Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische prognose februari 2023

We kunnen met nul retrograde planeten stellen dat het jaar 2023 vanaf deze maand echt begint! Doordat alle planeten direct lopen, wordt februari 2023 naar verwachting een ‘stabiele’ maand waarin we in staat zijn om te heroverwegen en plannen te maken.

Echter, februari 2023 is een ‘tussenmaand’, een maand van stilte voor de storm….
De planetaire zwaargewichten Saturnus en Pluto maken zich op voor een grote verschuiving volgende maand. Saturnus gaat naar Vissen en Pluto naar Waterman…..

De tijdelijke transit van Pluto naar Waterman vanaf 23 maart 2023 zal grote gevolgen hebben voor ons betaalsysteem, energietransitie en verkeer.
Daarover later meer!

Op de eerste dag van februari 2023 vieren we Imbolc. Het feest van Vuur en Licht symboliseert de Overgang van de Winter naar de Lente. Vanuit het Donker komt wederom het Licht.
Een tijd van zuivering en reiniging aan het begin van een nieuwe groeifase.

Ook al is het koud, de belofte van nieuw leven hangt in de lucht….
De lente dient zich al voorzichtig aan…en daarmee nemen de verwachtingen toe.

De komende lente van 2023 zal overigens een genadeloos vervolg laten zien van de gecompliceerde oorlog tussen Oekraïne en Rusland, de confrontatie tussen Oost en West.
Het conflict tussen Rusland en het Westen wordt nog meer complex, waardoor de Verenigde Staten en de NAVO worden gedwongen tot het nemen van extra maatregelen.

De rivaliteit tussen de Verenigde Staten en China en de financiële en economische crises in de wereld heeft grote gevolgen voor banken, bedrijven en de hele wereldbevolking.

Ook al zijn alle planeten weer ontwaakt en voelt het alsof niets ons kan tegenhouden, we moeten toch rekening houden met de post-schaduwperiode en zelfs ook de pre-schaduw periode van retrograde planeten vanaf april/mei 2023….
Deze ‘tussentijd’ van ongeveer drie maanden (89 dagen) is de beste periode om contracten te ondertekenen, bedrijven te starten, officiële relaties aan te gaan en belangrijke beslissingen te nemen met het oog op de toekomst.

De rode planeet va actie Mars in Tweelingen is weliswaar niet meer retrograde, maar we moeten rekening houden met de post-schaduwperiode tot 15 maart 2023.
In februari 2023 komt het sociale aspect van Mars in Tweelingen steeds meer naar voren, zoals marketing, netwerken, reclame, sociale media en reizen, onderhandelen, debatteren en alle vormen van communicatie.
Contacten herstellen, overtuigen van idealen, nastreven van ideeën nastreven en vechten voor waar we in geloven.

De Zon in Waterman (het collectieve) staat op 4 februari 2023 vierkant op Uranus in Stier en deze planetaire uitdaging kan met de energie van de Volle Maan in Leeuw van 5 februari 2023 de oorzaak zijn van grote innerlijke onrust, verzet en opstandig gedrag.

Relaties worden op de proef gesteld, want nu Valentijnsdag nadert, komt het erop aan.
In vele landen zijn er demonstraties, protesten en andere uitingen van ontevredenheid.

Vrijheid is waardevol en Uranus in Stier gaat over waardebepaling, dus naast de roep om vrijheid gaat het ook om veiligheid en financiële zekerheid.

Venus in Vissen staat tijdens de Volle Maan in Leeuw vierkant op Mars in Tweelingen, dus het mannelijk/vrouwelijke principe staat dus op gespannen voet met elkaar. Om boze buien te voorkomen is het raadzaam om deze passionele energie op een gezonde, productieve of creatieve manier toe te passen.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Valentijnsdag 2023 kan een gevoelige dag worden. Pas op met wat je zegt! Vandaag zijn de lontjes kort en kunnen we om het minst of geringste boos worden.
Probeer negatieve energie om te buigen naar het positieve!

Direct na Valentijnsdag versmelten Venus en Neptunus in Vissen, het teken van universele liefde en dat is een zachte verbinding van vergeving en begrip.
Vandaag voelt het alsof de lente begonnen is!

Medio februari 2023 laat een stabiele periode zien voor het versterken van relaties, huwelijken en zelfs verhuizen met verhuizing naar een andere regio.
Op professioneel gebied een gunstig moment om voor het doen van kleine aanpassingen.

Op 16 februari 2023 is de conjunctie van de Zon en Saturnus op 27º Waterman het begin van een ​​nieuwe jaarcyclus van Saturnus. Dit kan aanvoelen als een reality check, want er is werk aan de winkel! Halve maatregelen zijn niet voldoende….Mocht het desondanks niet lukken met bijvoorbeeld je lange termijn doelen, dromen, je sociale kring, huis of carrière, dan is dit met de afnemende Maan in Steenbok een signaal om van koers te veranderen en nieuwe doelen te stellen.

Vanaf 17 februari 2023 breekt er met mooie planetaire aspecten een optimistische periode aan van inzicht en samenwerking en vergeving i

De Zon in Vissen vanaf 19 februari 2023 brengt ons naar de Lente-equinox van 21 maart 2023, het nieuwe astrologische jaar.

De laatste week van februari 2023 laat een Nieuwe Maan op 1º22 in Vissen zien op 20 februari 2023.
De tijd is gekomen om alles wat je niet meer resoneert met je leven los te laten en de poort open te stellen voor een nieuw creatief of spiritueel begin. Stel nu je intenties, dit is het beste moment om te zaaien. Laat je meevoeren op deze kosmische stroom of je nu in God, engelen, een Universele energie of iets anders gelooft.
Venus staat nog net in Vissen en vormt een sextiel met Pluto in Steenbok. Deze vloeiende samenwerking versterkt loyaliteit, compassie, het verlangen om samen te zijn en samen te delen en om vriendschap of liefde op gevoelsniveau te ervaren.
Laat je ware gevoelens zien! Al met al een mooie dag om te netwerken, samen te zijn en te delen met geliefden en vrienden.
Meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

De Grote Weldoener Jupiter reist nog tot tot 16 mei 2023 door het Vuurteken Ram en deze energie versterkt ons innerlijk vuur van inspiratie en motivatie.

Met de transit van Venus in Ram vanaf 21 februari 2023 en Jupiter en Cheiron in Ram voelt het alsof de winter echt voorbij is.

De aanstaande conjunctie van Venus met Jupiter in Ram van begin maart 2023 verhoogt zowel het vertrouwen als de levensvreugde…

Blijf echter wel alert!

In de laatste week van februari 2023 moeten we oppassen voor oneerlijke bedoelingen vooral in de financiële sector.

Leef in het moment en geloof in de kracht van liefde!

Mooie februari maand gewenst,
Liefs van Marlies.

error: Content is protected !!