Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandvoorspelling december 2021

Nu het jaar bijna teneinde loopt en terwijl de planeten zich opmaken voor de grote finale, is het tijd om terug te blikken op het Jaar van de Metalen Os, het turbulente jaar 2021. 

En wat een absurd jaar laten we achter ons…
De Bestorming van het Capitool in Washington, koningshuizen die op hun grondvesten schudden, de val van Afghanistan, blokkade Suezkanaal, ongekende massademonstraties, extreme weersomstandigheden, zware overstromingen en hitterecords, branden…Het jaar van de lockdowns, mondkapjes, vaccinaties, testen, avondklok, regulering en registratie van persoonsgegevens, 2G, de onvermijdelijke tweedeling en nog meer controle vanuit de overheid…

In feite bevindt de wereld zich in een wereldwijde crisis waarin het persoonlijke en collectieve energieveld overhoop wordt gehaald.

De laatste maand van 2021 zal duidelijk maken dat persoonlijke en maatschappelijke structuren zullen blijven veranderen en de impact en gevolgen die deze hervormingen op ons allemaal hebben.

December 2021 valt midden in het eclipsseizoen, welke onvoorziene opeenvolgende en cruciale gebeurtenissen op gang brengt.
Op 4 december 2021 valt de laatste Verduistering van 2021, een Totale Zonsverduistering op 12º22’ in het vuurteken Boogschutter, dat te zien is in Zuid Australië, Zuid Afrika, Zuid Amerika, Chili, Argentinië, de Grote Oceaan, Atlantische en Indische Oceaan en Antartica.
Dit is de laatste Verduistering op de polariteit Tweelingen/Boogschutter.
De samenstand met kosmische boodschapper Mercurius met de Zuidknoop in Boogschutter tijdens deze Totale Zonsverduistering zet de poort tot 2022 wagenwijd open voor veranderingen in de manier hoe we met elkaar communiceren en hoe we met elkaar omgaan, hoe informatie zich verspreidt en hoe we feiten van fictie onderscheiden. In het vurige en diepzinnige rijk van Boogschutter is Mercurius op zoek naar de waarheid en zullen reacties impulsief, direct en spontaan zijn. In felle discussies worden standpunten met vuur en zwaard verdedigd.
Wat is waarheid?
In deze roerige tijden van corona en complottheorieën is er grote behoefte aan een onafhankelijke nieuwsbron om te achterhalen wat er precies speelt. Geen propaganda of druk van hogerhand.
Jupiter is de Heerser van Boogschutter en deze zal dan tijdens deze Totale Zonsverduistering een bijna exact vierkant vormen met Mars in Schorpioen. Dit spanningsveld wil maatschappelijke barrières doorbreken en symboliseert onze behoefte om ons te bevrijden van opgelegde beperkende maatregelen. We krijgen dus te maken met enorme verontwaardiging en minachting voor autoriteiten, dus hou rekening met grote demonstraties en oproer.
Mars in Schorpioen vierkant Jupiter in Waterman is een aspect van overmoed, van onbezonnen handelen of grensoverschrijdende risico’s. Het is alles of niets.
De Zonsverduistering in Boogschutter (Jupiter) laat in de komende tijd de dreiging zien van oorlog, religieus geweld en terrorisme, vooral nu de wereld zo wankelt.
Lees meer over de invloed van deze Totale Zonsverduistering voor alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Het aanhoudende spanningsveld tussen de planetaire giganten Saturnus in Waterman en Uranus in Stier heeft de wereld het hele jaar 2021 op scherp gesteld.
Het establishment (Saturnus) probeert in het maatschappelijke Waterman het collectief te controleren, in bedwang te houden door steeds meer ideeën en regels op te leggen zonder daarbij rekening te houden met de fundamentele rechten van het individu (Uranus).
Uranus in Stier eist vrijheid tegen iedere prijs. Wat betekent dit voor ons als samenleving?
Met Saturnus en Uranus ​​in vaste, onverzettelijke tekens, staan partijen voortdurend in een compromisloze strijd tegenover elkaar, maatschappelijk verzet tegen de gevestigde orde.

