Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Mei 2019

Mei 2019 opent met Beltane of Beltaine, het Keltische feest van de godin Freya, de godin van Liefde, Vruchtbaarheid en Sensualiteit, dat de overgang van de Winter naar de Zomer symboliseert. 

De maand mei 2019 mag worden gezien als de prelude naar een zeldzame drievoudige conjunctie van de planetaire titanen Pluto, Saturnus en Jupiter in Steenbok, begin 2020.
Het jaar van de nieuwe ‘reformatie’ op collectief en individueel niveau, dat een keerpunt zal zijn in onze geschiedenis. De periode tot 2021 is de meest fascinerende en transformerende tijd die de mensheid heeft gekend. Oude en falende sociale en politieke structuren brokkelen steeds verder af om plaats te maken voor nieuwe maatschappelijke structuren of bestaande structuren worden vernieuwd en geherstructureerd.
In feite is het retrograde seizoen een generale repetitie voor 2020 van orde brengen in de chaos. Een generale repetitie voor de grote bedrijven, banken, overheid en politiek.
Een kosmische time-out van maatschappelijke rijping, bezinning en heroverweging om de basis te leggen voor een nieuwe productieve periode zowel in de politiek en het bedrijfsleven en ook in ons persoonlijke leven.

De krachtige en zuiverende, maar ook remmende energie van het retrograde gaan van de planetaire giganten Pluto, Saturnus en Jupiter is ook deze maand mei 2019 duidelijk merkbaar.
Deze gezamenlijke retrograde-energie kan frusterend zijn, maar is kosmisch bedoeld om projecten die aan het begin van 2019 zijn begonnen, te herzien of aanpassingen te doen.
Tijdens deze relatief stabiele periode wordt ons de mogelijkheid geboden om los te komen van het oude vertrouwde en begrip en duidelijkheid te krijgen in duistere zaken of chaos.
Na deze periode van retrogradatie zal er een beter en duidelijker perspectief zijn om de juiste noodzakelijke maatregelen te nemen om ons pad te vervolgen.

Tijdens deze periode raken velen van ons in letterlijke en figuurlijke zin de weg kwijt. Een periode waarin we geconfronteerd worden met het feit dat niet alles goud is dat er blinkt.
We hebben te maken met een aspect dat deze kwetsbare retrograde energie extra versterkt. Het uitdagende spanningsveld tussen de retrograde Jupiter in Boogschutter en Neptunus in Vissen is de rode draad van het jaar 2019. Gedachten worden door de invloed van het planetaire vierkant tussen Jupiter en Neptunus zowel positief en negatief sterk beïnvloed.
Aan de ene kant kan het leiden naar een hoger kristalhelder spiritueel bewustzijn en aan de andere kant desoriëntatie, vervorming, financiële chaos, valse informatie en mentale dissociatie. In deze tijd van verwarring, misleiding en verlangen om te ontsnappen aan de realiteit is het goed om bewust het pad van waakzaamheid en evenwicht te bewandelen en ons niet te laten leiden door angst, onwaarheden of diverse stromingen in de wereld. De balans vinden en hoop en idealen omzetten in realiteit. Dat is de grote les die deze planetaire uitdaging tussen Jupiter en Neptunus ons leert.

Op 3 mei 2019 betreedt de Zwarte Maan of Lilith het kwetsbare teken Vissen. De Zwarte Maan is geen planeet of vaste ster, maar is van grote invloed op ons collectieve gedrag en het leven dat we leiden. Onze collectieve open zenuw. Lilith in Vissen gaat over vertrouwen en wantrouwen.
Tot 27 januari 2020 krijgen we dus te maken met een onderliggende energie van onderling wantrouwen uit angst om gekwetst te worden.

In de eerste maanden van 2019 stond Uranus nog vierkant op de Maansknopen en dit 90º aspect heeft onder anderen geleid tot grote protestacties zoals de beweging van de gele hesjes.
Nu Uranus door Stier reist, wordt het geleidelijk “rustiger” op Aarde. Uranus in Stier staat garant voor maatschappelijke verbetering zoals kunstmatige intelligentie, robotisering en zelfdenkende computers. Ook zien we het ontstaan van woongemeenschappen waarbij duurzaamheid, individuele verantwoordelijkheid en het zorgen voor elkaar thema’s zullen zijn. Uranus in Stier kan echter ook het begin zijn van het uiteenvallen van bestaande politieke structuren zoals internationale organisaties. De reis van Uranus in Stier gaat uiteindelijk om herverdeling van macht en maatschappelijke herstructurering om problemen in de toekomst het hoofd te kunnen bieden.

Op 4 mei 2019 is het Nieuwe Maan in op 14º11 in het aardeteken Stier.
De Nieuwe Maan is conjunct Uranus in het financiële teken Stier en deze sterke impuls geeft onverwachte ontwikkelingen en een nieuwe kans om veranderingen door te voeren.
Lees meer over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Van 7 mei 2019 tot 21 mei 2019 reist Mercurius door het aardeteken Stier.
Ieder voorjaar reist Mercurius door Stier, maar nu begeleidt de planeet van de handel de grote revolutionaire Uranus op de drempel van Stier. En dat maakt het zo interessant voor de ontwikkelingen op de wereldmarkt en vooral de koers van de Amerikaanse Dollar.
Met deze energie duurt het langer voordat er een beslissing wordt genomen, maar een eenmaal genomen beslissing blijft met Mercurius in Stier onveranderd en verankerd. Mercurius is conjunct Uranus in Stier, dus een praktisch en financieel idee wordt gestructureerd concreet.
Gezond verstand is daarbij de leidraad bij het oplossen van conflicten, maar we moeten wel onder anderen rekening houden met de retrograde energie en het vierkant tussen Jupiter en Neptunus, waardoor beslissingen op de lange baan worden geschoven.

