil terugtrekken in het eigen wereldje. Belangrijk is echter om naar buiten te gaan, frisse lucht in te ademen. Beweging en afleiding, Weegschaal!

Advies
Het jaar 2021 is een jaar van verantwoordelijkheden en beslissingen.
Saturnus en Jupiter spelen de hoofdrol en deze stellen je regelmatig voor een belangrijke keuze: Ga je voor jezelf of kies je voor een verbintenis, zoals een gezin, en huis, een kind.
Liefde en ouderschap zijn thema’s dit jaar.
De drie planetaire spanningsvelden van Saturnus/Uranus van 17 februari, 14 juni en 24 december 2021 zullen Weegschaal uitdagen om die keuzes vanuit jezelf te maken.
Weegschaal heeft de leiding om te weerspiegelen wat je denkt dat de partner nodig heeft om daarna boos te worden wanneer de partner niet begrijpt wat jij nodig hebt.
Wees eerlijk, naar jezelf en naar de ander.

error: Content is protected !!