Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

Schorpioen april 2019

Algemeen
De planetaire verschuiving naar de bovenste helft van de Schorpioen horoscoop geeft aan dat de energie van de buitenwereld steeds sterker wordt en je een keuze moet maken tussen thuis en carrièremogelijkheden. Samenwerking en aanpassing aan anderen en situaties om je doelstellingen te bereiken zijn terugkerende thema’s tijdens deze periode.
April 2019 is een maand van tegenstellingen en tegenstrijdigheden. Een maand van oplossen en opruimen voordat er gebouwd kan worden aan vooruitgang.
De focus ligt deze maand op gezondheid, sociale leven, financiën en de liefde, maar je carrière en privé-leven vragen wel aandacht.

Liefde en Relaties
De invloed van Uranus in Stier in het Huis van Relaties stelt privé en zakelijke relaties op de proef.
Relaties gaan veranderen of worden beëindigd wanneer persoonlijke vrijheid en onafhankelijkheid worden bedreigd, zowel in je intieme relatie, gezin, werk, vriendschappen of zakelijke samenwerking. Schorpioen krijgt te maken met verschuivingen in relaties en een doorgroei naar een nieuwe vorm van samenwerking.
Jouw sociale leven bloeit in april 2019, maar er zijn veel lessen te leren deze maand over relaties en de rol die je inneemt in de relatie.
De retrograde Jupiter van 10 april tot 10 augustus 2019 kan echter tot uitdagingen leiden in de vaste relatie. Op 23 april 2019 is de Zon conjunct Uranus in Stier in het Huis van Relaties waardoor je rekening moet houden met onverwachte ontwikkelingen!

Familie en Huis
Deze maand gaat jouw aandacht vooral naar je gezin en familie.
Je krijgt het steeds drukker op je werk, dus je bent op zoek naar een goede balans tussen werk en privé. April 2019 laat een harmonieuze maand zien, maar de stemming kan wel omslaan.
Van 24 april tot 3 oktober 2019 is Pluto retrograde in Steenbok en dat geeft je de mogelijkheid om de waarheid te achterhalen, de motieven van anderen te doorzien en de reden te begrijpen waarom in dit leven jou iets in fysieke, materiële of geestelijke zin overkomen is. Een prima periode om te studeren of onderzoek te plegen, met een nieuwe cursus te beginnen of een hobby op te pakken.
Van 30 april tot 19 september 2019 is Saturnus retrograde in Steenbok. Tijdens deze periode kunnen er communicatieproblemen ontstaan met familieleden, broers, zussen, kennissen, buren of in de naaste omgeving. Dus geen gemakkelijke periode, maar biedt wel kansen om tot een oplossing te komen.

Carrière
De Nieuwe Maan van 5 april 2019 valt in jouw Huis van Werk. Voor de Schorpioen is dit een geweldig moment om je werkomgeving ergonomisch aan te passen om het praktischer, aangenamer, veiliger, gezonder en productiever te maken. Deze Nieuwe Maan laat het begin van een productieve periode zien waarin verantwoordelijkheid en samenwerking de hoofdtoon gaan voeren. Een geweldig moment om een conflict met een collega op te lossen of met een nieuw project van start te gaan. In ieder geval komen er ontwikkelingen! Een methodische en creatieve aanpak is de beste manier om veranderingen door te voeren. April 2019 is geen gunstige maand voor de studie, want je moet harder werken om doelen te behalen. April 2019 is ook geen gunstige maand voor zakenreizen. Reisplannen bij voorkeur even uitstellen.
Vanaf 24 april 2019 gaat Pluto retrograde in Steenbok. Tot begin oktober 2019 is dit is een tweede kans om communicatieve vaardigheden te verbeteren. Je weet nu de woorden te vinden die je eerder niet kon vinden.

Financiën
Jupiter is jouw planeet van Financiën!
Jupiter in Boogschutter reist tot begin december 2019 door jouw Huis van Financiën.
Deze ijzersterke positie van Jupiter is een stabiele en winstgevende periode voor de Schorpioen. De retrograde Jupiter in het Huis van Financiën vanaf 10 april 2019 vraagt echter of jouw financiën op orde zijn. Wat betekent bezit voor jou? Wat is waardevol voor jou?
Financiële vertragingen tijdens deze periode zijn met deze vraag verweven.
Door de retrograde Jupiter in Boogschutter moet je op de kleintjes letten.
Leer vast te houden aan wat je hebt, laat gaan wat je niet nodig hebt.
April 2019 laat een stabiele financiële maand zien, maar dat betekent niet dat het geld aan de bomen groeit. Beter is om geld opzij te zetten voor de tweede helft van 2019.

Gezondheid
De Nieuwe Maan van 5 april 2019 is een goed uitgangspunt om met een therapie, een nieuw dieet of een gezondheidsprogramma van start te gaan. In ieder geval een goed moment om een medische check-up te laten doen. Voorkomen is beter dan genezen. Laat ongezonde gewoonten en personen voor wat ze zijn. Een gezond en uitgebalanceerd dieet, ontspanning en voldoende nachtrust en beweging is belangrijk om fysiek en mentaal in vorm te blijven.
Van 24 april tot 3 oktober 2019 is Pluto retrograde in Steenbok. Je moet het dan rustig aan doen.
De Volle Maan van 19 april 2019 valt net als vorige maand in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting. Je hebt rust, ontspanning en meditatie nodig om in balans te komen en te blijven. Tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen. Ontspan jezelf en geef je over aan mooie dromen.

Advies
Het is raadzaam om werk zo veel mogelijk te delegeren.
De verleiding is groot, maar alles met mate, dan doe je het goed. Niet teveel tegelijk, en dat geldt bij alles wat je doet. Blijf kritisch.
Meningsverschillen over iets wat je aan het hart gaat in je relatie zowel privé of zakelijk worden opgelost door open en eerlijk te communiceren.
Ook op de werkplek geldt dat een open en eerlijke communicatie de beste manier.

error: Content is protected !!