Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dagenenergie April 2024

Maandag, 1 april 2024
Op de eerste dag van april 2024 vieren we tweede Paasdag.
Vandaag gaat Mercurius retrograde in het vuurteken Ram. Mercurius gaat over alles wat communicatie inhoudt, alle vormen van vervoer, het denken, de allerhande dagelijkse dingen en het netwerk waar onze hele wereld en samenleving deel van uitmaakt. Met Mercurius in Ram in tegengestelde richting moeten we rekening houden met vertragingen, ongevallen, prikkelbaarheid en frustraties. Heb geduld met elkaar met met jezelf. Dit een goede energie voor een tweede kans, heroverweging, afwerken en opnieuw contact leggen. De Afnemende Maan in Steenbok is sextiel Mars in Vissen is een aangename flow. Richt je focus op de richting waar je heen wil en je langetermijnplannen.

Dinsdag, 2 april 2024
De Maan is in haar Laatste Kwartierfase in Steenbok. In aanloop naar de Zonsverduistering in Ram van 8 april a.s. vraagt deze Maan om de afgelopen vier weken te analyseren en je persoonlijke proces daarin te doorzien.
Deze Laatste Kwartier Maan in Steenbok staat vierkant op de retrograde Mercurius in Ram waardoor er wat onderlinge communicatieproblemen ontstaan.
Het sextiel met Saturnus in Vissen en de driehoek met Jupiter en Uranus in Stier maakt het een gunstige financiële dag. Ook een dag om zelfstandig te werken. Sta open om dingen op verschillende manieren uit te proberen. Vermijdt negativiteit en doe één ding tegelijk.

Woensdag, 3 april 2024
Vandaag vormt Venus een exacte conjunctie met Neptunus in Vissen.
Een dag om te genieten van elkaar en het goede van het leven. Een dag om iets goeds voor elkaar te doen. Venus en Neptunus samen in Vissen voelt alsof alles goed komt.
Vandaag is het een mooie dag voor een strandwandeling, de natuur in of met vrienden iets leuks te gaan ondernemen. Met de afnemende Maan in Waterman kan er een onverwachte ontmoeting zijn. Pas op. Niet alles is wat het lijkt.
Het is goed om dingen die je niet meer nodig hebt, los te laten.

Donderdag, 4 april 2024
De Verdwijnende Maan in Waterman staat vierkant op Jupiter en Uranus in Stier.
Vandaag krijgen we te maken met betrokkenheid en verantwoordelijkheden binnen sociale processen. Door Mercurius retrograde in Ram zijn we aan het evalueren, maar er is ook een drang om dingen recht te zetten. Met deze inhaalslag kan wel worden overdreven.
Rusteloosheid kan vandaag de overhand te krijgen, maar het is niet duidelijk waar die rusteloosheid vandaan komt.
De Maan staat vandaag in Waterman en we zijn ons bewust van wat we moeten doen om antwoorden te krijgen. De Waterman-Maan staat vierkant Jupiter en Uranus in Stier, wat duidelijk maakt wat we moeten doen. Mercurius retrograde in Ram en laat zien wat dat precies is.

Vrijdag, 5 april 2024
De Verdwijnende Maan is conjunct Mars en Saturnus in Vissen. Met deze Maanenergie hebben we minder energie en nemen we liever een afwachtende houding aan. We gaan bedachtzamer te werk. We hebben we de behoefte om even wat tijd voor onszelf te nemen.
Venus is op de allerlaatste graad van Vissen, dus dan is er altijd een vorm van crisis.
Verveling, twijfel of niet gemotiveerd zijn kan ook toeslaan. Het is raadzaam om niet met een nieuw project te beginnen en geen pijnlijke onderwerpen aan te snijden. Laat sommige dingen gaan, want het is het niet waard om te blijven vechten voor iets wat niet kan zijn.

Zaterdag, 6 april 2024
Venus reist vanaf vandaag tot 29 april 2024 door Ram. Venus in Ram is met deze sprankelende energie vrijpostiger, spontaner en hartstochtelijker. In het vuurteken Ram neemt Venus geen afwachtende houding aan, maar gaat direct op haar doel af! Deze enthousiaste en positieve energie zet je aan tot actie om met iets nieuws te beginnen. Pas met deze gezellige energie op dat je jezelf niet te snel in het avontuur stort. Venus vormt direct een sextiel met Pluto in Waterman, denk bijvoorbeeld aan een liefdesverklaring. Het gevoel van emotionele verbondenheid wordt intenser, lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Niet alleen een goede dag voor de liefde, maar ook voor alle vormen van kunst en creativiteit.
De Verdwijnende Maan in Vissen vormt een conjunctie met Neptunus en dat blust deze vurige energie wat af. Neem de tijd om uit te rusten en jezelf op te laden.