Op 8 mei 2019 mogen we ons verheugen op de jaarlijkse Aquariden meteoorregen. Er kunnen maar liefst 30 meteoren per uur vallen aan de noordoostelijke nachthemel in het sterrenbeeld Waterman. De meteoren zijn overblijfselen van de komeet Halley die in 1986 aan de hemel te zien was. De komeet Halley zal overigens pas in 2062 terugkeren. Dus tot die tijd moeten we het ieder jaar in mei en oktober doen met de gruisdeeltjes van deze komeet die hoog boven ons in de atmosfeer verbranden.

Vanaf 15 mei 2019 tot 9 juni 2019 reist Venus door haar eigen aardeteken Stier. Venus voelt zich in het financiële teken Stier opperbest. De sensuele energie van Venus in Stier laat ons verlangen naar stabiliteit, comfort en schoonheid, kunst en cultuur, rust en meer luxe,
Een periode van tevredenheid, harmonie en gelijkwaardigheid. Hebzucht, egoïsme en uiterlijk vertoon kan de keerzijde zijn. Venus in Stier wil de duurzame verbinding aangaan, maar kan echter ook bezitterig en jaloers zijn in alle vormen van relaties.

In de tweede helft van mei 2019 vormt Neptunus in Vissen op 18º een waterverbinding met de Noordknoop in Kreeft. Op 22 mei 2019 is deze energetische en verzachtende verbinding exact!
De periode wordt gekenmerkt door intuïtie en gevoeligheid voor energetische patronen waardoor we in staat zijn om de connectiviteit van alle dingen te zien en kunnen traumatische collectieve wonden worden geheeld.

Op 18 mei 2019 is het Volle Maan op 27º39 in Schorpioen.
Met deze Volle Maan worden we bewust van onze diepste verlangens en het vermogen deze wel of niet in vervulling te laten gaan. Een dag van “alles-of-niets”. Tijdens deze confronterende Volle Maan is Mercurius driehoek de retrograde Pluto in Steenbok en dat brengt oud zeer naar boven en dat moet worden opgelost. De retrograde Saturnus is in Steenbok helpt ons daarbij dingen voor nu en altijd recht te zetten. Venus staat heel dicht bij Uranus in Stier en deze samenstand kan daarbij leiden tot onverwachte verrassingen en veranderingen.
Lees verder over deze Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

De rode strijder Mars zal vanaf 17 mei 2019 door het introspectieve Kreeft reizen. Emoties en sentiment gaan tot 1 juli 2019 maand een belangrijke rol spelen bij de besluitvorming in de samenleving. De samengebundelde emotionele kracht van Mars in Kreeft met de veelzijdige Zon en Mercurius in Tweelingen vormt vanaf 21 mei 2019 de sleutel tot creativiteit, productiviteit en vooruitgang. Met de kracht van Mars in Kreeft worden emoties getoond en durven we uit te komen voor wie we zijn.

Op 23 mei 2019 vinden in Nederland de Verkiezingen plaats voor het Europees Parlement.
De rode Strijder Mars in Kreeft is dan sextiel Uranus in Stier. Vandaag kunnen er doorbraken zijn, worden interessante verbindingen gemaakt of nieuwe ideeën geboren!
Een geweldige dag om ieder proces dat het thema van vernieuwing bij zich draagt tot een succes te maken. Zelfs in de politiek!

Op 26 mei 2019 zijn er in België zowel regionale, federale en Europese verkiezingen en op 27 mei 2019 worden in Nederland de leden van de Eerste Kamer gekozen.
In een ogenschijnlijk positieve atmosfeer van verbinding, samenzijn en inspiratie wordt Mercurius in Tweelingen uitgedaagd, waardoor gevoelens en emoties de logische gang van zaken in de weg staan. De dingen worden ander voorgesteld als ze in werkelijkheid zijn.

De asteroïde Pallas Athena zet zich vanaf 30 mei 2019 weer in directe beweging in de Weegschaal, het teken van verbinding en balans.
Pallas Athena reist sinds november 2018 door de Weegschaal en was sinds 18 februari 2019 retrograde. Pallas Athena, de krijger-godin strijdt in Weegschaal voor gerechtigheid. Sinds die periode hebben we te maken met onevenwichtige situaties en destructieve patronen in sociale en internationale conflicten. Er wordt gestreden met woord en daad, maar er is geen sprake van daadwerkelijke vooruitgang. Pallas Athena blijft nog tot 25 augustus 2019 in Weegschaal.
Met deze impuls worden indirecte, effectieve en diplomatieke strategieën toegepast als effectieve wapens om de verbinding en het vertrouwen in onderlinge relaties te herstellen.

De retrograde Saturnus, de planeet van Karma en ons collectieve geheugenis staat ook in mei 2019 samen met de retrograde Pluto in het aardse Steenbok conjunct de Zuidknoop.
Er is bereidheid om te leren van fouten uit het verleden. Dit biedt een opening voor een betere toekomst, een schoner milieu en een eerlijke verdeling van welvaart.

Een betere wereld.
Laten we daar voor gaan.

Allemaal een mooie meimaand toegewenst.

error: Content is protected !!