Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische prognose voor november 2019

November 2019 is een dynamische maand met de positieve invloed van het vruchtbare sextiel tussen Saturnus en Neptunus en de conjunctie van Venus en Jupiter in Boogschutter, maar ook onrustige maand van vele planetaire verschuivingen.

November 2019 begint met een tekenwisseling van Venus. 

Vanaf 2 november 2019 reist Venus door het vurige rijk van Boogschutter, het Huis van Jupiter.

Tot en met 26 november 2019 gaat Venus op “avontuur”, op zoek naar het ultieme, het meest mooie en ideale in de liefde en in alles waar ons hart naar uit gaat, dus er een geweldige maand voor het consolideren van positieve vooruitgang.

Natuurlijk zijn er planeten die dwars liggen, zoals Mars in Weegschaal. Op 5 november staat Mars in Weegschaal vierkant op Pluto in Steenbok.

Mars vierkant Pluto transit betekent vrijheidsstrijd, machtsstrijd en confrontaties vanuit een intense verlangen om controle over anderen of situaties te krijgen.

Deze volatiele energie kan leiden tot wereldwijde protestacties tegen de overheid.

Overbodig te zeggen dat onderhandelingen op niets uit lopen.

De Tauriden zijn ieder jaar vanaf begin september tot begin december te zien.

Het bijzondere van deze meteorenzwerm is dat deze in twee aparte delen vallen.

Het eerste bestaat uit stofdeeltjes van de asteroïde 2004 TG10.

De tweede stroom bestaat uit puin dat afkomstig is van de komeet Encke 2P.

De Tauriden meteorenregen bereikt op donderdag 7 november 2019 zijn maximum.

Op 11 november 2019 is er een prachtig en zeldzaam astronomisch verschijnsel te zien!

De Mercuriusovergang. De laatste keer dat Mercurius voor de Zon schoof was in mei 2016.

Deze zeldzame transitie kan worden waargenomen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Afrika en westelijk Azië. Vanaf de Aarde gezien zien we de kleine planeet Mercurius als een klein zwart bolletje voor de Zon schuiven. De transitie begint onze tijd om 13:35 uur en zal tot ongeveer 19.04 uur duren. Maak gebruik van een goede telescoop met zonnefilter of zet een eclipsbrilletje op!

De volgende Mercuriustransitie zal pas in mei 2032 plaatsvinden.

Op dinsdag, 12 november 2019 is het Volle Maan in Stier! Deze Volle Maan met een oppositie naar Mercurius in Schorpioen duidt erop dat gevoel en het verstand zijn dan met elkaar in conflict zijn.

Lees meer over deze Volle Maan onder Nieuws op deze website!

Op 18 november 2019 mogen we ons weer verheugen op de jaarlijkse Leoniden Meteorenregen in het sterrenbeeld Leeuw.

Tijdens deze Leoniden meteorenregen vallen er ongeveer 13 meteoren per uur.

De Leoniden zijn stofdeeltjes uit de staart van de komeet Tempel-Tuttle, die ontdekt werd in 1865.

De Leoniden komen ieder jaar in november terug, van 6 tot 30 november, maar ze zijn ’s nachts tijdens deze nachten het beste waarneembaar.

Mercurius in Schorpioen gaat over tijd, energie en geld en gaat vanaf 19 november 2019 weer direct. Vanaf het moment dat Mercurius weer direct gaat, zijn er lessen geleerd van de Zomer van 2019 en wordt de weg vrijgemaakt om projecten te concretiseren.

Pas vanaf 8 december 2019 is Mercurius uit de schaduwperiode en komen dingen in een stroomversnelling.

Op 20 november 2029 betreedt de rode strijder Mars de mysterieuze wateren van Schorpioen.

De ontembare energie van Mars voelt zich hier thuis.

Vanaf deze dag tot begin januari 2020 moet er rekening worden gehouden met onrust en confrontaties, zowel in verbale als in fysieke vorm. Deze confrontaties kunnen tot diepgaande ontwikkelingen leiden op het wereldtoneel, maar ook in de persoonlijke sfeer. Mars in Schorpioen is bereid te vechten om ieder doel te bereiken, ongeacht de consequenties.

Mercurius zal vanaf 9 december 2019 de Schorpioen verlaten, dus met Mars en Mercurius op één lijn in Schorpioen is het oppassen geblazen met alles wat met geld en macht te maken heeft.