Zondag, 7 april 2024
Wereldgezondheidsdag
De Verdwijnende Maan in Ram is conjunct Venus in Ram.
In het Vuurteken Ram moedigt de Maan ons aan om met iets nieuws te beginnen of veranderingen aan te brengen, maar de Maan is in haar verdwijnende fase.
Morgen is er een Zonsverduistering in Vissen en dan wordt de energie naar binnen gericht.
Het is beter om met de conjunctie van de Maan met Venus niets te forceren in de liefde. Dit is de tijd om dingen los te laten. Naar alle waarschijnlijkheid lopen projecten spaak of lopen maar net goed af. Let met de vooravond van de Zonsverduistering op voorgevoelens en ingevingen.

Maandag, 8 april 2024
Vandaag valt de totale Zonsverduistering op 19º24 in het vuurteken Ram.
Deze Zonsverduistering is alleen in Amerika en Canada te zien en is wel 10 x zo krachtig als een normale Nieuwe Maan in Ram, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
Deze Zonsverduistering is conjunct de retrograde Mercurius in Ram. Neem tijd om te mediteren.
Er kan informatie naar buiten komen die je dwingt een keuze te maken.
Wees niet bang om het verleden los te laten.
Met de retrograde Mercurius in Ram gaat het vooral over tweede kansen…
Verwacht het onverwachte!
Lees meer over deze Zonsverduistering en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Dinsdag, 9 april 2024
Einde van de Ramadan. Suikerfeest.
De toenemende Maan in Stier vormt een vierkant met Pluto in Waterman.
Een dag na de vrijgekomen energie van de Zonsverduistering in Ram is het goed om jezelf te aarden.
Vandaag kun je geconfronteerd worden met issues die te verweven zijn met macht en controle.
Mercurius is retrograde in Ram, dus het gaat nu om tweede kansen! Je krijgt informatie over iets van vroeger of je doet iets dat is uitgesteld.

Woensdag, 10 april 2024
Vandaag vormen Mars in Vissen en Saturnus een exacte conjunctie op 14º Vissen.
Deze samengebundelde energie van drive en discipline moedigt ons aan om ambities te manifesteren met creativiteit, geloof en een gevoel van doelgerichtheid. De focus ligt daarbij op langetermijndoelen en ambities.
Mars conjunct Saturnus in Vissen is een kosmische uitnodiging om opties en plannen te overwegen.
Toch kan deze conjunctie de oorzaak zijn van ontevredenheid en spanningen in relaties die te maken hebben met persoonlijke ruimte en vrijheid binnen de relatie. Echte gevoelens gaan ten koste van het fysieke aspect. Probeer vandaag niet toe te geven aan verleidingen!
De toenemende Maan conjunct Jupiter en Uranus in Stier vormt een visionair sextiel met Mars en Saturnus in Vissen houdt de focus vast waardoor je precies weet wat er moet veranderen.
De ene deur sluit en de volgende wordt geopend.

Donderdag, 11 april 2024
Jupiter heerst over de donderdag. Jupiter vormt een toenemende conjunctie met Uranus in Stier. De toenemende Maan in Stier brengt aardse energie om je bezig te houden met het afwerken van concrete zaken zoals financiën, huis en tuin.
Ook vandaag Mars conjunct Saturnus in Vissen. Samengevat komen de dingen in beweging.
Dit is een gunstige dag om je focus op één ding tegelijk te richten, zoals bouwplannen uitwerken. Met Mars/Saturnus in Vissen is een goede voorbereiding, maar zeker ook de goede intentie het halve werk.

Vrijdag, 12 april 2024
De Zon in Ram is conjunct de retrograde Mercurius in Ram. Dit is het begin van een nieuwe cyclus. Als je iets wilt beginnen, is dit een goed moment om dat te doen. Verwacht niet direct resultaat met de retrograde Mercurius, dat zie je pas na twee maanden.
Mercurius retrograde in Ram brengt naar voren wat we moeten weten of wat we zijn vergeten.
Er wordt vandaag geen blad voor de mond genomen. Het is tijd om te weten en duidelijk te zijn over wie je bent en wat je wilt.
De toenemende Maan in Tweelingen is sextiel Venus in Ram, maar staat vierkant op Mars en Saturnus in Vissen. Het begin is goed, maar al gauw komen er twijfels en kan de stemming te wensen overlaten. Doe rustig aan, morgen weer een dag.

