Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Waterman  2017

Algemeen
Met maar liefst twee Verduisteringen in Leeuw en één in jouw eigen teken Waterman ligt de focus in 2017 op relaties en de relatie met jezelf. Door de invloed van Jupiter in Weegschaal ben je dit jaar op zoek naar populariteit en bewondering. Aan het einde van dit jaar ga je de vruchten plukken van alle uitdagingen die je dit jaar hebt getroost. Spaarzaamheid is echter het sleutelwoord in 2017.

Liefde en Relaties
Het jaar 2017 is verweven met relaties. Relaties worden dit jaar op de proef gesteld. Mercurius is jouw planeet van de Liefde. Iedere vorm van relatie is minder zorgeloos en spontaan, maar is serieus van aard. Of het nu een romantische relatie is of gewoon een vriendschappelijke relatie, je bent emotioneler en gevoelens gaan dieper. Er worden dit jaar serieuze stappen gezet. De retrograde Mercurius laat in de eerste week in september 2017 communicatieproblemen in je relatie zien of de terugkeer van een oude liefde of vrienden nemen contact op die je uit het oog hebt verloren. De penumbrale Maansverduistering in Leeuw van 11 februari 2017 valt in jouw Huis van Relaties. In het komende halfjaar zijn er problemen van emotionele aard in de relatie. Je voelt dat een relatie niet meer werkt, vriendschappen of hobby’s niet worden gedeeld met je partner of je moet je partner emotioneel bijstaan. Als problemen worden opgelost wordt de emotionele band sterker. Mars reist van eind april tot begin juni 2017 door jouw Huis van de Liefde. Tijdens deze periode ben je verliefd op de liefde, wil je de liefde delen en de verbinding maken. De vrije Waterman gaat op jacht en gaat daten. In de vaste relatie leer je elkaar opnieuw kennen! Liefde en aandacht geven in de juiste verhouding. Samen op pad, samen leuke dingen doen. In de tweede helft van augustus 2017 duidt de retrograde Mercurius op emotionele verwijdering en minder intimiteit in je relatie. De Zon staat symbool voor je relaties. De totale Zonsverduistering in Leeuw van 21 augustus 2017 valt in jouw Huis van Relaties. Er breekt een periode aan waarin zich meer kansen voordoen door middel van anderen. Samen bereik je meer. De goede relaties overleven, maar de minder goede relaties worden verbroken. De reis van de rode strijder Mars in Leeuw door jouw Huis van Relaties brengt de intimiteit weer terug in je relatie. De emotionele verbinding in je relatie wordt versterkt. Van half juli tot begin september 2017 wil je vechten voor je relatie en stappen ondernemen om de onderlinge band versterken zowel privé als zakelijk.

Carrière
Het jaar 2017 is een veelbelovend en voorbereidend jaar voor je carrière. Het is belangrijk om je mensen om je heen te verzamelen die van positieve invloed zijn op je carrière. De grote verandering komt vanaf 11 oktober 2017! Er is in de aanloop naar oktober 2017 wel iets dat je in de gaten moet houden. Je financiële situatie. Aan het eind van februari 2017 worden de gevolgen zichtbaar van een nonchalante en extravagante houding. De Zonsverduistering van 26 februari in jouw Huis van Financiën laat dit duidelijk zien. Hoogste tijd voor hier veranderingen door te voeren om het verloop van je carrière niet op het spel te zetten. De rode planeet Mars reist van begin juni 2017 tot half juli 2017 door jouw Huis van Werk. Een productieve en creatieve periode op je werk en in de eigen onderneming. Je hebt dan zin om de schouders eronder te zetten. Geweldige periode om met een nieuw project van start te gaan. Ook is er meer kans op een geschikte baan tijdens deze periode. De Grote Weldoener Jupiter betreedt vanaf 11 oktober 2017 het teken Schorpioen. Jupiter in Schorpioen betekent een jaar van succes in je carrière. Een jaar om vooruitgang te boeken en stappen vooruit te zetten in je leven. Jupiter krijgt vanaf 10 december 2017 ondersteuning van Mars, dus je kunt 2017 succesvol afsluiten en je verheugen op een goed begin van 2018.