Vanaf 23 november 2019 straalt de Zon in het vurige rijk van Boogschutter.

De energie van de Zon in het dierenriemteken Boogschutter brengt ons in de komende vier weken naar het magische moment van de jaarlijkse Winterzonnewende op 23 december 2019.

De zoektocht naar de waarheid wordt in de komende vier weken versterkt door de invloed van de Zon in het diepzinnige rijk van Boogschutter!

Op 24 en 25 november 2019 staat Mars in Schorpioen tegenover de retrograde Uranus in Stier. Ieder aspect van Mars en Uranus is een ware uitdaging. Het is een explosieve combinatie die droom van vrijheid kan realiseren. Het oude maakt plaats voor het nieuwe en gebeurt maar eens in de twee jaar! Deze kosmische duw vanuit de Kosmos markeert een keerpunt wanneer er sprake is van opgebouwde spanning van de afgelopen twee jaar. Neem de tijd om na te denken over de nieuwe vrijheid en onafhankelijkheid sinds 2017.

De Nieuwe Maan in Boogschutter van 26 november 2019 verlegt onze focus en laat ons kijken naar het grote geheel en kan worden gezien als de kosmische voorbereiding naar de totale Zonsverduistering in Steenbok op 26 december 2019.

Lees verder over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website!

Venus, de planeet van Liefde en Schoonheid betreedt vanaf 26 december 2019 het Aardeteken Steenbok en blijft daar tot 20 december 2019. Venus stimuleert alles wat mooi is en de aardse invloed van Steenbok geeft de vastberadenheid om de dingen concreet te maken of een praktische oplossing te vinden.

Vanaf 27 november 2019 gaat Neptunus op 15 graden in de Vissen weer direct! 

Neptunus was sinds 21 juni 2019 retrograde. Er komt weer ruimte voor groei en creatieve ideeën om dromen te gaan realiseren, maar ook om het besluit te nemen om te stoppen met een slechte gewoonte of verslaving.

Het voelt alsof ons een nieuwe kans wordt geboden om verloren tijd in te halen.

Vanaf 3 december 2019 betreedt Jupiter het aardeteken Steenbok.

Deze bevrijdende aarde-energie is de planetaire motor onder de aardse samenkomst van Saturnus en Pluto in Steenbok eind december 2019. Een schitterende energie en het ideale moment om dromen waar te maken. 

Een positieve economische periode voor iedereen met ambitieuze plannen, maar ook een bron van frustratie en teleurstelling wanneer kansen niet of onvoldoende worden benut.

Het feit dat Jupiter, Saturnus en Pluto vanaf 3 december 2019 gezamenlijk door het Hoofdteken Steenbok reizen is van grote mondiale betekenis,

De conjunctie van Saturnus, Pluto en Jupiter in Steenbok gaat in de eerste drie maanden van 2020 leiden tot nieuwe, experimentele en meer rechtvaardige economische systemen, gebaseerd op totaal nieuwe economische en sociale organisatiestructuren dan we tot op heden gewend zijn.

Conjuncties geven de mogelijkheden tot een positieve samenwerking weer, maar dan moet die energie ook wel gericht zijn op zaken die in het “belang” van alle betrokken planeten staan.

Pluto staat voor zuivering, diepgang, macht en onmacht, Saturnus staat voor begrenzing en structuren en Jupiter staat voor groei en expansie.

Op 12 januari 2020 staan Saturnus, de planeet van Karma en structuur en Pluto de planeet van transformatie, op 21 graden in Steenbok in exacte conjunctie, het begin van een historische cyclus. Kort daarvoor vindt op 10 januari 2020 een Maansverduistering in Kreeft op 20 graden plaats! Op die zelfde dag gaat Uranus in Stier weer direct na en lange retrogradeperiode.

Het jaar 2020 belooft heel bijzonder te worden met zoveel krachtige energie aan het begin van het jaar!

Voor die tijd is het heel belangrijk om bewust vast te stellen welke oude structuren op de schop moeten om de essentiële ruimte voor toekomstige groei te creëren, zowel maatschappelijk als individueel.

Op 26 december 2019 vindt een totale ringvormige Zonsverduistering plaats in Steenbok.

Deze Zonsverduistering is conjunct Jupiter in Steenbok!

Deze totale Zonsverduistering maakt de weg vrij voor het belangrijke sleuteljaar 2020.

Ik wens jullie een mooie novembermaand!

error: Content is protected !!