Zaterdag, 13 april 2024
De toenemende Maan in Tweelingen vormt een sextiel met de retrograde Mercurius in Ram.
Door jezelf te concentreren op een project dat op korte termijn te realiseren is, kun je dingen voor elkaar krijgen.
Het vierkant van de Maan met Neptunus in Vissen kan lastig zijn, want dan is het kleinste al vermoeiend en het valt niet mee om je aandacht lang vast te houden. Eigenlijk een dag om even de boel de boel te laten en te genieten van wat er is! Doe het rustig aan.

Zondag, 14 april 2024
De toenemende Maan in Kreeft vormt een driehoek met Saturnus in Vissen en deze energie laat een positieve en constructieve energie zien. Met de Maan driehoek Saturnus in Vissen weten we emotioneel beter met eventuele moeilijkheden om te gaan.
Er zijn echter tegenstrijdigheden vandaag. Door het vierkant van de Maan met Venus in Ram is het heel goed mogelijk dat je in je relatie te maken krijgt met wantrouwen en jaloezie.
Nu de Maan steeds verder naar haar volle fase groeit, vraagt ze ons om eventuele problemen op te lossen voordat ze uit de hand lopen of niet meer hanteerbaar zijn.

Maandag, 15 april 2024
De Maan in Kreeft is in de Eerste Kwartierfase, de Halve Maan. De rechterkant van de Maan is nu zichtbaar. De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde. Steeds wanneer het Eerste Kwartier is, dus de Maan voor de helft zichtbaar is, hangt er altijd een zekere spanning in de lucht. Een drang om tot actie over te gaan. Door de driehoek van de Maan met Mars en Neptunus in Vissen en het sextiel van Jupiter en Uranus in Stier is vandaag en de komende week de beste tijd om emotionele aanpassingen te doen, denkbeelden te veranderen of los te laten alvorens verder te gaan. In de periode waarin je het oude voor het nieuwe verruilt en afscheid neemt van alles dat is geweest, kan je een periode van leegte ervaren, een periode waarin je vele tranen de vrije loop laat of juist wegslikt. Door het vierkant met de retrograde Mercurius in Ram kan er duidelijkheid zijn, over jezelf en je gevoelswereld.

Dinsdag, 16 april 2024
Het creatieve vuur van de Wassende Maan Leeuw zet alles in beweging. Verzamel je moed en ga ervoor, laat je ziel spreken en laat je door niets en niemand weerhouden. 
Neem tijd voor jezelf, het werk kan wel even wachten!
De oppositie van deze vurige Maan in Leeuw met Pluto in Waterman laat een grote emotionele behoefte zien om dingen los te laten.
Het is mogelijk dat mensen je vandaag tegenwerken of de confrontatie zoeken.

Woensdag, 17 april 2024
De Wassende Maan in Leeuw vormt een driehoek met Venus en de retrograde Mercurius in Ram.
Een gunstige dag om vandaag op visite te gaan en herinneringen op te halen, ook een mooie energie om te gaan shoppen, een creatief project, sportevenement, naar de kapper of een terrasje! Met deze Maanstand worden grenzen opgezocht.
Door het vierkant van de Maan met Jupiter en Uranus in Stier kan de stemming echter omslaan.
Je kan je zenuwachtig voelen en of weinig geduld hebben voor iets dat focus vereist.
Er mag niets of niemand in de weg staan vandaag!

Donderdag, 18 april 2024
De Zon in Ram is driehoek Maan in Leeuw en dit vloeiende aspect zorgt voor evenwicht en balans. Een mooie dag om nieuwe vrienden te maken of het verbeteren van relaties met bestaande vrienden. De exacte conjunctie van de retrograde Mercurius met Cheiron in Ram biedt kansen voor mentale genezing en persoonlijke groei.
Vandaag is een mooie dag om je bezig te houden met een creatief project.
Obstakels er niet zijn om je het leven moeilijker te maken, het zijn ware uitdagingen, sporen je aan om nooit op te geven en maken je sterker waar nodig. Volg je hart!

Vrijdag, 19 april 2024
Venus en de retrograde Mercurius in Boogschutter vormen vandaag een conjunctie.
Een mooie dag om samen te zijn met vrienden of geliefden. Dit is echt een dag om te genieten en over gevoelens te praten. Communicatie met anderen kan belangrijk zijn. Neem geen belangrijke beslissingen vandaag, want keuzes worden nu te sterk beïnvloed door wisselende stemmingen en het gevoel van het moment. Je zou er later spijt van krijgen, vooral wanneer het over geld gaat.
De Wassende Maan in Maagd laat een perfecte dag zien om kleine klusjes te doen, maar eigenlijk is dit een dag om tijd voor jezelf te maken. Het weekend komt eraan!

