Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

 

 

 

Jaarhoroscoop Stier 2021

Algemeen
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 viel voor Stier in het achtste Huis van de Ziel, geldkwesties, seksualiteit, geboorte en dood. Het eerste halfjaar staat hierdoor in het teken van sterfelijkheid, je zielenleven, financiële kwesties en de donkere kant jezelf en van anderen. Het jaar 2021 is geen rustig jaar voor de Stier. Een rollercoaster van ups en downs.
In de vaste relatie moet de weg van het compromis regelmatig worden bewandeld.
Stel je verwachtingen bij dit jaar, dan valt het niet tegen.
Het hele jaar 2021 blijft wat gecompliceerd met uitzondering van april tot september en november 2021.

Liefde en Relaties
Van 7 januari 2021 tot 4 maart 2021 reist Mars door Stier en deze energie zet de toon voor 2021. Tijdens deze periode is Stier meer assertief en ik-gericht. Een gunstige periode om voor jezelf een nieuwe strategie te bepalen. Na deze periode wordt die onafhankelijke houding minder en ga je weer voor de samenwerking. Misverstanden die tijdens de Mars in Stier periode zijn ontstaan worden dan opgelost.
De transit van jouw planeet Venus in Steenbok vanaf 9 januari 2021 tot 1 februari 2021 verhoogt de kans op een romance in je sociale kring, zoals met een collega of in je vriendenkring.
Vanaf 22 maart 2021 tot 14 april 2021 reist Venus door Ram. Deze periode versterkt jouw persoonlijke charme en zelfvertrouwen, een geweldige periode van liefde en sensualiteit.
De Zon in Vissen van 19 februari tot 20 maart 2021 is een sociale periode van gezellige activiteiten met vrienden en collega’s. Op 27 april 2021 is het Volle Maan in Schorpioen (Huis van Relaties).
Er wordt een oplossing gevonden voor een vervelende relationele situatie waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie.
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 26 mei 2021 is van invloed op de relationele dynamiek zoals intimiteit en seksualiteit. Veranderingen aanbrengen of toch die lang uitgestelde breuk?
Jupiter reist van 14 mei tot 28 juli 2021 door Vissen. Een sociale periode van vriendschappen, teamwork, samenspel en deelname aan sociale activiteiten. De retrograde Jupiter in Vissen van 20 juni tot 28 juli 2021 is een periode van hereniging en verzoening met oude vrienden. Jupiter retrograde legt ook de nadruk over jouw houding ten opzichte van groepsdruk en jouw verlangen om ergens bij te horen.
De transit van Venus in Schorpioen (Huis van Relaties) van 11 september 2021 tot 7 oktober 2021 brengt een periode van tevredenheid en harmonie in de relatie. Venus in Boogschutter van 8 oktober 2021 tot 5 november 2021 brengt de passie terug in de relatie, een periode van verzoening, intimiteit en sensualiteit.
De transit van de Zon in Schorpioen van 24 oktober tot 22 november 2021 (Huis van Relaties) is een gunstige periode voor gemeenschappelijke doelen zoals een verloving, huwelijk of zakelijke overeenkomst.
Mercurius in Weegschaal is retrograde van 27 september 2021 tot 17 oktober 2021 en tijdens deze periode kunnen er misverstanden zijn. Bewandel het pad van compromis!
De Nieuwe Maan in Schorpioen van 4 november 2021 (Huis van Relaties) laat een nieuw begin zien in de relatie zoals een verzoening, relatietherapie, doorstart of het begin van een hele nieuwe relatie.
Van 31 oktober tot 13 december 2021 reist Mars door Schorpioen (Huis van Relaties). Tijdens deze periode vertoont Stier passief-agressief gedrag of wordt geconfronteerd met passief-agressief gedrag vanuit de eigen omgeving.

