Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Schorpioen januari 2017

Algemeen
De Winter Equinox op 21 december 2016 is het moment dat de Zon even tot rust komt. De Zon is verbonden met jouw carrière, Schorpioen. Dus even een time-out voor wat betreft je carrière en de buitenwereld. Jouw persoonlijke zonne-cyclus is echter groeiende. Je voelt dat er verandering op komst is. Ook al is het Winter, de Lente komt eraan en dat is over het algemeen een goede tijd om nieuwe dingen te beginnen.

Liefde en Relaties
Venus heerst over jouw Huis van Relaties. Venus betreedt het waterteken Vissen vanaf 4 januari 2017. Dat betekent tot 3 februari 2017 een liefdevolle, maar ook gevoelige periode. Jij bent gevoeliger, maar ook je partner, echtgenoot, echtgenote of geliefde is ook gevoeliger dan anders. Het is dus belangrijk dat je let op wat je zegt en vooral hoe je iets zegt. Let ook op je aanrakingen en lichaamstaal. Non-verbale communicatie is net zo belangrijk. Alles, maar dan ook alles wordt opgemerkt. Dat geldt ook voor je collega’s, medewerkers en zakelijk partner. In de eerste dagen van januari 2017 speelt jouw familie de rol van Cupido met Venus in Waterman! De Schorpioen in een vaste relatie blijft dan liever gezellig thuis. Vanaf 4 januari 2017 reist Venus door Vissen en door jouw Huis van Liefde en Romantiek. De rest van de maand staat in het teken van uitgaan en plezier maken. Januari 2017 is een geweldige maand om verliefd te worden! Venus reist van 12 tot de 15 januari 2017 samen met Neptunus door Vissen. Dit brengt je in een romantische stemming, maar let op. Soms is iets mooier dan het lijkt. Het verlangen is soms mooier dan het bezitten.

Familie en Huis
Vanaf 22 december 2016, het moment van de Winter Equinox, betrad de Zon jouw Huis van Communicatie, transport, korte reizen, broers, zussen, buren en je directe woonomgeving. Ook de Nieuwe Maan van 29 december 2016 viel in jouw Huis van Communicatie, transport, korte reizen, broers, zussen, buren en je directe woonomgeving. Januari 2017 staat dus in het teken van korte reisjes en veel contact over en weer. Er zijn omstandigheden waarin je er moet zijn voor broers en zussen en naaste familieleden. De Volle Maan van 12 januari 2017 laat een reis of thuisstudie zien. Vanaf 20 januari 2017 heb je ook de steun van je familie hard nodig. Je richt dan je aandacht op je eigen gezin, familie en huis. Zonder de emotionele ondersteuning thuis is het moeilijk om succes te hebben in je carrière of van je succes te kunnen genieten. Nieuwe Maan van 28 januari 2017 valt in jouw Huis van Familie en Huis. Deze Nieuwe Maan is de kosmische poort naar een verhuizing, verbouwing, nieuwe indeling van je huis, andere meubels of reparaties in je huis. Het is ook mogelijk dat je in de komende weken iemand helpt met verhuizen.

Carrière
Met zoveel planeten in het Huis van Communicatie staat januari 2017 in het teken van het verwerven en verspreiden van kennis. Januari 2017 is het meest succesvol voor de Schorpioen in de wereld van het geschreven woord, de journalistiek of uitgeverij. Geweldige maand om een boek uit te geven, iets te publiceren op het internet, in een krant of tijdsschrift. Ook voor de Schorpioen die een studie volgt of zelf les geeft, is dit een succesvolle maand. De Volle Maan van 12 januari 2017 valt in jouw Huis van Reizen en Hogere Studie laat goede resultaten zien in de studie of een mooie reis die je gaat maken. Aan het einde van de maand komt alles een beetje tot bedaren in je carrière. De Nieuwe Maan van 28 januari 2017 laat zien dat het thuisfront je aandacht vraagt. En deze korte pauze is goed, want je zit nog steeds in een kosmische time-out van voorbereiding tot het voorjaar van 2017.

Financiën
Jupiter is jouw planeet van het Geld. Door de invloed van Jupiter in jouw Huis van het Kosmische Bewustzijn ben je tot oktober 2017 bezig met lange termijn plannen om je financiële positie te verbeteren voor de toekomst. De Volle Maan van 14 december 2016 viel in jouw Huis van Gedeelde Financiën, geld van de partner, verzekeringen, belastingen en leningen. Hierdoor is er geld vrijgekomen en ben je in staat om eventuele schuld(en) af te betalen en is er ruimte voor herstructurering van je uitgaven, fiscaal advies en financiële onderhandelingen te voeren. Een financiële overeenkomst of financiële samenwerking is ook mogelijk. De eerste helft van januari 2017 moet je voorzichtig zijn met het doen van uitgaven, maar vanaf 20 januari 2017 komt er verbetering in je situatie. Jouw financiële intuïtie is en blijft belangrijk. Vertrouw op je gevoel en laat je door niets en niemand van de wijs brengen.

Gezondheid
Je algehele gezondheid is goed deze maand. Ook deze maand ligt de focus op je emotionele gezondheid, Schorpioen. De Nieuwe Maan van 28 januari 2017 laat zien dat het oplossen van problemen aan het thuisfront noodzakelijk is voor je emotionele welzijn. Wees lief voor jezelf, Schorpioen. Tijdens deze kosmische winterslaap heb je rust nodig. Tijdens deze Winterslaap bouw je aan een nieuw fundament dat vanaf het voorjaar 2017 jouw uiterlijke doelen weer zal dragen. Spirituele therapieën zoals meditatie, handoplegging, reiki en hypnotherapie zijn heilzaam om bij je ziel te komen en oude pijn los te kunnen laten. Vanaf 20 januari 2017 zit je minder goed in je vel. Om jezelf weer beter te voelen is een voetmassage raadzaam. Laat jezelf verwennen bij de schoonheidsspecialiste met een heerlijke hoofd, rug of schoudermassage.

Advies
Bijna alle planeten bevinden zich aan de onderzijde van de Schorpioen-horoscoop. Je carrière staat nu op een laag pitje. Dit is de periode van de kosmische Winterslaap. De tijd voor innerlijk welzijn en het opbouwen van nieuwe krachten. Het opbouwen van een nieuw fundament voor de volgende carrièrecyclus, die vanaf het voorjaar 2017 begint. De natuur is nu ook in rust om zich voor te bereiden op een nieuwe fase van groei en bloei. Alles wat leeft heeft een ritme, ook jij.
Laat je meevoeren op deze golven, Schorpioen.

error: Content is protected !!