Financiën
Het is raadzaam om dit jaar je hand zoveel mogelijk op de knip te houden. Spaarzaamheid is het sleutelwoord in 2017. Je zult het dus zuiniger aan moeten doen en dat kan een uitdaging zijn. Maar door nu offers te brengen levert op de lange termijn winst op. Jouw leven zal vanaf dit jaar een serieuze wending nemen. De Zonsverduistering in Vissen van 26 februari 2017 laat ontwikkelingen zien in verband met geld, waardoor nieuwe financiële strategieën noodzakelijk zullen zijn. In januari 2017 reist Mars door jouw Huis van Financiën. De beste periode om je te richten op financiële mogelijkheden en het verbeteren van je financiën, budgetbeheersing of de financiële informatie in te winnen die je nodig hebt. De Zonsverduistering van 26 februari 2017 legt de vinger op de zere plek, maar er komt ook een nieuwe financiële kans voor de lange termijn. Een goed begin is het halve werk. Nu je financiële zaken regelen biedt voordelen voor de rest van het jaar. In de eerste helft van april 2017 is Venus retrograde en dat kan tot eventuele moeilijkheden leiden. Dit is misschien niet de beste tijd om grote financiële beslissingen te nemen of je vertrouwen te schenken aan iemand die jouw financiële zaken wel zal regelen.

Familie en Huis
Mars reist van 11 maart tot 21 april 2017 door jouw Huis van Familie en Huis. Tijdens deze periode is er een verhuizing, een verbouwing of renovatie. Er wordt een huis gekocht of verkocht of je gaat meer tijd doorbrengen met je gezin of familie. Er is een familiereünie of gezamenlijke vakantie of plannen in die richting. Een gunstige periode om de onderlinge band te versterken met je gezin of met personen die je als familie beschouwt. Er kunnen complicaties zijn wanneer Venus door Ram reist. Van begin februari tot begin juni 2017 kan een passionele houding leiden tot verhitte discussies in je relatie, maar ook met vrienden, buren of familieleden zoals broers en zussen. Medio april 2017 is Mercurius retrograde in jouw Huis van Familie en Huis. Tijdens deze periode worden oude koeien uit de sloot gehaald. Er wordt na lange tijd weer contact opgenomen met familieleden of je gaat terug naar de plek waar je vroeger hebt gewoond. Deze periode is bedoeld om schoon schip te maken. Jouw gezin en familie is van groot belang dit jaar. Het biedt het veilige fundament waarop je latere succes zal worden gebouwd.

Gezondheid
Mercurius is aan het begin van 2017 retrograde in jouw Huis van het kosmische Bewustzijn. Mercurius haalt onverwerkte dingen uit het verleden naar boven. Het is goed om eindelijk los te laten. Vanaf 21 december 2017 zal Saturnus jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn betreden. Saturnus zal hier tot maart 2020 blijven. Saturnus maakt je bewust van je onbewuste problemen en motivaties die hun oorsprong vinden in het verleden. Saturnus laat de noodzaak zien om oude bagage op te ruimen om je eigen weg te volgen in dit leven. Pluto in Steenbok reist al sinds januari 2009 door dit levensgebied, dus vanaf dat moment ga je grote stappen nemen. Een vorm van therapie kan daarbij een leidraad zijn. Door de invloed van Mars en Uranus in Ram ben je in februari tot half maart 2017 druk in de weer. Er wordt heel wat van je gevergd, dus stress ligt op de loer. In maart 2017 is Venus ook retrograde waardoor je emmer kan overlopen. Tijdens deze periode zijn er boze buien en onderlinge misverstanden. Het jaar 2017 is een stressvol jaar. Een jaar van transformatie. Hierdoor heb je minder energie. Goede voeding, minder vet, minder zout, voldoende lichaamsbeweging en regelmatig ontspannen helpen je om fit te blijven.

Advies
De Maansverduistering in Waterman van 7 augustus 2017 is een cruciaal keerpunt dit jaar. Het kan het begin of het einde betekenen van iets wat belangrijk voor je is. Het is het hoogtepunt van het jaar waarop je beloond wordt voor je inzet, maar ook tegenslag en vertraging wanneer je minder goede keuzes hebt gemaakt. Het kan ook het keerpunt zijn dat je besluit veranderingen door te voeren in je leven. Vanaf dat moment kom je in rustiger emotioneel vaarwater terecht en kun je het leven overzien.

error: Content is protected !!