Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

November 2023 is een volatiele kosmische actiefilm met in de hoofdrol Mars in Schorpioen en de retrograde Uranus in Stier.

Pluto in Steenbok ‘loopt’ sinds 11 oktober 2023 weer direct. Op de 28e graad van Steenbok, dus bijna aan het einde van Steenbok is de tegenstelling goed en kwaad, macht en onmacht prominent aanwezig in onszelf en in de wereld om ons heen.

In deze wereld van verdeeldheid gaan beschuldigingen over en weer.
Wie is begonnen, maar waarom is er begonnen?

De vertragende energie van de retrograde Neptunus, Uranus, Saturnus en Jupiter wordt in november 2023 geleidelijk aan minder.
In aanloop naar het einde van het jaar 2023 voelt het alsof het tempo steeds verder wordt opgeschroefd.

Na een lange retrogradeperiode sinds 17 juni 2023 zet Saturnus zich vanaf 4 november 2024 op 0º in Vissen weer langzaam in beweging. De direct lopende Saturnus voelt als een stabiliserende energie, maar schijn bedriegt, want er zijn onduidelijkheden. Onderhandelingen lopen op niets uit en plannen leveren niet direct de gewenste resultaten op.

Tot 10 november 2023 wordt Mercurius door het intense Schorpioen gekleurd en ook Mars blijft tot 24 november 2023 in Schorpioen.
De ontembare energie van de rode Strijder Mars voelt zich thuis in de mysterieuze diepe wateren van Schorpioen. Tot aan het eind van november 2023 moeten we rekening houden met onrust, confrontaties, verbale en fysieke agressie. Mars samen met Mercurius in Schorpioen is een planetair recept voor confrontaties en gevechten totdat een zeker doel (geld en macht) is bereikt, ongeacht de consequenties.
Deze confrontaties kunnen tot diepgaande ontwikkelingen leiden op het wereldtoneel, maar ook in ons eigen leven.

Mercurius in Schorpioen vormt op 5 november 2023 een oppositie met de retrograde Uranus in Stier. Mercurius tegenover Uranus in de hemelse arena kan zowel spanning als afstand creëren. Mercurius in Schorpioen is scherp en haalt de onderste steen boven.
De retrograde Uranus in Stier is onverzettelijk, waardoor onderhandelingen vastlopen en partijen op scherp komen te staan.
We moeten daardoor rekening houden met onverwachte en radicale wendingen en stormachtig kosmisch weer, wereldwijde economische depressie en terreurdreiging.

De planetaire pleister wordt in november 2023 gelegd door de planetaire arbitrage van Venus in Weegschaal vanaf 10 november 2023, waardoor er een kleine kans bestaat op consensus binnen strijdende partijen.

De ‘vallende sterrenregen’ van de Tauriden is ieder jaar vanaf begin september tot begin december te zien. Het bijzondere van deze meteorenzwerm is dat deze in twee aparte delen vallen. Het eerste bestaat uit stofdeeltjes van de asteroïde 2004 TG10 en de tweede stroom bestaat uit puin dat afkomstig is van de komeet Encke 2P.
De Tauriden meteorenregen bereikt op 7 november 2023 het maximum.

Tussen 14 november en 22 november 2023 vormt de Zon een conjunctie met Mars in Schorpioen en dat gebeurt maar eens in de twee jaar.
Op 11, 12 en 13 november 2023 staat Mars op 21° in Schorpioen precies tegenover de retrograde Uranus in Stier en dat kan het oorlogsgeweld doen oplaaien, maar ook seismologische activiteit, modderstromen, aardverschuivingen en vulkaanuitbarstingen.

In november 2023 moeten we rekening houden met veel wateroverlast en grote temperatuurschommelingen.
Mars in Boogschutter en Jupiter in Stier krijgen het vanaf de laatste week van november 2023 regelmatig met elkaar aan de stok, waardoor weerpatronen allesbehalve voorspelbaar zijn met het risico op verkeersongevallen.

Ieder aspect van Mars en Uranus is een ware uitdaging, maar biedt ook het potentieel voor verandering. Het is een explosieve combinatie die droom van vrijheid en onafhankelijkheid kan realiseren.
Het oude maakt plaats voor het nieuwe en gebeurt maar eens in de twee jaar!
Dit kosmische drukvat is een ontlading en een keerpunt wanneer er sprake is van opgebouwde spanning van de afgelopen twee jaar.
Het is raadzaam om tussen 9 en 23 november 2023 geen riskante dingen te doen en dat geldt met name als je geboorte-Mars tussen 18-22° Schorpioen, Waterman, Leeuw of Stier of de ascendant op 20-21° in Schorpioen staat.

