Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Boogschutter 2021

Algemeen
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 viel voor Boogschutter in het eerste Huis van Persoonlijkheid. De eerste helft van 2021 staat hiermee in het teken van transformatie, zowel uiterlijk en innerlijk op weg naar een heel nieuwe jij.
Het jaar 2021 kan met twee Verduisteringen in het eerste Huis van Boogschutter op 26 mei en 4 december 2021 een ware game-changer zijn.
Het gaat om reflectie en opnieuw evalueren van wie je bent en wat jouw rol en doel is in dit leven. Sommige dingen komen in 2021 tot een eind. Wat ook tot een eind komt, het creëert ruimte voor heel veel goeds. Boogschutters’ heerser Jupiter in het vernieuwende Waterman maakt Boogschutter extra avontuurlijk en Saturnus in Waterman houdt Boogschutter in 2021 nuchter en met beide benen op de grond.

Liefde en Relaties
Het jaar 2021 is naast transformatie, het jaar van relaties!
De transit van asteroïde Eros in Boogschutter van 30 januari tot 22 maart 2021 is de perfecte periode voor het ontdekken en beleven van seksualiteit als onderdeel van de kosmische reis van zelfontdekking en de essentie van jouw ZIJN.
Van 5 maart tot 23 april 2021 reist Mars door Tweelingen (Huis van Relaties). Een sociale periode van samenzijn en wederzijdse belangstelling, maar door de strijdlustige aard van Mars zijn ook spanningen in de relatie of in de samenwerking. Wel een goede periode om voor elkaar te vechten of je kaarten op tafel te leggen, maar ga conflicten zoveel mogelijk uit de weg. Neem geen overhaaste beslissing over een relatie, zowel privé als zakelijk. Omwille van de liefde is het raadzaam om je partner ook ruimte te bieden. Elkaar vrij laten is vaak de sleutel om elkaar weer (terug) te vinden.
Van 5 tot 19 april 2021 reist Mercurius door Ram (Huis van Liefde) en deze transit opent deuren voor de liefde! Goede periode voor een avontuurlijke vakantie, afspraakjes, creatieve zelfexpressie en ideeën uitwisselen over creatieve projecten.
Mercurius retrograde in Tweelingen van 29 mei tot 21 juni 2021 laat zien dat hierover meer onderzoek nodig is, dus geen overhaaste beslissingen nemen tot eind juni 2021.
De Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 (Huis van Relaties) geeft Boogschutter in het komende halfjaar meer inzicht in zichzelf, over de houding tegenover anderen en aanpassingsvermogen, privé of zakelijk. Het duidt op een nieuwe fase met de partner, het aangaan of verbreken van een nieuw zakelijk partnerschap of relatie. Een periode om een relatie te versterken met een zwangerschap of huwelijk of juist te beëindigen wanneer deze niet meer te redden is. Iets is tot voltooiing gekomen of iets komt tot voltooiing.
Van 3 tot 27 juni reist Venus door Kreeft en tijdens die intense periode van passie en verlangen krijgt Boogschutter meer inzicht in eigen reacties op anderen en situaties. Een intieme verbinding wordt geïntensiveerd en kan een revitaliseerde en zelfs genezende emotionele werking hebben.
Tijdens de periode van 11 september tot 7 oktober 2021 houdt Venus in Schorpioen“winterslaap” in het 12e Huis van Boogschutter, dus het liefdesleven van Boogschutter speelt zich dan af achter gesloten deuren. Er kan sprake zijn van weemoed, een geheim, een geheime affaire of verlangens, een einde van een relatie of relatieproblemen.
Vanaf 8 oktober 2021 tot 5 november 2021 reist Venus door Boogschutter en dat is een aangename sociale periode van sterke aantrekkingskracht en verlangen tot samenzijn.