Uranus vierkant Saturnus dwingt ons tot de keuze om te handelen, om weer te bouwen op de puinhopen van het verleden. Opnieuw te beginnen, zowel op individuele als op collectieve schaal.
Ons collectieve energieveld moet worden geschoond en geheeld, zodat we samen verder kunnen in ‘de nieuwe realiteit’.

Het derde en laatste exacte Saturnus vierkant Uranus van 2021 valt op 24 december 2021.
Het gaat hard tegen hard.
Saturnus in Waterman en Uranus in Stier zullen tot eind 2022 met elkaar in de planetaire clinch blijven liggen. Nu Saturnus weer direct is en Uranus retrograde blijft tot medio januari 2022
voelt het alsof we als collectief roepende zijn in de woestijn.
Ook volgend jaar 2022, van 17 september tot 24 oktober 2022 staat Saturnus weer exact vierkant op Uranus in Stier, maar de impact van het spanningsvierkant blijft zeker tot 2023 voortduren.

Na een lange retrogradeperiode hervat Neptunus in Vissen, planeet van spiritualiteit, transcendentie, illusie en mysterie, vanaf 1 december 2021 weer de directe omloop om de Zon.
Het voelt alsof ons een nieuwe of laatste kans wordt geboden om verloren tijd in te halen of om de dingen ten goede te laten keren, zo komt er weer ruimte voor groei en creatieve ideeën om dromen te gaan realiseren.
Deze krachtige energie brengt intuïtie, liefde, betovering en inspiratie, maar kan ook misleidend zijn in de zin van een ongekende toename van verslavingen en verwarde mensen aan de realiteit van de dag proberen te ontsnappen. Vooral in deze tijd moeten we proberen de weg van de universele liefde te volgen door het hart te laten spreken.
Neptunus blijft nog tot eind 2025 in Vissen.

Op 14 december 2021 vindt de jaarlijkse Geminiden Meteoorregen plaats met maar liefst 120 veelkleurige meteoren per uur! Deze “vallende sterren” bestaan uit puin van de asteroïde 3200 Phaethon, die in 1982 werd ontdekt.
De Geminiden danken hun naam aan het sterrenbeeld Tweelingen, maar natuurlijk kunnen deze vallende sterren in het dualistische Tweelingen overal aan de hemel verschijnen.

Vanaf 14 december 2021 vervolgt de vurige Mars zijn weg door het vuurteken Boogschutter, precies op het moment wanneer Venus zich naast Pluto in Steenbok schaart. Met deze krachtige samengestelde planetaire energie worden we aangemoedigd om het jaar met vertrouwen en hoop af te sluiten.
In de tweede helft van december 2021 zien we door de invloed van Pluto met de retrograde Venus in Steenbok (vanaf 19 november 2021) een terugkeer naar het verleden om dingen af te sluiten of vrede te sluiten of noodzakelijke veranderingen door te voeren, vooral met betrekking tot relaties uit in de afgelopen acht jaar.
Ook Mercurius sluit zich aan het eind van december 2021 aan bij de retrograde Venus en Pluto in Steenbok en deze conjunctie van methodisch en praktisch perspectief kan een periode inluiden van aanpassing en herstel.

Met de samenstand van Venus en Pluto in Steenbok en de aanwezigheid van Mercurius in Steenbok wordt de strijdlust van Mars wat afgeblust, maar dat wil niet zeggen dat boosheid, woede en opstand minder zullen worden, integendeel.
Als collectief moeten we ons best doen om al deze vuurenergie te kanaliseren naar positiviteit en inspiratie! Tot 24 januari 2022 zal het vuur van Mars in Boogschutter ons stimuleren om nieuwe horizonten te veroveren.