Carrière
De maanden april tot september en november 2021 zijn baanbrekend en de meest gunstige maanden om resultaten te boeken.
Door de aanwezigheid van Jupiter en Saturnus in Waterman (Huis van Carrière) ben je ambitieus en gaat de werkdruk omhoog, maar dat heeft een positieve uitwerking op het verloop van je carrière, behalve van 14 mei tot 28 juli 2021, Jupiter verhuist dan tijdelijk naar Vissen.
Jupiter in Waterman (Huis van Carrière) maakt alles groter, dus ook je ambitie en wil om te slagen. Deze ambitieuze houding kan leiden tot promotie, een bonus of een loonsverhoging, maar ook een nieuw partnerschap, een huwelijk of een nieuwe baan. Durf die stap te wagen om die baan te accepteren. Het is nu of nooit! Jupiter en Saturnus in Waterman en Uranus in Stier geven jou net dat duwtje in de rug om het verschil te maken.
Het jaar 2021 is een gunstig jaar voor studenten. Goede studieresultaten en verhoogde kans op toelating tot goede onderwijsinstellingen voor hogere studies en studie in het buitenland met kans op een baan. Maar succes komt alleen door hard te werken, dat is de voorwaarde van Saturnus in het Huis van Carrière.
De drie Saturnus/Uranus vierkanten op 17 februari, 14 juni en 24 december 2021 zijn ware uitdagingen. Blijf overeind en blijf vertrouwen. Saturnus is maar eens in de 30 jaar in je Huis van Carrière, dus dit is jouw moment, ook al krijg je te maken met tegenwind en vertraging.
Nu pluk je de vruchten van alles waar je naar toe hebt gewerkt in de afgelopen 20 tot 24 jaar. Ook al heb je voor je gevoel niet veel gedaan, dit is toch een moment van erkenning en beloning.
De transit van de Zon in Waterman (Huis van Carrière) van 20 januari 2021 tot 18 februari 2021
laat een periode zien van nieuwe professionele kansen.
De retrograde Mercurius in Waterman van 30 januari tot 20 februari 2021 biedt een gelegenheid voor de evaluatie van een gemeenschappelijk project, voordat deze aan de wereld wordt gepresenteerd.
Vanaf 21 februari 2021 tot 15 maart 2021 is Mercurius direct in Waterman en dat maakt Stier meer assertief om professionele doelen te behalen.
De retrograde Saturnus in Waterman van 23 mei tot 10 oktober 2021 legt de nadruk op onzekerheden die je hebt over jezelf en je capaciteiten en het nemen van verantwoordelijkheid om professionele doelen te behalen.
Vanaf 28 juli 2021 tot 17 oktober 2021 is Jupiter retrograde in Waterman en tijdens deze periode zijn er problemen met autoriteiten of autoritaire figuren, vertragingen met afspraken en herziening van doelstellingen op de middellange en lange termijn.
Van 12 augustus tot 30 augustus 2021 reist Mercurius door Maagd en dat is een periode om innovatieve en creatieve ideeën toe te passen en te presenteren.
Mars in Weegschaal van 16 september tot 30 oktober 2021 verhoogt de arbeidsproductiviteit.
De invloed van de retrograde Mercurius in Weegschaal kan van 27 september tot 17 oktober 2021 leiden tot discussies op de werkvloer.
Vanaf medio oktober 2021 lopen Saturnus en Jupiter allebei direct in Waterman (Huis van Carrière), respectievelijk op 11 en 18 oktober 2021.
De druk om op het werk te presteren wordt dan minder waardoor Stier zich kan concentreren op visie en succes.
De transit van de Zon in Steenbok vanaf 22 december 2021 is een mooie gelegenheid voor een publicatie van een artikel of om een boek of website te lanceren, een nieuwe taal te leren of een lange reis te maken.