Zaterdag, 20 april 2024
De Zon laat de komende dertig dagen zijn gouden licht stralen in het aardse teken Stier.
Tijd om je te aarden, concentreren op wat je hebt, bezit en wat je gezond en veilig houdt.
Alle Stieren wil ik alvast van harte feliciteren met hun nieuwe Zonnejaar!
Mars in Vissen vormt een gunstig sextiel met Jupiter en Uranus in Stier. Met deze ondernemende en motiverende samenwerking heeft alles wat je vandaag aanpakt een goede kans van slagen, zoals persoonlijke initiatieven en acties en alles wat competitief is. Met de juiste motivatie lukt bijna alles. Geweldige dag om nieuwe ervaringen op te doen, op reis gaan, lastige karweitjes aanpakken of dingen afwerken die je hebt uitgesteld.
De Wassende Maan in Maagd opposiet Mars, Saturnus en Neptunus in Vissen en dit spanningsveld daagt ons uit om het beste van jezelf naar voren te brengen, maar wel binnen het kader van je mogelijkheden te blijven en daaraan vast te houden.

Zondag, 21 april 2024
Vandaag is de exacte conjunctie van Jupiter en Uranus op 21º49 in het vruchtbare aardeteken Stier. Deze zeldzame samenstand zet de deur wagenwijd open voor de toekomst. Plannen die nu worden gemaakt hebben grote kans van slagen in de komende maanden. Met deze planetaire impuls wordt de sprong (in het diepe) gewaagd.
De conjunctie van Venus en Cheiron in Ram benadrukt in relaties het delicate evenwicht tussen assertiviteit en kwetsbaarheid en hoe belangrijk het is om oude wonden onder ogen te zien op weg naar kracht.
De Wassende Maan in Weegschaal vormt een driehoek met Pluto in Waterman. Deze verbinding nodigt uit tot samenzijn en elkaar te helpen. Delen en elkaar een fijn gevoel geven is heilzaam en voelt zo goed.

Maandag, 22 april 2024
Vandaag is het de Dag van de Aarde!
De Wassende Maan in Weegschaal staat tegenover Venus en de retrograde Mercurius in Ram.
Er is een conflict tussen gevoel en verstand. Vandaag worden er vanuit gevoel dingen gedaan en gezegd zonder na te denken over de consequenties. Wat je voelt, strookt niet met je gedachten en je gevoelens en emoties kun je niet beredeneren. Dit kan je onrustig en humeurig maken. Neem vandaag liever geen belangrijke beslissingen.
De Zon in Stier staat vierkant op Pluto in Waterman. Door dit sterke planetaire spanningsveld wordt je geconfronteerd met je schaduwkant, iets wat aan de ene kant zeer confronterend en beperkend kan zijn, maar tegelijkertijd ook de mogelijkheid biedt om transformatie binnen jezelf toe te staan. Je kunt dus vandaag te maken krijgen met tegenwerking of een vorm van machtsstrijd over een bepaalde situatie. Neem afstand van negativiteit. Met deze energie moeten we opkomen voor onszelf. Denk in oplossingen, niet in problemen.

Dinsdag, 23 april 2024
Vandaag is het Volle Maan in Schorpioen.
Deze intense Volle Maan legt de focus op financiële zekerheid op de lange termijn. Er kan vandaag opzienbarend financieel nieuws zijn.
Deze Volle Maan in Schorpioen staat vierkant op Pluto in Waterman.
Misschien voel je je onzeker over iets. Deze Volle Maan kan tot de kern doordingen en je inzicht geven.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Woensdag, 24 april 2024
De Afnemende Maan in Schorpioen staat tegenover Jupiter en Uranus in Stier.
De oppositie van deze intense Maan met Uranus in Stier maakt rusteloos, opstandig en impulsief en Jupiter vergroot dat gevoel.
Het is niet makkelijk om jezelf af te sluiten van energieën. Je weet niet goed wat je voelt en dan kunnen emoties de overhand krijgen. Er kunnen overhaaste beslissingen genomen wanneer je het gevoel hebt dat je wordt tegengewerkt.

Donderdag, 25 april 2024
Mercurius gaat vanaf vandaag weer direct in Ram.
We moeten rekening houden met de schaduwperiode tot 14 mei 2024, dus alles zal niet direct gaan stromen.
Voor nu is het belangrijk aan aandacht te schenken aan kwesties die tijdens Mercurius retrograde in de wacht stonden. Herzieningen en aanpassingen van de afgelopen retrogradeperiode kunnen worden doorgevoerd. Het heeft geen zin om dingen te forceren, want dat werkt alleen maar tegenwerking in de hand. De afnemende Maan in Schorpioen is driehoek Saturnus en Neptunus in Vissen, dus zorg voor een goede voorbereiding door informatie te verzamelen. Rustig afwachten.