De Nieuwe Maan in het plutonische Schorpioen van 13 november 2023 laat zien dat er een groot risico moet worden genomen of iets moet worden opgegeven dat als voedingsbodem dient voor een nieuw begin.
Deze Nieuwe Maan in Schorpioen valt midden in de mystieke periode tussen Samhain en Yule, de duistere periode van afbraak, vallende bladeren, van zuivering en verstilling.
De Herfst.
Iedere Nieuwe Maan is een moment van geboorte en hoop, maar door de grillige invloed van de retrograde Uranus in Stier ervaren we deze vernieuwende energie eerder als ongemakkelijk of onbehaaglijk, alsof er iets te gebeuren staat.
De conjunctie met de Nieuwe Maan met Mars in Schorpioen en de oppositie met de retrograde Uranus in Stier maakt deze Nieuwe Maan extra intens, donker, onvoorspelbaar, rusteloos en chaotisch. Wat verborgen is geweest, komt nu echt naar boven!
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Op 18 november 2023 mogen we ons weer verheugen op de jaarlijkse Leoniden Meteorenregen in het sterrenbeeld Leeuw.
Tijdens deze Leoniden meteorenregen vallen er ongeveer 13 meteoren per uur.
De Leoniden zijn stofdeeltjes uit de staart van de komeet Tempel-Tuttle, die ontdekt werd in 1865.
De Leoniden komen ieder jaar in november terug, van 6 tot 30 november, maar ze zijn ’s nachts het beste waarneembaar.

Op 18 november 2023 vormt Mars exacte conjunctie (Cazimi) met de Zon in Schorpioen
De Zon en Mars in de stormachtige wateren van Schorpioen brengt onuitgesproken collectieve intense thema’s en trauma’s sterk naar voren die verweven zijn met seksualiteit en diepe verlangens om te winnen, te transformeren en op een dieper niveau te ervaren.
Met deze energie is geen ‘middenweg’. Dit is een energie van ‘alles of niets’, van ‘nu of nooit’.

Op woensdag, 22 november 2023 is de Tweede Kamer Verkiezing.
De Zon conjunct Mars in Schorpioen en sextiel Pluto in Steenbok brengt een enorme golf van dynamische energie. Het kan bijna niet anders dan dat we een politieke aardverschuiving kunnen verwachten.

Tussen 22 november en 1 december 2023 staan de Zon, Mercurius en Mars allemaal in Boogschutter en deze grote samenstand is de beste periode van de maand om onderhandelingen te voeren. Saturnus in Vissen komt tussenbeide met een vierkant en remt die positieve energie af.
Plannen verdwijnen in de ijskast of zal het moeilijk zijn om vooruitgang te boeken.

Vanaf 23 november 2023 straalt de Zon in het vurige rijk van Boogschutter.
De energie van de Zon in het dierenriemteken Boogschutter brengt ons in de komende vier weken naar het magische moment van de jaarlijkse Winterzonnewende op 23 december 2023.
De zoektocht naar de waarheid wordt in de komende vier weken versterkt door de invloed van de Zon in het diepzinnige rijk van Boogschutter!

De Zon wordt tijdens de intrede vergezeld door Mercurius in Boogschutter.
Mercurius, de “Boodschapper van de Goden”, de planeet van informatie en dualiteit, is in Boogschutter impulsief, direct en spontaan, waardoor standpunten te vuur en te zwaard worden verkondigd en verdedigd.

De periode van 23 tot 26 november 2023 kan echter een lastige periode zijn, dus het is niet raadzaam om dan met een groot project van start te gaan.
Op 25 november 2023 staat Mars in Boogschutter vierkant op Saturnus in Vissen waardoor afspraken met voeten worden getreden, situaties worden onderschat of er is teleurstelling dat iets geen doorgang kan vinden. Mars wil door, maar Saturnus remt af, dus aan het eind van november 2023 kunnen we in een impasse raken.

Op 27 november 2023 is het Volle Maan in Tweelingen. Het is de derde en laatste Volle Herfstmaan van 2023. Deze bruisende Volle Maan wordt uitgedaagd met een oppositie van Mars in Boogschutter en een vierkant met Saturnus in Vissen. Door dit T-Vierkant kan er een onverwachte gebeurtenis zijn die een zuivering en een bevrijding kan zijn, maar ook veel onrust veroorzaakt. Mercurius (heerser van Tweelingen) in Boogschutter staat vierkant op de retrograde Neptunus in Vissen waardoor dingen onduidelijk of onzichtbaar zijn.
Meer over deze Volle Maan en de impact op de dierenriemtekens onder NIEUWS op mijn website!

Samengevat is november 2023 door de overweldigende invloed van Mars een maand van uitdagingen, maar ook van openbaringen.

De pijnlijke karmische gevolgen van eeuwen van patriarchale dominantie, haat, oorlog en strijd worden collectief gevoeld. Het collectieve verlangen om dat oude karma te doorbreken en de weg van vrede en gerechtigheid te volgen is groot, maar de weg is onduidelijk.

Vind dankbaarheid, harmonie en vrede in jezelf en vertrouw op de kracht van het universum.
Alles wat nu plaatsvindt, het goede en het slechte, maakt de weg naar vrede en verdraagzaamheid steeds meer een stukje vrij.

Heb een behouden novembermaand.

Marlies Goovers

 

error: Content is protected !!