Financiën
Financieel gezien wordt 2021 door de invloed van Saturnus in Waterman een goed jaar.
Volg wel deskundig advies op bij het doen van grote financiële investeringen.
De Verduisteringen van 26 mei 2021 in Boogschutter, 10 juni 2021 in Tweelingen en 4 december 2021 in Boogschutter komen de financiële situatie van Stier ten goede. Deze kosmische gebeurtenissen brengen goede financiële tijding, zoals de goedkeuring voor een lening of hypotheek, nieuwe inkomstenbronnen zoals een nieuwe baan, functie of tweede baan.
In de eerste week van januari 2021 is Mars in Ram (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) en daardoor kunnen er medische onkosten zijn.
Jupiter in Waterman kan tussen begin april en half september 2021 leiden tot meer inkomsten zoals promotie of loonsverhoging.
De transit van Mars in Tweelingen vanaf 5 maart 2021 tot 23 april 2021 maakt je vastbesloten om (meer) geld en middelen te genereren in de zoektocht naar meer financiële onafhankelijkheid, maar pas op voor risicovolle, onverstandige investeringen.
Van april tot september 2021 is de transit van Jupiter in Waterman een gunstige periode om in onroerend goed te investeren.
Financiële plannen kunnen vanaf 22 juni 2021in werking worden gesteld met de directe Mercurius in Tweelingen in jouw Huis van Financiën. Juli 2021 is een financieel gunstige maand.
De Zon in Boogschutter van 23 november tot 21 december 2021 is een aanwijzing voor economische middelen die verkregen worden door partnerschappen, familiebedrijven, erfenissen en erfopvolging.
De retrogradatie van de asteroïde Juno in Boogschutter vanaf 4 december 2021 indiceert de noodzaak tot het nakomen van financiële verplichtingen, waarbij jouw gezin of partner betrokken is.

Familie en Huis
Saturnus in Waterman aan de top van de horoscoop laat een moment van oogst zien, een tijd om trots te zijn. Dit jaar ziet de Stier de resultaten van opvoeding, dus een kind kan afstuderen, zelf een kind krijgen of ziet een kind ineens volwassen worden.
De Volle Maan in Leeuw van 28 januari 2021 valt in jouw vierde Huis van Familie en Huis, dus de focus aan het begin van 2021 ligt op het privé-leven van de Stier, jouw persoonlijke ruimte, huis en alles wat er mee te maken heeft.
Venus in Stier van 15 april 2021 tot 9 mei 2021 is een aangename periode van rust en harmonie thuis.
Van 12 juni tot 29 juli 2021 reist Mars door Leeuw en die periode kan een uitdaging zijn. Stier heeft meer ruimte nodig en laat zich niet dwingen. Stier is dan eerder geïrriteerd, dus een conflict in de relatie is moeilijker te vermijden.
De transit van de Zon door Leeuw (het vierde Huis) van 23 juli tot 22 augustus 2021 laat een periode zien van herstelwerkzaamheden, renovatie of een familiebijeenkomst.
Van april tot september 2021 zorgt de transit van Jupiter in Waterman voor een aangename sfeer thuis. Tijdens deze periode kan Stier besluiten om een huis te kopen of te verkopen.
De vurige invloed van Mars in Stier kan van medio februari tot medio april 2021 en ook in tussen eind juli en begin september 2021 leiden tot wat argumenten en misverstanden binnen het gezin.
Van 12 juni tot 29 juli 2021 reist Mars door Leeuw en dat is een periode van mentale spanning waarin Stier meer assertief en geïrriteerd is, minder bereid is tot het sluiten van compromissen en meer ruimte voor zichzelf nodig heeft. Gebruik deze periode van verhoogde energie om het huis op te ruimen of veranderingen aan te brengen in het huis.
Goede periode voor het verbeteren van de band met het gezin of familie, zoals het organiseren van een reünie of gezinsuitbreiding! Mars in Leeuw geeft energie voor het veranderen van de woonsituatie of make-over van je huis.
Van 1 augustus tot 15 september 2021 reist Mars door Maagd. Tijdens deze periode eisen kinderen meer aandacht, kinderen zijn dan drukker dan normaal. Geef kinderen de ruimte en wees geduldig. Een boze blik of harde woorden zijn vaak een schreeuw om aandacht, Stier.
Het laatste kwartaal van 2021 is over het algemeen een rustige periode van herstel en verbinding voor familie en huis.