Carrière
De samenwerking tussen Saturnus en Jupiter in Waterman (Huis van Communicatie) is in 2021 de stuwende kracht achter je carrière, maar jaagt ook op om harder te werken. Jupiter zorgt voor een positieve mentale houding en is een aspect van lezen en leren, studeren, schrijven en reizen. Saturnus geeft je discipline en doorzettingsvermogen om die doelen te behalen.
Eerlijkheid, overtuigingskracht en open communicatie zijn thema’s voor 2021 met Saturnus in Waterman (Huis van Communicatie). Er geen doekjes om winden en je mening onomwonden uitdragen wordt collega’s en leidinggevenden meer gewaardeerd dan om de hete brij heendraaien.
De eerste helft van 2021, vooral van januari tot half februari tot medio maar 2021 kan Boogschutter door ongeduld op de proef stellen. Door kalm te blijven en verstandig te handelen kan succes worden behaald. De maanden juni tot oktober 2021 zien er
veelbelovend uit.
Van 7 januari tot 4 maart 2021 reist Mars door Stier (Huis van Werk). Periode van werklust en hard werken, geen goede periode voor samenwerking. Tijd lijkt nu veel sneller te gaan.
De Volle Maan in Maagd van 27 februari 2021 (Huis van Carrière) is de opmaat naar een periode waarin er dingen gaan veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk gaat veranderen.
Met de transit van de Zon in Ram van 21 maart tot 19 april 2021 gaat je aandacht uit naar een creatief project. Tijdens deze periode wordt Boogschutter bewust van eigen mogelijkheden.
Van 20 april tot 4 mei 2021 reist Mercurius door Stier (Huis van Werk) en dat is een drukke periode van veel afspraken. Geweldige periode om ideeën te toetsen aan de praktijk, opruimen, werksystemen toepassen, solliciteren, vaardigheden te leren of om je vaardigheden te verbeteren, je werkomgeving aan te passen of onderhandelen over werkvoorwaarden.
Studenten hebben door de invloed van Mars en Venus vanaf 12 juni tot 29 juli 2021
de meeste kans op succes en goede resultaten bij examens of studie in het buitenland met kans op werk.
De Nieuwe Maan in Stier (Huis van Werk) van 11 mei 2021 is een gunstige periode om te investeren op de lange termijn, zoals in een nieuw bedrijf.
De transit van Ceres in Stier van 9 mei tot 31 juli 2021 maakt Boogschutter toegewijd om samen met collega’s en teamgenoten werkopdrachten tot een goed einde te brengen.
Van 30 juli tot 15 september 2021 reist Mars door Maagd (Huis van Carrière). Tijdens deze periode krijgt Boogschutter door Mars meer energie en focus om ervoor te gaan. Een periode van grote positieve energie, enthousiasme, vooruitgang en zelfstandigheid. Een goed moment om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, een bedrijf te starten of met een nieuw project van start te gaan. Geweldige periode om promotie te krijgen, om de leiding te nemen en anderen te inspireren.
Jupiter retrograde in Waterman van 29 juli tot 17 oktober 2021 kan de oorzaak zijn van vertragingen die te maken hebben met presentatie, educatief vervoer, communicatie en overtuiging.
Van 12 tot 30 augustus 2021 reist Mercurius Maagd (Huis van Carrière).
Alles wat je dan zegt of doet is van invloed op je carrière, dus goede transit voor het ontwikkelen van carrière, professionele plannen of strategieën. De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 (Huis van Werk) is de kosmische poort naar een nieuwe baan wanneer je huidige baan niet (meer) bij je past of wanneer je het gevoel hebt niet gewaardeerd te worden voor je inzet, dus een nieuwe arbeidsrelatie of het creëren van een nieuw werksysteem op het werk of dagelijks leven, grote veranderingen in de bedrijfsvoering van het bedrijf waar je werkt, in je onderneming, personeelsvereniging of vakbond.
Van 14 december 2021 tot 24 januari 2022 reist Mars door Boogschutter. Deze productieve en fysiek gerichte periode maakt Boogschutter assertief en ambitieus! Met veel energie neem je de leiding over je leven en wil je de wereld laten zien wat je waard bent, met je plannen verder te gaan of voor je carrière te vechten als dat noodzakelijk is. Ook een goede periode om voor een project naar het buitenland gaan.