Vrijdag, 26 april 2024
De afnemende Maan staat inmiddels in het vurige luchtruim van Boogschutter.
We willen onze grenzen verleggen onder de Boogschutter Maan die ons stimuleert om te groeien, leren, reizen en vooruit te denken aan de tijden die komen gaan. Boogschutter is half paard en half mens en symboliseert aan de ene kant onze dierlijke verlangens die overwonnen dienen te worden om zodoende naar goddelijke hoogten te kunnen reiken.
De Maan in Boogschutter vormt een sextiel met Pluto in Waterman. Je wil weten waar je aan toe bent over gevoelens, van jezelf en van de ander. Geen oppervlakkigheid, maar doordringen naar de kern. Neem de controle over iets dat de laatste tijd uit de hand is gelopen. Breng rust terug.

Zaterdag, 27 april 2024
Koningsdag
De afnemende Maan in Boogschutter vormt een driehoek met Mercurius in Ram.
De behoefte is groot om over jezelf en je gevoelens te praten. Er komen ook mensen met diezelfde behoefte op je pad. Vandaag is een goede dag om iets te regelen of komt ons bijzondere informatie ter ore over het familieverleden.
Door het vierkant met Saturnus in Vissen kunnen er meningsverschillen zijn die nergens toe leiden. Geduld is ver te zoeken, dus meer kans op ongevallen in het verkeer. Als er iets op je hart ligt, breng je boodschap met overtuiging. Je hoeft niet zo te pushen, maak er een mooie dag van.

Zondag, 28 april 2024
De afnemende Maan in Boogschutter vormt een driehoek met Venus in Ram, maar staat vierkant op Mars en Neptunus in Vissen. We zijn op zoek naar elkaar en het mooie in elkaar en om ons heen. Vandaag is de Maan ook vierkant Mars en Neptunus in Vissen, dus het is oppassen geblazen. Als iets te mooi is oom waar te zijn, dan is dat het ook.
Het is moeilijk om je gedachten erbij te houden of jezelf te concentreren.
De Maan verschuift aan het eind van de dag naar het aardse Steenbok en dan verandert de sfeer.

Maandag, 29 april 2024
De inspirerende conjunctie van Mars en Neptunus op 28º in Vissen brengt een intens emotionele, licht ontvlambare, overrompelende en gepassioneerde energie met zich mee, maar er kan door het element Water ook sprake zijn van desillusie, verlies, wanhoop, verwarring, teleurstelling en pijnlijke ervaringen. Met deze samenstand van Mars en Neptunus in Vissen werk je intuïtie op hoge toeren, maar kan er toe leiden dat het vuur onder ambitieuze plannen wordt afgeblust en kan leiden tot een sfeer van: “We zien wel”.
De verbinding van Zon in Stier met de Afnemende Maan in Steenbok voelt goed om alvast verantwoorde plannen te maken en met de kennis die je nu hebt verbeteringen aan te brengen. Blijf op je hoede voor manipulaties, bedrog of verwarrende situaties.

Dinsdag, 30 april 2024
Op de laatste dag van april 2024 betreedt Venus het aardeteken Stier. Venus is Heerser van Stier en blijft in Stier tot 23 mei 2024! De sensuele energie van Venus in Stier doet ons verlangen naar de natuur, om samen te gaan wandelen, tuinieren, lekker luieren, kokkerellen, winkelen en wellness. Venus in Stier is ook stabiliteit en veiligheid in je relaties en je financiële positie, dus deze periode is gunstig om te gaan trouwen of een zakelijke verbintenis te sluiten.
Mars staat op het punt om Vissen (het laatste teken van de dierenriem) te verlaten en op de allerlaatste graad (de anaretische graad) markeert dit het einde van de een cyclus.
Actieplaneet Mars wil dat je de droom omzet in actie. (Kijk waar Vissen valt in de geboortehoroscoop). Mars in Ram vanaf 1 mei 2024 is vastberaden om stappen vooruit te zetten.
De afnemende Maan in Steenbok vormt mooie planetaire verbindingen, maar staat vierkant op Mercurius in Ram. Een spanningsveld tussen emoties en ratio. Er kunnen harde woorden vallen die misschien niet zo bedoeld zijn.

error: Content is protected !!