Het retrograde gaan van Venus in Steenbok vult ons hart met magie, nostalgie en mooie momenten. Het laat ons verlangen naar de kerstdagen van vroeger tijden, het plezier en de gezelligheid, samenzijn, herinneringen ophalen met oude vrienden en familie of hereniging met geliefden.
Gedurende 2021 zijn onze prioriteiten verschoven en we zijn dankbaar voor wat we wel hebben en waarderen wat er wel kan. We zullen onze waarden en gedeelde verantwoordelijkheden opnieuw moeten beoordelen, naast onze waardigheid in relatie tot productiviteit en materiële rijkdom, zodat we onze kwaliteit van leven kunnen verbeteren.
De samenzang van Venus met Pluto in Steenbok brengt focus, intensiteit en diepgang in wat belangrijk is. Venus blijft (door de lange retrograde) tot 6 maart 2022 in Steenbok waarbij met de laatste conjunctie met Mars en Pluto in Steenbok op 3 maart 2022 worden belangrijke lessen over verantwoordelijkheid en traditie afgerond.

Met de Volle Maan op 27º29 in Tweelingen van 19 december 2021 zijn onverwachte gebeurtenissen te verwachten. Op dezelfde dag gaat Venus in Steenbok retrograde….
De kans is groot dat we dan ongemakkelijke keuzes moeten maken.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

De intrede van de Zon in het mystieke aardeteken Steenbok op 22 december 2021 luidt het begin in van het nieuwe astrologische jaar.
Het Winterzonnewende valt op de kortste dag en de langste nacht.
Het is het feest van Yule, het feest van de hergeboorte van de Zon en de Terugkeer van het Licht.
Kerstmis.
Dit is de eerste dag van de Winter (winterzonnewende) op het noordelijk halfrond en de eerste dag van de Zomer (zomerzonnewende) op het zuidelijk halfrond.
De Winterzonnewende betekent met de bijzondere samenstand van de Zon en Saturnus op de eerste graad in Steenbok een essentiële verandering van de energie.
Tijd om plannen concreet te maken.

Op 23 december 2021 mogen we ons verheugen op het hoogtepunt van de jaarlijkse Ursiden Meteorenregen in het sterrenbeeld Ursa Minor. Deze meteorenregen is afkomstig van de komeet Tuttle, die in 1790 werd ontdekt is jaarlijks van 17 tot 25 december te zien.

Het laatste exacte vierkante aspect tussen Saturnus en Uranus op 24 december 2021 legt de nadruk op het feit dat we loslaten wat onecht is geworden en de mogelijkheid omarmen om onszelf te bevrijden van bestaande beperkingen.

December 2021 wordt op 30 december afgesloten met de langverwachte intrede van Jupiter in Vissen. Jupiter blijft tot medio mei 2022 in Vissen, verschuift tijdelijk naar Ram en gaat retrograde terug naar Vissen van eind oktober tot medio december 2022.
In de lente en de zomer van 2021 was Jupiter ook al in Vissen, dus deze periode mag worden gezien als een soort voorbode van wat komen gaat.
Met Jupiter in Vissen hebben we het gevoel dat er licht is aan het einde van de tunnel.
Een gevoel van hoop dat het volgend jaar beter zal worden. Een geloof in goedheid en vertrouwen in elkaar kan goed voelen, maar het kan ook duiden op iets anders.
Jupiter in Vissen naast enorme wateroverlast ook duiden op massa-immigratie en een toename van religieus fanatisme met verhoogd risico op terroristische aanslagen.
Lees meer over Jupiter in Vissen en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Jupiter in Vissen is de planetaire hoop in onzekere tijden en verzacht de schade die in 2021 is aangericht. De intrede van Jupiter in Vissen zal dienen als een baken van licht dat ons kan leiden naar het jaar 2022.

Met grote dankbaarheid in het vertrouwen dat alle lezers in mij hebben gesteld, wens ik jullie allemaal een gezonde jaarwisseling en een inspirerend en liefdevol 2022.

Marlies Goovers
Goovers Counseling en Advies

error: Content is protected !!