Financiën
De Nieuwe Maan in Steenbok van 13 januari 2021 (Huis van Financiën) brengt aan het begin van 2021 financiële mogelijkheden zoals een beter betaalde baan of zakelijk buitenkansje, investeringen, promotie, een lucratieve aanbieding voor je onderneming, een nieuw boekhoudsysteem of de herstructurering van financiën.
Van 3 tot 27 juni reist Venus door Kreeft (Huis van Gedeelde Bronnen) en tijdens die intense periode krijgt Boogschutter meer inzicht in eigen reacties op situaties. Gunstige periode voor financiële zaken door een financiële impuls of mogelijk financieel voordeel door je partner, zowel privé als zakelijk.
Met de Volle Maan in Steenbok van 24 juni 2021 (Huis van Financiën) komt er tot eind juli 2021 meer geld binnen door loonsverhoging, andere baan of meer omzet in je onderneming.
De directe Pluto in Steenbok vanaf 6 oktober 2021 tot 28 april 2022 (Huis van Financiën)
geeft Boogschutter een meer bewuste en volwassen houding over de betrekkelijkheid van materieel bezit, van waarde-oordeel zowel in stoffelijke als in geestelijke zin. Geld en bezit is niet meer het bezitten van, maar wat je ermee kunt doen.
Boogschutter komt tot het besef dat je uiteindelijk alleen macht en controle hebt over je innerlijke waarde, de waarde van je eigen Ziel.
Jupiter in Vissen van 14 mei tot 28 juli 2021 laat een gunstige financiële periode zien voor huis en gezin door tegoeden vanuit de overheid. Juridische geschillen over eigendom en vermogen kunnen dan worden opgelost.
De transit van Venus in Steenbok van 6 november 2021 tot 6 maart 2022 (Huis van Financiën)
is een gunstige financiële periode, maar pas op dat je niet teveel geld uitgeeft. Financiële zekerheid is nu belangrijk voor je, evenals het waarderen van eenvoudige genoegens.
Venus gaat retrograde in Steenbok van 19 december 2021 tot 28 januari 2022 en tijdens deze periode komen verdrongen thema’s aan het licht zoals koopverslaving en zelfsabotage, zaken die moeten worden opgelost.

Familie en Huis
Van 22 februari 2021 tot 8 mei 2021 reist asteroïde Ceres door Ram (Huis van Kinderen).
Boogschutter wil verbinding maken met het innerlijk kind en wil liever spelen dan opvoeden!
De transit van Venus in Vissen van 26 februari tot 21 maart 2021 (Huis van Familie en Huis) laat een fijne tijd zien voor het gezin. Ook een gunstige periode om het huis op te knappen en te decoreren.
De transit van asteroïde Pallas in Vissen vanaf 8 mei 2021 maakt Boogschutter bewust van het belang van duidelijke regels binnen het gezin.
Van 13 mei tot 28 juli 2021 is Jupiter in Vissen een geweldige periode om tijd door te brengen met het gezin, om te verhuizen of voor een lange vakantie.
De Volle Maan in Vissen van 20 september 2021 (Huis van Familie en Huis) brengt in september en oktober 2021 iets nieuws op het thuisfront, zoals een nieuw project, renovatie, nieuw interieur of een verhuizing naar een andere woonplaats. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing vanwege je carrière, een gezamenlijke vakantie, verzoening, familiebijeenkomst of renovatie.
Vanaf 30 december 2021 tot 10 mei 2022 reist Jupiter door Vissen (Huis van Familie en Huis). Tijdens deze periode verandert Boogschutter van woonlocatie en woonsituatie of er is een make-over van je huis. Een betere huiselijke sfeer en goede betrekkingen met familieleden, ook gunstige periode voor een verzoening in de familie en goede relatie met of herstel van de relatie met naaste familie zoals broers en zussen.
Hou er rekening mee dat Neptunus nog tot eind januari 2026 door Vissen reist. Met Neptunus in het vierde Huis vinden er in jouw huiselijk en persoonlijk leven vele ongewone en subtiele veranderingen plaats die een weerspiegeling zijn van de veranderingen die in jouw innerlijk plaatsvinden, op zoek naar het ideaalbeeld van wat “ thuis” zou moeten zijn, het ideale huis of de ideale familie. Familieleden ‘verdwijnen’ of gaan jou verlaten, hebben speciale zorg nodig of Boogschutter is op enige afstand betrokken bij familieleden.
Saturnus in Waterman van 18 december 2020 tot 7 maart 2023 is voor Boogschutter een periode van zelfbespiegeling, van inzicht krijgen in de mentale patronen, negatieve denkpatronen uit de kindertijd, je zelfexpressie. Er kunnen moeilijkheden ontstaan met personen vanuit je directe omgeving die jouw oude manier van optreden waren gewend en de nieuwe maar moeilijk kunnen accepteren, zoals buren, kennissen, broers en zussen, tantes en ooms vanwege herinneringen uit de kindertijd of pijnlijke incidenten.
Het lijkt misschien alsof kennissen en familieleden jouw groei blokkeren en deze relaties kunnen als gevolg daarvan gespannen zijn. Onzinnige gesprekken zie je als een verspilling van tijd.
Boogschutter kan zich tijdens deze periode soms overweldigd voelen door verstoringen in het verkeer, boodschappen doen, de bureaucratie en andere alledaagse verstoringen.
Boogschutter mag dit zien als een periode van grote schoonmaak. Aan het begin van maart 2023 is Boogschutter door Saturnus helemaal gereset!

