Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De lente van 2024 brengt verduisteringen die betrekking hebben op zielsprocessen en gedeeld vermogen. De focus in april 2024 ligt dan ook op transformatie van relatiepatronen en financiële stappen die moeten worden gezet. In april 2024 is er een familiereis, studie of verhuizing vanwege je carrière naar het buitenland mogelijk.
De planetaire verschuiving naar de bovenste helft van de horoscoop betekent dat de carrière en maatschappelijke doelen steeds belangrijker worden en dat wordt in april 2024 versterkt met de conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier! De focus ligt in april 2024 op carrière, buitenland, studie, samenwerking, relaties en financiën.

Liefde en Relaties
Mars is tot 30 april 2024 in Vissen (Huis aan Relaties) en die energie stimuleert het verlangen naar toewijding en betrokkenheid in de relatie of samenwerking.
Op 8 april 2024 is er een Zonsverduistering in Ram (8e Huis van Zielsprocessen).
Een Zonsverduistering in het 8e Huis maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel fysiek als emotioneel. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie, maar ook over issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht.
Mercurius is van 1 tot 25 april 2024 retrograde in Ram (8e Huis van de Ziel) en dit is een goed moment om diepgewortelde problemen met intimiteit aan te pakken.
Door de invloed van Saturnus in Vissen in het Huis van Relaties krijgt Maagd karmische levenslessen over relaties en toewijding. Niet voedende relaties zullen als vanzelf verdwijnen.
De Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 laat een romance zien, maar dat hangt wel af van jou, Maagd. Je moet wel de eerste stap zetten!

Familie en Huis
April 2024 laat een harmonieuze maand zien voor je gezin en familie.
Door de retrograde Mercurius in Ram is april 2024 geen gunstige maand om op vakantie te gaan met je gezin. Op 23 april 2024 is er een Volle Maan in Schorpioen in het Huis van Communicatie, Verbinding, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren.
Deze Volle Maan is het beste moment om je hart te luchten, dieper op zaken in te gaan of dingen af te ronden. Praat open over dingen uit die je dwarszitten.
Soms is een conflict onvermijdelijk, maar dit is nu eenmaal wel nodig voor je innerlijke vrede. Hou wel rekening met je woorden, want een geheim kan worden onthuld.
Maagd bevindt zich nog steeds in een tussenfase, van herpakken en nieuwe plannen maken.
De resultaten van het afgelopen halfjaar zie je op 23 mei 2024 met de Volle Maan in Boogschutter, jouw vierde Huis van Familie en Huis. Het zijn dingen die dan zijn of worden afgerond, dus ook problemen met je gezin en familie.

Carrière
Door de karmische invloed van Saturnus in Vissen (Huis van Relaties) merk je dat ook relaties op het werk worden beëindigd. Collega’s nemen afscheid, nieuwe collega’s komen ervoor in de plaats. Al die ontwikkelingen dragen bij aan jouw groei van geest en ziel.
Door de retrograde Mercurius in Ram is april 2024 geen geschikte maand voor nieuwe projecten en uitbreiding van bestaande projecten.
April 2024 is geen gunstig maand voor studie of zakelijke reizen.
Door de Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 krijgt Maagd ook inzichten over wat mensen zowel emotioneel als financieel kunnen bijdragen aan jouw leven. Het ene is met het andere verbonden, Maagd. Het vinden van een evenwicht tussen persoonlijke groei en het behouden van essentiële relaties is van het grootste belang tijdens deze transitie.
Het voltooien van een bestaand project vergt wat extra inzet, maar niets staat de implementatie van nieuwe ideeën in de weg.
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier van 21 april 2024 valt voor Maagd in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn en Overtuigingen, jouw spiritueel, filosofisch kompas. Deze conjunctie duidt op belangrijke doorbraken in overtuigingen, een nieuwe studie, een bedrijfsgerichte opleiding, talencursus of het aanleren van een nieuwe vaardigheid.

Financiën
De Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 viel in jouw 2e Huis van Financiën, persoonlijke hulpbronnen, bezittingen en materiële gehechtheid. Deze kosmische gebeurtenis leidt in april 2024 tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling en hoe je met geld en bezit omgaat of juist met de angst om alles te verliezen.
De Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 valt in jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen, verzekeringen, belastingen etc. Deze Zonsverduistering in het 8e Huis maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel fysiek als emotioneel. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie waardoor in het komende halfjaar reserves kunnen worden opgebouwd, een investering kan worden gedaan en je financiële positie kan worden verstevigd. Mercurius retrograde in Ram van 1 april tot 24 april 2024 valt in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen en Zielsprocessen. Het is mogelijk dat je de financiële of emotionele controle bent kwijtgeraakt of dat je zelf te veel hebt geëist van een situatie. Een gebeurtenis verlegt de focus naar deze gebieden waarvan je dacht dat het voorbij was.

Gezondheid
Pluto in Waterman in het 6e Huis van Dienstbaarheid, Gezondheid en Werk vraagt Maagd om zich meer op verantwoordelijkheden te concentreren. Ten eerste ben je verantwoordelijk voor jezelf. Alleen jij legt de lat (te) hoog voor jezelf en dat is de reden dat je overwerkt raakt.
Door de invloed van Pluto in Waterman Maagd ga je merken dat er veranderingen optreden met gezondheid of werk waardoor je dagelijkse routine anders wordt. Pluto laat zien waar jouw prioriteiten liggen en wat je kunt doen om efficiënter en gezonder te leven, je energieniveau te verhogen en werkgerelateerde stress en angst te verminderen.
Het is raadzaam om overmatige inspanning te vermijden. Regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet zijn essentieel voor het behouden van een goed lichamelijk welzijn.

Advies
De Verduisteringen tijdens deze retrograde Mercurius laat je grenzen stellen en nee te zeggen als het nee is. Voor jezelf kiezen doe je voor jezelf.
Alleen als je voor jezelf kiest, kun je er voor anderen zijn.
Maagd krijgt tijdens deze Mercurius retrograde alsnog de kans om iets tot een einde te brengen. Neem geen beslissing, maar wacht af tot medio mei 2024, want dan is de schaduwperiode van Mercurius retrograde voorbij.

error: Content is protected !!