Gezondheid
De reis van Uranus door Stier tot eind april 2026 verandert het leven van de Stier. Uranus maakt Stier meer onafhankelijk, zelfstandig, vrij en vastberaden.
Van 22 februari tot 8 mei 2021 reist de asteroïde Ceres door Ram en daarmee door het Huis van Winterslaap, Stilte en Loslaten. Ceres in Ram leert Stier dat je alleen jezelf nodig hebt om jezelf heel te voelen, zonder externe afleidende factoren. In de stilte vindt Stier het zuivere Weten en de weg naar het hogere Zelf.
De transit van asteroïde Ceres in Ram van 22 februari 2021 tot 8 mei 2021 laat je ook nadenken over onafhankelijkheid en verantwoordelijkheid voor jezelf. Zorg je goed voor jezelf, zoals voldoende rust en lichaamsbeweging?
Ceres in Stier vanaf 9 mei tot 31 juli 2021 leert Stier om te verbinding te maken met alles wat comfort en veiligheid biedt. Ceres in Stier versterkt je intuïtie, maar maakt je ook meer gevoeliger voor kwalijke invloeden van buitenaf. Waakzaamheid is geboden om jezelf te beschermen.
De Volle Maan in Weegschaal van 28 maart 2021 legt de nadruk op negatieve dagelijkse gewoonten die overwonnen moeten worden.
De transit van Venus in Ram van 22 maart 2021 tot 14 april 2021 herenigt Stier met een oude passie en laat jezelf en anderen vergeven, op weg naar innerlijke vrede.
De Zon in Stier vanaf 20 april 2021 versterkt je fysieke gezondheid en de verbinding met je ware essentie en levensdoel.
De Nieuwe Maan in Stier van 11 mei 2021 is de kosmische aanwijzer om veranderingen te accepteren en nieuwe uitdagingen met moed aan te gaan.
Van 20 juli tot 20 september 2021 reist asteroïde Vesta door Weegschaal en daarmee door het Huis van Dienstbaarheid en Gezondheid. Tijdens deze periode is Stier meer gericht op de ander en is geneigd om zichzelf fysiek of emotioneel weg te cijferen.
De retrograde Cheiron in Ram triggert vanaf 15 juli 2021 oude negatieve overtuigingen, maar deze periode is ook heel gunstig om via de weg van therapeutische hulp deze negatieve patronen te doorbreken.
De retrograde Uranus in Stier kan vanaf 20 augustus tot 17 januari 2022 periodes van stress en nervositeit veroorzaken. Psychologische therapiesessies en meditatie- en ontspanningstechnieken zijn raadzaam tijdens deze periode.
De Zon in Weegschaal van 23 september tot 23 oktober 2021 valt voor de Stier in het Huis van Gezondheid en Dienstbaarheid. De Zon focust op werk en gezondheid, rechten, plichten en verantwoordelijkheden en de eisen die je aan jezelf stelt. Verbeter deze waar nodig om een gezonde levensstijl te realiseren. Mercurius retrograde in Weegschaal vanaf 27 september tot 17 oktober 2021 kan dit proces vertragen, waardoor Stier een terugval ervaart.
Met de directe fase van Mercurius in Weegschaal vanaf 18 oktober 2021 neemt Stier het besluit om veranderingen aan te brengen om via therapie de beste levensstijl te creëren.
Maansverduisteringen gaan over het Gevoel. De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 19 november 2021 versterkt bevordert de intuïtie en opent de kosmische poort naar meer zelfbewustzijn.

Advies
De invloed van Uranus in Stier tot eind april 2026 is een ware remake van de Stier, zowel innerlijk als uiterlijk.
De Stier wordt door de invloed van Uranus meer onafhankelijk, zelfstandig, vrij en vastberaden.
Laat die nieuwe kant van jezelf aan de wereld zien. Het jaar 2021 is een mooi jaar om stappen te maken in de carrière en in de liefde. Blijf gefocust en laat je niet afleiden door externe factoren om een solide basis te leggen voor de komende jaren.
De omslag van de Noordelijke Maansknoop naar Stier vanaf 19 januari 2022 impliceert meer zelfvertrouwen en dus vertrouwen in je eigen capaciteiten. Op naar de toekomst!

error: Content is protected !!