Gezondheid
Van 7 januari tot 4 maart 2021 reist Mars door Stier (Huis van Gezondheid). Een periode van hoge energie en fysieke vitaliteit. Tijdens deze periode kan Boogschutter zich boos, gefrustreerd of rusteloos voelen.
Om deze energie te kanaliseren is het goed om aan sport te doen of een gezondheids- en bewegingsprogramma te volgen.
De directe Mercurius in Waterman kan vanaf 21 februari tot 15 maart 2021 het herstel bevorderen van allergieën en aandoeningen van het ademhalingssysteem.
Van 20 april tot 4 mei 2021 reist Mercurius door Stier (Huis van Gezondheid) en dat is een gunstige periode voor een medische check-up of manieren te onderzoeken om je gezondheid te verbeteren of om je werkomgeving gezonder en veiliger te maken.
De Zon in Stier van 20 april tot 20 mei 2021 is een periode van evaluatie over plichten en verantwoordelijkheden en de eisen die je aan jezelf stelt. Onderzoek je werkwijze en verbeter deze waar nodig. De Zon in Stier is ondersteunend bij herstel en geeft meer kracht en fysieke vitaliteit.
De Nieuwe Maan in Stier van 11 mei 2021 laat het begin zien van een nieuwe dagroutine en levensstijl, zoals een nieuw dieet, sport of welzijnsproject.
De retrograde Cheiron in Ram van 15 juli 2021 tot 20 december 2021 daagt Boogschutter uit om oude beperkende overtuigingen en zelftwijfel los te laten en asteroïde Juno in Boogschutter vanaf 3 augustus 2021 tot 14 november 2021 moedigt Boogschutter aan om de pijlen te blijven richten op beoogde persoonlijke doelen.
Venus in Schorpioen van 11 september tot 7 oktober 2021 (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) kan een periode van weemoed en eenzaamheid zijn, maar geeft ook ruimte voor innerlijke genezing door jezelf te vergeven.
De transit van de Zon in Schorpioen van 24 oktober tot 22 november 2021 is een spirituele zoektocht naar innerlijke healing. Een periode van retraite en regeneratie, rust en reflectie.
De Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 (Huis van Gezondheid) laat zien hoe belangrijk een goede gezondheid is. Wanneer je stress op het werk ervaart, ga je veranderen van werk of komen er veranderingen in de huidige arbeidsomstandigheden om gezondheid en veiligheid te garanderen.
De Zonsverduistering van 4 december 2021 valt in jouw teken, Boogschutter waardoor her proces van transformatie in het komende halfjaar wordt voortgezet, zowel uiterlijk en innerlijk op weg naar een heel nieuwe jij.
Van 23 november 2021 tot 21 december 2021 reist de Zon door Boogschutter en dat brengt je weer terug in je kracht.

Advies
Je carrière staat net als jij in de startblokken om het nieuwe jaar te verwelkomen. Er is een project tot succesvol voltooiing gekomen. Het loslaten voelt wel dubbel, want je bent er met hart en ziel voor gegaan.
Er kunnen dit jaar door de Noordknoop in Tweelingen problemen zijn in de relatie. Eventuele grote stappen in je persoonlijke leven of carrière mogen pas na de omslag van de Knopen naar Stier worden genomen (vanaf februari 2022). Wees voorzichtig met je gezondheid, want het jaar 2021 is veeleisend voor Boogschutter. Jouw woorden hebben door Saturnus in Waterman een grote impact op je omgeving, dus wees duidelijk en eerlijk.
Saturnus vierkant Uranus op 17 februari 2021, 14 juni 2021 en 24 december 2021 kan mentale stress veroorzaken door een te hoge werkdruk. Hou deze dagen vrij omwille van je rust.
Het begin van de transit Jupiter in Vissen vanaf 30 december 2021 kan een omslag betekenen in je carrière, een nieuw project waarvoor je moet reizen of verhuizen. Op naar een nieuw begin!

error: Content is protected !!